Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.154
|
čitano: 8.991.290
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
overhaul kaže...

Oh jes:) Mišići, ako ne paziš, samo nabubre ko u hulka i onda se ne možeš koordinirano kretati, spotičeš se i padaš.
Tako sam i ja. Usporili me silni mišići (kad nisam pazio, pa vježbao dva puta u teretani) toliko,
da sam pola sata izlazio iz tramvaja. Totalni krkljanac napravih.{#} 
Ima nekih mišićavih tipova koji su brzi i koordinirani (Usain Bolt npr.) ali mislim da su to specijalni efekti.

Dakle, lijepo si se potrudio priskrbiti forumašima poveću dozu sarkazma, lijepo si to smislio. Sad da objasnim;

Nisam ja mislio prestat vježbat i bilo što slično. Sve dok je vremena i dok me zdravlje služi (a ozlijede me prilično muče) trenirat ću i vježbat, samo ne nužno u teretani. 

Moj komentar se odnosio na nabijanje mase i zatim definiranje iste. Misliš da nije moguća situacija da nabijem 10 kg i vrati mi se ozlijeda leđa. Što onda?

Ovako nastojim ostat gdje jesam s kilogramima i to mi prilično uspjeva uz nogomet i povremeno vježbanje doma.

Why so serious?
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kako kenjaš Fila, meni preporučio, a sada druga priča. Ja ne radim ništa kako si rekao, pijem prije spavanja combat powder i iz dana u dan sve sam jači. mišići samo rastu dok spavam. Više ni ne trebam jesti samo combat prije spavanja i drži me cijeli dan {#} Fuj hrana. samo proteini {#}

15 godina
ARazer kaže...

Kako kenjaš Fila, meni preporučio, a sada druga priča. Ja ne radim ništa kako si rekao, pijem prije spavanja combat powder i iz dana u dan sve sam jači. mišići samo rastu dok spavam. Više ni ne trebam jesti samo combat prije spavanja i drži me cijeli dan {#} Fuj hrana. samo proteini {#}

Ma izmišljam toplu vodu i prodajem je kad se ohladi,. šta da ti kažem :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
Ovaj zareedition, kao da gledam sebe prije godinu dana.. 187cm i 65kg, bio sam kao hodajuca vjesalica za robu xD
Danas 187cm i 80kg, samo bio strpljiv i jeo sve sto se naslo ispred mene..
;)
One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
18 godina
Cordas kaže...
overhaul kaže...

Oh jes:) Mišići, ako ne paziš, samo nabubre ko u hulka i onda se ne možeš koordinirano kretati, spotičeš se i padaš.
Tako sam i ja. Usporili me silni mišići (kad nisam pazio, pa vježbao dva puta u teretani) toliko,
da sam pola sata izlazio iz tramvaja. Totalni krkljanac napravih.{#} 
Ima nekih mišićavih tipova koji su brzi i koordinirani (Usain Bolt npr.) ali mislim da su to specijalni efekti.

Dakle, lijepo si se potrudio priskrbiti forumašima poveću dozu sarkazma, lijepo si to smislio. Sad da objasnim;

Nisam ja mislio prestat vježbat i bilo što slično. Sve dok je vremena i dok me zdravlje služi (a ozlijede me prilično muče) trenirat ću i vježbat, samo ne nužno u teretani. 

Moj komentar se odnosio na nabijanje mase i zatim definiranje iste. Misliš da nije moguća situacija da nabijem 10 kg i vrati mi se ozlijeda leđa. Što onda?

Ovako nastojim ostat gdje jesam s kilogramima i to mi prilično uspjeva uz nogomet i povremeno vježbanje doma.

A pa kad si zaključke donio da boli glava,
"ne želim imati više mase jer bi me usporilo i izgubio bih na koordinaciji" 
-što si očekivao? Jesi li imao "više mase" da znaš kako se gubi koordinacija i usporava se???
Jesi li vidio ijednog boksača, hrvača, MMA borca, sprintera, gimnastičara, da je građen kao ti jer ne želi biti nekoordiniran i spor?
Evo još jedan tvoj biser koji je praktički provokacija svakom tko se trudi nešto postići sa svojim zdravljem i formom
(trpiš ako zdravo jedeš?!?!):

Cordas kaže...

Nije baš da nešto pretjerano zdravo živim s obzirom da jedem dosta nezdrave hrane, pijem sokove, a vikendom nerijetko i alkohol.
Prsa su mi najrazvijeniji dio tijela, ne vidi se dobro na slikama.

Uvođenje tih glupih prehrana ne dolazi u obzir, jednom se živi, neću sad trpit dok nemam problema s kilogramima.

Koji ti uopće savjet želiš? Tvrdiš da si lijepo građen, da ne želiš "trpiti" kvalitetniju prehranu, niti vježbati da slučajno ne ojačaš...
onda ti ontopic mogu samo ponuditi sarkazam. Mogu i ignorirati, što sam dosad i činio, ali eto sad mi se tipkalo.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
Rast mišića i visina

{#}

Ne znam zasto si se toliko uzbudio. Znam što pričam i poznajem svoje tijelo te znam koliko bi me dodatni kilogrami unazadili po pitanju primarnog sporta- nogometa. 
Sad EOD, nemoj mi odgovarati molim te.
Why so serious?
15 godina
Cordas kaže...

{#}

Ne znam zasto si se toliko uzbudio. Znam što pričam i poznajem svoje tijelo te znam koliko bi me dodatni kilogrami unazadili po pitanju primarnog sporta- nogometa. 

Aj dosadan si više. {#}

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hmmm neznam tek sam u tome početnik jedem one zobene pahuljice ljigave sa tri vrste voća posni sir svaku vecer po 5 jaja neznam više šta

nvidia>ati
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Za početak složi rečenicu kako treba. Uopće ne znamo dali to pojedeš za večeru ili kroz cijeli dan.

16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Cordas kaže...

{#}

Aj dosadan si više. {#}

šta si onda uopće pitao za savijet hebote nogomet i profesionalno treniranje,da si neko i nešto već bi igro u dinamu tamo bi imao sve trenere nebi tražio savjete po bugu.

možda ti trebaš smršat još jedno 10 kg bio bi možda i brži i bolji tehničar.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo pošto je većina stavila sliku stavit ću i ja... nije bogzna što, ali imao sam prije 100 kila, u teretanu sam se upisao prvenstveno radi gubitka istih, danas imam 75 kilograma i to ovak zgleda... nažalost nemam sliku prije, sad sam trenutno na defki

14 godina
crack kaže...

šta si onda uopće pitao za savijet hebote nogomet i profesionalno treniranje,da si neko i nešto već bi igro u dinamu tamo bi imao sve trenere nebi tražio savjete po bugu.

možda ti trebaš smršat još jedno 10 kg bio bi možda i brži i bolji tehničar.

Ne znam ja što ste vi sebi u ovoj temi zabrijali, ne smije se ništa reći? 

Kao prvo, ja uopće nisam nikog tražio za savjet ovdje, ne znam što ste se uspjenili. Stavio sam sliku i pitao za mišljenje kako izgledam s obzirom da ne idem u teretanu i ne prehranjujem se prema programima. Nisam tražio savjete kako da vježbam i što da radim. 

Isto tako, ne igram nogomet profesionalno niti to želim, treniram ga iz gušta.  

@fila

Dosadan sam? Ne znam, cijelo vrijeme se ovi likovi lijepe na moje postove. Nisam vas tražio da mi govorite što da radim, a isto tako nisam govorio ništa protiv vašeg načina rada i vježbanja. U čemu je onda problem?

Why so serious?
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Onda si dosao stavit sliku da ti se netko divi i kaze kako si awwww?  Pa nije ovo face

14 godina
Rast mišića i visina

Ja ne mogu vjerovati kakvi ste vi likovi. Hvala na pomoći. EOD.

Why so serious?
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Post prije napišeš da nikog nisi tražio savjet a sad napišeš hvala na pomoći. Loool koji lik

14 godina
Rast mišića i visina

Sarkazam?

Uglavnom ne da mi se više raspravljat, ne znam uopće zašto sam pisao što u ovoj temi. Očito ne smiješ reći ni što radiš, a da te ovi profesionalci ne izvrijeđaju. 

{#}

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 12:29 (Cordas).
15 godina
Cordas kaže...

Sarkazam?

Uglavnom ne da mi se više raspravljat, ne znam uopće zašto sam pisao što u ovoj temi. Očito ne smiješ reći ni što radiš, a da te ovi profesionalci ne izvrijeđaju. 

{#}

deset puta si napisao EOD i opet pišeš, pa budi jednom dosljedan i drži se onoga što si napisao.

18 godina
dmanz kaže...

Evo pošto je većina stavila sliku stavit ću i ja... nije bogzna što, ali imao sam prije 100 kila, u teretanu sam se upisao prvenstveno radi gubitka istih, danas imam 75 kilograma i to ovak zgleda... nažalost nemam sliku prije, sad sam trenutno na defki

Hehe, znaš što sam pomislio kad sam vidio malu sličicu; da si fotkao akcijsku figuricu u pakiranju:)
Aj nisam dugo ni ja ništa pejstao, nisam napredovao ni nazadovao nešto, ali mislim da valjda nisam
leđa dosad postao. Sorry na kvaliteti, imam tu za fotkanje trenutno upotrebljivu samo hero kamericu :/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
overhaul kaže...

Hehe, znaš što sam pomislio kad sam vidio malu sličicu; da si fotkao akcijsku figuricu u pakiranju:)
Aj nisam dugo ni ja ništa pejstao, nisam napredovao ni nazadovao nešto, ali mislim da valjda nisam
leđa dosad postao. Sorry na kvaliteti, imam tu za fotkanje trenutno upotrebljivu samo hero kamericu :/

Odkad duga kosa :P Nije je prije bilo na slikama ili si je dobro skrivao ;) Btw leđa odlična, a bome i ruke se vide... (i dalje voliš nosit ove uske sportske majce)

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
dmanz kaže...

Imaš sliku od rear glute spreada?{#}

no homo

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 17:02 (Kramerdida).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo pokusat cu vas poslusat u vezi hrane :)

ovako bi izgleda moj dan :
DORUČAK : jaja (2 cijela i 3 bjelanjka), jogurt i 2-3 kriske intergralnog,razenog ili crnog kruha
MEĐUOBROK : nesto voca, jogurt i nesto orasastih plodova
RUČAK : 150-180 grama pilecih prsa, krumpir ili riza
MEĐUOBROK : Neznam
NOGOMETNI TRENING : 20:00-22:00
VEČERA : Neznam
da napomenem ne voli sireve (osim onih za tostiranje), 2 puta na tjeda cu pokusat pojest ribu, za dorucak ili međuobrok koji puta cu pojest zobene pahuljice i jest cu nesto vise voca..

pa ako imate kakav bolji savijet napisite..

Treninzi:
PON: Prsa, Leđa, Ramena
UTO:Ruke, Noge

SRI: Slobodno

ČET: Prsa, Leđa, Ramena
PET: Ruke, Noge

I kolko bi najbolje serija i ponavljanja bilo najbolje radit ?
Hvala :) 

18 godina
neaktivan

jako, jako malo hrane. 

ti trebaš dobiti kilažu, ovime ćeš je skinuti.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
kazo26 kaže...

Evo pokusat cu vas poslusat u vezi hrane :)

ovako bi izgleda moj dan :
DORUČAK : jaja (2 cijela i 3 bjelanjka), jogurt i 2-3 kriske intergralnog,razenog ili crnog kruha
MEĐUOBROK : nesto voca, jogurt i nesto orasastih plodova
RUČAK : 150-180 grama pilecih prsa, krumpir ili riza
MEĐUOBROK : Neznam
NOGOMETNI TRENING : 20:00-22:00
VEČERA : Neznam
da napomenem ne voli sireve (osim onih za tostiranje), 2 puta na tjeda cu pokusat pojest ribu, za dorucak ili međuobrok koji puta cu pojest zobene pahuljice i jest cu nesto vise voca..

pa ako imate kakav bolji savijet napisite..

Treninzi:
PON: Prsa, Leđa, Ramena
UTO:Ruke, Noge

SRI: Slobodno

ČET: Prsa, Leđa, Ramena
PET: Ruke, Noge

I kolko bi najbolje serija i ponavljanja bilo najbolje radit ?
Hvala :) 

Ma ne brini se oko izbora hrane, jedi šta želiš (10-20 % kalorija iz "junk" hrane neće ti štetiti), pobrini se da uneseš 1.5-2 g po kilu tjelesne mase, 0.5.-1 g masti, a ostalo popuniš od ugljikohidrata, počni sa 2500 kalorija i ako ne dobivaš na težini povećavaj za 250 kalorija.

Umjesto ribe možeš uzimati riblje ulje ili obične omega 3 kapsule ako je ne voliš jesti.

Trening je ok.

Evo jedan već složeni trening da se ne zamaraš oko serija, veoma je dobar.

http://www.jcdfitness.com/wp-content/download/Lyle_McDonald_Generic_Bulking_Routine_FAQ.pdf

EDIT: Pošto sam naizgled pogledao tekst nisam uvidio kao što djdjomi piše da jedeš malo. Povećaj tu hranu na 2500 kalorija.

EDIT2: U trening na kraju upper body dana ubaci lateralna dizanja u istoj šemi kao ruke. Neka ti mali prst bude nad palcom na vrhu pokreta. Ne varaj i drži donja leđa mirnim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 17:21 (Kramerdida).
18 godina
1.Lovac kaže...

Odkad duga kosa :P Nije je prije bilo na slikama ili si je dobro skrivao ;) Btw leđa odlična, a bome i ruke se vide... (i dalje voliš nosit ove uske sportske majce)

A duugo. Al, uvijek mi je zavezana. A potkošulja mi je to, skinuo košulju jer je vrećasta kao i hlače :)

Kramerdida kaže...

Imaš sliku od rear glute spreada?{#}

no homo

Aaa, hlače sad ipak neću skidat - bokserice ispod itako nisu neka atrakcija :)
::::::
Hehe, face:
http://bleacherreport.com/articles/1767506-wladimir-klitschko-and-arnold-schwarzenegger-hit-twitter-with-topless-bromance
(ovdje je zgodan primjer zašto Klitchko nikad nije nabildao do razine uzora
-zbog optimalnog omjera potrošnje energije i zadržane eksplozivnosti kroz xx rundi, ne zbog manjka koordinacije ili veće sporosti.)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 17:40 (overhaul).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ok ljudi, hvala :)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

vas favorit za Mr.Olympia 2013?moj Jay Cutler definitivno :)

PRODAJEM AJVAR
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo da okačim koju početničku sliku,prije 2 tjedna sam počeo doma sklekove,trbušnjake,dipseve i vježbi koliko se da sa bučicom od 5 kg.Stavim opet sliku za kojih mjesec dana a vi slobodno prokomentirajte {#}

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
15 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Evo da okačim koju početničku sliku,prije 2 tjedna sam počeo doma sklekove,trbušnjake,dipseve i vježbi koliko se da sa bučicom od 5 kg.Stavim opet sliku za kojih mjesec dana a vi slobodno prokomentirajte {#}

malo ti je rano za usporedjivanje ali polako rezultati ce doci, samo budi uporan!imas materijal za napredovanje ;-)

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
13 godina
neaktivan

Ma ne brini se oko izbora hrane, jedi šta želiš (10-20 % kalorija iz "junk" hrane neće ti štetiti), pobrini se da uneseš 1.5-2 g po kilu tjelesne mase, 0.5.-1 g masti, a ostalo popuniš od ugljikohidrata, počni sa 2500 kalorija i ako ne dobivaš na težini povećavaj za 250 kalorija.

Umjesto ribe možeš uzimati riblje ulje ili obične omega 3 kapsule ako je ne voliš jesti.

Trening je ok.

Evo jedan već složeni trening da se ne zamaraš oko serija, veoma je dobar.

http://www.jcdfitness.com/wp-content/download/Lyle_McDonald_Generic_Bulking_Routine_FAQ.pdf

EDIT: Pošto sam naizgled pogledao tekst nisam uvidio kao što djdjomi piše da jedeš malo. Povećaj tu hranu na 2500 kalorija.

EDIT2: U trening na kraju upper body dana ubaci lateralna dizanja u istoj šemi kao ruke. Neka ti mali prst bude nad palcom na vrhu pokreta. Ne varaj i drži donja leđa mirnim.

ok je to...ali neznam di da uzmem toliko kalorija, ugljikohidrata i proteina...stvarno neznam :/

15 godina
neaktivan
kazo26 kaže...

ok je to...ali neznam di da uzmem toliko kalorija, ugljikohidrata i proteina...stvarno neznam :/

imas kalorijske tablice.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice