Ja sam prestao sa low-carbom jer mi je jedna dio tijela trpio pri obavljanju neke radnje
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam prestao sa low-carbom jer mi je jedna dio tijela trpio pri obavljanju neke radnje
Meni taj dio (ako pricamo o istom) radi bez problema. Razlika izmedju teske i lagane hrane je ta sta si nakon teske hrane spreman jedino za krevet. Ovako ostane energije za... neku radnju :P
Ti su skokovi nebitni ako si u deficitu, mislim imao si fiziku, poznaješ termodinamiku, ako si u deficitu nema te sile koja će navući salo na tebe, ljudsko tijelo je podložno fizikalnim zakonima kao i ostale stvari u svemiru, jedino što dobiješ je puno potkožne vode koju mnogi pogrješe za salo, a to se događa pri ozbiljnijem deficitu.
http://alanaragon.com/glycemic-index - Od velikoga Alana Aragona sa doktoratom i 20 godina iskustva dovođenja ljudi u stanje za bodybuilding natjecanja.
Slazem se. Ako tijelo trosi 2000 kcal dnevno, nebitno koje hrane si uvalija. Ali problem je u tome sto ti brzina metabolizma ovisi o tipu i nacinu prehrane. Nije isto ako jedes 5 obroka dnevno ili jedan obrok dnevno. Jel jedes 2000kcal junka ili 2000kcal ujednacenih obroka. Metabolizam se moze usporit i onda ne trosis 2000kcal nego 1800 kcal.
Što se tiče navodnog usporavanja metabolizma pri manjem broju obroka to nije točno kao što novija istraživanja pokazuju.
Zapravo je isto (razina hormona) jeo ti 2000 kalorija iz bilo kojeg obroka, hrana je jedino čista ako je opereš u kadi kao što je poznati youtube troll uradio u parodiji (Frank Yang). Naravno jedi neprerađenu hranu radi sitosti i mikronutrijenata, junk je previše kaloričan i nema bitnih vitamina i minerala, a manjka vlakana.
Sve ovo što pišem je stara vijest, a moji poznanici sa PBF u Zagrebu će slično reći.
Meni taj dio (ako pricamo o istom) radi bez problema. Razlika izmedju teske i lagane hrane je ta sta si nakon teske hrane spreman jedino za krevet. Ovako ostane energije za... neku radnju :P
Ne znam dal pricamo o istome
, ja govorim o problemu odlaska na wc, ko da me netko silovo se osjecam.
Bolje ipak uravnotezena prehrana s dobrim makronutrijentima.
dali mogu 1h poslje PWM-a (u kojem je kreatin),pojesti uz ručak i zelenu salatu začinjenu sa octom, uljem i soli?
Ne znam dal pricamo o istome
, ja govorim o problemu odlaska na wc, ko da me netko silovo se osjecam.
Bolje ipak uravnotezena prehrana s dobrim makronutrijentima.
Ne, nismo pricali o istom 
dali mogu 1h poslje PWM-a (u kojem je kreatin),pojesti uz ručak i zelenu salatu začinjenu sa octom, uljem i soli?
Zašto ne?
Imam frenda koji u subotu popije kreatin i navečer ode van i normalno pije alkohol...Malo glupo pošto alkohol ima upravo suprotno djelovanje,al jbg...
Zašto ne?
Imam frenda koji u subotu popije kreatin i navečer ode van i normalno pije alkohol...Malo glupo pošto alkohol ima upravo suprotno djelovanje,al jbg...
ma baš pitam zbog toga jer kiseline i kreatin neidu baš zajedno
ovisi i o kolicini zacina, ipak netko zna te salate previse zacinit a netko stavi tek da se dobije na okusu. ja nebi bas pretjerivo s octom i soli ali to valjda i znas.
jel itko na nekom programu koji su profići složili? primarno me interesira PHAT.
jel itko na nekom programu koji su profići složili? primarno me interesira PHAT.
Dok nisam na PHAT, taj program nije ništa specijalno. Ljudi odavno koriste takve šeme sa lakim i teškim danima. Možeš probati i 5 3 1. Nego reci mi koliki ti je max na Čučnju, Mrtvom i Bench. Ako ćeš na ovakve naprednije rutine, barem imaj Čučanj 1.25-1.5xBW (npr. težiš 100 kg pa bi trebao čučnuti 125-150 kg), Bench-1xBW i Mrtvo 1.5-2xBW.
Dok nisam na PHAT, taj program nije ništa specijalno. Ljudi odavno koriste takve šeme sa lakim i teškim danima. Možeš probati i 5 3 1. Nego reci mi koliki ti je max na Čučnju, Mrtvom i Bench. Ako ćeš na ovakve naprednije rutine, barem imaj Čučanj 1.25-1.5xBW (npr. težiš 100 kg pa bi trebao čučnuti 125-150 kg), Bench-1xBW i Mrtvo 1.5-2xBW.
ni jedno ne zadovoljavam. da se držim splita?
Sta kazete na moje listove ? nikad nisam radio neke posebne vjezbe za njih , samo sam trenirao nogomet oko 6 godina. Sada imam 16 godina.
nice ;) jako dobre noge , ovako preko slika se bas i ne izrazi isto kao i kada gledas uzivo (barem meni)
Radije nešto IceCreamFitness 5x5 gdje nadodaješ težinu 3 puta tjedno dok ne dođeš do zastanka, onda odradiš deload i tako 1-2 puta. Ne zaboravi jesti dosta na ovakvom programu i spavati. Nisu mi dragi bro splitovi sa jednom tjedno pogođenim mišićem, ali možda si mislio na upper/lower gdje 2x tjedno pogodiš mišić.
Pazi na tehniku pa da digneš što više težine na svakome liftu. EDIT: Ne zaboravi se učvrstiti prije svakog lifta tako da napneš trbušne, dupe i stisneš šipku kao da ti život ovisi o tome. Na benču guraj petama kroz pod.
EDIT:
Sta kazete na moje listove ? nikad nisam radio neke posebne vjezbe za njih , samo sam trenirao nogomet oko 6 godina. Sada imam 16 godina.
Budem nekako uslikao svoga susjeda, a da ne primjeti. Tip ima genetičarske listove i noge, a ni gornje tijelo mu ne manjka.
Radije nešto IceCreamFitness 5x5 gdje nadodaješ težinu 3 puta tjedno dok ne dođeš do zastanka, onda odradiš deload i tako 1-2 puta. Ne zaboravi jesti dosta na ovakvom programu i spavati. Nisu mi dragi bro splitovi sa jednom tjedno pogođenim mišićem, ali možda si mislio na upper/lower gdje 2x tjedno pogodiš mišić.
Pazi na tehniku pa da digneš što više težine na svakome liftu. EDIT: Ne zaboravi se učvrstiti prije svakog lifta tako da napneš trbušne, dupe i stisneš šipku kao da ti život ovisi o tome. Na benču guraj petama kroz pod.
aj budem pogledao icf, to nema nigdje tekstualno nego samo video?
EDIT:
Budem nekako uslikao svoga susjeda, a da ne primjeti. Tip ima genetičarske listove i noge, a ni gornje tijelo mu ne manjka.
kramerdida molim te da mi ovo razjasnis, jer ja imam split trening gdje 2 puta tjedno pogodim misic i onda su mi na bodybuilding forumu rekli da je to previse i da nije potrebno, ali ja mislim da je to dobro jer mi se jednom tjedno cini premalo, moze neko tvoje misljenje o tome?
ja ću se prebaciti na ovaj program što je preporučio kramerdida.
gledao sam programe na internetu gdje stavljaju 5x5, ali samo glavne vježbe. skullcrusheri, curlovi i sl. nisu u programu, a ni trbuh.
u ovom programu su te rupe popunjene.
gledao sam programe na internetu gdje stavljaju 5x5, ali samo glavne vježbe. skullcrusheri, curlovi i sl. nisu u programu, a ni trbuh.
Zato ga svakome preproučam ako ga više zanima masa, a vjeruj mi 5x5 ima dovoljno volumena, inteziteta i vremena pod naporom da izazove rast pod uvjetom da se možeš oporaviti. Pogledaj video i općenito gledaj ICF kanal, tip ima formalno obrazovanje i redovno se informiše na novijim istraživanjima, ima skoro 20 godina iskustva, nažalost sredila ga je bolest u periodu od 3 godine, pa se trenutno tek oporavlja od nje, što je razlog zašto nije veoma velik. Usto veoma puno zna o steroidima pa ako te zanima bilo što pitaj ga na facebooku.
kramerdida molim te da mi ovo razjasnis, jer ja imam split trening gdje 2 puta tjedno pogodim misic i onda su mi na bodybuilding forumu rekli da je to previse i da nije potrebno, ali ja mislim da je to dobro jer mi se jednom tjedno cini premalo, moze neko tvoje misljenje o tome?
Kao naturalac proteinska sinteza je povišena tek 48-72 sati nakon treninga, pa su ostala 4-5 dana bačeno ulaganje, a i snaga je vještina, pa što učestalije dižeš to je bolje. Molim te učini mi uslugu, registriraj se na forum.teretana.net. Tamo su puno bolji ljudi što se tiče znanja, a i snage.
opet se prebacuješ? jesi sad na masi ili defki?
opet se prebacuješ? jesi sad na masi ili defki?
gledaj, uopće nije nešto učestalo. već sam duže vrijeme na ovom mom split programu bio, sad idem nešto novo probati jer mislim da sam trebao imat veći progres nego što je zapravo.
trenutno sam na masi i ko u prije par postova sam rekao da ostajem do 3. mj. sljedeće godine(ili 4., vidjet ćemo)
Šta se tiče 5x5 je li neko proba Stronglifts 5X5 program od nekog belgijanca Mehdi-a, trening se uglavnom naslanja na Starting Strenght od Marka Rippetoe-a, ja ga guram zadnja 2 miseca i mogu reć da se vidi napredak.
Šta se tiče 5x5 je li neko proba Stronglifts 5X5 program od nekog belgijanca Mehdi-a, trening se uglavnom naslanja na Starting Strenght od Marka Rippetoe-a, ja ga guram zadnja 2 miseca i mogu reć da se vidi napredak.
Oba su solidna programa, samo ubaci pomoćne vježbe ako ćeš raditi od Rippletitsa (njegov nadimank na /fit/-u sa 4chana) program jer nemaš nikakva pokreta sa scapularnom retrakcijom i samo jednu vježbu za leđa. Tako ubaci zgibove i još neko horizontalno veslanje da sve bude ravnomjerno. U Strongliftsima možeš ubaciti zgibove, a ako voliš propadanja i njih ubaci pa alterniraj sa zgibovima da ne bude previše volumena na potiscima.
Točno to i radim jedan trening zgibove, drugi dipseve, BTW radim Stronglifts, a od Rippetoe-a sam pročita knjigu Starting Strenght koja mi je dosta pomogla šta se tiče tehnike.
Točno to i radim jedan trening zgibove, drugi dipseve, BTW radim Stronglifts, a od Rippetoe-a sam pročita knjigu Starting Strenght koja mi je dosta pomogla šta se tiče tehnike.
ja sam skinuo video od njega, 2.5 sata pokazuje dobru formu, mada je teško gledati toliko vremena kako neko radi squatove.
Skinia san i video, malo je dosadno ali vridi za pogledat, dosta se toga nauči, stvarno nije normalno koliko ljudi krivo radi squat-ove i deadlift-ove.
curice,evo okinuo jednu fotku :)
Kaj nebi pričeko da ti stara dođe u sobu pa da baciš jednu sliku
jk,stvarno se vidi napredak..good job