Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.729.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
Znalac111 kaže...

Pozz,ovdje sam se već javljao kako izgraditi mišiće i poslušao sam vaše savjete i mogu vam reci da su mi neki mišići dosta izraženi npr.pločice a neki nisu,sada imam problem želim se udebljati jer sam smršavio,treniram nogomet ali sada je stanka mada sam bio u kampu Barcelone u Makarskoj od 23-28.6.2013.Imam 163cm,45kg želim bar do kraa ljeta imati 50 kg,živm uz more plivam jedem svakakvu hranu,pijem puno mlijeka s 2.8 masti,jedem ribu,meso,voće,povrće,ali kile mi se ne lijepe.Molim pomoć.

Nije potrebno da ti se lijepe, sa kilama ne dolazi ništa dobro, pogotovo u tvom slučaju.

Samo jedi,trči, plivaj i uživaj u životu, a tijelo će se samo prilagoditi tome i dati ti najbolje za tebe, ako je to nogomet onda nogomet.

Nemoj se debljati i trpati, uništiti ćeš se sa time.

Uživaj dok si mlad, kasnije ćeš imati vremena trpati mase na sebe, ionako kasnije u teretani završe bivši sportaši i brutalno lijepa tijela izgrade tako da ne brini.

SAmo ti trči za loptom dok ide.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo obecao sam danas staviti svoju sliku  

btw: skroz sam zaboravio  pa tek navecer kada sam dosao  doma , nisam se mogao bolje slikati jer mi starci su spavali pa me nisu slikali , a nemam nikakvo veliko ogledalo , pa sam se slika pomocu prozora. 16 godina , 65 killa ,oko 175 cm. 

eune : Flaeryy
15 godina
Rast mišića i visina

Zaš jednostavno ne stavite mob/fotić na regal/ormar, nariktate delayed shot na 10sec i stanete i sliknete se, zar nije tako lakše? :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Zaš jednostavno ne stavite mob/fotić na regal/ormar, nariktate delayed shot na 10sec i stanete i sliknete se, zar nije tako lakše? :)

Trazio sam nemam tu opciju :S

eune : Flaeryy
18 godina
Super flaeryy kaže...

evo obecao sam danas staviti svoju sliku  

btw: skroz sam zaboravio  pa tek navecer kada sam dosao  doma , nisam se mogao bolje slikati jer mi starci su spavali pa me nisu slikali , a nemam nikakvo veliko ogledalo , pa sam se slika pomocu prozora. 16 godina , 65 killa ,oko 175 cm. 

Već pomislih reć "uh te ručice"... ali za 16 godina, okej :)
da ne ispadne da samo prigovaram, a ne postam 
krajem 6. mjeseca me pokosila malo gadnija lymeova borelioza pobrana od krpelja pa
mi je temperatura i tjedni ležanja ubili puno, posebno jer pri oporavku sam morao ( i dalje moram)
paziti da se povuče miokarditis (akutna upala srčanog mišića). No ide pomalo na bolje,
pa koji put sliknem kad se povratim u normalu. Ako se ne pojavi Artritis za koji
govore da je u ovim slučajevima 60% moguć. No, doktor me uvjerava da se

spirohete pobilo antibioticima pa sam optimist :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
R4zOR229 kaže...

Ovo sta si linko je skupo ja sam kupio vrecu od 5kg za 500kn

Može preporuka?

Ovo je najjeftiniji koji mogu naći, al i dalje su pakiranja od 4500g nedostupna...

uBlowMeBro?
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 8:52 (u2Noobish4Me).
15 godina
overhaul kaže...

Ma ruke serelativno lako nabiju.Ja sam imao katafstrofa ruke i posvetio se njima i tako ih napucao da mi neki ljudi vele da su mi sada prevelike :)

doći će mu to s vremenom, samo nek radi puno leđa, taman će se formirat biceps,. a sa prsima triceps i onda ih napadne malo i ruke su tu.

17 godina
u2Noobish4Me kaže...
R4zOR229 kaže...

Može preporuka?

Ovo je najjeftiniji koji mogu naći, al i dalje su pakiranja od 4500g nedostupna...

Evo 550kn ti je bezokusni, a 650kn od cokolade, ja sam dobio za 500kn zato sta sam trazio od 2,5kg pa nije imo pa mi je dao 5kg za 500kn. Nego moja preporuka ti je da uzmes ova tvorncika pakiranja(pomogucnosti od 5kg jer je najisplativije). Sve je orginal zapakirano imas i kod onaj gore.

http://teretana.net/forum/viewtopic.php?f=15&t=27072&start=225

EDIT: Da napomenem ako si iz Zg il negdje blizu moze ti covjek to i dovest doma skroz besplatno(meni je)

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 12:54 (R4zOR229).
13 godina
R4zOR229 kaže...
u2Noobish4Me kaže...
R4zOR229 kaže...

Može preporuka?

Evo 550kn ti je bezokusni, a 650kn od cokolade, ja sam dobio za 500kn zato sta sam trazio od 2,5kg pa nije imo pa mi je dao 5kg za 500kn. Nego moja preporuka ti je da uzmes ova tvorncika pakiranja(pomogucnosti od 5kg jer je najisplativije). Sve je orginal zapakirano imas i kod onaj gore.

http://teretana.net/forum/viewtopic.php?f=15&t=27072&start=225

EDIT: Da napomenem ako si iz Zg il negdje blizu moze ti covjek to i dovest doma skroz besplatno(meni je)

To je već pomoć, to se traži!

Zahvaljujem kolega.{#}

uBlowMeBro?
17 godina
Rast mišića i visina

fila kak mislis ruke je lako povecat?

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

To baš i mene zanima,dok nisam počeo radit onaj trening za ruke u rukama mi nije bilo baš napredka...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
18 godina
fila2208 kaže...
overhaul kaže...

Ma ruke serelativno lako nabiju.Ja sam imao katafstrofa ruke i posvetio se njima i tako ih napucao da mi neki ljudi vele da su mi sada prevelike :)

doći će mu to s vremenom, samo nek radi puno leđa, taman će se formirat biceps,. a sa prsima triceps i onda ih napadne malo i ruke su tu.

Lol :) da, fakat rastu već dok dižeš daljinac, samo se napucaju. Evo ovaj nije pazio i vidi problema. http://thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/largest16.html
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
mar123 kaže...

Pričam iz svog iskustva, kao klinac sam imao ruke kao iovaj dečko gore, jako mršave.

Onda me cura zezala kako imam slabe ruke i počeo sam ih više forsirati.

trik je da radite jedan dan samo ruke, dakle tricu i bicu, jedan dan superserije, ma uništavate ih, i začas su napucane.

Sada napuhan mogu izvuć skoro do 46-47cm bicu, a velim da me netko prije vidio nebi rekao, tj. ni sam nebi pomoslio da se ruke mogu tako nabiti.

Po meni je teže sredit leđa, izbacit ramena i prsa popuniti simterično nego ruke dobiti.

Ajde ti slike stavi da mi vidimo kako ti zgledaš

overhaul kaže...
fila2208 kaže...

Lol :) da, fakat rastu već dok dižeš daljinac, samo se napucaju. Evo ovaj nije pazio i vidi problema.http://thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/largest16.html
Odličan si mi članak linkao hvala,. evo budem lika kontaktirao pa da još ruke povećam, ići ću na 60cm opseg minimalno.
{#}
zerocool12 kaže...
mar123 kaže...

To baš i mene zanima,dok nisam počeo radit onaj trening za ruke u rukama mi nije bilo baš napredka...

Ma nemoj reć. Ja isto dok nisam počeo čučnjeve raditi, nisam noge imao. Sam si sebi odgovroio.
Radi ruke, triceps, biceps i podlaktce jedan dan, i uništavaj ih,kad ne ide više radiš negativne serije.
Ja sam imao sreću da imam kolegu sa bicom skoro 50cm, što čovjek voli biceps raditi, stvarno sam snjim puno napredovao. Bitno je istezati biceps stalno i negativnim serijama ga uništavati sa velikim kilažama.
btw. true story,slika :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 20:36 (fila2208).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Decki imam problem!!

Skino sam 15 kila o zime i sad ovo malo sala nikako da skinem dole evo vec skoro dva mjeseca se mucim ko konj al nista ne kuzim koda je stalo sve {#}

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Lol :) da, fakat rastu već dok dižeš daljinac, samo se napucaju. Evo ovaj nije pazio i vidi problema. http://thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/largest16.html

Taj lik je napucan steroidima i imaš dokumentarac o njemu-lik se snimao kak si je vadio gnoj iz bicepsa jer je u jednom trenutku sve otišlo k vragu.

Danas lik ima izrezan biceps radi medicinskog zahvata, a ak se dobro sjećam, završio je i u zatvoru radi tih istih steroida.

demzi94-da, to je normalno. Što si deblji i masniji, kile brže idu dolje. Jednom kad dođeš do određene granice, ne može se nastaviti istim tempom gubiti salo kao što si prije (jer ga nit nema koliko ga je bilo prije).

I obrnuto-kao početnik brzo nabijaš kile gore i brzo napreduješ. Prvi dan radiš 5 sklekova, za 3 dana već 10. Al ćeš mjesec dana raditi pomak sa 25 na 27 (karikiram) 

A za povećanje ruku je potrebno raditi triceps. :)

Can't find a better Jam!
17 godina
Rast mišića i visina

ja sam slike stavio vec, i to puno puta.sto je negativno dizanje? i kako mislis preforsirat ruke? stavit velike kilaze i onda sto vise ponavljanja ili?

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ja sam slike stavio vec, i to puno puta.sto je negativno dizanje? i kako mislis preforsirat ruke? stavit velike kilaze i onda sto vise ponavljanja ili?

negativno dizanje ti je (npr. biceps) da si uzmeš veću težinu koju normalno ne bi dizao i digneš (pomogneš si s drugom rukom) u inače onaj završni položaj(gornji). I onda kreneš spuštati ruku s utegom, ali što sporije možeš-cilj ti je opirati se gravitaciji.

Kad dižeš klasično, ruku samo spuštaš i u tome ti pomaže gravitacija-praktički odmaraš u tom trenutku.

A kod negativnoga je ruka baš onda napeta, trudiš se što sporije spuštati uteg i da ti "ne ispadne" na pod. Na kraju ponavljanja opet ga digneš u gornji položaj (pomogneš si s drugom rukom) i opet čim sporije spuštaš.

npr. negativni zgibovi-digneš se gore i onda se pokušavaš što sporije spustiti dolje (opet se opireš gravitaciji). kod klasičnih zgibova se praktički sam pustiš da te povuče prema zemlji, a kod negativnih se tome opireš.

Can't find a better Jam!
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Meni su uglavnom sve negativne vježbe odlične za povećavanje snage, pogotovo zgibovi i sklekovi, puno brži napredak u odnosu na klasične zgibove/sklekove.

15 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

Decki imam problem!!

Skino sam 15 kila o zime i sad ovo malo sala nikako da skinem dole evo vec skoro dva mjeseca se mucim ko konj al nista ne kuzim koda je stalo sve {#}

Probaj trčati natašte (ili vozi bicikl, bilo kakav kardio)...

Ti u biti trebaš smanjiti bodyfat, da bi se povuklo salo (na cijelom tijelu), ali kao što sam ti rekao, najefektivnije natašte trčati ili bilo kakav drugi oblik kardia.

Memento mori.
15 godina
mar123 kaže...

Primjer:

curl za z šipkom, zšipka je 7kg ne računam ju u kilažu

zagrijavanje sa 20kg

prva serija 30kg

druga 35kg

treća 40kg

e tu postaje zanimljivo, idem ovih 40 kg 5-6 puta i onda dođe frend,. stane ispred mene. Ja gurnem koliko mogu, on mi gurne do kraja curl, i onda ide spuštanje, što sporije moraš ići natrag  stime da se mi natjeramo da ruke stanu pod 90° i tu držiš, bica oće eksplodirat. Tu zadnju seriju ponoviš koliko god imaš snage, da ti na kraju ruke ono padnu,. ne možeš držati.

Onda dovšriš sa hammerom ruke, bučice razno razne, itd.

TRiceps isto, na sličan način ide i skull crusher-francuski potisak. Znamo i po 10 serija uraditi i assistiramo jedan drugome. Onda na kablove razvlačiti i bučicama dokrajčiti i na kraju propadanja da vidiš koliko još može trica.

Cilj je izjenačiti tricu i bicu, i sa tricepsom preći bicesp jer je triceps veći dio ruke. MKnogo ljudi samo pmpa biceps i plaču kako imaju male ruke, zato što nemaju podlogu i mali triceps.

Dakle trpati i jedan i drugi i ubijati, drugi dan su upale naravno, ali sa guštom ih preživim :)

Što se slika tiče, bitna je trenutna forma, neda mi se sad kopat po temi da nađem..ali ako se sramiš ok je.

17 godina
Rast mišića i visina

ma ne sramim se nego sam na moru pa nemrem slikat ali cim dodem doma budem. fala na odgovoru, kasnije te jos malo priupitnem na pp. nego evo pitanje, sad imam ruke 32cm, dal je moguce da za godinu dana budem na 37-38?

15 godina
mar123 kaže...

ma ne sramim se nego sam na moru pa nemrem slikat ali cim dodem doma budem. fala na odgovoru, kasnije te jos malo priupitnem na pp. nego evo pitanje, sad imam ruke 32cm, dal je moguce da za godinu dana budem na 37-38?

Definitvno, samo radi puno ruke, dakle jedan dan radi bica-trica-podlaktice.

I još nešto, radi piramidu. Dakle kreneš, bezveze velim, 10>20>30-30-30>20>10>5.

Dakle na kraju kad odradiš najteže serije, smanjuj kilaže i izvlači ga. Meni se dešava na kraju sa 10kg radim, dođe lik i zeza me a fila ne možeš to dići, a ja već prevrenuo pola tone rukama.

Užasan je osjećaj kad si na kraju tako uništen da malu kilažu jedva izvučeš...ali tako ga fino ispušeš, istegneš ga, odmoriš i ideš na novu vježbu.

Nemoj zanemarivati triceps,velim, uvijek uzmi dan za ruke, i ubij ih. Ali imaj na umu da ostaviš dan kasnije odmor, jer ako sutradan budeš išao npr leđa mučit će te bicepsi ili prsa pam će te mučiti tricepsi. Zato pažljivo sa treningom ruku.

Puno toga ovisi o samoj genetici i o rukama, kao takvima, ali vjeruj mi brzo ruke napreduju, ako ih uništavaš..a nego kako drukčije mišić raste nego kad mu napuknu vlakna i onda se zaliječi i bude veći nego što je bio :)

Sretno.

p.s. mnogo ljudi izbjegava raditi podlaktice, greška, dok god podlaktice ne budu dovoljno jake, kiksat ćete u kilažama i napretku. Mene su jako bolile prvih par mjeseci pri curlovima, sad više ne jer ih radim dosta. Meni osobno obrnuti hvat curl za podlaktice najjači. Dakle uhvatitie zšipku odozgora, obrnuto od stanadrnog curla i rokate :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 16:36 (fila2208).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sta radite za prsa??

Trebo bi preporuku neke dobre vjezbe(bodyweight) za prsa !! (osim sklekova naravno)

17 godina
Rast mišića i visina

fila a sto kazes kolko puta na tjedan rokat ruke? mislim radit cu naravno split i to u jednom treningu ruke, drugi leda i prsa i treci noge. noge bi udaro jednom tjedno. sto mislis jel dosta jednom tjedno ruke ili?

17 godina

Normalno da je dosta ja tak radim, i dobio sam 7cm u rukama u godinu dana. Sad nzn kak ces ti radit al meni npr na pasu one kombinacije biceps-triceps nego radim prs-triceps-ramena, biceps-leda,noge-podlaktica

You got to lose to know how to win
18 godina
Gunner_V kaže...
overhaul kaže...

Taj lik je napucan steroidima i imaš dokumentarac o njemu-lik se snimao kak si je vadio gnoj iz bicepsa jer je u jednom trenutku sve otišlo k vragu.

Danas lik ima izrezan biceps radi medicinskog zahvata, a ak se dobro sjećam, završio je i u zatvoru radi tih istih steroida.

Čovječe koliko dugo pratiš ovu temu? Misliš da neznam tko je Greg Valentino?
Gnoj i odstranjivanje dijela mišića je zaradio jer je inficirao mišić ubrizgavajući synthol ulje nesterilnom iglom.
Imaš ga u više puta spominjanom ovom dokumentarcu.
.......................
Vidim da niste shvatili ioniju, treba neki emoticon ili boja slova da vam svijetli "ironija!?
Što sam htio reći?

Ne postoji mišić koji se sad "napucava" bolje i lakše od drugog, ništa se ne dobija "prelagano".
Dakle tko god je dobio bicepse/tricepse, dobio ih je jer ih forsira-dakle nikako slučajno ili jer oni sad lakše rastu.
Dakle ciljano je forsao te vježbe jer mu je to stereotip "nabildanog",
kao i izgladnjeli trbušnjaci i slične početničke fascinacije.
Dakle ako nešto ne izgleda srazmjerno ostalom napretku, raspored vježbi mu nije balansiran.
Često je to posljedica specifičnog sporta, naravno. Evo ovim dečkima dolje su razvijeni neki drugi mišići.
Ne zato jer se pak oni lakše "napucaju". Ovaj Matthias, prvak u obaranju ruke je specifičan.
Kod njega je ipak u pitanju genetski poremećaj, što vjerujem ostalima u ovoj grupi nije slučaj.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

fila a sto kazes kolko puta na tjedan rokat ruke? mislim radit cu naravno split i to u jednom treningu ruke, drugi leda i prsa i treci noge. noge bi udaro jednom tjedno. sto mislis jel dosta jednom tjedno ruke ili?

Barem dva puta tjedno. Preporučam upper/lower split za ovo.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

mislim kupit whey od kilograma i pol u hervisu i glavni cilj mi je nabit biceps i triceps i mislim da će mi taj whey trajat oko mjesec dana,sad koliki ja rast ruku mogu očekivat jer se mislim fokusirat samo na ruke? imam 182 cm i 66 kila

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2013 0:32 (mrdennis458).
15 godina
mrdennis458 kaže...

mislim kupit whey od kilograma i pol u hervisu i glavni cilj mi je nabit biceps i triceps i mislim da će mi taj whey trajat oko mjesec dana,sad koliki ja rast ruku mogu očekivat jer se mislim fokusirat samo na ruke? imam 182 cm i 66 kila

Prika nije to magični napitak, na tu visinu ti triba bar 10 kila.

Tako da sredi u glavi da tribaš punih godinu dana uprit teretanu sa sređenom prehranom i početne rezultate očekuj tek nakon 3 miseca.

Pingu ;)
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

a znam,znači da ne očekujem nikakav napredak prva 3 mjeseca?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice