Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.708.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rast mišića i visina

dobro jaja su super, ali mlijeko ima jos stvari koje bi valjalo izbjec tako da... zasto ne pojedes npr pileca prsa s necim?

14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

dobro jaja su super, ali mlijeko ima jos stvari koje bi valjalo izbjec tako da... zasto ne pojedes npr pileca prsa s necim?

Ovo sam jeo samo danas,svaki dan jedem nesto drugo.

Sta je tebi stetno u mlijeku?

Ljubomorne duše mogu da mi puše
13 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

Moj postworkout: tjestenina s umakom,salata,2 krafne s cokoladom i litra mlijeka

oko 2000 kalorija

Ne znam od koga si ti učio i čitao kako treba izgledat PWM, ali ovo je katastrofa. Prvo, nisu bitne kalorije u PWM-u nego proteini. Imaš tjesteninu, to je ok, umak odmah makni, samo ti usporava probavu, a i nije zdrav sigurno, salata je ok, 2 krafne - mislim da nije potrebno ni komentirati...ovo je najgore od svega i vrlo je loše. Mlijeko je najgori izvor proteina, posebno u PWM-u, mlijeko treba izbjegavati, a ako se već pije onda je najbolje prije spavanja.

mar123 kaže...

totalno krivo, tu ima masti previse, proteina premalo. obrok uopce nije dobar a pogotovo za pwm kad treba unjet proteina puno.

Ne znam zašto je mar dobio toliko TD-ova kad je rekao sve ispravno.

xR4Z3R kaže...

Mlijeko ima dosta proteina a i poslije toga jedem i jaja.

Ima, ali nisu kvalitetni proteini za PWM. Bjelanjci kuhanih jaja i friški/posni sir su najbolji izvor proteina za PWM. Mlijeko ima previše štetnih sastojaka.

16 godina
protjeran
xR4Z3R kaže...

Moj postworkout: tjestenina s umakom,salata,2 krafne s cokoladom i litra mlijeka

oko 2000 kalorija

ovo je katastrofa

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
17 godina

xR4Z3R kaže...

Ima, ali nisu kvalitetni proteini za PWM. Bjelanjci kuhanih jaja i friški/posni sir su najbolji izvor proteina za PWM. Mlijeko ima previše štetnih sastojaka.

Posni sir nije uopce dobar za PWM jel sadrzi kazein, ja dok nisam uzo whey sam jeo ili tunu ili jaja + nes slatko(nemoj cokoladu ima previse masnoca) da mi digne iznulin.

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 12:13 (R4zOR229).
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

xR4Z3R kaže...

Posni sir nije uopce dobar za PWM jel sadrzi kazein, ja dok nisam uzo whey sam jeo ili tunu ili jaja + nes slatko(nemoj cokoladu ima previse masnoca) da mi digne iznulin.

Broscience, novije studije su pokazale kako je upravo blend kazeina i wheya najbolji PWM, zbog ispunjenog aminokiselinskog profila i kombinacije brzoapsorbirajucih i sporoapsorbirajucih proteina.

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Litra mlijeka 7 kuna, a premalo proteina, plus previse laktoze

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
14 godina
u2Noobish4Me kaže...

Eto ti TU od mene.

Bravo, dobra definicija.

Što, kolko, di radiš? (vježbe naravno)

Nebiš vjerovao ali od kada sam poceo trenirat ( 3 mjesec ) samo sam radio zgibove i sklekove i onda mjesec dana kasnije sam ubacio dipseve i to sam radio eto do sada i jos sad samo to i radim... ali tijekom 3-4-5 mjeseca sam imao treninge u dvorani (kickboxing i MMA) svaki dan sada ne znam koliko je to utjecalo ali sam se znojio ko svinja pa sigurno je i to nesto pridonijelo i nakon zavrsenog 60-minutnog treninga sam isao raditi kojih 20 minuta zgibove,dipseve,sklekove a šta se tice prehrane ono jedem sta mi stara napravi i oko 4-5 obroka na dan.

Peace!
13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Posni sir ima i kazeina, ali ima i sirutke koja je najbolja za PWM. Kazein ne može ništa loše napraviti, samo duže opskrbljivati tijelo proteinima. Za PWM je najbolje uzeti bananu ili med da podigne inzulin kako bi proteini mogli ući u mišić.

17 godina
peterstern9 kaže...
xR4Z3R kaže...

oko 2000 kalorija

Ne znam od koga si ti učio i čitao kako treba izgledat PWM, ali ovo je katastrofa. Prvo, nisu bitne kalorije u PWM-u nego proteini. Imaš tjesteninu, to je ok, umak odmah makni, samo ti usporava probavu, a i nije zdrav sigurno, salata je ok, 2 krafne - mislim da nije potrebno ni komentirati...ovo je najgore od svega i vrlo je loše. Mlijeko je najgori izvor proteina, posebno u PWM-u, mlijeko treba izbjegavati, a ako se već pije onda je najbolje prije spavanja.

mar123 kaže...

totalno krivo, tu ima masti previse, proteina premalo. obrok uopce nije dobar a pogotovo za pwm kad treba unjet proteina puno.

Ne znam zašto je mar dobio toliko TD-ova kad je rekao sve ispravno.

xR4Z3R kaže...

ma necu ja vise ni sudjelovat u ovoj temi, svi su puni kompleksa, lijepo sam mu reko ono sto je i onda dobim td ko da sam reko neznam sto, prije par dana sam se registriro na bodybuilding forum a tamo su clanovi 5 puta bolji, nitko se nikom ne ruga, ne ismijava, uglavnom puno bolje uredeno od ove teme gdje vladaju 5 iskompeksiranih ljudi koji govore sve krivo i onda kad im netko proturjeci zasipaju s td. jadan neko ko je tu doso sto naucit.

15 godina
mar123 kaže...

ma necu ja vise ni sudjelovat u ovoj temi, svi su puni kompleksa, lijepo sam mu reko ono sto je i onda dobim td ko da sam reko neznam sto, prije par dana sam se registriro na bodybuilding forum a tamo su clanovi 5 puta bolji, nitko se nikom ne ruga, ne ismijava, uglavnom puno bolje uredeno od ove teme gdje vladaju 5 iskompeksiranih ljudi koji govore sve krivo i onda kad im netko proturjeci zasipaju s td. jadan neko ko je tu doso sto naucit.

Tako ti je na svim forumima koji nisu direktno vezani za BB.

Samo specijalizirani forumi baš za bb na njima se još da naučit, a na ostalima imaš hrpu takvih što god da kažeš on thumba-

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
peterstern9 kaže...
R4zOR229 kaže...

Posni sir ima i kazeina, ali ima i sirutke koja je najbolja za PWM. Kazein ne može ništa loše napraviti, samo duže opskrbljivati tijelo proteinima. Za PWM je najbolje uzeti bananu ili med da podigne inzulin kako bi proteini mogli ući u mišić.

za pwm najidealnije što može bit je grožđani šećer i 100% whey prah, Kazein nije dobar za pwm pošto on više služi za dugotrajno opskrbljivanje organizma i sporo je razgradiv a nama u pwm treba baš suproto jako brzo razgradivi protein što je whey, ako baš to neželite ili postoji neki razlog da nemože to poslužiće recimo piletina ona je lakorazgradivo meso koje nije teško + neki šećer opet grožđani on je najbolji za pwm, ili neko drugo meso, riba, bjelanjak samo to sve nije tako instant razgradivo kao whey i tu morate gledat na prednost istog a sve to uvelike utječe na rezultate upravo zbog tog uzima se whey ne zbog ničeg drugog kao što tu većina misli ili "zna".

16 godina

imam tekuće aminokiseline neotvorene, al im je rok trajanja isteko u 4.mj 

dal ih mogu konzumirat ili da ih bacim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 13:15 (soja).
15 godina
Rast mišića i visina

I dalje ne kužim zašto u ovoj temi nema hvala!!

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
soja kaže...

imam tekuće aminokiseline neotvorene, al im je rok trajanja isteko u 4.mj 

dal ih mogu konzumirat ili da ih bacim?

Ma uzimaj slobodno ako su bile čvrste zatvorene neće ti bit ništa. 

Live and let live.
17 godina
fila2208 kaže...

Zato sto je pod razno i modovi su to uveli zbog toga sto bi tu bilo spamanja tog hvala pogotova u temama koje su vise chat i dosta bi uticjecalo na zvjezdice.

15 godina
R4zOR229 kaže...
fila2208 kaže...

Zato sto je pod razno i modovi su to uveli zbog toga sto bi tu bilo spamanja tog hvala pogotova u temama koje su vise chat i dosta bi uticjecalo na zvjezdice.

A čekaj, zvijezdice ovise o hvala, lol nisam to znao :)

17 godina

Ne u potpunosti to je samo jedan od faktora, al necu vise da neidem u off.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Danas igra nogomet sa frendovima  i  igrali i svi govore '' jesi li ti na sebe stavio vodu''   vec nakon 20 min cijela majica mi je bila mokra od znoja , jeli dobro kada se puno znojis?

eune : Flaeryy
17 godina
Rast mišića i visina

nema tu dobro ili ne dobro to je kod svake osobe drukcije. neki se znoje vise, neki manje.

16 godina
Rast mišića i visina

zanima me dali cu ja gubiti misicnu masu ako budem trčao? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 22:14 (maxy0).
17 godina
maxy0 kaže...

pricalo se o tome par postova prije, vrati se i pogledaj.

12 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Vježbaj, trči, sredi prehranu i bit ćeš u redu.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Samim trčanjem nećeš gubiti mišićnu masu, gubit ćeš je jedino ako nećeš unositi dovoljno proteina.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo uletavam kao padobranac ali me zanima imam viška kila(83 kg nisam siguran kolko sam visok al je previše vidim po škembi) pa sam se sad počeo aktvinije vozit 

dakle vozim se 6 dana u tjednu nekad i nedeljom 

pon,sri,pet odradim ovako nešto 

a uto,čet,sub ovako nešto

imam viška oko 5-8 kg i sad me zanima kolko bi kalorija smio unijeti da uz takvu vježbu za negdje mjesec dana doći do željene kilaže od oko 75 kg sad prehranu ne radim ja pa nemam izbora mogu jedino birat količinski obično je za ručak:grah,bolonjez,saft s mesom i najviše tjestenina čeg da uzimam manje a čeg više?

Edit:s tim da svaki dan odradim sve više i više pa bi mi do tad možda mogla ova druga slika zamjeniti prvu

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 23:03 (zelenbic).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Samo pazi na kalorije, nekih 3000-3500 dnevno. Od navedenog tjestenina ima najviše kalorija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 23:38 (Jabulani).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajde da razbijemo mit o PWM-u i o tim forama wheya. 

ili ovo http://en.wikipedia.org/wiki/Whey_protein tek kod starijih osoba ima ucinka suplementacija.

Recimo kod mog starog koji ima parkinsona i treba vjezbat i pit kreatin i ostale suplemnte da m umisici ne bi propali

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 23:59 (Trustek).
15 godina
Rast mišića i visina

Ne mogu gledat ta dva lika, iritantni su do bola....zar ne mogu nromalno sjesti i pričati o tome, nego bit kao dječurlija.

bezveze.

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

zna li neko mozda plan, s ciljem postizanaj izgleda kao lazar angelov ili marc fitt?????

15 godina
ager kaže...

zna li neko mozda plan, s ciljem postizanaj izgleda kao lazar angelov ili marc fitt?????

Vježbanje, vježbanje i vježbanje, odricanje od fine hrane i dnevno minimalno 8 sati sna.

Ontopic:

evo malo GI dijete :)

http://shop.teretanavijesti.com/dnevni-clanci/prehrana/236-gi-glikemijski-indeks-dijeta

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 0:25 (fila2208).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice