Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.757.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam pitanj vezano za keto dijetu!!

Zanima me npr ako rajcica ima na 100g 5g UH i 2g vlakna jel to onda gledam ko 5g UH ili 3g UH?

tj. jel se gledaju net ugljikohidrati (vlakna oduzeta od Uh) ili e gleda UH takak kakv je bez obzira na vlakna??

Pitam zato sto je bilo price o tome u teretani a niko nije 100 % siguran

13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Demzi94 kaže...

Imam pitanj vezano za keto dijetu!!

Zanima me npr ako rajcica ima na 100g 5g UH i 2g vlakna jel to onda gledam ko 5g UH ili 3g UH?

tj. jel se gledaju net ugljikohidrati (vlakna oduzeta od Uh) ili e gleda UH takak kakv je bez obzira na vlakna??

Pitam zato sto je bilo price o tome u teretani a niko nije 100 % siguran

Od Lyle McDonalda iz "Ketogenic Diet" knjige.

"Strictly speaking fiber is a carbohydrate. However, humans do not have the enzymes necessary to digest fiber and derive any carbohydrate grams or calories from it. Therefore, fiber intake should not be counted as partof the total daily carbohydrate grams consumed on a ketogenic diet.

Similarly, there is some confusion regarding food labels and fiber content. By law, fiber has
to be listed in the total carbohydrate grams part of the food label as well as being listed
separately. However, it should not be counted as a carbohydrate in terms of ketosis and a
ketogenic diet. Therefore, the total grams of fiber in a food should be subtracted from the total grams of carbohydrate in order to determine how many grams of carbohydrate that food will contribute to daily totals. If a food lists 20 grams of carbohydrates, but 7 grams of fiber, only 13 grams of carbohydrate should be counted towards the daily total."

16 godina
neaktivan

Neznam što ti je cilj? Masa? Defka? Trpat - ako misliš idem jest šta god stignem, od toga nemaš na dugi rok ništa. Vježbanje je važno, ali je prehrana još važnija. Moraš posložit malo kad češ što jest i koliko. 3 obroka na dan? Malo...tri obroka su minimum koliko bi svaka osoba trebala jest općenito (doručak, ručak, večera), a ti još uz to treniraš što znači dobar obrok prije treninga da imaš snage, i još bolji obrok poslije da ti se tijelo obnovi nakon što ga ubiješ vježbama. Kod treniranja ti vrijedi općenito 70 % prehrana, 30 % vježbanje

...train hard, feel good, never give up...
17 godina
deelight kaže...

Neznam što ti je cilj? Masa? Defka? Trpat - ako misliš idem jest šta god stignem, od toga nemaš na dugi rok ništa. Vježbanje je važno, ali je prehrana još važnija. Moraš posložit malo kad češ što jest i koliko. 3 obroka na dan? Malo...tri obroka su minimum koliko bi svaka osoba trebala jest općenito (doručak, ručak, večera), a ti još uz to treniraš što znači dobar obrok prije treninga da imaš snage, i još bolji obrok poslije da ti se tijelo obnovi nakon što ga ubiješ vježbama. Kod treniranja ti vrijedi općenito 70 % prehrana, 30 % vježbanje

mogu ja samo znat zasto vas vecina govori 3 obroka malo? pa ako netko treba unjet 3000 kalorija za masu, i unese 1000 kalorija po obroku, kako ispada da su 3 obroka malo? ili npr unese 1500 po obroku, i onda ima 2 obroka na dan? mislim bezveze je pricat to 5 obroka, 6-7-8 ili kolko vec, mozda uzet 5 obroka pa netreba bas puno jest na svakom.

16 godina
neaktivan

Ako uzmeš npr da moraš unijet 3000 kalorija i pojedeš tri obroka po 1000 kalorija to će zadovoljit tvoje potrebe. Ali što ako npr imaš trening oko 19,20 h. Prvi obrok si pojeo oko  8 ujutro kad si se digao, ručak oko 13,14 sati i onda dođeš na trening skoro pa gladan. Rezultat toga nemožeš vježbat onim intenzitetom koji trening traži, nemaš snage itd. što na duže vrijeme dovodi do toga da ne napreduješ nego stojiš gdje jesi...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 17:58 (deelight).
17 godina
deelight kaže...

Ako uzmeš npr da moraš unijet 3000 kalorija i pojedeš tri obroka po 1000 kalorija to će zadovoljit tvoje potrebe. Ali što ako npr imaš trening oko 19,20 h. Prvi obrok si pojeo oko  8 ujutro kad si se digao, ručak oko 13,14 sati i onda dođeš na trening skoro pa gladan. Rezultat toga nemožeš vježbat onim intenzitetom koji trening traži, nemaš snage itd. što na duže vrijeme dovodi do toga da ne napreduješ nego stojiš gdje jesi...

prvo nikad se ne dizem u 8 a tad sigurno nemogu pojest dorucak tj prerano, pojedem ga u 11 ili kasnije. rucak imam oko 4-5. trening je oko 7-8. poslije treninga pwm i onda oko 10-11 vecera, spavanje oko 1 ujutro. a i prije treninga se moze uzet cisto nesto da bude kao pre workout.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Svačije tijelo je drugačije i svatko ima neku svoju rutinu kada jede i pije, mislim da oko toga ne treba previše dizati paniku. Netko ima 3 obroka, a netko ima 5 obroka, sve je to normlano dok se vidi napredak, koji ste si zacrtali.
Tony Soprano
16 godina
neaktivan

Cisto nesto da bude kao pre workout?  ne slazem se s tobom nikako ali ti najbolje znas za sebe valjda

17 godina
Rast mišića i visina

ja oko prehranre pazim samo da bude dovoljan broj kalorija na dan(moze +- 300-400 kalorija nekad bit), te da namirnice koje unosim budu sto zdravije. ne pazim na kolicinu(ne vazem hranu) niti nista. nekad odem van popijem s deckima, nekad pojedem junk food, nekad gazirani sok, slatko pokusavam izbjegavat i tjeram se da uopce ne unsoim secere nepotrebne, kao i masno.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja skoro svaku večer sebi lijepo napravim topli sendvič s bijelim kruhom, majonezom, sirom i salamom. Isto tako skoro svaki dan pojedem nešto slatko (kolač ili nešto, ovisi šta ima doma ili šta se napravi). Gazirano ne pijem, osim mineralne vode tu i tamo i vani nešto malo kad izađem.

Imam malu škembicu, jedem kad me pukne šta god nađem. {#}

17 godina
Rast mišića i visina

ma ne isplati se odrzavat cisti six pack kroz cijelu godinu, previse zahebancije i pazenja samo zbog tog, radije radim na ostalim misicima, povecavanju mase pa zrtvujem taj six pack i onda ga kasnije dobim kad cu na defku.

15 godina
1.Lovac kaže...

Ja skoro svaku večer sebi lijepo napravim topli sendvič s bijelim kruhom, majonezom, sirom i salamom. Isto tako skoro svaki dan pojedem nešto slatko (kolač ili nešto, ovisi šta ima doma ili šta se napravi). Gazirano ne pijem, osim mineralne vode tu i tamo i vani nešto malo kad izađem.

Imam malu škembicu, jedem kad me pukne šta god nađem. {#}

izbaci bijeli kruh majonezu i to radi zravlja ne radi škembe, lp

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

izbaci bijeli kruh majonezu i to radi zravlja ne radi škembe, lp

Ne pijem, ne pušim, ne drogiram se, majoneza je moj grijeh :P

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovo je moj grijeh... Al eto, valjda nisu toliko loši :P

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
14 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Ovo je moj grijeh... Al eto, valjda nisu toliko loši :P

Gdje? Gdje? Gdje? Koliko? Koliko? Koliko?

Live and let live.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

BiH. {#}

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
13 godina
mar123 kaže...

ma ne isplati se odrzavat cisti six pack kroz cijelu godinu, previse zahebancije i pazenja samo zbog tog, radije radim na ostalim misicima, povecavanju mase pa zrtvujem taj six pack i onda ga kasnije dobim kad cu na defku.

Jesi ikad iskreno imao pravi six pack?

Čisto me zanima, mislim da nisi, jer tolko truda,mjesece rada treba uložit da se ne isplati imati ga valjda po 3mj i to kroz ljeto...

I stalno pišeš kako se ustaješ kasno, ideš leć u 1,2..

super za tebe, mlad si, možeš još tako živjeti.

gle, veliki dio radi, ima posao, obaveze, lako tebi...

ja nit spavam dost jer imam obaveze itd, vježbam i hranim se pravilno a to iziskuje dost žrtve(što vremenski,što psihofizički).

usto samo bulkaš i radiš vježbe za masu, prehrana kod tebe i nije tolko bitna kolko samo da je ima dovoljno...

Al ponavljam uporan si i imaš cilj, to cijenim,  al kad kreneš na defku i kresat liniju, javi se s rezultatima i tek tad ćeš moć reć kolko truda tijelo iziskuje i dal se ne isplati održavat nakon mjeseca rada...

uBlowMeBro?
14 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

BiH. {#}

Ban him ! {#}

Live and let live.
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Neki dan smo pričali o posnom siru pa eto da javim dojmove i nekom pomognem. Kupovao sam dugo vremena Dukatov posni sir i stvarno je bljutav, suh i teško se jede, gotovo na silu. Po preporuci sam probao Milbona posni sir iz Lidla i vrhunski je, kremasti, fini i lako se jede, baš ga je gušt jest. Pa eto, tko nije probao, Milbona posni sir iz Lidla obavezno probajte i nećete požalit! {#}

17 godina
u2Noobish4Me kaže...
mar123 kaže...

Jesi ikad iskreno imao pravi six pack?

Čisto me zanima, mislim da nisi, jer tolko truda,mjesece rada treba uložit da se ne isplati imati ga valjda po 3mj i to kroz ljeto...

I stalno pišeš kako se ustaješ kasno, ideš leć u 1,2..

super za tebe, mlad si, možeš još tako živjeti.

gle, veliki dio radi, ima posao, obaveze, lako tebi...

ja nit spavam dost jer imam obaveze itd, vježbam i hranim se pravilno a to iziskuje dost žrtve(što vremenski,što psihofizički).

usto samo bulkaš i radiš vježbe za masu, prehrana kod tebe i nije tolko bitna kolko samo da je ima dovoljno...

Al ponavljam uporan si i imaš cilj, to cijenim,  al kad kreneš na defku i kresat liniju, javi se s rezultatima i tek tad ćeš moć reć kolko truda tijelo iziskuje i dal se ne isplati održavat nakon mjeseca rada...

a dobro da u pravu si, malo pricam napamet, naravno da cu se javit i kad cu ic na defku, ne veselim se opce tom jer znam da cu onda morat skroz pazit na prehranu. sto se tice ovog mog spavanja i to, sad sam na praznicima, sad jos mogu, al eto od pocetka 9. mjeseca gotovo, isti rezim ko i ti sto radis, jer budimo realni srednja skola ima istu satnicu kao i neki 8-satni posao(jos imam svaki tjedan drugu smjenu).

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Danas sam bio u teratni (prvi put u životu).

Radio sam skoro sve sprave, dizao sam 40 kg na svima (za bicepse, latse, veslanje, prsa, ...) - znači full body, na većini sprava je bila težina 40 kg i napravio sam 15-20, negdje i 10 repova i kasnije nastavio do 3 serije. No, na spravi za tricepse digao sam 100 kg 10 puta (i tako 3 serije).

Jel to OK za 16-godišnjaka 76~77 kg 184~185 cm?

Memento mori.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Što je sprava za tricepse? I uhvati se malo tegova {#}

17 godina
TheGh0st kaže...

Radio sam skoro sve sprave, dizao sam 40 kg na svima (za bicepse, latse, veslanje, prsa, ...) - znači full body, na većini sprava je bila težina 40 kg i napravio sam 15-20, negdje i 10 repova i kasnije nastavio do 3 serije. No, na spravi za tricepse digao sam 100 kg 10 puta (i tako 3 serije).

koja je to sprava?

po meni bolje da dizes teze a manje ponavljanja, npr 8 puta.

i da preporuka, sto vise utega, sto manje sprava za pocetak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 22:20 (mar123).
16 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

ALo Hulk, daj stavi neke svoje slike, baš me zanima koji to 16-godišnjak od 76kg može 1. put u teretani radit full body toliko serija i ponavljanja s tako velikom kilažom...

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...
TheGh0st kaže...

koja je to sprava?

po meni bolje da dizes teze a manje ponavljanja, npr 8 puta.

i da preporuka, sto vise utega, sto manje sprava za pocetak.

A ona sprava što sjedneš, pa "spuštaš" ono prema dolje...

http://www.mmg2000.com/pushdown.jpg

Memento mori.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 22:29 (TheGh0st).
17 godina
Rast mišića i visina

mene samo zanima sto je "sprava za triceps" i kako dize na njoj 100 kg 10 puta, jer nijedna mi ne pada na pamet da bi mogo dizat 100 kg na njoj.

EDIT: cek mislis na lat masinu? dizes 100 kg na lat masini? ti mora da me zahebavas.
EDIT2: nikad vidio ovu spravu, nemoj to radit, prvo nije ni priblizno ucinkovita ko skull crusher ili pregibi bucicama za triceps.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 22:32 (mar123).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne morate odmah ne vjerovati, ja sam samo pitao jel to OK za 1. put.

Inače, radim bodyweight mjesec i pol dana.

Memento mori.
15 godina
Rast mišića i visina

Ja mislim da si ti mislio da radiš neke mišiće a radio si na potpuno drugim spravama...kilaže koje ti spominješ ne rade mnogi koji idu dulje u teretanu od tebe.

Jesi tražio pomoć od nekoga tamo da ti pokaže i objasni malo?

40kg za ruke...100kg za biceps..sinko moj lažeš!

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 22:30 (fila2208).
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ja mislim da si ti mislio da radiš neke mišiće a radio si na potpuno drugim spravama...kilaže koje ti spominješ ne rade mnogi koji idu dulje u teretanu od tebe.

Gledajte, ne morate vi meni vjerovati. Ja sam samo pitao je li to OK. Na nekima sam napravio 10 repova, stvarno sam se umorio.

Prijatelj koji već tamo ide mi je rekao što je za što, pa sam radio to...

Memento mori.
17 godina
TheGh0st kaže...
fila2208 kaže...

Gledajte, ne morate vi meni vjerovati. Ja sam samo pitao je li to OK. Na nekima sam napravio 10 repova, stvarno sam se umorio.

Prijatelj koji već tamo ide mi je rekao što je za što, pa sam radio to...

daj baci slike.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice