Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.153
|
čitano: 8.879.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
Arxi kaže...
fila2208 kaže...

Ajde stavi sliku, da mi vidimo sad kako si se izgradio.

Covjeku sam ponudio savjet kako da se lakse udeblja. Ja nigdje nisam rekao da on ne treba ici u teretanu. Bezveze napadas.

ne napadam, prčiaš gluposti, zašto bi se netko želio ''udebljati'' znaš li kako je kasnije teško skidati te kile? kako je teško smanjiti želudac koji se rastegnuo pretjerivanjem u jelu i pilu?

Jesti na brzinu, jesti prije spavanja? Pričaš gluposti.

kazo26 kaže...

pitanje..

dali je bolje vjezbat s utezima od vise kila sa manje serija i ponavljanja ili s utezima od manje kila sa vise serija i ponavljanja ?

Bitno je raditi pravilno.
Prvo se zagrijati sa malom kilažom. Onda odraditi 3-4 serije, od 8-12 ponavljanja,  kilažu koju možeš kontrolirati .
Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
1 dan u teretani odlican , zapravo tek sada vidim koja je razlika izmedu doma i teretane , doma moras biti sam svoj majstor, moras improvizirati sve te vjezbe ,dok u teretani dodes platis i miran si mjesec dana + upoznas nekoga tko ima iskustva moze te nauciti necemu novu , mozes naci i ekipu neku i tako.

sada cu se slikati , izmjeriti si kilažu i visinu , i nakon 2 do 3 mjeseca cu te dvije slike usporediti.
eune : Flaeryy
18 godina
Arxi kaže...
fila2208 kaže..

I šta si time dobio, samo si se udebljao?

Bezveze, cilj je jesti puno i napraviti mišiće, izgraditi mišiće sa tim svime što ubaciš iz hrane...udebljati se je lako, to se može, samo sjedi i jedi sve.

Pa ja sam sa tih 62 kile imao samo misice bez sala. Od cega da mi misicu rastu? Procitaj sta sam rekao, planiram stati na 75 i onda malo vjezbat iako sam vec u dobroj formi.

Mišići ne rastu iz sala. Dakle ako više jedeš, više vježbaš. Ne samo jest i ne radit ništa, pa onda težak i umoran od kalorične hrane ići na vježbanje.
Bilderi imaju bulkanje, ali pri ogromnom kalorijskom suficitu oni intenzivno rade sa ogromnim težinama, tako da je nešto sala samo nusprodukt, ispod
su itekako narasli mišići, koje samo par tjedana pred natjecanje izlože, tj naprave "definiciju" privremenim dijetama. Najviše vježbaju kad najviše jedu.

Arxi kaže...
fila2208 kaže...

Ajde stavi sliku, da mi vidimo sad kako si se izgradio.

Covjeku sam ponudio savjet kako da se lakse udeblja. Ja nigdje nisam rekao da on ne treba ici u teretanu. Bezveze napadas.

Kojem čovjeku? Postavi citat pri odgovoru, jer ja nemogu naći. Postavio si savjet o debljanju ispod posta Madea o
mršavljenju
sa 125Kg na 85Kg, pa mi nije jasno, savjetuješ mu da se nazad udeblja?

kazo26 kaže...

pitanje..

dali je bolje vjezbat s utezima od vise kila sa manje serija i ponavljanja ili s utezima od manje kila sa vise serija i ponavljanja ?

Za što? Sve je dobro, samo nisi spomenuo što želiš postići.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
neaktivan
kazo26 kaže...

pitanje..

prvo radis sa malim kilazama pa postepeno povecavas i zadnja serija na primjer ako radis hammer curl odradis 12 ponavljanja ali tako da imas dovoljno snage za tih 12 ponavljanja.e onda ces osjetiti pump a to ti je znak da je bio dobar trening.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
17 godina
Rast mišića i visina

mislim da bi svi koji misle davat neke "strucne" savjete i pametovat u ovoj temi(pod pametovat ne mislim nista lose) trebali stavit svoje slike, da mi vidimo dal nam govori neki stvarno dobro graden lik ili neki debeljko koji je procito dva clanka na internet stranici zvanoj "kako dobiti plocice u 2 tjedna".

13 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

prvo radis sa malim kilazama pa postepeno povecavas i zadnja serija na primjer ako radis hammer curl odradis 12 ponavljanja ali tako da imas dovoljno snage za tih 12 ponavljanja.e onda ces osjetiti pump a to ti je znak da je bio dobar trening.

sta je pump ? haahha

meni poslje treninga ruke drhte, jel to dobro ?

17 godina
Rast mišića i visina

to ti je kad odradis misic i onda ti se on kao poveca, napumpa, to i osjetis i vidis. laicki objasnjeno. npr kad se slikas nakon treninga izgledas vece nego inace.

15 godina
neaktivan
kazo26 kaže...
cod4gamer kaže...

sta je pump ? haahha

meni poslje treninga ruke drhte, jel to dobro ?

da to ti je pump.ona osjecaj kad mislis da ce ti ruka eksplodirat :D

14 godina
kazo26 kaže...

pitanje..

TEžinu namjestiš tako da u jednoj seriji napraviš sljedeći br ponavljanja ovisno o tome što želš

Snaga - 6 - 8

Maxsimalni mišićni rast od 8 - 12

Izdržljivost mišića 15 - 25 pa i više ovisi ..

17 godina
Rast mišića i visina

ja u svakoj seriji imam drukciju kilazu, zagrijem se s nekom malom, onda samo povecavam, i zadnju seriju roknem stvarno tesko i dignem 3-4 puta.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ja u svakoj seriji imam drukciju kilazu, zagrijem se s nekom malom, onda samo povecavam, i zadnju seriju roknem stvarno tesko i dignem 3-4 puta.

da opet sve ovisi o vrsti vjezbe.ja za biceps odradim npr na scottovoj klupi zadnju seriju 6 puta i bome dobro unistim misic al opet na hammeru je najbolji pump 

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja radim po 4 serije 12 ponavljanja, tako da mi je 12.  put kad dignem ono jedva dignem :)

15 godina
mar123 kaže...

mislim da bi svi koji misle davat neke "strucne" savjete i pametovat u ovoj temi(pod pametovat ne mislim nista lose) trebali stavit svoje slike, da mi vidimo dal nam govori neki stvarno dobro graden lik ili neki debeljko koji je procito dva clanka na internet stranici zvanoj "kako dobiti plocice u 2 tjedna".

Upravo to, baš sam se čuo sa Arazerom ovdje pa malo komentirali.

Ovdje ima puno likova koji znaju o vježbanju i svemu i to cijenim, ali ne volim padobrance koji uliijeću sa ludim tehnikama debljanja i glupiranja.

Ne kažem da sam stručnjak, čak naportiv, puno toga sam naučio iz osobnog iskustva, na svoim greškama i uvijek se trudim dati savjet ukoliko znam i mogu, te sam to dokazao svojom slikom unazad par tjedana.

Mislim da je ovo kvalitetna tema za raspravu i da se može puno toga naučiti, samo treba znati izbjegavati padobrance koji iz sala proizvode mišiće :)

kazo26 kaže...

ja radim po 4 serije 12 ponavljanja, tako da mi je 12.  put kad dignem ono jedva dignem :)

Probaj podizati kilažu kako ideš po serijama.
Primjera radi: 40kg, 45kg, 50kg, 55kg.
Prva mora biti 12, zadnja može biti minimalno 6 ponavljanja.
I onda još nakon tih 6, skineš natrag na 30-40kg i napraviš još ponavljanja koliko ide dok ruke/ili dio tijela koji treniraš ne otpadne. E to je posao!
Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 19:03 (fila2208).
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Nemoj uzimati izgled kao mjerilo znanja, nije važno tko je što rekao, nego što je rekao. Dobro izgled sugerira da tip zna nešto, ali dosta puta imaš super građenih tipova koji znaju širiti mitove i rade stvari koje su nepotrebne.

15 godina
Kramerdida kaže...
mar123 kaže...

Nemoj uzimati izgled kao mjerilo znanja, nije važno tko je što rekao, nego što je rekao. Dobro izgled sugerira da tip zna nešto, ali dosta puta imaš super građenih tipova koji znaju širiti mitove i rade stvari koje su nepotrebne.

Sve stoji, ali nekako bih više vjerovao liku koji liči na nešto, nego nekom mršvaku/debeljku kao onom direktoru koji je počeo sa spikama pa je naglo dobio šamar argumenata.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 19:10 (fila2208).
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
I onda još nakon tih 6, skineš natrag na 30-40kg i napraviš još ponavljanja koliko ide dok ruke/ili dio tijela koji treniraš ne otpadne. E to je posao!

znaci mogu ici 12,10,8,6 i svaku seriju za nekoliko kg vise..i onda jos poslije radim.

nije lose :)

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...
mar123 kaže...

Sve stoji, ali nekako bih više vjerovao liku koji liči na nešto, nego nekom mršvaku/debeljku kao onom direktoru koji je počeo sa spikama pa je naglo dobio šamar argumenata.

A ja više vjerujem obrazovanim ljudima koji znaju što pričaju i zašto je točno neka stvar potrebna + ako su im klijenti doživjeli velike preobrazbe.

Imaš ljudi poput Lyle McDonalda, bog je što se tiče prehrane i zna dobro o treningu, a tip je mršav, ne diže utege jer se natječe u rolanju na velike udaljenosti, prije je dizao na fakultetu i bio je jak za svoju težinu. Cijenjeni je autoritet u nutricionističkom svijetu i zna što priča. Evo njegova slika, s desna je Alan Aragon, isto lik koji zna pregršt o nutricionizmu i redovno objavljuje analizu najnovijih studija.

Lylelove metode rade, a ako se hoćeš uvjeriti, odi na na svaki poveći bb forum i vidjet ćeš ljude koji su uspjeli držeći se njegovih principa. Tip je veoma aktivan na Internetu, šup** je kada argumentira, ali skoro uvijek je u pravu.

15 godina
kazo26 kaže...
fila2208 kaže...

znaci mogu ici 12,10,8,6 i svaku seriju za nekoliko kg vise..i onda jos poslije radim.

nije lose :)

Da, svakako. Tako se napreduje, ali nemoj pretjerivati pa zadnju seriju trpati prevelike kilaže. Ako ide više od 6 odradi više od 6, i onda velim, skini utege, pa bum šikni još koliko ide pa skidaj još utega dok na kraju ne budeš dizao smiješnu kilažu koja će se činiti kao najteža  na svijetu.

Obožavam kad na kraju radim ruke sa 10kg i frend mi se smije a ja umirem lol

15 godina
Kramerdida kaže...

A ja više vjerujem obrazovanim ljudima koji znaju što pričaju i zašto je točno neka stvar potrebna + ako su im klijenti doživjeli velike preobrazbe.

Imaš ljudi poput Lyle McDonalda, bog je što se tiče prehrane i zna dobro o treningu, a tip je mršav, ne diže utege jer se natječe u rolanju na velike udaljenosti, prije je dizao na fakultetu i bio je jak za svoju težinu. Cijenjeni je autoritet u nutricionističkom svijetu i zna što priča. Evo njegova slika, s desna je Alan Aragon, isto lik koji zna pregršt o nutricionizmu i redovno objavljuje analizu najnovijih studija.

Lylelove metode rade, a ako se hoćeš uvjeriti, odi na na svaki poveći bb forum i vidjet ćeš ljude koji su uspjeli držeći se njegovih principa. Tip je veoma aktivan na Internetu, šup** je kada argumentira, ali skoro uvijek je u pravu.

Ma sve pet kramer. Neam vremena kao ti da se bavim time i nisam tako u tome. Ja dođem u teretanu i vježbam, idem tamo, uživam, družim se i dižem utege.

Ti voliš čitati, i znati više i zato si jedan od rijetkih ovdje kojeg jako poštujem baš radi uvijek kvalitetnog posta, te sam puno puta uputio neke od likova koji su mi pm poslali da pitaju tebe jer si stručniji.

No, dosta offa :)

Idem u trt. odradit noge, lp.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

i imam jos jedno pitanje..

znaci doma vec imam utege, i jel bi se sad jos isplatilo kupit sipku za utege, i napravit si doma u sobi na drvenoj gredi onu sipku za zgibove posto nejdem u teretanu jer nemam vremena ?

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Ma sve pet kramer. Neam vremena kao ti da se bavim time i nisam tako u tome. Ja dođem u teretanu i vježbam, idem tamo, uživam, družim se i dižem utege.

Ti voliš čitati, i znati više i zato si jedan od rijetkih ovdje kojeg jako poštujem baš radi uvijek kvalitetnog posta, te sam puno puta uputio neke od likova koji su mi pm poslali da pitaju tebe jer si stručniji.

No, dosta offa :)

Idem u trt. odradit noge, lp.

{#}

Hvala puno i ja tebe poštujem isto, jer se ponekad znaš bolje izraziti od mene kada dođu početnici i neznalice u ovu temu. I ja isto uživam, zadnje mi je na pameti u teretani ili drugom mjestu za trening argumentirati s nekim, došao sam tu odraditi trening i otići pa se nažderati.

Ja sam noge jučer odradio, danas žestoka upala, ali to je uobičajeno nakon deload tjedna, nestane nakon druge sesije. Jedva čekam raditi čučnjeve i mrtva za kojih 19 dana, a i sigurno bude super ekipe tamo i na Street Workoutu.

Ima tipova dosta stručnijih od mene u trening i prehrani i često ih pitam ako nisam siguran. Uvijek možeš nešto novo naručiti.

13 godina
neaktivan
kazo26 kaže...

znaci doma vec imam utege, i jel bi se sad jos isplatilo kupit sipku za utege, i napravit si doma u sobi na drvenoj gredi onu sipku za zgibove posto nejdem u teretanu jer nemam vremena ?

I to dobro, kupi olimpijsku od 20 kg + 100-200 kg tegova, stalak za čučnjeve se može improvizirati, napravi šipku za zgibove i neki razboj za propadanja ako hoćeš i miran si.

17 godina
Kramerdida kaže...
kazo26 kaže...

I to dobro, kupi olimpijsku od 20 kg + 100-200 kg tegova,stalak za čučnjeve se može improvizirati, napravi šipku za zgibove i neki razboj za propadanja ako hoćeš i miran si.

ovo ce ga kostat ko dvogodisnja clanarina u teretani.

nego danas ja u svlacioni u gymu i slusam dvojicu kako pricaju, jedan je ogroman, ima preko 150 kg(negdje bf 25) i jedan je onako cista defka, lik moje visine, no nebitno. pricaju oni o kreatinu, i sad ovaj jedan kaze kako uzima 3 mjeseca i onda mjesec dana off, i kaze da radi fazu punjenja(onu klasik 20g na dan i tako 7-10 dana), dosta vas tu kaze da je ta faza punjenja bzvz, ja ju ne radim, ali na mene taj kreatin nista ne utjece, evo sad ga pijem mjesec dana 5 g nakon treninga i nisam nista dobio da bi reko "uf ovaj kreatin je super stvar", pa si mislim mogo bi odradit tu fazu punjenja pa vidit. ajde nek mi neko iskusniji (kramer, fila...) napise neko misljenje o tom i evo ankete.

1 radim fazu punjenja
5 ne radim fazu punjenja
15 ne koristim kreatin uopce
13 godina
neaktivan
RE: Rast mišića i visina

Eh sad dali da nastavim sa treningom gornjeg dijela tijela sa utezima do 80 kg, i sa kickbox ili da prestanem sa jednim od njih?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 20:50 (fleri97).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@mar uzimao sam neko vrijeme kreatin 5g dnevno kao i ti, imao sam osjećaj da ništa ne pijem, samo bezveze trošim kreatin, a nema utjecaja. Probao sam onda uzeti 5g prije treninga i 5g poslije treninga i meni je osobno pomoglo, napokon kreatin daje neki rezultat.

Po meni je faza punjenja zapravo vrlo OPASNA. Problem je što uzimanjem kreatina više od 10g dnevno se narušava prirodna proizvodnja kreatina u tijelu. Drugim riječima, kada prestanemo uzimat kreatin, tijelo više uopće neće proizvoditi kreatin i napravili smo si nepovratnu štetu. Zato se ja ne igram s kreatinom i fazama punjenja jer to nije bezazleno. Piše da bi trebalo uzimati 5 tjedana i onda 2 tjedna pauze. Ja za svaki slučaj uzimam najviše 3-4 tjedna i onda tjedan dana do 10 dana pauze.

Sad imam pitanja:

1. Da li je itko bio ili ide na Svetice raditi Street Workout? Da li se trebam prijaviti ili tako nešto pošto je to sportski objekt, ili kako to uopće funkcionira? Izvana se ništa ne vidi jer je uokolo po ogradi stavljena platnena pregrada.

2. Molim da mi na ovo pitanje odgovore samo oni koji se stvarno razumiju u to ili su probali. Od nedjelje ću započeti s ketogenom dijetom i planiram je držati maksimalno 20 dana. Može neki savjeti što se tiče prehrane, koliko je najbolje jesti, cilj mi je, kao i svima drugima, izgubiti nešto masnog tkiva, a pritom ne izgubiti ništa mišića. Imam doma orbitrek pa mogu raditi u bilo koje doba dana aerobni trening (mislio sam svaki dan natašte 10-15 minuta laganog cardia), a par puta tjedno odraditi snagu (zgibovi, dipsevi, sklekovi, cucnjevi, iskoraci, ....)

Ako je netko voljan molio bih da mi predloži jelovnik od sljedećih namirnica koje imam na raspolaganju:

whey, kreatin, carbonox, konjetina, svinjska jetrica, oslić, sardina ,srdela, skuša, tuna, losos, sir (gouda, ementaler), piletina, puretina, teletina, margarin, zelena salata, špinat, masline, krastavci, obični i kiseli, pastrva, inćuni, jaja, brokula

17 godina
Rast mišića i visina

Ovdje piše više o tim fazama punjenja

17 godina
Reedy kaže...

Ovdje piše više o tim fazama punjenja

ma to je glupost, oni kazu da se normalno treba uzimat 15g na dan.

15 godina
Rast mišića i visina

Pričao sam sa iskusnijim kolegom o tome. Veli da su to marketinške fore koje mogu biti i opasne, koelga petersn je objasnio. 

Po meni 5gr dnevno, ako nemaš novaca za novu kanticu. Ako imaš, onda 5 gr prije, 5gr poslije kako kolega veli i to je to. Nikakvo punjenje i glupiranje, stvarno nepotrebno.

Dobiješ na brzinu neku masu, napušeš se i šta onda? rađe biram sporiji prirast mase i snage (tako velim, iako je to kod svakog drukčije utječe i u drugoj količini) nego početni boom.

Neznam, meni osobno,lagano i pametno doziranje u shakeu sa wheyom i šećerom, bombice.

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ja kreatin ne uzimam, mislim da je whey i grozdjani secer jedini suplimenti vrijedni spomena, ovo ostalo me ne zanima :)

15 godina
MARKOZD15 kaže...

Ja kreatin ne uzimam, mislim da je whey i grozdjani secer jedini suplimenti vrijedni spomena, ovo ostalo me ne zanima :)

Kreatin uzimaš svaki obrok da ni ne znaš. Imaš ga u mesu {#}

te ga samo tijelo proizvodi svaki dan 1-3gr. Dakle, uzimaš kreatin htio ili ne :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 22:17 (fila2208).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice