Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.761.140
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rast mišića i visina

kao sto ti je exer tu vec reko, sve je povezano sa suficitom i deficitom, a vjezbe i prehrana su samo nacini da ostvarimo suficit ili deficit. tebi treba deficit. mozes ti pretrcat svaki dan 40 km ali ako poslije pojedes pola janjca nece bit svrhe.

15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

kao sto ti je exer tu vec reko, sve je povezano sa suficitom i deficitom, a vjezbe i prehrana su samo nacini da ostvarimo suficit ili deficit. tebi treba deficit. mozes ti pretrcat svaki dan 40 km ali ako poslije pojedes pola janjca nece bit svrhe.

Nakon trčanja ili ne jedem ništa pa odem spavat(obično trčim navečer) ili jedem cornflakes s 0.3l mlijeka.

Axtross_Hr - Origin
17 godina
Rast mišića i visina

ma nije bitno sto ti jedes nakon trcanja, bitno je sto jedes cijeli dan.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

A daj onda reci kaj da jedem da smršavim.

Axtross_Hr - Origin
17 godina
Rast mišića i visina

nije toliko bitno sto nego koliko.

14 godina
Rast mišića i visina

popravljas se mar ;) 

da.. nije bitan tajmnig ..bitno je sta pojedes do kraja dana. ono sto jedes poslije treninga, ovisi o onom sto si pojeo do tada.. 

kreni u teretanu, s trcanjem neces nista postici... prehrana nek ti bude, da su u kalorijskom deficitu, 200 -500 kalorija.. zapravo... ili jednostavno pocni jesti kvalitetnije, krenes u teretanu, i tijelo ce vec poceti reagirati na to..

ako ti je cijeli dan prehrana pahuljice i mlijeko, to ne valja.. ne zato sto je to "losa " hrana, nego zato sto uneses previse uh, a premalo proteina i masti... 

:D ...

znaci tvome cilju ce te dovesti prehrana s vise proteina, vise masti (50+), i manje uh .. nikako na ispod 50

15 godina
Rast mišića i visina

najbolje da će totalni počentik sad se zamarati brojanjem svake kalorije?{#}

Neka prouči piramidu zdravlja, ubaci više mesa i hrane koja sadrži proteina, nek si progugla.

Puno ljudi dođe ovdje bez da je probalo uguglat išta....ima na guglu svašta o zdravom životu samo treba čitati.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 21:26 (fila2208).
14 godina
Rast mišića i visina

ne kazem da svaku broji, ali da zna koliko unosi. iznenadio bi se koliko se mozes zeznut s tim,ako jedes "otprilike" ..evo ja sam jedan dan probao tako. unio sam skoro 500cal vise nego sto trebam...a mislio sam da sam unio tocno ;) ...tj zapisivao sam sta sam pojeo... i na kraju racunao.. i eto.. ;)

18 godina
Rast mišića i visina

Ma nemožeš se puno "zeznut" ako jedeš poznatu i preporučenu hranu. Jasno ako se krkne neka kalorijska bomba, to je druga stvar.
Zato se ipak gleda što se jede

Trčanje je odlično(posebno ako se samo ne trčkara brzinom koraka),
nije istina da ne pomaže u održavanju kalorijske ravnoteže, ponavljam - nisu 

ovdje i sad poencijalni natjecatelji koji bi konkurirali Ronnie Colemanu ili Phil Heathu
da trčanje ne pomaže sagorjeti kalorije, viđali bi puno celulita po maratoncima, ili srednjeprugašima
(izostavljam sprintere da me se ne ulovi za riječ na foru "ali oni vježbaju i u teretani") S druge strane, ima
poprilično sala po dizačima utega, ili bacačima kladiva. A oni pola treninga provode sa ogromnim teretima.
Naravno i tereti sagorjevaju kalorije, ali glupo je biti isključiv, posebno jer nije istina da
trčanje neće ubrzati metabolizam i trošiti kalorije i poboljšati opće psihofizičko stanje.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 0:47 (overhaul).
15 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...
mar123 kaže...

A daj onda reci kaj da jedem da smršavim.

smanji unos UH, povecaj unos proteina...ne jedi i ne pij slatko i vjezbaj.imas kalorijske tablice pa si slozi prehranu da si u deficitu

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
odjavljen
overhaul kaže...
 S trbušnjacima nećeš dobiti sixpack, nego sa promjenom prehrane i kardiom.

Nemoj forsirati previše "klasične" trbušnjake, trpe ti ligamenti kvadricepsa 
i radiš polugu/pritisak na diskove kralježaka. U prehrani si dodaj više vode, i

ako možeš, neki stimulans tipa kofein/tein. npr zeleni čaj. CLA ti je isto dobar,
jedan od suplemenata (ulje - omega 6kiselina) inače prirodno u namirnicama, 
za koji zasad nema kontradiktornih rezultata istraživanja.
http://www.fitness.com.hr/prehrana/dodaci-prehrani/CLA.aspx

bi li bi mi mogao objasniti poblize zašto crunchevima se ne dobiva six-pack zato jer sam oduvijek bio u zabludi da je upravo to prava vjezba za postici six pack?

17 godina
Rast mišića i visina

ljudi uvijek krivo govore tj misle da govore dobro ali treba pazit koje se rijeci koriste kad se nesto objasnjava.

znaci sto se tice trbusnih, da six pack iliti trbusni misici se dobivaju raznim varijacijama trbusnjaka, da sad ne nabarajam. vidljivost six packa se dobiva niskim bodyfatom, mislim da je 10-12 dovoljno da se vidi normalan six pack. a to se dobiva prehranom. znaci ako netko ima bf 7 a nema nikako razvijene trbusne misice naravno da ce six pack dobit trbusnjacima, jer nizak bodyfat vec ima. a ako netko npr ima iznimno jak trbusni zid, ali mu je bf npr 14-15 njemu je dovoljno samo skinut bf na 10-12 i six pack ce biti tu.

15 godina
Rast mišića i visina

Pisali jeste ali neda mi se kopati.

Otkud kod nas najpovoljnije uzeti whey i koji mi preporučate.

Mislio sam ići na goldena, jer sam dosad bio na dymatize pa reko da oporbam goldena.

Kreatin ću ići olimp jer mi je odličan.

Ugl. na suho sam već pola godine i nisam pratio, pa ajde netko ko je svježe kupio.

Neki domaći shop sa dostavom pa nagovorim kolege pa da dobijemo free dostavu.

HVALA:

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
Rast mišića i visina

mislim da je polleo dobar, ima ti golden whey za 430 kn a jeftinije kod nas neces nac.

17 godina
Rast mišića i visina

koje su vjezbe najbolje za gornji dio prsa? kad stisnem prsa onda su dole cvrsta a gore ne, onako slaba su.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

koje su vjezbe najbolje za gornji dio prsa? kad stisnem prsa onda su dole cvrsta a gore ne, onako slaba su.

Kosi benč (15-30 stupnjeva nagiba je super jer neće toliko angažirati prednje rame, no uzmi u obzir razlike u strukturi pojedinaca pa možda ti ne bude pasalo), letenja, a i uzmi u obzir da je gornja (klavikularna) glava dosta manji mišić od donje glave pa se nemoj toliko brinuti ako nemaš mesine gore.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Incline bench, incline fly. Meni su gornja prsa prioritet, i uvijek ih radim prije flat bencha.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja idem sad mrsati opet, od kako sam dosao na fax, samo jedemo, lezimo i to je to. Nema aktivnosti. 

Da se nadozem na razgovor gore, glavna ti je hrana, nakon nje ide trening, po prioritetima. Izbaci kruh, izbaci sve vrste sokova, izbaci slatkise (cokolada, smoki, cips itd.), i nemoj zabadati nos u hladnjak u 2 sata posle ponoci. Pij sto vise vode, opcenito, a i tokom treninga. Smanji unos hrane tokom obroka, mislim, ne da budes gladan, nego programiraj sebe da jedes dok budes sit. Jedi lagano, da informacije dodju do mozga, da sam shvatis da si sit. 

Nakon toga ide trening, trcanje ti je glavno. I mozes ubaciti par puta tjedno i teretanu, da paralelno radis misice, i gubis na tezini. Ili samo kardio, i kada postignes zeljenu tezinu, ides u teretanu, definiras se i to je to.

Na ovaj nacin, sam smrsavio 14kg, u rasponu od 5 mjeseci. Nije nista preko noci, ali kao lagana i adekvatna priprema za ljeto moze proci.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 11:15 (Gman).
15 godina
Rast mišića i visina

Jel tko uzimao šta sa proteini.si?

Imaju dostavu i plaćanje pouzećem svuda u hr?

thy

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Jel tko uzimao šta sa proteini.si?

Imaju dostavu i plaćanje pouzećem svuda u hr?

thy

ja sam uzimao.. pouzeće ti ej da..

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Stiglo u cetvrtak.{#}

Mogao bih piti cijeli dan ovaj Serious mass, okus je stvarno pre dobar.

Javim rezultate.

15 godina
Rast mišića i visina

izgleda da ću ići ovo čim plaća legne

18 godina
Rast mišića i visina
Ja sam se prilično odvikao od aromatiziranih suplemenata. Ali evo nedavno sam uzeo piksu Kazeina za situacije kad mi se ne nađe svježeg sira, i aromatiziran je okusa naranđa/maracuja. Ok okus, super u dijetnom jogurtu, ali nikako ga isprati iz usta. Operem zube, dodatno i sa vodicom Za ispiranje, ujutro još osjetim čudne tragove okusa sladila i arome u ustima.
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
overhaul kaže...
Ja sam se prilično odvikao od aromatiziranih suplemenata. Ali evo nedavno sam uzeo piksu Kazeina za situacije kad mi se ne nađe svježeg sira, i aromatiziran je okusa naranđa/maracuja. Ok okus, super u dijetnom jogurtu, ali nikako ga isprati iz usta. Operem zube, dodatno i sa vodicom Za ispiranje, ujutro još osjetim čudne tragove okusa sladila i arome u ustima.

Da, ali nemerem naći bez okusa neki a da je dobar? myprotin je bez okusa jel?

rado bi išao nešto bez okusa.

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

jeste vidjeli na inmagazinu ovaj prilog o steroidima?

14 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

jeste vidjeli na inmagazinu ovaj prilog o steroidima?

da,  nažalost sve istinto ,   maloljetnici , koji jos nisu zavrsili skolu , uzimaju steroide kako bi se dokazali među društvom, i htjeli bi  izgraditi tijelo rezultate preko noći jer im se ne da raditi dužim putem

eune : Flaeryy
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma danas su svi žele na "sve ili ništa". Žele u 1 mjesecu dobiti ne znam što. E pa ne ide to tako, svi ljudi koji imaju super tijela su radili za to, to se ne odnosi samo na bildanje, nego na sve u životu.

Isto tako, mnogi pitaju koji program je najbolji. Najbolji je onaj kojeg se držite. Znači ako sam kupio gimn. karike i odabrao Foundation One, onda ću ga se i držati, barem oko 2 mjeseca.

Što se hrane tiče, ako želite dobiti mišiće moja osobna prepourka je da pijete mlijeko, probajte 2 L dnevno (uz to da jedete kako treba - to znači da nikada niste gladni) i vidjet ćete da biste u 2 mjeseca mogli dobiti super gainove.

Želite smršaviti? Izbacite sokove i trčite. Nema jednostavnijeg.

Ja sam izgubio cca. 16 kg, sad treba nabit mišiće i izdefinirat se, to mi je osobni cilj. Trening imam, prehranu imam. Što se prehrane tiče, za doručak sam izbacio pecivo iz pekare, jedem jaja (kajgana ili što već), šunka i crni kruh, oko 10 sati banana (nekad jedem sendvič oko 10, a oko 16 jedem bananu - ovisi o smjeni u školi), ručak što bude (ako je s kruhom onda crni), oko 16 sati pojedem neki sendvič, oko 19 večera (od ručka ili nešto s crnim kruhom - pašteta, tunjevina) i prije spavanja 2 velike žlice posnog sira i badema.

Uz F1 još i trčim (4 dana F1 i uz ta 4 dana kada i trčim poslije F1, imam 2 dana gdje trčim).

Eto, možete uzeti ovako okvirno što jedem, znači vidite da minimiziram udio slatkiša, soka nema, a slatiše uzmem samo ako dođem krepan iz škole pa čisto da mi vrate snagu da mogu odvježbati. U biti, možete jesti sve samo je bitna umjerenost. Znači, ako imam onu veliku čokoladu od skoro 1 m čiji se red sastoji od 5 kocika, u redu je pojesti 1 red ili recimo 7 kockica, ali sad već 3 reda previše.

Znači samo umjereno jedite, vježbajte i rezultati će doći. Možda za tjedan, možda za mjesec, možda za cijelu godinu. Na vama je da se trudite i da znate da ste dali sve od sebe. Isti princip je za sve ostalo u životu.

Memento mori.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 17:40 (TheGh0st).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

imas li link na taj foundation one program?

14 godina
fila2208 kaže...

izgleda da ću ići ovo čim plaća legne

glutamin ti je cisto bacanje para. jedan od suplemenata koji "ne djeluje" .bar ne u toj kolicini. bolje uzmi neku omegu3 ili multivitamin... 

14 godina
TheGh0st kaže...

Ma danas su svi žele na "sve ili ništa". Žele u 1 mjesecu dobiti ne znam što. E pa ne ide to tako, svi ljudi koji imaju super tijela su radili za to, to se ne odnosi samo na bildanje, nego na sve u životu.

Isto tako, mnogi pitaju koji program je najbolji. Najbolji je onaj kojeg se držite. Znači ako sam kupio gimn. karike i odabrao Foundation One, onda ću ga se i držati, barem oko 2 mjeseca.

Što se hrane tiče, ako želite dobiti mišiće moja osobna prepourka je da pijete mlijeko, probajte 2 L dnevno (uz to da jedete kako treba - to znači da nikada niste gladni) i vidjet ćete da biste u 2 mjeseca mogli dobiti super gainove.

Želite smršaviti? Izbacite sokove i trčite. Nema jednostavnijeg.

Ja sam izgubio cca. 16 kg, sad treba nabit mišiće i izdefinirat se, to mi je osobni cilj. Trening imam, prehranu imam. Što se prehrane tiče, za doručak sam izbacio pecivo iz pekare, jedem jaja (kajgana ili što već), šunka i crni kruh, oko 10 sati banana (nekad jedem sendvič oko 10, a oko 16 jedem bananu - ovisi o smjeni u školi), ručak što bude (ako je s kruhom onda crni), oko 16 sati pojedem neki sendvič, oko 19 večera (od ručka ili nešto s crnim kruhom - pašteta, tunjevina) i prije spavanja 2 velike žlice posnog sira i badema.

Uz F1 još i trčim (4 dana F1 i uz ta 4 dana kada i trčim poslije F1, imam 2 dana gdje trčim).

Eto, možete uzeti ovako okvirno što jedem, znači vidite da minimiziram udio slatkiša, soka nema, a slatiše uzmem samo ako dođem krepan iz škole pa čisto da mi vrate snagu da mogu odvježbati. U biti, možete jesti sve samo je bitna umjerenost. Znači, ako imam onu veliku čokoladu od skoro 1 m čiji se red sastoji od 5 kocika, u redu je pojesti 1 red ili recimo 7 kockica, ali sad već 3 reda previše.

Znači samo umjereno jedite, vježbajte i rezultati će doći. Možda za tjedan, možda za mjesec, možda za cijelu godinu. Na vama je da se trudite i da znate da ste dali sve od sebe. Isti princip je za sve ostalo u životu.

ti si smrsavio toliko, s tim nacinom, zato sto si imao mnogo previse kg.. netko tko ima malo za skinuti, takva prehrana mu nikako nije dobra... zapravo je dosta losa.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice