Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.724.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
Svenos kaže...

Eto daj mi 3 razloga zasto je teretana bolja od ovakog vjezbanja, i ja cu ici u teretanu. Najlakse je skupit ekipu i krenit negdje. Samo da kazem, u Osijeku su teretane dosta skupe (150-200kn mjesecno)...

150-200kn? Znaš li koliko se kreću cijene u još većim gradovima i boljim teretanama?

3 razloga

1. Stručna osoba koju možeš tražiti savjet, da ti pokaže vježbu i pomogne.

2. Pristup utezima i spravama, koje rade dijelove tijela i mišiće koje ne možeš tako lako gađati sa street workoutom.

3. Vježbanje sa više ljudi, novi kontakti, poznanstva, pomoć pri dizanju, motiviranost, vježbanje u paru...

4. Hrpa predivnih žena raznih godina i građe, koje su tu em da te motiviraju pri radu, daju ti da imaš šta gledati, a uvijek se može početi neka špreha i spika pa zavšrit skupa na kavi pošto vidi vraga djelite zajedničke interese volite zdrav život i vježbanje.

5. Kad platiš teretanu onda ideš u nju. Nema onog a nisam jučer bio neda mi se i danas i padanje onda u depru da ti se više ne ide, platio si i odrađuješ termine, ako ništa drugo to te natjera po kišnom, zimskom danu da odeš tamo.

6. Možeš vježbati po cijeli dan tamo i zaštićen si od svih vremenkih neprilika, čak i klima ako je tertana bolja....

7. ne da mi se više pisati...ugl. nepotrebnu averziju prema teretani imaš. Doma i u parku se mogu izgraditi temelji, navike i volja....ali u teretani se to pretača u vježbanje sa utezima i građu tijela kakvog si oduvijek želio.

Sretno, pozdrav.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
Svenos kaže...
Super flaeryy kaže...
Svenos kaže...
Wow, ova tema dokazuje da ima 3 vrste forumasa. Preveliki, premali, i oni koji se smiju drugima...
Uglavnom, da se pridruzim... Ja trebam savjet dva od nekoga tko je nabio misicne mase iz moje situacije. Imam 15 god, 57 kg, 183-184 sam visok. Jedem ko slon (barem mislim) ali se ne prima. Naravno ne vjezbam, al dok sam vjezbao primilo se nesta malo, al prestao pa otislo... xD Uglavnom, ako nije problem ja bih plan prehrane i vjezbanja. Naravno sve spartanski treninzi (bez sprava iz teretane) jer nedam pare za teretanu. Kad sam vjezbao na svoje sam radio zgibove (dlanovi prema meni, i oni glava lijevo, glava desno itd), sklekove (normalne, pa one obrnute na klupici), cucnjeve (mogao sam nekih 70 komada do kuta od 90 stupnjeva) i po 100 trbusnjaka (ali je to drukcije, radio sam na krevetu, i pricekao da ne odskocim izmedju svakog skleka, ne mogu na parketu ili betonu zbog ozljede trtice) i to bi bilo to. Mogao sam nekih 10 zgibova, 20-25 sklekova, 20ak onih obrnutih na klupici... Eto, cilj mi je kilaza od 68-70 kila, naravno podkozna mast na 20% ili manje...
Savjeti?

ako zelis nabitii misice , jedi  zdravu hranu , sa sto vise proteina  ( banana,jogurt)   rasporedi se trening svaki dan izdvoji sat vremena   (30min trcim , 30 min vjezbam zavisi koji je dan ) sklekovi , trbusnjaci, zgibovi, propadanje  to su ti glavne vjezbe 

sto se tice prehrane :  barem 3 obroka dnevno , i izmedu jos neko voce itd.. ..

Oko prehrane. Sad cu ti opisati moju prehranu...

Dorucak (svaki dan isto vec 10 godina): Cokolino

Do rucka nista. Rucak (uglavnom ovog tipa): Piletina ili svinjetina (snicle ili na brzo, ili pecenje), krumpir (peceni ili pire), mrkva, luka, rajcice, krastavca...

Nakon rucka: Poslastica. Ako ima slatkog, tamanim to (gumeni bomboni rijetko, mozda dva puta mjesecno, uglavnom cokolade (ali to je jedna u tjedan dana) i keksi... Znaci, jedem dosta slatkog. Tijekom dana pojedem voce (neku bananu, ili jogurt tipa jogobela, ili si napravim puding od cokolade), i onda za veceru ili jaja (kajganu) sa pariskom salamom unutra, i salatom od luka i rajcice ili krastavcima itd., ili sendvic s pariskom salamom, sirnim namazom, alpskim ili bijelim kruhom i lukom (da, jedem puno luka i ne, ne jedem kruh, samo na sendvicima). I uz sendvic jogurt i nakon toga jos neko voce ili tako nesto... I to je prakticki moja prehrana... Da znam, puno masnoca njanjanja, promijenit cu u nesto zdravije...

Staaaa? 30 minuta trcanja? Oces da mi srce otkaze? Pa meni je kardio tako u k*rcu da nemam rijeci za to... Prije par dana sam sa curom prehodao 12-13 kilometara, pa umro sam... Uglavnom... Pitanje: Sta je to propadanje? I da, ja imam dosta malo podkozne masti, jer mi se osjeti six pack kad sam pod nekim kutom od 45 stupnjeva (noge vodoravno a gornji dio tijela pod kutom), i malo se vide trbusnjaci. Al mizerija uglavnom... Na nogama mogu vidjeti (nadkoljenici) ona tri misica kad stisnem nogu, a na podlaktici mogu vidjeti dva ona misica kad stisnem saku... xD toliko sam mrsav... znaci, sklekovi, trbusnjaci, zgibovi... A donji dio tijela nista, a? O.o

pa rekao si da imas cca 60 kg  ako se ne varam?   ja bi ti samo cokolino, to mi nekako preblago , meni dorucak bude obilan , neki sendvic , kupus sam od jucer jeo.. ugl ako nema nista ovako zdravo ili nekad ribu pojedem,  ako nema onda pastetu.....

pa moras trenirati zato se i  zove kardio trening  ja u tih 30 min predem oko 5km dnevno , ono sto unesem to potrosim...  a napisi na yt propadanje nixazizu to ti jaxa prsa najvise ;)

eune : Flaeryy
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Svenos kaže...

Eto daj mi 3 razloga zasto je teretana bolja od ovakog vjezbanja, i ja cu ici u teretanu. Najlakse je skupit ekipu i krenit negdje. Samo da kazem, u Osijeku su teretane dosta skupe (150-200kn mjesecno)...

150-200kn? Znaš li koliko se kreću cijene u još većim gradovima i boljim teretanama?

3 razloga

2. Pristup utezima i spravama, koje rade dijelove tijela i mišiće koje ne možeš tako lako gađati sa street workoutom.

3. Vježbanje sa više ljudi, novi kontakti, poznanstva, pomoć pri dizanju, motiviranost, vježbanje u paru...

4. Hrpa predivnih žena raznih godina i građe, koje su tu em da te motiviraju pri radu, daju ti da imaš šta gledati, a uvijek se može početi neka špreha i spika pa zavšrit skupa na kavi pošto vidi vraga djelite zajedničke interese volite zdrav život i vježbanje.

5. Kad platiš teretanu onda ideš u nju. Nema onog a nisam jučer bio neda mi se i danas i padanje onda u depru da ti se više ne ide, platio si i odrađuješ termine, ako ništa drugo to te natjera po kišnom, zimskom danu da odeš tamo.

6. Možeš vježbati po cijeli dan tamo i zaštićen si od svih vremenkih neprilika, čak i klima ako je tertana bolja....

7. ne da mi se više pisati...ugl. nepotrebnu averziju prema teretani imaš. Doma i u parku se mogu izgraditi temelji, navike i volja....ali u teretani se to pretača u vježbanje sa utezima i građu tijela kakvog si oduvijek želio.

Sretno, pozdrav.

ovo mi se sviđa ;)

14 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...
fila2208 kaže...
Svenos kaže...

3 razloga

Sretno, pozdrav.

ovo mi se sviđa ;)

Haha ja u jednoj stabilnoj i sretnoj vezi... xD Al ajd, za ostale forumase dobro dodje taj 4. razlog...

I kuzim oko posta prije... Nest cu izkemijat vec. Kontam si teretana i kardio... I onda kada mi srce otkaze mogu barem crknit u miru...

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
14 godina
neaktivan
Svenos kaže...
Super flaeryy kaže...
fila2208 kaže...
Svenos kaže...

I kuzim oko posta prije... Nest cu izkemijat vec. Kontam si teretana i kardio... I onda kada mi srce otkaze mogu barem crknit u miru...

pa zato ides polako.. sta si u takoj losoj kondiciji?

16 godina
protjeran
fila2208 kaže...
EZY-E kaže...

Šta mislite je li dovoljno oko 38 g bjelančevina poslije treninga (tjestenina, posni sir i kikiriki)? 

bjelančevine slash proteini, da, ako uzimaš po ~30gr wheya onda i 38grama proteina iz hrane isto nebi bilo previše nego taman.

Dakle, da, bilo bi dovoljno. Kolika je to mjerica hrane, mislim koliko sira, kikija i tijesta?

Nope, whey ne uzimam, sira 125 g, tjestenine oko 200 g, kikirikija 100 g

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
13 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...
Super flaeryy kaže...

Misliš da se prije nisu ''pucali to smeće'' ?

Ako i jesu, bar su bili pametni i nisu pretjerivali. Uz pomoć kemije, naturalne, wheya itd, može se čudo napraviti od tijela...bez ikakve šprice.

Samo hoću reći, da je prije simetrija bila bitna, ljepota tijela, a dansa je samo pucanje i gruvanje i svi izgledaju kao yebeni oblaci.

Jesu, ali tada je izbor kemije bio daleko manji.

ako pricamo o bodyvbuilidingu mislim da  se i prije korisitilo isto kao i sada , ispravite me ako grijesim.

Tada nisu imali Inzulin, HGH (Hormon Rasta) i još neke droge. Samo su rabili ako me sjećanje služi testosteron, dianobol (takozvani metan), deca, primobolan koliko mogu naći na Internetu. To pitanje će tek oni u potpunosti moći odgovoriti.

15 godina
Rast mišića i visina

mar123, kramerdida i ostali, ajmo pa neću bit jedini sa slikom, ajde da vidim te ljetne forme, kako se napreduje i to...

EZY-E kaže...
fila2208 kaže...
EZY-E kaže...

Šta mislite je li dovoljno oko 38 g bjelančevina poslije treninga (tjestenina, posni sir i kikiriki)? 

bjelančevine slash proteini, da, ako uzimaš po ~30gr wheya onda i 38grama proteina iz hrane isto nebi bilo previše nego taman.

Dakle, da, bilo bi dovoljno. Kolika je to mjerica hrane, mislim koliko sira, kikija i tijesta?

Nope, whey ne uzimam, sira 125 g, tjestenine oko 200 g, kikirikija 100 g

NIsi me shvatio, uspoređivao sam 30gr wheya sa tvojom kombinacijom hrane koja je tu negdje po proteinskoj vrijednosti i rekao da je to ok, dakle taman proteina.
Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 11:43 (fila2208).
17 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ajmo ontopic malo:

Trenutna ljetna forma.

Stavljam pa možda potaknem ostale sudionike teme da se malo uključem, da stave svoj progress, da komentiramo, savjetujemo itd.

Volio bih čuti kometar od kramerdide ili kako već jer vidim da je dečko stručan dosta. 

Noge su solidne, nije mi se dalo naslikavati i njih sad.

Eto, pa me thumb downajte :)

Kvaliteta slike je bojlerom slikano tako da sry.

Super :D, kak dugo treniras?

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
14 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...
Svenos kaže...
Super flaeryy kaže...
fila2208 kaže...
Svenos kaže...

pa zato ides polako.. sta si u takoj losoj kondiciji?

Hahahaha ma jok, ja malo preuvelicavam... :) U 6 minuta otrcim 3-4 km... Ali nakon toga mi je tako srce kucalo... Nije kucalo... Sviralo je dubstep...

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
15 godina
zerocool12 kaže...

Super :D, kak dugo treniras?

hvala.

A treniram dosta rascjepkano...na faxu sam nešto trenirao par mjeseci pa onda ništa pa opet malo, ali to je bilo ono...e sad kako smo tu teretanu otvorili, godinu dana aktivnog treninga, po zimi ljeti bla bla koliko se stigne, eto, dakle moglo bi se reć, nešto malo više od godine :)

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@fila2208

Stavio bih slike, ali me sram moga malenog srednjeg ramena kojeg prsa jedu. Da mi je to popuniti stavio bi slike.

EDIT: Super si, no homo, da se srežeš još malo bio bi super. Dobar "frame imaš" ,a te dlake pošto nisu kao prašuma dodaju dojmu. Malo mase na te podlaktice bi bilo poželjno, ali ni one nisu za baciti.

Nego kakve su ti noge?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 12:58 (Kramerdida).
15 godina
Kramerdida kaže...

@fila2208

Stavio bih slike, ali me sram moga malenog srednjeg ramena kojeg prsa jedu. Da mi je to popuniti stavio bi slike.

Daj brate, pa nema mjesta kompleksima ovdje, ovdje je sve konstruktivna kritika i rasprava. Ne budi pyca :)

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

@fila2208

Daj brate, pa nema mjesta kompleksima ovdje, ovdje je sve konstruktivna kritika i rasprava. Ne budi pyca :)

A evo jedna koju sam već uslikao. Stavit ću još slika poslije. Treniram pravilno tek možda 2,5 godine, jedem jedva 2300 kalorija pa sporije rastem. Teško je se nabildati kada si tinejdžer sa roditeljima na selu.

EDIT: Prije 1,5 godine.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 13:08 (Kramerdida).
17 godina
neaktivan
Svenos kaže...

Hahahaha ma jok, ja malo preuvelicavam... :) U 6 minuta otrcim 3-4 km... Ali nakon toga mi je tako srce kucalo... Nije kucalo... Sviralo je dubstep...

Joj, daj ne seri... 

Došli smo s toga da ti je jedina aktivnost što ideš od kauča do frižidera, a onda kažeš da trčiš brže od profesionalnih atletičara...

pričaš svjetske gluposti {#}

to se zove Cooperov test:

6min trčanja-npr. profesionalni ragbijaši istrče 1700m

12min trčanja-VRHUNSKI REZULTAT=3200M

a ti trčiš 4 km u 6 minuta.

Can't find a better Jam!
15 godina
Kramerdida kaže...

@fila2208

EDIT: Super si, no homo, da se srežeš još malo bio bi super. Dobar "frame imaš" ,a te dlake pošto nisu kao prašuma dodaju dojmu. Malo mase na te podlaktice bi bilo poželjno, ali ni one nisu za baciti.

Nego kakve su ti noge?

Ma e, 3 kg treba ić još dolje.

Podlaktice su u planu ovu zimu, plan je ojačat leđa, noge i ramena zajedno sa podlakticama.

Noge su solidne, njih nisam previše nikad radio, dovoljno je reći da sam neki dan radio sa 130kg 5 puta squat, iako vizualno ne izgledaju tako glomazne kao kolegi nogometašu. 

Drugom prilikom možda i njih uslikam, zsad je ovo samo da potaknemo neku raspravu.

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Podlaktice su u planu ovu zimu, plan je ojačat leđa, noge i ramena zajedno sa podlakticama.

Noge su solidne, njih nisam previše nikad radio, dovoljno je reći da sam neki dan radio sa 130kg 5 puta squat, iako vizualno ne izgledaju tako glomazne kao kolegi nogometašu. 

Drugom prilikom možda i njih uslikam, zsad je ovo samo da potaknemo neku raspravu.

Meni je samo cilj ove zime da poboljšam gimnastičke vještine koje radim. Jedini specifičan cilj možda za srednje rame koje trenutno radim sa odručenjima i podlakticu, nažalost imam malene zglobove kao curica pa su podlaktice i listovi oduvijek bili maleni i teško rastu. Što budem napredniji u gimnastici i budem u kalorijskom suficitu eto mišića. Noge dalje radim sa utezima, cilj mi je uraditi 3xbw mrtvo, barem 2xbw čučanj i 1.5xBW Benč prije ulaska u powerlifting.

Ma glavno da su noge estetične, baš me podsjeti da biciklisti iz njemačke imaju nevjerovatne kvadove. To su sprint biciklisti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 13:25 (Kramerdida).
15 godina
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

Meni je samo cilj ove zime da poboljšam gimnastičke vještine koje radim. Jedini specifičan cilj možda za srednje rame koje trenutno radim sa odručenjima i podlakticu, nažalost imam malene zglobove kao curica pa su podlaktice i listovi oduvijek bili maleni i teško rastu. Što budem napredniji u gimnastici i budem u kalorijskom suficitu eto mišića. Noge dalje radim sa utezima, cilj mi je uraditi 3xbw mrtvo, barem 2xbw čučanj i 1.5xBW Benč prije ulaska u powerlifting.

Ma glavno da su noge estetične, baš me podsjeti da biciklisti iz njemačke imaju nevjerovatne kvadove. To su sprint biciklisti.

Ma e za noge je bitno da prate ostatak tijela, da ne zaostaju....ali ovi kvadovi omfg :OOOO

Btw. gunner v, stavi i ti koju sliku, vjerujem da svi žele vidjeti tebe i mar123 sigurno!! :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 14:23 (fila2208).
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ma e za noge je bitno da prate ostatak tijela, da ne zaostaju....ali ovi kvadovi omfg :OOOO

Ja sam ispočetka mislio da su ono tumori.{#}

Što kažeš na slike koje sam stavio?

15 godina
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

Leđa odlčina, a ona slika je preptostavljam još od full prije. Trebaš staviti jednu što noviju.

Ali da, vidi se da imaš dobre temelje bar na onoj slici, tj ove dve, e sad pitanje je kako sad izgledaš :)

Mislim, bar sam pretpostavio da su to starije slike.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja prije svega ne treniram da se pokazujem okolo i na plaži, nego radi sebe i onoga čime se bavim ^^

Evo ti i slike s mojeg zadnjeg "treninga"

http://img713.imageshack.us/img713/1255/6310.png

http://i.imgur.com/XrjAVLO.png

To sve natovari na grbaču i dodaj šator, odnosno šatorsko krilo.

30h u komadu u šumi, nepristupačnoga terena, bez spavanja. :)

Can't find a better Jam!
15 godina
Gunner_V kaže...

Ja prije svega ne treniram da se pokazujem okolo i na plaži, nego radi sebe i onoga čime se bavim ^^

Evo ti i slike s mojeg zadnjeg "treninga"

http://img713.imageshack.us/img713/1255/6310.png

http://i.imgur.com/XrjAVLO.png

To sve natovari na grbaču i dodaj šator, odnosno šatorsko krilo.

30h u komadu u šumi, nepristupačnoga terena, bez spavanja. :)

Lol kao da nekog to zanima. Ne treniram ni ja za pokazivanje, razlog stavljanja je isključivo vraćanje teme na ontopic i konstruktivna razlika o treninzima i o čemu sve ne.

Vidim da si stručan dosta, pa me zanima kako izgledaš, i to ono, tko stoji iza tog sveg znanja.

Ali sry...ono, ne znam šta da ti kažem.

14 godina
Svenos kaže...
Wow, ova tema dokazuje da ima 3 vrste forumasa. Preveliki, premali, i oni koji se smiju drugima...
Uglavnom, da se pridruzim... Ja trebam savjet dva od nekoga tko je nabio misicne mase iz moje situacije. Imam 15 god, 57 kg, 183-184 sam visok. Jedem ko slon (barem mislim) ali se ne prima. Naravno ne vjezbam, al dok sam vjezbao primilo se nesta malo, al prestao pa otislo... xD Uglavnom, ako nije problem ja bih plan prehrane i vjezbanja. Naravno sve spartanski treninzi (bez sprava iz teretane) jer nedam pare za teretanu. Kad sam vjezbao na svoje sam radio zgibove (dlanovi prema meni, i oni glava lijevo, glava desno itd), sklekove (normalne, pa one obrnute na klupici), cucnjeve (mogao sam nekih 70 komada do kuta od 90 stupnjeva) i po 100 trbusnjaka (ali je to drukcije, radio sam na krevetu, i pricekao da ne odskocim izmedju svakog skleka, ne mogu na parketu ili betonu zbog ozljede trtice) i to bi bilo to. Mogao sam nekih 10 zgibova, 20-25 sklekova, 20ak onih obrnutih na klupici... Eto, cilj mi je kilaza od 68-70 kila, naravno podkozna mast na 20% ili manje...
Savjeti?

gledaj, nikakvi zgibovi sklekovi BW vježbe neće ti dat masu otog se okani i tih 70 čučnjeva i 150 sklekova i to to ako želiš mišiće zaboravi uostalom zaboravi da bez utega uopće možeš neku masu dobit, možeš skinut masnoću pojačat ligamente onim skakanjima i vješanjem po šipki, no to ti neigra za masu,

prvo i najvažnije prehrana, ključ svega pa tako i dobitka mišićne mase, i zapamti mišići se grade u kuhinji u teretani samo pospješuješ njihov rast, jedeš ko slon ajde mi napiši cjelodnevnu prehranu da pregledam malo da vidim što to znači...

idemo na trening nisam baš upućen u te spartanske treninge niti neke specijalne tehnike jer ako ti je prvenstveni cilj masa, bez teretane tj bez utega nemas sta tražit, možeš sklekove i bw vježbe radit i takko neke stvri za početak i upočetku bude napredka kasnije eventualno u vidu izdržljivosti mišića ne i u masi ..

sada imaš 57kg silj ti je 68-70 evo ti moja slika dole s 57 i sa 67 od prošle godine

pošto ti se neprima vjerujem da ti je BF nizak stoga ciljanje na 20% BF nevidim zašto puno tako 10tak posto uvrh glave moraš ljepo da se vide pločice i sve no nebrini se ako ti se u fazi mase poveća BF jer kasnije ionako bi trebo kardio odradit pa taj eventualni višak riješit  .. ipak imaš 15 godina cure u tvojim godinama se pale na to {#}

EDIT: evo i sadašnja presto sam prošle godine i sad opet počeo prije tj dana

ssad ssad
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 18:29 (Over(C)lock).
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

Leđa odlčina, a ona slika je preptostavljam još od full prije. Trebaš staviti jednu što noviju.

Ali da, vidi se da imaš dobre temelje bar na onoj slici, tj ove dve, e sad pitanje je kako sad izgledaš :)

Mislim, bar sam pretpostavio da su to starije slike.

Zapravo prva je od nekoliko dana prije, samo mi je teško sam slikati side chest pa sam morao staviti ruku iza tijela što izduži prsa i izgledaju tanje.

Evo jedna od danas. Nisam neka masa, više rastem u snazi ovih mjeseci na defki. Nije lako rasti na 80 grama proteina ili manje. Jedva čekam na fakultet 10-om mjesecu i jednom se zaposliti pa da mogu jesti pravo bilderski. {#}

EDIT:

Over(C)lock kaže...

gledaj, nikakvi zgibovi sklekovi BW vježbe neće ti dat masu otog se okani i tih 70 čučnjeva i 150 sklekova i to to ako želiš mišiće zaboravi uostalom zaboravi da bez utega uopće možeš neku masu dobit, možeš skinut masnoću pojačat ligamente onim skakanjima i vješanjem po šipki, no to ti neigra za masu,

prvo i najvažnije prehrana, ključ svega pa tako i dobitka mišićne mase, i zapamti mišići se grade u kuhinji u teretani samo pospješuješ njihov rast, jedeš ko slon ajde mi napiši cjelodnevnu prehranu da pregledam malo da vidim što to znači...

idemo na trening nisam baš upućen u te spartanske treninge niti neke specijalne tehnike jer ako ti je prvenstveni cilj masa, bez teretane tj bez utega nemas sta tražit, možeš sklekove i bw vježbe radit i takko neke stvri za početak i upočetku bude napredka kasnije eventualno u vidu izdržljivosti mišića ne i u masi ..

sada imaš 57kg silj ti je 68-70 evo ti moja slika dole s 57 i sa 67 od prošle godine

pošto ti se neprima vjerujem da ti je BF nizak stoga ciljanje na 20% BF nevidim zašto puno tako 10tak posto uvrh glave moraš ljepo da se vide pločice i sve no nebrini se ako ti se u fazi mase poveća BF jer kasnije ionako bi trebo kardio odradit pa taj eventualni višak riješit  .. ipak imaš 15 godina cure u tvojim godinama se pale na to {#}

EDIT: evo i sadašnja presto sam prošle godine i sad opet počeo prije tj dana

Zapravo može se nabildati bez utega, pogledaj gimnastičare, samo moraš ići u što manje pogodniju poziciju za tijelo sa gorom polugom. Na elitnom levelu gimnastičari treniraju sa veoma niskim ponavljanjima kada rade na snazi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 20:07 (Kramerdida).
16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Itekako se može bez utega i teretane samo što ljudi danas nemaju mašte..

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
13 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Itekako se može bez utega i teretane samo što ljudi danas nemaju mašte..

Karike su sve što trebaš. Možeš raditi sve za gornje tijelo, samo treba znati pravilno napredovanje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 20:11 (Kramerdida).
16 godina
Rast mišića i visina

evo jedna moje od ove godine, ne idem u teretanu, ne uzimam nikakve sumplemente niti pazim nimalo na prehranu, derem slatko i masno kad god stignem :D vjezba oko 1h na dan, noge su mi se stanjile i pomalo izdefinirale vožnjom bicikla, pa eto ako netko ima savjet kako ih udebljat odnosno nabildat u predjelu bedra

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 20:23 (maxy0).
13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

evo jedna moja haha, ne idem u teretanu, ne uzimam nikakve sumplemente niti pazim nimalo na prehranu, derem slatko i masno kad god stignem :D noge su mi se stanjile i pomalo izdefinirale vožnjom bicikla, pa eto ako netko ima savjet kako ih udebljat odnosno nabildat u predjelu bedra

Čučanj + neka vježba za ložu.

15 godina
maxy0 kaže...

evo jedna moje od ove godine, ne idem u teretanu, ne uzimam nikakve sumplemente niti pazim nimalo na prehranu, derem slatko i masno kad god stignem :D vjezba oko 1h na dan, noge su mi se stanjile i pomalo izdefinirale vožnjom bicikla, pa eto ako netko ima savjet kako ih udebljat odnosno nabildat u predjelu bedra

Koliko imaš kg, 65-68 rekao bih ?

16 godina
fila2208 kaže...
maxy0 kaže...

Koliko imaš kg, 65-68 rekao bih ?

zasto bi to reko. imam 76-77 kg

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice