Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.706.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
TriP kaže...
DuMe kaže...
TriP kaže...

Ljepo se to hvata na tebe. {#}  Ja sa kreatinom nisam imao takav napredak u kilaži,otprilike dobivam 1 kg mjesečno.

Jedem UH puno. 5 od 6 ugljikohidratnih jela dnevno,malo manje proteina..na masi.

Pij više vode :)

17 godina
Rast mišića i visina

kolko pijes vode na dan?

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kolko pijes vode na dan?

tekućine oko 3l (voda,mlijeko)

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...
badboycro kaže...

Meni je ovakav plan za sada, krecem za koji tjedan u teretanu al do tad ovako ide

Znaci 3 puta tjedno, kucni trening, radim sklekove zgibove i cucnjeve (+iskoraci) po programu (svaki put drugaciji broj ponavljanja, po oko 4 serije) i  takoder radim odvojeno biceps 4x 10 ponavljanja sa 12kg to je ugl max sta mogu trenutno, rasmisaljm jos ramenima i tricepsu al to mi je manje bitno trentno buduci da se triceps kao i manjim dijelom ramena vec vjezbaju sa sklekovima (radim vise vrsta)

Nakon ovog "treninga" uzmem jednu mjericu whey-a i to je to (naravno da normalno jedem tijekom dana i kasnije za veceru i sve )

za sada je napredak solidan, vidim da ga ima i to me tjesi, kao i upale kvadricepsa koja me muci cili dan

Imali ko kakve preporuke jos?

e da, mislia san i na dipseve  ali neman ih kako izvodit (stolice mi nisu bas sigurne)

mozes radit one dipseve na klupici, ili krevetu, one "lagane".

mogu al ti dipsevi su ugl za triceps onda, ja san mislia malo i prsa pogodit

17 godina
Rast mišića i visina

a jbg da i ja imam isti problem da ih nemam kako izvodit, cekam konacno lijepo vrijeme da mogu van vjezbat, tad ce se nesto iskombinirat.

16 godina
Fake_Alert kaže...
DamageHigh kaže...

Ekipa trebam savjet. Kod sklekova s opterećenjem na leđima (15 kg) dosta me bole ručni zglobovi nakon toga...prođe to, ali sumnjam da je pretjerano zdravo...je li možda zdravije to raditi na šakama?

Teze ti je radit na sakama jer je vece opterecenje na sami zglob. Ja bih rekao da ti se zglob razvija, barem mislim jer mene isto zna boliti posto sam sad u zadnje vrijeme povecao kilazu dosta i zna boliti. Tipa koljena me bole jer prije nisam radio cucanj cesto radi leda a sad sam odmah na 130 kg skocio i zna bolit.

Hvala na odg. Nije meni problem pretrpiti, samo mi treba netko da potvrdi da nije štetno za zglobove...;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Fake_Alert kaže...
DamageHigh kaže...

Ekipa trebam savjet. Kod sklekova s opterećenjem na leđima (15 kg) dosta me bole ručni zglobovi nakon toga...prođe to, ali sumnjam da je pretjerano zdravo...je li možda zdravije to raditi na šakama?

Teze ti je radit na sakama jer je vece opterecenje na sami zglob. Ja bih rekao da ti se zglob razvija, barem mislim jer mene isto zna boliti posto sam sad u zadnje vrijeme povecao kilazu dosta i zna boliti. Tipa koljena me bole jer prije nisam radio cucanj cesto radi leda a sad sam odmah na 130 kg skocio i zna bolit.

Hvala na odg. Nije meni problem pretrpiti, samo mi treba netko da potvrdi da nije štetno za zglobove...;)

Samo pazi da ne bude ucestala bol jer bi moglo indicirat na ozljedu. Ako si pocetnik onda se nemoj previse forsirat jer se nisi razvio bas, tj tijelo ti se nije razvilo.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
protjeran
overhaul kaže...
Prelose kaže...

otici cu kod doktora naravno napokon a fkt sam glup 2 mjeseca mi ode u vjetar :( mozes mi objasnit kako funkcionira protein za oporavak misica,to sam mislio mozda uzimat NAKON sto odem kod doktora,prihvatite ispriku zbog trolanja druga sansa? i ja bih htio sudjelovati u ovim raspravama tu i naucit nesto.

Ma to ti neki bro krivo govori, kažem ti, proteini su ti u biti hrana, ovi u prahu (whey) su ti dobiveni iz sirutke od svježeg sira,
pa ti tako onda jednako može pomoći da jedeš sir. Ono što moraš vidjeti kod doktora je dali su ti bolni mišići
ili, što je puno vjerojatnije, upaljeni ligamenti i tetive. Moraju ti vidjeti i imaš li kakvu veću rupturu.
Sve se to da zaliječiti samo moraš znati što ti je. Za to onda imaš ciljane lagane vježbe koje će ubrzati zacjeljenje.
Dakle vjerojatnije je da ćeš za početak trebati protuupalne lijekove, a možda onda i nešto na bazi
glukozamina, kondroitina
npr. kod nas poznati osteo biflex http://www.zdravakrava.hr/clanak/558/zastiti-zglobove-osteo-bi-flexom
(skup je ko vrag samo da napomenem, pa možda doktor da nešto slično na recept)
ako bude potrebno kupovati, možda je čak bolji labradin elastyjoint. No otom potom. Najbolje rezultate
ipak daje rehabilitacijsko vježbanje, ali kad doznaš što ti je.

hvala na pomoci :) 

da pitam jel jedete vi smedi grah,gledao sam dr oz kaze da tu ima 17grama proteina?

13 godina
neaktivan
Prelose kaže...
overhaul kaže...
Prelose kaže...

otici cu kod doktora naravno napokon a fkt sam glup 2 mjeseca mi ode u vjetar :( mozes mi objasnit kako funkcionira protein za oporavak misica,to sam mislio mozda uzimat NAKON sto odem kod doktora,prihvatite ispriku zbog trolanja druga sansa? i ja bih htio sudjelovati u ovim raspravama tu i naucit nesto.

Ma to ti neki bro krivo govori, kažem ti, proteini su ti u biti hrana, ovi u prahu (whey) su ti dobiveni iz sirutke od svježeg sira,
pa ti tako onda jednako može pomoći da jedeš sir. Ono što moraš vidjeti kod doktora je dali su ti bolni mišići
ili, što je puno vjerojatnije, upaljeni ligamenti i tetive. Moraju ti vidjeti i imaš li kakvu veću rupturu.
Sve se to da zaliječiti samo moraš znati što ti je. Za to onda imaš ciljane lagane vježbe koje će ubrzati zacjeljenje.
Dakle vjerojatnije je da ćeš za početak trebati protuupalne lijekove, a možda onda i nešto na bazi
glukozamina, kondroitina
npr. kod nas poznati osteo biflex http://www.zdravakrava.hr/clanak/558/zastiti-zglobove-osteo-bi-flexom
(skup je ko vrag samo da napomenem, pa možda doktor da nešto slično na recept)
ako bude potrebno kupovati, možda je čak bolji labradin elastyjoint. No otom potom. Najbolje rezultate
ipak daje rehabilitacijsko vježbanje, ali kad doznaš što ti je.

da pitam jel jedete vi smedi grah,gledao sam dr oz kaze da tu ima 17grama proteina?

Nisu baš kvalitetni biljni proteini u usporedbi sa životinjskim tako da ti je bolje da ubaciš neko meso ili mlijeko ako nemaš proljev od njega.

18 godina
DamageHigh kaže...
Fake_Alert kaže...
DamageHigh kaže...

Radi na bučicama(nadam se da ih imaš). Postoje i za isti hvat za kupiti drške za sklekove, ali IMHO bacanje para.
Uglavnom, na bučicama je mrvu teže, ali ne trpe zglobovi.
Mislim na ovo (bez T-poze)

Kramerdida kaže...
Prelose kaže...

Nisu baš kvalitetni biljni proteini u usporedbi sa životinjskim tako da ti je bolje da ubaciš neko meso ili mlijeko ako nemaš proljev od njega.

Ma dobar je grah, samo jasno ne jedino on, nego kao nadopuna. Još je bolji dakako zob, tj. zobene pahuljice, lagano se jedu u posnom mlijeku.
I svakako kažem, svježi posni sir - on je dobar i za ujutro/navečer jer kazeinski tip proteina se sporije apsorbira. Kramerdida kaže naravno
dobro i za meso: puretina, tunjevina, piletina... super hrana za mišiće jer ćeš se i kreatinom opskrbiti (naravno uz onaj koji i ti tijelo i samo proizvodi).

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 22:53 (overhaul).
17 godina
Rast mišića i visina

vjezbe za biceps radim na onoj ravnoj bench sipci, jel mi se isplati za vjezbe za ramena, biceps i triceps kupit z sipku? lakse je na njoj radit

17 godina
Kramerdida kaže...

Zasto nebi bili kvalitetni?Stvar je sta proteini iz povrca nemaju sve aminokiseline za razliku od onih u mesu i nemogu se koristit ali postoje aminokiseline u tabletama koje mozes uzimat kao dodat prehrani.Al necu buduci da nzn bas nes o tome,pa ako neko zna bilo bi ljepo da napise a ispravi ako sam nesto krivo napiso sta je cisto lako moguce.

You got to lose to know how to win
15 godina
protjeran
zerocool12 kaže...

Doktorica bi ti trebala reci kako se oporavljaju misici, iz onog sto sam ja do sada vidio to je islo ovako, odlazilo se na elektrode zbog nekoristenja misica dugo, uz to su se radile lagane vjezbice, pa kada se prestalo sa elektrodama ostalo je jos samo vjezbanje. Radi se o misicu noge koji nije bio koristen 4mj uopce...

Sve se radilo bez ikakvih dodataka prehrani itd...

točno si napiso pa nije da te ispravljam ili nekaj ali samo bi htio iskoristit priliku da svima kažem da na struju ne idu osim ako im baš život mišića ne ovisi o tom i da im je to zadnja šansa jer je struja užasna i u 90% slučajeva beskorisna i ponekad opasna jer se zbog manjka opreza fizioterapeuta zna dogodit i opeklina i to malo jača, tak da probajte to izbjegavat.. znate da možete i odbit pripisanu terapiju strujom, iako je uputno isprobat jedan tretman pa vidit kako će tijelo odgovorit, ali nikako ne forsirat ako vam stvara nelagodu i ne pomaže već nakon jednog ili dva tretmana

13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
Kramerdida kaže...

Zasto nebi bili kvalitetni?Stvar je sta proteini iz povrca nemaju sve aminokiseline za razliku od onih u mesu i nemogu se koristit ali postoje aminokiseline u tabletama koje mozes uzimat kao dodat prehrani.Al necu buduci da nzn bas nes o tome,pa ako neko zna bilo bi ljepo da napise a ispravi ako sam nesto krivo napiso sta je cisto lako moguce.

Nema štete ako uzima grah, ali ne bi on trebao biti glavni proteinski izvor. To sam trebao napomenuti. On je sporedan u odnosu na životinjsko meso, jaja, mlijeko i whey.

Ako se dobro sjećam taj njihov nedostatak se lako riješi uzimanjem više izvora proteina čime se zadovoljava potreba za svim aminokiselinama.

EDIT: Evo ti TU da imaš dva jer si me napomenuo da proširim post.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 0:45 (Kramerdida).
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

vjezbe za biceps radim na onoj ravnoj bench sipci, jel mi se isplati za vjezbe za ramena, biceps i triceps kupit z sipku? lakse je na njoj radit

Za biceps koristim Z šipku,ugodnija je za zglobove i drukčije pogađa biceps,ravna šipka ti je za "lopticu" na bicepsu.

17 godina
Rast mišića i visina

kolko otprilike dode ta sipka?

15 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
DuMe kaže...
mar123 kaže...

Za biceps koristim Z šipku,ugodnija je za zglobove i drukčije pogađa biceps,ravna šipka ti je za "lopticu" na bicepsu.

http://www.allthingsgym.com/back-to-the-basics-lying-triceps-extension/ - Poslušaj šta kaže o EZ šipci, neka te ne odbije naslov videa.

Osim toga imaš znanstvene podatke ili možeš li biomehanički objasniti svoj brosajns da ravna šipka izolira drukčije biceps?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Neda mi se gledat strane videe,uostalom zna se za šta je obična a za šta kosa šipka

cit: " EZ šipka, a za razliku od ravne šipke, omogućuje hvat u kojem dlanovi ruku gotovo da gledaju jedan prema drugome dok na ravnoj šipki gledaju prema stropu. Taj način primanja šipke baca fokus na vanjsku dugu glavu bicepsa i na brachialis i također je izvođenje vježbe uz pomoć EZ-šipke puno manje stresno na zglobove šake. "

15 godina
protjeran
Kramerdida kaže...
DuMe kaže...
mar123 kaže...

http://www.allthingsgym.com/back-to-the-basics-lying-triceps-extension/ - Poslušaj šta kaže o EZ šipci, neka te ne odbije naslov videa.

Osim toga imaš znanstvene podatke ili možeš li biomehanički objasniti svoj brosajns da ravna šipka izolira drukčije biceps?

dida TOČNO MISLIŠ!! dume nauči prije nego pričaš.. ez je easy šipka za curice koje nemaju podlakticu i ne podnose zatezanje tetive {#}

"lopticu" dobiješ samo ako pravilno izoliraš biceps i tako on mora izgledat ako ga vježbaš nije to drukčije pogađanje niti možeš mijenjat izgled mišića

sa ravnom šipkom se dobije potpuna kontrakcija bice (zato loptica) a ez šipkom samo nekakav lagani pump koji ti neće puno pomoć (bar ne u usporedbi s ravnom)

ez se koristi samo ako imaš oštećene tetive zgloba ili mišiće podlaktice

edit: evo ti s blue gym-a link koji ti samo potvrđuje moje riječi http://blue-gym.com/novosti/oprema-za-trening/232-ravna-ili-ez-sipka

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 13:03 (novak92).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Onda se čudite da vas jebu zglobovi..zato je i napravljerna Z šipka..

15 godina
Rast mišića i visina

Napokon stigli utezi iz TopShopa. Naručio 22.3 i tek sad stigli. Oni agenti me stalno zvali da će paket stići, a nikako da stigne. Valjda je dostavljač malo zahebao.

300kn, besplatno dostava. Nisu nešto extra kvalitetni, ali za početnike će sigurno poslužiti. Malo me smeta što su one ploče prilično velike i široke, za razliku od onih iz Intersporta, a i onaj qrac za učvrstiti utege je plastični. Ali za te pare, nema boljeg izbora.

http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
Kramerdida kaže...

Protein je protein, na kraju dana je bitna samo količina unesenih proteina. Naravno, proteini biljnog podrijetla imaju manje ispunjen aminokiselinski profil, no ukoliko se uzimaju u omjeru koji ide u korist proteinima životinjskog podrijetla nemaš se zašto brinut ;)

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Cuo sam da postoji bazalni i radni metabolizam. Meni prema proracunu bazalnog metabolzima treba 1700 cal, jel kada treniram slobodno unesem vise cal ili?

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Bazalni metabolizam ti je energija koju organizam troši za održavanje životnih funkcija kad npr. spavas (rad srca,krvotok itd itd)

Radni metabolizam je količina energije koju organizam treba kad se nalazi pod nekim opterećenjem tj vrši rad

Tako da kad vršiš rad tj. vježbaš definitivno ti treba više od tih 1700

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@dv14 možeš okinut fotku utega..ako nije problem. i te hvataljke plastične da malo vidim

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ovako bratic mi vec duze vrijeme skida kile ( od prvog mjeseca ) skino je 15 kila sve skupa , poco je trcat samnom ide u teretanu i doma koji put bacimo kosarku ali sad ima jedan problem!

Problem je u tome sto vec 3-4 tjedna nije skinuo vise ni grama a isto jede i trenira svkaki dan ko i dosada dok je gubio kilograme,meni je to cudno malo tako da sam odlucio ovdje pitat dali je neko imao slican problem?!

13 godina
neaktivan
novak92 kaže...
Kramerdida kaže...
DuMe kaže...
mar123 kaže...

dida TOČNO MISLIŠ!! dume nauči prije nego pričaš.. ez je easy šipka za curice koje nemaju podlakticu i ne podnose zatezanje tetive {#}

"lopticu" dobiješ samo ako pravilno izoliraš biceps i tako on mora izgledat ako ga vježbaš nije to drukčije pogađanje niti možeš mijenjat izgled mišića

sa ravnom šipkom se dobije potpuna kontrakcija bice (zato loptica) a ez šipkom samo nekakav lagani pump koji ti neće puno pomoć (bar ne u usporedbi s ravnom)

ez se koristi samo ako imaš oštećene tetive zgloba ili mišiće podlaktice

edit: evo ti s blue gym-a link koji ti samo potvrđuje moje riječi http://blue-gym.com/novosti/oprema-za-trening/232-ravna-ili-ez-sipka

Usto treba naučiti pravilno raditi pregib.

https://www.gymnasticbodies.com/forum/topic/8349-ring-biceps-curl-progression/

@DuMe

Post od Joshue Natermana pročitaj, a probaj i

od Gironde. Ako raspolažeš karikama, pregib  njih je fantastičan jer uopće ne osjetim podlakticu nego dobro zatezanje u podučju bicepsa, a ne brachialisa (razlog što je nekima ruka ogromna s boka, a mala sprijeda gledano).

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

To je za curice :)

16 godina
Demzi94 kaže...

Evo ovako bratic mi vec duze vrijeme skida kile ( od prvog mjeseca ) skino je 15 kila sve skupa , poco je trcat samnom ide u teretanu i doma koji put bacimo kosarku ali sad ima jedan problem!

Problem je u tome sto vec 3-4 tjedna nije skinuo vise ni grama a isto jede i trenira svkaki dan ko i dosada dok je gubio kilograme,meni je to cudno malo tako da sam odlucio ovdje pitat dali je neko imao slican problem?!

Ja imam slicni "problem". Ja sam ti jedno 3 mjeseca ljepo dobivao kile i sve islo glatko i od jednom sljedecih mjesec i pol, dava cijelo vrijeme sam bio na istoj kilazi.. i sad opet nakon nekog vremena u 2i pol mjeseca sam dobio 4i po kile i sad vec mjesec dana sam na 80-81 kila nemicem se :P

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 22:48 (Encyanix).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice