Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.732.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
R4zOR229 kaže...
mtopol kaže...
R4zOR229 kaže...
mtopol kaže...
mar123 kaže...
mtopol kaže...

Decki previse se zamarete s tim suplementima i kojekakvim dodacima prehrani. Za to dajete hrpu novca za mozda kojih 5% bolje rezultate nego s normalnom prehranom... radje te novce trosite na kvalitetno meso (piletina,riba,teletina). Bolje svaki dan pojest 1/2 kg zdravo pripremljenog mesa nego pit te bučkuriše...

svi se slazemo da poslije treninga treba pojesti nesto s puno proteina, sad dal ce netko uzet whey ili pileca prsa ili ribu ili nesto drugo je sasvim svejedno, ionako je cijena ista ili skuplja na stranu mesa.

ja sam cuo da je poslje treninga  najbolje uzet ugljikohidrate, jer se najbrze razgradjuju.

Poslje treninga se uzima glukoza bas zbog toga da nadoknadi istrosen glikogen nakon treninga, inace se dogada da tijelu treba energija odnekud a najlakse ju dobiva razgradnjom misica i onda imas kontraefekt od onog sto zapravo zelis. A buduci da glukozu bas i nije pametno pit samu a ako ides nesto jest tipa piletina,riba onda to ipak treba vise vremena da se razgradi pa umjesto to ubacis whey unutra. A sta se tice ostatka naravno da je bolje pojest meso i povrce nego pit whey al ak moras unjet dnevno 200g proteina to je jako skupo pa ti ak imas sam daj, ja nazalost nemam cak se desi da nekad cijeli dan pa cak i dva tri dana ne jedem meso a whey mi onda super dode uz njega uzmem povrce za minerale, vitamine, vlakna i ostalo.

glukoza= ugljikohidrat = jednostavni šečeri

Pa zato sam i napiso glukoza jel si ti samo napiso ugljikohidrati sto moze znaciti i slozene i jednostave. I zbog toga se se treba uzimat cista ili bar u jako velikom postotku tak da nemres npr bananu uzet makar ima glukoze zbog njenog glikemijskog inedksa.

{#}

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zakaj se svakih 10 stranica pojavi neko ko uleti sa spikom "Samo Prirodno" i svim ostalima soli pamet?

Tko može nek se hrani prirodno,ali ja sam si malo preračunavao i skužio da mi je isplativije kupiti protein nego pojest 10kila piceka poslje treninga...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
17 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Zakaj se svakih 10 stranica pojavi neko ko uleti sa spikom "Samo Prirodno" i svim ostalima soli pamet?

Tko može nek se hrani prirodno,ali ja sam si malo preračunavao i skužio da mi je isplativije kupiti protein nego pojest 10kila piceka poslje treninga...

Pitaj bilo koga tko se bavi BB ili tko ima veci staz u teretani sta je bolje prirodno ili umjetno (samo nemoj pitat lika koji radi u teretani ili trenera jer ce rec umjetno da ti uvali da od njega kupis).

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
mtopol kaže...
zerocool12 kaže...

Pitaj bilo koga tko se bavi BB ili tko ima veci staz u teretani sta je bolje prirodno ili umjetno (samo nemoj pitat lika koji radi u teretani ili trenera jer ce rec umjetno da ti uvali da od njega kupis).

ti mislis da netko tko se bavi bb-om ne trosi suplemente?

15 godina
Rast mišića i visina

Malo na kočnicu ekipa,, zaglibili ste.

Činjenica je da za kvalitetnu izgradnju tijela treba kvalitetna prehrana koju je nekad jako teško održavati (posao, manjak vremena, kuhanje drugih) pa se prema tome uzimaju dodaci prehrani.

Dodaci prehrani nisu nužno ''kemija''. KEMIJA kao takva su sintholi, steroidi, i tako dalje, razno razna sranja, to je pojam kemija. Whey, creatine, šećer nisu kemija. Iako su prerađeni i šta ja znam i dobiveni iz sirutke (većina danas je iz soje jer je jeftinija proizvodnja) donese tijelu lijepi boost u obliku goriva i katalizatora za izgradnju mišićne mase.

Poštujem svakoga tko zagovara samo super prirodno i to, ali neam vremena pripremati neka super jela, niti troišit hrpe para na posne sireve i mesine niti je mogu toliko pojesti zato suplementacijom nadoknađujem i što je najbitnije rezulatati su tu.

TLDR, budite samo pametni i ne pričajte gluposti. Kemija su steroidi, a ostala tkz. ''kemija'' je prozvana od ekipe koja nema tri čiste o tome što je whey itd i njih samo ignore.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Činjenica je da za kvalitetnu izgradnju tijela treba kvalitetna prehrana koju je nekad jako teško održavati (posao, manjak vremena, kuhanje drugih) pa se prema tome uzimaju dodaci prehrani.

Dodaci prehrani nisu nužno ''kemija''. KEMIJA kao takva su sintholi, steroidi, i tako dalje, razno razna sranja, to je pojam kemija. Whey, creatine, šećer nisu kemija. Iako su prerađeni i šta ja znam i dobiveni iz sirutke (većina danas je iz soje jer je jeftinija proizvodnja) donese tijelu lijepi boost u obliku goriva i katalizatora za izgradnju mišićne mase.

Poštujem svakoga tko zagovara samo super prirodno i to, ali neam vremena pripremati neka super jela, niti troišit hrpe para na posne sireve i mesine niti je mogu toliko pojesti zato suplementacijom nadoknađujem i što je najbitnije rezulatati su tu.

TLDR, budite samo pametni i ne pričajte gluposti. Kemija su steroidi, a ostala tkz. ''kemija'' je prozvana od ekipe koja nema tri čiste o tome što je whey itd i njih samo ignore.

Potpisujem kolega! {#}

13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Poslje treninga se uzima glukoza bas zbog toga da nadoknadi istrosen glikogen nakon treninga, inace se dogada da tijelu treba energija odnekud a najlakse ju dobiva razgradnjom misica i onda imas kontraefekt od onog sto zapravo zelis. A buduci da glukozu bas i nije pametno pit samu a ako ides nesto jest tipa piletina,riba onda to ipak treba vise vremena da se razgradi pa umjesto to ubacis whey unutra. A sta se tice ostatka naravno da je bolje pojest meso i povrce nego pit whey al ak moras unjet dnevno 200g proteina to je jako skupo pa ti ak imas sam daj, ja nazalost nemam cak se desi da nekad cijeli dan pa cak i dva tri dana ne jedem meso a whey mi onda super dode uz njega uzmem povrce za minerale, vitamine, vlakna i ostalo.

Zapravo glikogen nije ni približno istrošen nakon treninga, rađena je studija na više natjecateljskih bodybuildera koji su odradili 20 setova do otkaza, nakon što su ispitali uzorak tkiva utvrdili su da je bilo potrošeno 25-30 % glikogena. Previše se zamaraš oko PWM, samo zadovolji makrose, ufitaj obroke i ne zaboravi mikrose (vitamini i minerali).

Predlažem da pogledaš ovaj video.

Znam da je lik štreber, ali zna šta priča.

Meni je whey samo praktičan, npr. ako imam neke obaveze samo ga popijem i ćao, nema spremanja obroka i ostalih postupaka.  Nikad ga nisam probao u životu, a nadam se da ću moći pošto idem na fakultet dosta daleko od kuće.

15 godina
Kramerdida kaže...

Meni je whey samo praktičan, npr. ako imam neke obaveze samo ga popijem i ćao, nema spremanja obroka i ostalih postupaka. Nikad ga nisam probao u životu, a nadam se da ću moći pošto idem na fakultet dosta daleko od kuće.

{#}??

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prije par dana sam prvi put radio mrtvo dizanje, jel moguće da me od toga boli zadnja loža?

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
15 godina
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

Meni je whey samo praktičan, npr. ako imam neke obaveze samo ga popijem i ćao, nema spremanja obroka i ostalih postupaka. Nikad ga nisam probao u životu, a nadam se da ću moći pošto idem na fakultet dosta daleko od kuće.

{#}??

Valjda misli ono općenito da je praktičan i da ga moze popit kad hoće..

...The South Will Rise Again... White -h- boys
15 godina
cuspajz kaže...

Prije par dana sam prvi put radio mrtvo dizanje, jel moguće da me od toga boli zadnja loža?

Moguće, mrtvo dizanje aktivira hrpu mišića, noge, leđa, ruke, trapez, ramena....tako da sigurno imaš upalicu i zadnje lože. :)

Vuci više rukama nego što bi vukao kao da čučanj radiš. Dakle cilj je vuć teret rukama i podizat noge kao da iz čučnja dižeš.

16 godina
protjeran
fila2208 kaže...

A i treba uzeti u obzir i da danas hrana nije toliko nutritivno bogata kao prije par godina zbog zagađenja itd. 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
15 godina
EZY-E kaže...

A i treba uzeti u obzir i da danas hrana nije toliko nutritivno bogata kao prije par godina zbog zagađenja itd. 

Naravski. Nije ništa isto kao prije i ne ide u dobrom smjeru. NIje samo radi zagađenja, već ono što čovjek radi, genetski modificira i igra se boga, nebi li povećao voće i povrće i njihove hranjive vrijednosti,a  time samo ubija bit svega, ali bitan je novac, blaženi kapitalizam.

Problem današnjice je hraniti se zdravo....zašto? Hranit se zdravo znači hraniti se SKUPO, a nitko para nema na bacanje, tako da nekad traba raditi kompromise i zamjene kako bi što više uspio.

Ugl. treba bit pametan, pritom mislim na čitati što jedete i pijete prije nego to ubacite u sebe :)

16 godina
Rast mišića i visina

Vjerojatno je vec neko napisao.. al sad mozete kupovati u proteini.si i oni vam do kuce dofuraju..(ja mislim 70kn dostava.. ali preko 1000kn je besplatno) ja sam s jos 2 frenda uzeo 3x olimp whey complex i 750g kreatina od usn-a sve zajedno nas doslo oko 1100kn laganica

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
17 godina
Encyanix kaže...

Vjerojatno je vec neko napisao.. al sad mozete kupovati u proteini.si i oni vam do kuce dofuraju..(ja mislim 70kn dostava.. ali preko 1000kn je besplatno) ja sam s jos 2 frenda uzeo 3x olimp whey complex i 750g kreatina od usn-a sve zajedno nas doslo oko 1100kn laganica

i prije su do vrata dostavljali i isto je dostava bila 10 eura. meni se to nikako nije isplatilo za jedan proizvod pa sam otiso u sloveniju.

nego jel zna tko kakve su cijene u onom zagrebackom ducanu?

13 godina
Razlika je 15%.
Znaci na njihovu cijenu sa proteini.si dodaj 15% (kao razlika pdv-a) i znas kolko dode kod nas.
uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bio sam ja tamo, cijene su 15% skuplje pa na kraju dođe na isto kao i u drugim dućanima za suplemente u ZG-u. Nadam se da će spustiti cijenu jer smo prije mjesec dana ušli u EU. Problem je trenutno što nije bogata ponuda, imaju samo 3-4 firme od kojih nema Optimum Nutritiona, Dymatize-a, Multipowera i još neke veće firme. Samo Olimp, USN i još neke manje poznate firme.

13 godina
peterstern9 kaže...

Bio sam ja tamo, cijene su 15% skuplje pa na kraju dođe na isto kao i u drugim dućanima za suplemente u ZG-u. Nadam se da će spustiti cijenu jer smo prije mjesec dana ušli u EU. Problem je trenutno što nije bogata ponuda, imaju samo 3-4 firme od kojih nema Optimum Nutritiona, Dymatize-a, Multipowera i još neke veće firme. Samo Olimp, USN i još neke manje poznate firme.

Kako ne ON-a kad sam ja bio tam i gledao ga, imali 2.3kg gold wheya, nisu imali 5kg koje sam htio...

uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
Coder256 kaže...
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

{#}??

Valjda misli ono općenito da je praktičan i da ga moze popit kad hoće..

x2

17 godina
Rast mišića i visina

radi li netko mozda ovakav tip treninga, ako da, jeste zadovoljni rezultatima? nemora nuzno bit isti poredak misica po danima to sam dao bezveze za primjer.

1.dan-ruke(biceps, triceps, podlaktica)

2.dan-leda

3.dan- prsa

4.dan-noge

5.dan-trbuh, ramena

poredak nije neki, ali cisto da skuzite sto pitam. ja bi sad poceo tako trenirat pa me zanimaju misljenja za ovakav tip treninga.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

radi li netko mozda ovakav tip treninga, ako da, jeste zadovoljni rezultatima? nemora nuzno bit isti poredak misica po danima to sam dao bezveze za primjer.

2.dan-leda

3.dan- prsa

4.dan-noge

5.dan-trbuh, ramena

poredak nije neki, ali cisto da skuzite sto pitam. ja bi sad poceo tako trenirat pa me zanimaju misljenja za ovakav tip treninga.

A zašto bi trenirao sa tako niskom frekvencijom, barem 2x tjedno za naturalca pogodi mišić. Usto u tvome splitu nigdje ramenal, a pretpostavljam da su ona na dan kada su prsa.

Možeš i ovako.

1. Noge/Čučanj + pomoćne vježbe i jedna vježba a ložu

2. Horizontalni pokreti za gornje tijelo/ Benč, Veslanje,još jedan potisak i povlačenje + izolacije za ruke i ramena

3. Odmor

4.Noge/Mrtvo dizanje + pomoćne vježbe i vježba za kvad

5. Vertikalni pokreti/Vojni potisak, zgibovi, dipsevi,upright row + izolacije za ruke

Alternativno probaj nešto poput 5 3 1 ili Push Pull i Lower.

Nego koliko si jak u Čučnju, Benču i Mrtvom Dizanju?

17 godina
Rast mišića i visina

pa ramena su 5. dan

jak? nebi bas reko da sam jak jer nisam radio s nekim tezinama dosad, krecem u teretanu pa cu to moc sad. dotad necu govorit o tezinama. taj tvoj program mi se cini kompliciran, ono sto sam ja imo na umu je nesto slicno onom mom, ubacit nekih 5 raznih vjezbi za pojedini misic, bodyweight, utezi i sprave, svega raznovrsno i svaki put drukcije vjezbe izvodit.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

pa ramena su 5. dan

jak? nebi bas reko da sam jak jer nisam radio s nekim tezinama dosad, krecem u teretanu pa cu to moc sad. dotad necu govorit o tezinama. taj tvoj program mi se cini kompliciran, ono sto sam ja imo na umu je nesto slicno onom mom, ubacit nekih 5 raznih vjezbi za pojedini misic, bodyweight, utezi i sprave, svega raznovrsno i svaki put drukcije vjezbe izvodit.

Uh, sorry ne znam kako sam promašio to.

Dosta su ti utezi i bodyweight za glavni rad i mašine za neke izolacije ili par složenih vježbi.

Ma nije kompliciran, npr. za Čučanj 5x5 ili 3x5, pa vježba za ložu 4x8-12, Prednji Čučanj 4x5-8, nešto za listove i trbušni na kraju tipa Viseće Podizanje Nogama ili Ab Rollout 3x8-12 za gornje tijelo po dva pokreta za potiske i povlačenja + izolacija za srednje rame i ruke. Prva dva pokreta neka budu teža sa 5 ili manje ponavljanja kao power pokret, a druga dva laganija sa fokusom na ciljanji mišić.

Radije radi sa nekim Full Body tri puta tjedno, izgradi snagu prije nego što odeš u nešto naprednije. Možeš ti zauvijek ostati na full body uz neke modifikacije. Kada dođeš na 1.25-1.5xBW Čučanj, 1.5-2xBW Mrtvo Dizanje i 1xBW benč onda razmatraj nešto naprednije.

15 godina
mar123 kaže...

2.dan-leda

3.dan- prsa

4.dan-noge

5.dan-trbuh, ramena

Najbolje rezulatate sam ostvario takvim tipom treninga.

5 treninga, i sve razdvojeno fino, ali svaki dan, ubiješ svaki dio tako da ga osjećaš par dana.

Nisam siguran ali tako nešto sam ti i pisao, velim i iz iskustva mene je to najviše pogodilo i fino sam napredovao.

Klasika tipa prsa-biceps leđa-triceps ramena-noge je dobra, ali mislim da je dosadna bar meni, tako da sam si ovo složio, čisto ono kad me netko pita šta danas radiš, ja velim npr. leđa on pita šta još ja velim samo to. Uzmeš jedan dan i ubiješ ih, i to je to.

Što se tiče samog treninga, pun qurac je naporan i težak tako da jedva dočekam odmore i slobodne dane, ali velim isplati se, barem meni.

Sretno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 3:32 (fila2208).
16 godina
fila2208 kaže...
zerocool12 kaže...
fila2208 kaže...

http://www.pride.hr/Products/7216-utezi-u-ploama-cm.aspx

Evo, imamo ih u teretani, odlični su. SAmo se ne smiju bacati okolo.

Daj mi reci kakvi su u usporedbi sa običnim željeznim pločama? Jel su puno veći ili?

Ovo što sad imam mi postaje pre lako,pa bih volio kupiti još 4x 2,5kg, samo neznam dal bi mi pasalo na one male šipkice za bučice..

Malo su veći da, ali ne previše. Super imaju hvat, da se snjima lijepo raditi dvoručno, te se mogu klizati po podu također.

Meni osobno super, psihički misliš da dižeš puno veće kilaže, što je nekad neloš motivator :)

Što se tiče hoće li pasati, milsim da da jer su 30mm fi tako da nemaš beda, jer je 30 dosta široko za sve vrste šipki.

Ugl. preporuke.

x360gamer kaže...
fila2208 kaže...

Uzmi novce i vrijeme koje si namijenio za beton i nađi si, ima polovno, ima na njušaklu, ma nema di nema, za uzet povoljno utega.

Hvala na savjetu, al jeftinije mi izade s betonom.

Mozda necu 50 kn sve ukupno potrositi, jer vec imam doma sve za betoniranje.

Samo ti betoniraj, i pumpaj tu jednu kilažu. Šta kad ti postane premalo, oćeš opet izbetonirati 20kg i tako unedogled?
Da od toga ima nečega, misliš li da utezi po teretanama nebi svi bili betonski, jer su tako jeftini i povoljni?
U svakom slučaju sretno, i kad završiš volio bih slike vdijeti, onako kako to zgleda :)
Sjećam se kad smo ko klinci dve blokete na šipku i pumpali benč, tad je to bilo fora, ali nije to to :)

Zavrsio sam, slikat cu ti i staviti slike malo kasnije.

17 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

2.dan-leda

3.dan- prsa

4.dan-noge

5.dan-trbuh, ramena

Najbolje rezulatate sam ostvario takvim tipom treninga.

5 treninga, i sve razdvojeno fino, ali svaki dan, ubiješ svaki dio tako da ga osjećaš par dana.

Nisam siguran ali tako nešto sam ti i pisao, velim i iz iskustva mene je to najviše pogodilo i fino sam napredovao.

Klasika tipa prsa-biceps leđa-triceps ramena-noge je dobra, ali mislim da je dosadna bar meni, tako da sam si ovo složio, čisto ono kad me netko pita šta danas radiš, ja velim npr. leđa on pita šta još ja velim samo to. Uzmeš jedan dan i ubiješ ih, i to je to.

Što se tiče samog treninga, pun qurac je naporan i težak tako da jedva dočekam odmore i slobodne dane, ali velim isplati se, barem meni.

Sretno.

kolko vjezbi imas po misicu i kolko ti otprilike traje trening?

15 godina
mar123 kaže...

kolko vjezbi imas po misicu i kolko ti otprilike traje trening?

Po jednoj mišićnoj, ove velike, 5-6 komada.

Bica trica svaka po 3-4.

Trening, sat i 15, sat i pol, stime da imam do teretane 15min, dok se zagriješ, dok ovo dok ono...ugl. 2 sata dnevno u globalu mi ode na teretanu, i velim, najbolje reze, ali i najviše vremena uzima.

16 godina
Rast mišića i visina

Ako ima zainteresiranih da se dogovorimo i kupimo suplemente preko proteini si da imamo besplatnu dostavu jer imaju jeftine stvari naspram ovdje. Npr olimpov kreatin za 113 kn a ovdje je 145, za tu razliku si kupim shaker.  Moglo bih se nas par sastati negdje, jednom dati novce i ostali uzmu od tog podatke da nebi bilo. Tako on naruci i kasnije se opet nademo te podjeli suplemente.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 13:38 (Fake_Alert).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

What if guys and girls swapped roles at the gym

:DD

14 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

Al uglavnom sve se to trpi za misice, jedino sto nemogu smislit su frajeri koji dolete u teretanu i onda sjede na spravi pol sata i drkaju po mobu (fejs pretpostavljam) odrade jednu seriju i onda pak pred zrcalo pol sata stoje i gledaju se !

nije to nista, moj frend placa teretanu da bi radio trbusnjake svaki dan{#} 

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice