Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.765.127
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Radio ovaj tjedan prvi put čučnjeve 5x5 sa 40 kg, prelako, ali nažalost nisam mogao ATG zbog kaveza, no kada budem imao više sigurnosti u se i svoju tehniku radit ću dalje iskorake pa da mogu ići skroz duboko, radim olimpijski stil čučnja, uski stav, trup što vertikalniji zbog čega mi prigovaraju da mi koljena prelaze preko nožnih prstiju, no to je normalno kada radiš tako gledajući olimpijske dizače.

Jedva čekam odraditi mrtva dizanja slijedeći tjedan pošto ne mogu ostatak tjedna u teretanu.

EDIT: Nadodajm 5-10 kg po sesiji, gurat ću linearnu progresiju dokle mogu pa onda neki napredniji program.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 13:05 (Kramerdida).
15 godina
Rast mišića i visina

Koljena preko prstiju me ubijaju, ali ne mogu..ima dulje noge od nekih i izrazito mi je teško ići jako duboko u čučanj, moram uzeti širi stav inače mi se noge same šire.

Inače, neam muda probati prednji čučanj dok ne nabavimo smithovu mašinu {#}

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
fila2208 kaže...

Koljena preko prstiju me ubijaju, ali ne mogu..ima dulje noge od nekih i izrazito mi je teško ići jako duboko u čučanj, moram uzeti širi stav inače mi se noge same šire.

Mene nisu zbog moje strukture, a i, imam fleksibilnost i mogu se skroz duboko spustiti bez da gubim neutralna donja leđa. Prednji čučanj ću probati sa clean gripom slijedeći tjedan ili ovaj kod frenda.

14 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
Nitro233 kaže...

je li itko jos posjetio proteini si shop u splitu? kakve su cijene?

Gdje je to uopće? Znam da je jednom bio neki dućan ispod autohrvatske, tj. poviše one benzinske, mislim da toga više nema...

Ja idem ovih dana, cijene bi trebale bit slične onima na njihovom web shopu.

18 godina
MB88 kaže...
1.Lovac kaže...
Nitro233 kaže...

je li itko jos posjetio proteini si shop u splitu? kakve su cijene?

Gdje je to uopće? Znam da je jednom bio neki dućan ispod autohrvatske, tj. poviše one benzinske, mislim da toga više nema...

Ja idem ovih dana, cijene bi trebale bit slične onima na njihovom web shopu.

Ako je slično kao u Zagrebu, Pro-10 im je ok i povoljan bulk brend.
https://www.proteini.si/hr/?subpageid=14&proizvajalecid=58
Ja kupih vrećicu CLA (u zg doduše) koja je uvjerljivo najjeftinija po masi, a sastav očekivan.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
18 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ne znam, mislim da ti je problem u nedovoljnoj fleksibilnosti kukova jer sam ja visok 194cm i stvarno iman duge noge pa bez problema ulazim u duboki čučanj (below parallel), pogledaj po YT-u kakav video s vježbama za hip flexibility.

[img]http://mowned.com/sig/groza.smart.jpg[/img]
17 godina
Rast mišića i visina

sto ce tice cucnja, neznam zasto ga neki ljudi u gymu previse forsiraju, npr stave 120 kg utega i onda im treba trojica da ga drze dok se spusta. sto nije bolje stavit 80 kg i onda ga sam odradit i to pravilno a ne oni si stavljaju klupice pod sebe, pa niti pravilno ne naprave, ja ih samo gledam i smijem se u sebi, a to su odrasli ljudi koji cak i jako jako dobro izgledaju.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

sto ce tice cucnja, neznam zasto ga neki ljudi u gymu previse forsiraju, npr stave 120 kg utega i onda im treba trojica da ga drze dok se spusta. sto nije bolje stavit 80 kg i onda ga sam odradit i to pravilno a ne oni si stavljaju klupice pod sebe, pa niti pravilno ne naprave, ja ih samo gledam i smijem se u sebi, a to su odrasli ljudi koji cak i jako jako dobro izgledaju.

Ego im ne dopušta da rade sa manje, a što je još gore rade samo sa tolikom kilažom, 120 kg nije baš impresivno.

Ja se nadam čučnuti 1.5xbw u sljedećih pola godine, no vidjet ćemo kako će ići.

15 godina
Groza kaže...
fila2208 kaže...

Ne znam, mislim da ti je problem u nedovoljnoj fleksibilnosti kukova jer sam ja visok 194cm i stvarno iman duge noge pa bez problema ulazim u duboki čučanj (below parallel), pogledaj po YT-u kakav video s vježbama za hip flexibility.

Mogu ja ispod 90, ali skroz duboko ne idem, ne želim, jer zadnju ložu ionako posebno ubijem i dupe radim sa iskorakom, ali na početku sam se jako mučio sa čučnjem

ali budem pogledao, hvala.

mar123, što više ljudi u teretani to više nekim kompleksašima ego raste. Imam lika u teretani, debil jako, natrpa 140kg i onda savija leđa i deerre se kao majmun dok čučnjeve radi...ali sve do jednom, do u kolicima ne završi.

jadno i bijedno, komplekse ostaviti doma.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja malo varam na cucnju jer koristim tenisice za trčanje pa imam viši dio noge kod pete.

inače, kod mene "face" dižu 150kg mrtvo, ali savinuta leđa. nimalo impresivno.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
djdomi kaže...

ja malo varam na cucnju jer koristim tenisice za trčanje pa imam viši dio noge kod pete.

o da, kakve greske rade na dlu pa to je da ne povjerujes, ja gledam ono frajer natrpa 120 kg ali ko kreten radi, mislim si ti ces se sjebat jednog dana i to nepovratno.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Tako je lik ispred mene radio, i onda je tako vrisnuo i uhvatio se za leđa negdje kod zadnjeg delta i od tada ga nisam više vidio...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
13 godina
neaktivan
djdomi kaže...

Nije to varanje, dobro dođu kada već radiš uske čučnjeve i ciljaš što dublje bez da ti se savijaju donja leđa, s razlogom ih olimpijski dizači koriste.

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

uz insanity jos dnevno napravim 200 trbušnjaka(po 50 u seriji pa 10 sekundi odmora onda ponovo),koliko bih trebao raditi trbušnjaka i za koje vrijeme mogu očekivati six-pack,znam da ima puno jos do toga al eto zanima me,uz to insanity mi popravio kondiciju da je to nenormalno,pri pocetku sam radio jedve 3-4 push upa odjednom a sad ko od šale radim 32,baš sam sretan zbog i hvala svima na preporuci insanitya,kad završim nabavit ću dumbells i ostalu opremu pa polako krenuti sa p90x

15 godina
djdomi kaže...

Nije varanje, ja isto daščicu stavim pod pete, radi lakšeg balansa.

150 u mrtvom nije baš impresivno kod nas, to su kilaže sa kojima se može, ali kao što kažeš, bitno je kako leđa stoje.

volim kad mu na faci vidimm da umire od bola ali i dalje forsira kilažu samo da mi vidimo koliko diže, to su jadni ljudi.

18 godina
djdomi kaže...

Meni bi to bilo neugodno gledati, jer bih samo čekao neku gadnu ozljedu.
Kao što mar kaže, bolje napraviti 3-4x10 poštene serije po vježbi sa 1x bodyweight ali
savršeno ispravne i bez zaustavljanja u pozi, nego gledati na brojke.
Ima sto drugih vježbi na redu za odraditi na npr. "leg day", nego jedno spuštanje
na xxx kila i onda ili popiti ozljedu ili prešetavati po dvorani ko puran.
Ja radim HIIT kardio prije i između većih teretnih vježbi.
Kad siđem s bicikla tako ugrijan, povišenog pulsa i mišića punih krvi,
ide mi daleko bolje nego nakon pauze i prešetavanja.

Nitro233 kaže...

uz insanity jos dnevno napravim 200 trbušnjaka(po 50 u seriji pa 10 sekundi odmora onda ponovo),koliko bih trebao raditi trbušnjaka i za koje vrijeme mogu očekivati six-pack,znam da ima puno jos do toga al eto zanima me,uz to insanity mi popravio kondiciju da je to nenormalno,pri pocetku sam radio jedve 3-4 push upa odjednom a sad ko od šale radim 32,baš sam sretan zbog i hvala svima na preporuci insanitya,kad završim nabavit ću dumbells i ostalu opremu pa polako krenuti sa p90x

S trbušnjacima nećeš dobiti sixpack, nego sa promjenom prehrane i kardiom.
Nemoj forsirati previše "klasične" trbušnjake, trpe ti ligamenti kvadricepsa 
i radiš polugu/pritisak na diskove kralježaka. U prehrani si dodaj više vode, i

ako možeš, neki stimulans tipa kofein/tein. npr zeleni čaj. CLA ti je isto dobar,
jedan od suplemenata (ulje - omega 6kiselina) inače prirodno u namirnicama, 
za koji zasad nema kontradiktornih rezultata istraživanja.
http://www.fitness.com.hr/prehrana/dodaci-prehrani/CLA.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2013 16:06 (overhaul).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Poz...Kosarkas sam i moze li mi neko preporuciti neke tegove za..nez...bucice,z sipku...i  tako to...hvala :)

Mrachni
18 godina
Mrachni kaže...

Poz...Kosarkas sam i moze li mi neko preporuciti neke tegove za..nez...bucice,z sipku...i  tako to...hvala :)

Učlani se u teretanu. Tamo ćeš točno vidjeti što ti treba, kad objasniš treneru trenutnu formu, što želiš postići, poboljšati i ojačati.
Za tih parsto kuna bi mogao kupiti samo par kila željeza, a nebi znao kao početnik što s njime.

13 godina
neaktivan

Kad bih u ovom jeb*** gradu imao teretanu...

Mrachni
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Momak ciju je sliku Overhaul stavio na prosloj stranici 

Samo nemojte o nogama... razumijemo se

15 godina
Rast mišića i visina

Fino to izgleda, i svaka mu čast ali mene to ne zanima, te fore i trikovi...jednsotvano me ne privlači.

ALi kapa dolje nema tu greške :)

14 godina
odjavljen
overhaul kaže...

ako možeš, neki stimulans tipa kofein/tein. npr zeleni čaj. CLA ti je isto dobar,

thanks ima li tih omega kiselina za kupiti u proteini.si?posto mi se poklapa sa putom shop pa da svratim tamo

18 godina
neaktivan
djdomi kaže...

Nemam pojma kako vi, ali ja ako u teretani vidin da neko radi krivo DL ili squat objasnim mu di griješi, a ne čekan da sjebe leđa !

18 godina
Nitro233 kaže...
overhaul kaže...

thanks ima li tih omega kiselina za kupiti u proteini.si?posto mi se poklapa sa putom shop pa da svratim tamo

Da, najpovoljnije. Linkao sam već dva posta iznad.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 3:18 (overhaul).
17 godina
Groza kaže...
djdomi kaže...

Nemam pojma kako vi, ali ja ako u teretani vidin da neko radi krivo DL ili squat objasnim mu di griješi, a ne čekan da sjebe leđa !

kako da ja sa svojih 17 godina idem objasnjavat nekom od 30 godina kako se radi, njega samo moze bit sram kad decko od 17 godina bolje izvodi vjezbu od njega koji ima par godina staza u teretani.

15 godina
mar123 kaže...
Groza kaže...
djdomi kaže...

kako da ja sa svojih 17 godina idem objasnjavat nekom od 30 godina kako se radi, njega samo moze bit sram kad decko od 17 godina bolje izvodi vjezbu od njega koji ima par godina staza u teretani.

Upravo to, šuti i gledja ga, nemaš mu šta pametovati, jedino šamar pobrati.

Yebga, ego i kompleksi kod nas hrvata su rak rana.

18 godina
neaktivan

Valjda ja sa svojin godinama bolje prolazin, nisan obraća pažnju na to.Cool

14 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

izgleda manje zato jer ima sala, poznato mi je to, meni je ruka 33.5 i izgleda manje od nekog srezanog koji ima 31.

Upravo to.

isti primjer ja i dečko iz teretane +100kg, nešto ''masniji''.

Isti obujam ruke, ali on se kune da je moja veća. A iste su.

Zayebana je stvar to rezanje, stvarno odaje dojam veličine a čovjek bi rekao da kad si masniji da dođe veća ruka, ali suportono je :)

wtf?? srezanog od 31 cm? 31 cm je stapic ruka...

14 godina
overhaul kaže...

Pa nije valjda ekser suspendan zbog ovog threada, ili se slično ponašao i na ostalima?
Ja sam se iskopčao pri analizi promjera bicepsa i stupnjeva curlanja, pomiješano sa

zabranom (insanity)kardia jer uništava masu. U svezi te teme, evo kaže ovaj dečko da

(isto kao ja) nikad nje mjerio opseg bicepsa niti stupnjeve curlanja, pa opet, on je na netu sharean
u parsto tisuća puta, a oni koji ne vole vježbe bez dizanja željeza, hm, neznam. {#}

evo mene opet :P. suspendiran sam zbog druge teme, tj otvorio sam temu koja vec postoji ... :D bezveze

1.Lovac nemoj sumece tablete koristit, barem ne u potrebe vitamina, jer su smece, vecinu ces ispisat van.. uzmi kapsule

mar123 pa zavisi,ako zelis snagu, onda naravno da ces ici na velike kilaze. iako ih ja izbjegavam, ne volim ici ispod 8 ponavnjanja na nijednoj vjezbi..

klupica ispod, kad radis cucanj ima smisla ;)

ispod pete se stavlja zbog vece izolacije quada, a i zbog toga sto neki ljudi imaju problema s spustanjem, dize im se peta..a ugl kad radis cucanj, moras se dizati s pete,a ne s prstiju

Nitro233 bhahah :D .....

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam 17 godina, visok sam 172. Imam 69kg već 2 godine, a u zadnjih 6 mjeseci užasno sam se udebljao dok mi je kilaža ostala ista. Dobio sam dosta veliku škembicu i u faci mi se u zadnje vrijeme skuži da sam se udebljao. Pokušavam jesti što manje i počeo sam trčati po 8 kilometara u jednom satu. Trčim redovito već mjesec dana, ali nema pomaka. Preporučite mi neke vježbe i prehranu. {#}

Axtross_Hr - Origin
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 20:25 (Tinča14).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice