Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.707.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
_Rainmaker_ kaže...

jel netko zna kakav program sličan ovome? ili možda taj tip treninga ima ime? :)
nije mi se previše svidjelo samo dizanje utega u teretani...xD više mi se sviđa ovakvo ubijanje 

bump, ne mogu nigdje naći nešto slično

16 godina
mar123 kaže...

heh 1500 kalorija je meni samo rucak.

nego evo jucer sam oborio rekord s kilama, vaga pokazala 65.2 kg. s masom se ide do 1.10. kad krecem na definiciju nadam se sa nekih 70-ak kg.

Kaj ručaš ? :D

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

mar zas jednostavno ne nastaviš sa masom dalje preko zime?kreneš od 3. mjeseca na defku i stigneš se srezat do 7 mj. otprilike.

17 godina
neaktivan
crack kaže...

mar zas jednostavno ne nastaviš sa masom dalje preko zime?kreneš od 3. mjeseca na defku i stigneš se srezat do 7 mj. otprilike.

dobra ideja, budem ja tako.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
djdomi kaže...
crack kaže...

Lol, imam ja jednog lika u teretani koji svaki trening mjenja, pa sad je na masi pa sad je na defki pa se trči vagat, pa legne pod benč pa razmišlja koliko da natrpa...

mislim blesirate se, zna se kako se i što radi, prebacivat se svako malo je u najmanju ruku smiješno i onda se nemojte čuditi kad ne budete imali rezulatate.

Have fun i sretno sa masama i defkama :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
djdomi kaže...
crack kaže...

Lol, imam ja jednog lika u teretani koji svaki trening mjenja, pa sad je na masi pa sad je na defki pa se trči vagat, pa legne pod benč pa razmišlja koliko da natrpa...

mislim blesirate se, zna se kako se i što radi, prebacivat se svako malo je u najmanju ruku smiješno i onda se nemojte čuditi kad ne budete imali rezulatate.

Have fun i sretno sa masama i defkama :)

nisu baš neke česte promjene. to je 9 mjeseci bulka, onda cut od 3. do 9. mj.(osim ako skinem salo ranije)

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 17:40 (djdomi).
15 godina
djdomi kaže...

nisu baš neke česte promjene. to je 9 mjeseci bulka, onda cut od 3. do 9. mj.(osim ako skinem salo ranije)

Pričaš o tome kao da su to dva klika mišem i post na forumu...vdijet ćemo kako će ti to ići.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
djdomi kaže...

Pričaš o tome kao da su to dva klika mišem i post na forumu...vdijet ćemo kako će ti to ići.

ne baš, to nije malo vremena. ali ideja je jednostavna.

13 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Evo samo da se malo pohvalim. Izgubio sam 15kg u cca 3 mjeseca jednostavno mijenjajuci tip prehrane.

Izbacio sam kruh, tjesteninu i druge proizvode od rafiniranog brasna, izbacio sam secer, biljna ulja, grahovice i slicno te alkohol.

Jedem bijelo meso peradi, raznorazno zelenilo u velikim kolicinama (kupus, salatu, krastavce, tikvice), gljive, ribu, tunu u vlastitom soku, mozzarellu, maslinovo ulje, malomasne jogurte. Pijem vodu/mineralnu ili kolu zero ako bas zelim malo razbit monotoniju.

Umjesto slatkog jedem voce ali u manjim kolicinama radi secera u njemu.

Takodjer, svako tjedan-dva si dam oduska pa ili locem, ili pojedem nesto "zabranjeno". Gladan nisam sto je najbitnije, a kili sigurno idu dole. 

http://www.bodyrecomposition.com/a-guide-to-flexible-dieting

Mogao si jednostavno brojati kalorije (termodinamika) umjesto da odričeš "zabranjenih" namirnica. Mislim, ako ti radi ovaj tvoj pristup samo nastavi, ali mogao si drukčije odraditi to mršavljenje.

http://www.wannabebig.com/diet-and-nutrition/the-dirt-on-clean-eating/

I samo deri po voću, nemoj demonizirati šećer osim ako ne unosiš sumanute količine. Jedi jaja, zasićene masti su dobre za razinu testosterona, koristi maslac ili maslinovo ulje umjesto suncokretovog ulja.

Počni trenirati sa utezima, nađi neki fullbody gdje radiš čučnjeve 3x tjedno (npr. IceCreamFitness), poboljšat ćeš inzulinsku osjetljivost sa teškim treningom što znači da će ti mišići vući više nutrijenata u sebe, a i pomoći će ti u mršavljenju. Skini Supple Leopard za tehniku i mobilnost i miran si.

http://www.1percentedge.com/ifcalc/

Svaka čast na trudu.{#}

17 godina
crack kaže...

e pa vidis to uopce nije losa ideja, mogo bi tako.

15 godina
Rast mišića i visina

Di je najpovoljnije kupit bučice od 10-15 kg, a da imaju dostavu u Split? Tražio sam po njuškalo, ali dođu isto kao i u Hervisa, pa njuškalo otpada.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav svima,pocea san trenirat u 4 mjesec i uglavnon radin sklekove,trbusne,zgibove,i dizen uteg,i primjetio san razliku odkad vjezban ali ja iman brz metabolizam i koliko god pojeden nikako da se udebljan jeden puno proteina svaki dan do 10 jaja pojedem i ne pomaze mi puno iman 17godina,67kg i visok san 186cm,sad mene zanima ako bi uzima kreatine ili proteini dali bi to ista pomoglo debljanu i rastu misica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 0:56 (PeTaR_HR).
14 godina
neaktivan
PeTaR_HR kaže...

Pozdrav svima,pocea san trenirat u 4 mjesec i uglavnon radin sklekove,trbusne,zgibove,i dizen uteg,i primjetio san razliku odkad vjezban ali ja iman brz metabolizam i koliko god pojeden nikako da se udebljan jeden puno proteina svaki dan do 10 jaja pojedem i ne pomaze mi puno iman 17godina,67kg i visok san 186cm,sad mene zanima ako bi uzima kreatine ili proteini dali bi to ista pomoglo debljanu i rastu misica.

pa promijeni rutinu, jedi vise mesa, posnog sira i naravno kad si na masi obavezno idu ugljikohidrati. I ubaci vecinom vjezbe s utezima ako zelis bit snazan.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
18 godina
Kramerdida kaže...

Mogao si jednostavno brojati kalorije (termodinamika) umjesto da odričeš "zabranjenih" namirnica. Mislim, ako ti radi ovaj tvoj pristup samo nastavi, ali mogao si drukčije odraditi to mršavljenje.

Nije tu prica samo u kalorijama, pazim da jedem jela sa niskim glikemijskim indexom.

Takodjer, razlika je kada unosis proteine ili UH. Sto bi reci, "vise se najedem" od 500 kcal piletine i zelene salate nego od 500 kcal pizze ili lazanja.

Sto se tice brojanja kalorija, uopce ih ne brojim nego jedem dok se ne najedem. Stvar je u tome sto je hrana koju jedem niskokaloricna pa nije problem ni ako povecam porciju. Kao sto rekoh, nisam gladan, jedem non stop, samo pazim sto jedem.

Sto se tice maslaca, mislim da je maslinovo ulje bolja solucija, bez obzira sto su oba kaloricna.

Btw. u pocetku sam bio krenuo sa keto dijetom, nakon pocetne krize i slabosti, stanje je bilo ok nakon sto se tijelo naviklo na manjak UH, kili su stvarno isli brzo dole, ali sama prehrana mi je bila odvratna i monotona. Nisam mogao pomirisati meso. Ovaj tip prehrane koju sada konzumiram mi je ok, najblize "dalmatinskoj" prehrani.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 9:04 (tnakir).
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Kramerdida kaže...

Nije tu prica samo u kalorijama, pazim da jedem jela sa niskim glikemijskim indexom.

Takodjer, razlika je kada unosis proteine ili UH. Sto bi reci, "vise se najedem" od 500 kcal piletine i zelene salate nego od 500 kcal pizze ili lazanja.

Sto se tice brojanja kalorija, uopce ih ne brojim nego jedem dok se ne najedem. Stvar je u tome sto je hrana koju jedem niskokaloricna pa nije problem ni ako povecam porciju. Kao sto rekoh, nisam gladan, jedem non stop, samo pazim sto jedem.

Sto se tice maslaca, mislim da je maslinovo ulje bolja solucija, bez obzira sto su oba kaloricna.

Btw. u pocetku sam bio krenuo sa keto dijetom, nakon pocetne krize i slabosti, stanje je bilo ok nakon sto se tijelo naviklo na manjak UH, kili su stvarno isli brzo dole, ali sama prehrana mi je bila odvratna i monotona. Nisam mogao pomirisati meso. Ovaj tip prehrane koju sada konzumiram mi je ok, najblize "dalmatinskoj" prehrani.

Glikemijski index je beskoristan osim ako si dijabetičar. Kalorije unutra i vani su važne, one su bitne u promjeni kompozicije tijela, možeš jesti i najzdraviju prehranu, ali ako si u suficitu onda ćeš dobiti salo.

Nemoj samo zapostaviti masti, jedi barem 40-50 g.

Ja bih probao keto, ali nažalost skupo je ako si tinejdžer na selu.

Ne bih mogao jesti kao ti, evo izgbio već oko 4 kg na defci, a svaki dan pojedem nešto što je tebi zabranjeno, odradim kardio i trening i miran sam. Žile divljaju na nadlaktici.{#}

Samo nastavi ako gubiš kile tako.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Danas gledam Jamie Oliver's Food Revolution kad je bio u Americi, mi doslovce šizimo zbog 5-7 kila viška i poduzimamo neke stvari sto je normalno, dok amerikanci sa 40kg viska i dalje zderu i nije ih briga- to jest oni trebaju dokaz vlade da ta nije hrana nije zdrava znaci njima vlada govori sto bi oni trebali jest, ali me fascinira najvise to kako za dorucak jedu pohanu hranu. Sad sam u soku, prvo jer amerikanci pojam nemaju i jer su zatucani kao drugo zbog toga sto sam mislio da znam malo vise od amerikanaca o tuđoj zemlji ali sam se prevario. Fascinira me taj njihov mentalni sklop u glavi, toliko se oslanjati na vladu koja ih drzi takvima jer im to ide u korist, njihov problem samo sam zaprepašten.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 13:06 (Trustek).
18 godina
Kramerdida kaže...

Glikemijski index je beskoristan osim ako si dijabetičar. Kalorije unutra i vani su važne, one su bitne u promjeni kompozicije tijela, možeš jesti i najzdraviju prehranu, ali ako si u suficitu onda ćeš dobiti salo.

Ne bih mogao jesti kao ti, evo izgbio već oko 4 kg na defci, a svaki dan pojedem nešto što je tebi zabranjeno, odradim kardio i trening i miran sam. Žile divljaju na nadlaktici.{#}

Koliko sam ja citao, GI je bitan, jer ako imas nagle skokove secera u krvi, metabolizam ima tendenciju da hranu pohranjuje u salo. Na tome ti se temelji npr South Beach dijeta (http://www.zdravakrava.hr/clanak/78/south-beach-dijeta). 

Sto se tice masti, dobivam ih jedino iz maslinovog ulja i jogurta, sve ostalo se trudim da bude bez njih.

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...
Kramerdida kaže...

Koliko sam ja citao, GI je bitan, jer ako imas nagle skokove secera u krvi, metabolizam ima tendenciju da hranu pohranjuje u salo. Na tome ti se temelji npr South Beach dijeta (http://www.zdravakrava.hr/clanak/78/south-beach-dijeta). 

Sto se tice masti, dobivam ih jedino iz maslinovog ulja i jogurta, sve ostalo se trudim da bude bez njih.

Slobodno jedi (umjereno naravno) masno, samo vježbaj. I izbjegavaj trans masti tj hidrogenizirane/očvrsnute biljne masnoće.
Glavno da pri trošenju kilograma ne osjećaš slabost, umor, teže koncentriranje. Držim fige za napredak {#}

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Svako nek radi kako misli da je najbolje za njega, ali htio bi te prijateljski savjetovati: i sam sam donedavno bio izabcio potpuno masnoće iz svoje prehrane i pucao se samo povrćem, nemasnim/krtim mesom itd...

kasnije kad sam otišao na krvnu analizu(preventivni sistematski pregled): neke stvari mi bile super, po školskom priručniku, ali za masti mi rekla da je u rangu djeteta iz Afrike te mi savjetovala da jedem svinjetinu, i općenito povećam unos masti u tijelo.

nažalost, masti su nam potrebne i ne bi ih trebali potpuno izbaciti iz prehrane (naravno, u određenim količinama) :/

Can't find a better Jam!
16 godina
Rast mišića i visina

Kakva su vaša iskustva s vijačom, isplati li se raditi sa njom čisto da bi malo izgradio trbušni zid, iako radim i trbušnjake uz to?

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
14 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Kakva su vaša iskustva s vijačom, isplati li se raditi sa njom čisto da bi malo izgradio trbušni zid, iako radim i trbušnjake uz to?

za skidanje sala izvrsno

14 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Vijača je predobra vježba. S njom izgaraš puno kalorija i može ti bit cardio, također dobijaš na snazi i eksplozivnosti, ritmici, itd.. ako znaš radit pravilno i dizat tempo. Nije izolirana vježba za trbušne, radiš svašta s njom, uper body, core, donji dio, listove..

Live and let live.
15 godina
Gunner_V kaže...
tnakir kaže...

Svako nek radi kako misli da je najbolje za njega, ali htio bi te prijateljski savjetovati: i sam sam donedavno bio izabcio potpuno masnoće iz svoje prehrane i pucao se samo povrćem, nemasnim/krtim mesom itd...

kasnije kad sam otišao na krvnu analizu(preventivni sistematski pregled): neke stvari mi bile super, po školskom priručniku, ali za masti mi rekla da je u rangu djeteta iz Afrike te mi savjetovala da jedem svinjetinu, i općenito povećam unos masti u tijelo.

nažalost, masti su nam potrebne i ne bi ih trebali potpuno izbaciti iz prehrane (naravno, u određenim količinama) :/

Znači bf ti je pao do 5%i pred smrt si onda?

16 godina
Trustek kaže...
nul-3 kaže...

za skidanje sala izvrsno

Di je salo od mene, kost i koža sam

cecenac kaže...
nul-3 kaže...

Vijača je predobra vježba. S njom izgaraš puno kalorija i može ti bit cardio, također dobijaš na snazi i eksplozivnosti, ritmici, itd.. ako znaš radit pravilno i dizat tempo. Nije izolirana vježba za trbušne, radiš svašta s njom, uper body, core, donji dio, listove..

Jedino što nemam iz čega izgradit, mršav sam jako :S 62kg 180+ cm

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Kramerdida kaže...

Ti su skokovi nebitni ako si u deficitu, mislim imao si fiziku, poznaješ termodinamiku, ako si u deficitu nema te sile koja će navući salo na tebe, ljudsko tijelo je podložno fizikalnim zakonima kao i ostale stvari u svemiru, jedino što dobiješ je puno potkožne vode koju mnogi pogrješe za salo, a to se događa pri ozbiljnijem deficitu.

http://alanaragon.com/glycemic-index - Od velikoga Alana Aragona sa doktoratom i 20 godina iskustva dovođenja ljudi u stanje za bodybuilding natjecanja.

14 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Di je salo od mene, kost i koža sam

Jedino što nemam iz čega izgradit, mršav sam jako :S 62kg 180+ cm

pa ako si toliko mršav kaj ces samo trbusnjake radit

17 godina
Rast mišića i visina

trbusnjaci kod mrsavih decki su ko sise na debeloj curi, ne vrijede.

18 godina
mar123 kaže...

Hehe ma okej, nema to veze što vrijedi, a što ne za pokazivanje,
nego jesu li snažni, gipki, zdravi, izdržljivi i funkcionalni mišići.
Inače, ako je to nebitno, ajmo svi kojekakvim glumičićima da nas nafutraju
sa silikonima i syntholom pa takvi otekli i bolesni šepamo okolo.
Lako za dobar izgled, to je "nuspojava" zdravog života. Zato je podsvjesno
to ljudima i atraktivno za vidjeti - odmah govori nešto pozitivno o čovjeku.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
mar123 kaže...

ja kad sam kreno vjezbat bio sam kost i koza. malo s utezima, zgibovi, skekovi, trbušnjaci... u zadnje vrijeme samo s vlastitmo težinom vjezbe. nit sam ikad pazio na prehranu niti sam ista uzimao, a sada koju god poslije izgledam skoro pa bas onako kako hocu.

18 godina
overhaul kaže...

Slobodno jedi (umjereno naravno) masno, samo vježbaj. I izbjegavaj trans masti tj hidrogenizirane/očvrsnute biljne masnoće.
Glavno da pri trošenju kilograma ne osjećaš slabost, umor, teže koncentriranje. Držim fige za napredak {#}

Ovaj tip prehrane mi pase, lagana hrana, stvari koje sam inace volio jesti, a niskokaloricne. Sta se tice masnoca, sa svakom salatom jedem maslinovo ulje, takodjer, ako przim meso/povrce na zaru, stavim maslinovog ulja (domaceg, naravno) ali sve druge oblike masnoce izbjegavam (iako sam se nekidan natuka pancete).

Gunner_V kaže...

Sto se tice mog stanja, osjecam se odlicno. Jedina promjena koju sam primjetio (a nisam siguran da je prehrana uzrok), puls mi je pao sa 80-90 na 45-50. Napominjem, ne bavim se sa sportom. Tlak mi je isti kao i uvijek (120/80). Ne osjecam se slabo, ne manta mi se, povremeno uzimam suplemente u obliku koktela vitamina (iako uzimam dovoljno preko raznog voca i povrca). Tjedno skidam cca 1 - 1.5 kg sto nije prebrzo. Nakon sto dosegnem zeljenu kilazu vjerovatno cu nastaviti sa ovakvom prehranom uz dodatke sada "zabranjenih" stvari, cime se nadam da cu izbjec yoyo efekt. 

Kramerdida kaže...

Ti su skokovi nebitni ako si u deficitu, mislim imao si fiziku, poznaješ termodinamiku, ako si u deficitu nema te sile koja će navući salo na tebe, ljudsko tijelo je podložno fizikalnim zakonima kao i ostale stvari u svemiru, jedino što dobiješ je puno potkožne vode koju mnogi pogrješe za salo, a to se događa pri ozbiljnijem deficitu.

http://alanaragon.com/glycemic-index - Od velikoga Alana Aragona sa doktoratom i 20 godina iskustva dovođenja ljudi u stanje za bodybuilding natjecanja.

Slazem se. Ako tijelo trosi 2000 kcal dnevno, nebitno koje hrane si uvalija. Ali problem je u tome sto ti brzina metabolizma ovisi o tipu i nacinu prehrane. Nije isto ako jedes 5 obroka dnevno ili jedan obrok dnevno. Jel jedes 2000kcal junka ili 2000kcal ujednacenih obroka. Metabolizam se moze usporit i onda ne trosis 2000kcal nego 1800 kcal.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 22:39 (tnakir).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice