Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.709.842
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
HarisK22 kaže...

Ovako, imam 13 godina (znam da sam premlad da bih obracao paznju na to, ali smeta mi), visok sam 176 cm i imam oko 60 kg. Ruke su mi mrsave (ne obracam toliko paznju na to),  imam i trbusnih, ali su prekriveni salom...Stara me tjera da jedem, radim oko 200-300 trbusnjaka dnevno, 20-30 sklekova dnevno i idem na rukomet.Eh sad, kako da ja skinem to salo i da jos ucvrstim trbusne misice ? Hvala :)

http://body.ba/bodybuilding/savjeti/najbolji-vodic-za-izgradnju-misicne-mase/74

Radi i zgibove, napreduj do jednonožnih čučnjeva. Umjesto trbušnjaka mislim da ti je bolje dizanje noga dok visiš sa šipke za zgib.

Pročitaj link, mislim da će ti sve razjasniti ili barem većinu stvari o kojima razmišljaš.

15 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Stigli su <3

Kakav je okus,tj. dali je jako slatko??  I šta ti piše u uputama,koliko grama praha ide na jedan shake??

www.fotoprizma.com
16 godina
TriP kaže...
Encyanix kaže...

Stigli su <3

Kakav je okus,tj. dali je jako slatko??  I šta ti piše u uputama,koliko grama praha ide na jedan shake??

Danas cu probat sa mljekom da vidim kakav je okus a sutra prije treninga cu vidit kakav je sa vodom.. 140 grama cu stavljat  prije i poslje treninga.. to ti je oko 600 kalorija 25 grama proteina 80g uglikohidrata.. 

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
17 godina
steve90 kaže...

Pozdrav svima!
Je li netko možda kupovao ovo i dali ima to kod nas negdje za uzeti? Koje je vaše mišljenje o tom proizvodu?
Hvala {#} 

BUMP {#}

15 godina
neaktivan
Encyanix kaže...
TriP kaže...
Encyanix kaže...

Stigli su <3

Danas cu probat sa mljekom da vidim kakav je okus a sutra prije treninga cu vidit kakav je sa vodom.. 140 grama cu stavljat  prije i poslje treninga.. to ti je oko 600 kalorija 25 grama proteina 80g uglikohidrata.. 

Ako tako piješ koliko će ti trajati to pakovanje??

www.fotoprizma.com
16 godina
TriP kaže...
Encyanix kaže...
TriP kaže...
Encyanix kaže...

Stigli su <3

Ako tako piješ koliko će ti trajati to pakovanje??

Mjesec i nes sitno.. nego sad sam probao sa mljekom stavio sam oko 80grama za probu i 3 deci mljeka.. i dosta je slatko.. tako da sa dozom od 150grama negdje ce biti jako jako slatko :P al sa vodom ce bit taman 100% :)

17 godina
Rast mišića i visina

jel se dobije mjerica s tim? i gdje se moze kupit ta mjerica, nisam ju naso, da nemoram odmjeravat odoka zlicom.

i da, u svoj shake stavljam 35 g wheya+ 5 g kreatina+ 60 g dekstroze, to u vodi smiksam, no dosta mi je slatko to, jel i vama tako?

16 godina
mar123 kaže...

jel se dobije mjerica s tim? i gdje se moze kupit ta mjerica, nisam ju naso, da nemoram odmjeravat odoka zlicom.

i da, u svoj shake stavljam 35 g wheya+ 5 g kreatina+ 60 g dekstroze, to u vodi smiksam, no dosta mi je slatko to, jel i vama tako?

Dobis mjericu jako veliku :D pise do 250grama. a ovaj tvoj shake naravno da ce bit sladak kad stavljas dekstrozu :D

15 godina
neaktivan

Normalno da je slatko kada je duplo više šećera nego wheya :D.

Slobodno stavi još jednu mjericu wheya (ili ako si stvarno loš s kilama pola mjerice)

17 godina
Rast mišića i visina

sta to znaci mjerica? ja stavim dvije pune zlice wheya i 4 zlice dekstroze. mjericu nisam dobio tako da nemogu tako, imam jedino neku malu sto je dosla s kreatinom.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

sta to znaci mjerica? ja stavim dvije pune zlice wheya i 4 zlice dekstroze. mjericu nisam dobio tako da nemogu tako, imam jedino neku malu sto je dosla s kreatinom.

Mjerica ti je upravo to što si s kretinom dobio, mala plastična žličica na kojoj su sa strane su brojevi pa da znaš koliko unosiš materije..

Dobije se u većini paketa suplemenata i 35g je iznos jedne "mjerice", ondnosno puna ta žlica. Kod kreatina je ona puno manja i plića, a max je 5g (ravna), osim ako naravno na zagrabiš i napraviš piramidu gore ko u Scarfaceu :)

Stavi ti još bar 1, ako ne i dvije žlice wheya, malo je 35g 

http://www.fitness.com.hr/images/clanci/proteinski-prah.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 0:23 (deflagrated).
17 godina
Rast mišića i visina

da stavim vise wheya? oko 50-60 g?

da pa kazem s kreatinom mi je dosla mala ona od 5g, a s wheyom mi nije nista doslo. ja budala nisam skuzio ni ovu u kretinu nego sam ju nakon nekog vremena iskopo.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

da stavim vise wheya? oko 50-60 g?

da pa kazem s kreatinom mi je dosla mala ona od 5g, a s wheyom mi nije nista doslo. ja budala nisam skuzio ni ovu u kretinu nego sam ju nakon nekog vremena iskopo.

E sad ovisi o kilaži..

17 godina
Rast mišića i visina
59 kg
15 godina
neaktivan

Onda ti je 50g dosta

15 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Mjesec i nes sitno.. nego sad sam probao sa mljekom stavio sam oko 80grama za probu i 3 deci mljeka.. i dosta je slatko.. tako da sa dozom od 150grama negdje ce biti jako jako slatko :P al sa vodom ce bit taman 100% :)

Nece ti trajat niti mjesec dana ako koristiš onako kako ti piše.. cca 15 dana

14 godina
neaktivan
16 godina
DuMe kaže...
Encyanix kaže...

Nece ti trajat niti mjesec dana ako koristiš onako kako ti piše.. cca 15 dana

Pa necu koristit 300 grama.. neko pola doze

17 godina
Rast mišića i visina

ako uzimas svaki dan po otprilike 50g moze potrajat oko 3 mjeseca. ako uzimas samo na dane treninga jako jako dugo.

npr ja sam kupio onaj od pol kile, i uzimam 30 g na dan treninga i tako mi traje oko 5 tjedana(3 treninga na tjedan).

16 godina
mar123 kaže...

ako uzimas svaki dan po otprilike 50g moze potrajat oko 3 mjeseca. ako uzimas samo na dane treninga jako jako dugo.

npr ja sam kupio onaj od pol kile, i uzimam 30 g na dan treninga i tako mi traje oko 5 tjedana(3 treninga na tjedan).

ovo su mass gaineri, oni se moraju pit vise puta i u vecim dozama.. ako oces dobre rezultate.. jer npr u jednoj dozi od 50g bi mozda imao 10g proteina 400 kalorija 40 ugljikohidrata.. itd

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 13:26 (Encyanix).
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

A jooj. neznaš šta pričaš.

Ja sam koristio samo poslije treninga onu jednu veliku mjericu šta se dobije snjim..pa nisam ništa napravio,dobio sam kilu.

Isto sam razmišljao ko i ti.. štedio sam na tome pa sam pio samo poslije treninga... i nisam od sebe napravia ništa..

Ako želiš vidjeti pravi učinak tog proizvoda,pij ga kako ti piše. trajat će ti cca 15 dana ali ćeš nešto i napravit. Kad ga potrošiš nastaviš sa whey+dex i kvalitetnom prehranom..

17 godina
Rast mišića i visina

ako netko od vas dvoje nije primjetio odgovaro sam covjeku koji je pito za whey, tocnije kolko mu moze potrajat 4.5 kg wheya.

za gainere znam da se treba puno pit, ti si dobio sam jednu kilu jer si ga premalo pio, kolko sam ja cito treba ga pit dvaput na dan a procito sam dojmove puno ljudi na bas taj gainer i obicno svi dobiju s tim od 5.5 kg oko 3 kg.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel se gainerom barem dobije kvalitetna masa?

Bojim se da se od ovog ne udebljam, imam 3kg toga doma lol...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
17 godina
Rast mišića i visina

ovisi koji se gainer koristi, od onih punih secera se dobije i sala, ali od ovih skupljih, npr taj o kojem pricamo trenutno s njim se uz pravilno vjezbanje ne dobiva sala, bar ne nesto znacajno. kazem, cito sam neke user review-ove i kazu da dobiju s njim 2-3 kile, i taj od 5.5 kg im traje cca mjesec-mjesec i pol.

17 godina
mar123 kaže...

dojmove puno ljudi na bas taj gainer i obicno svi dobiju s tim od 5.5 kg oko 3 kg.

Tu kilažu ne možeš dobiti ako si pod steroidima, a kamoli od običnog gainera (koji nije ništa drugo nego šećer). Ako i dobije 3 kile, 2.9 su čisto salo.

Čisto da se osvrnem na stranicu prethodnu i ovu - radite glupost.

Bazična stvar prilikom svakoga treninga mora biti torzo (i to trbušni zid i svi mišići koji štite kralježnicu, poglavito donja leđa). 10kg na deadliftu kod zdrave muške mlade osobe ne spada u sport, nego u rehabilitacijsku medicinu (nije vrijeđanje, gola istina je).

Deadlift, zgib, core (i to preko plankova i gimnastičkih trbušnjaka, jer obični kod većine ljudi liče na sve i svašta) treba biti baza baze. Ako vam je slab deadlift, oko njega morate vrtiti cijeli trening.

Ako je sam deadlift toliko problematičan (10 kg), kreni sa hiperekstenzijama (kosa klupa, zastoj u najvišoj točki 2-3-5 sekundi), pa kroz tjedan - dva se vrati na sam deadlift.

Isto tako najbolja stvar koju većina vas ovdje može trenutno napraviti je da sam whey / kreatin i ostalo jednostavno pospremite na jedno mjesec - dva i krenete sa ozbiljnim treniranjem i kada dođete na neku normalnu razinu, onda tek te nadopune prehrani uvedete. Ovako samo bacate bezveze novce. Tek kada na DL, čučnju i benču možete BAREM svoju težinu dići, onda možete razmišljati o takvim stvarima. Do tada, radije dajte novac na osobnog trenera ili se probajte s nekim iz teretane dogoviriti da vas nadzite i ispravlja. Raditi ispod svoje težine DL, a uzimati 50g wheya je... Well, kompletan whey ćeš jednostavno, zdravo-seljački rečeno, ispišati. Pri takvom intenzitetu, niti dekstroza nije potrebna, jer tijelo samo uspije potrošeni šećer nadopuniti, pogotovo kada je između treninga dan odmor.

Isto tako, sitna napomena uz kreatin - prvo tijelo samo može sintentizirati 1g kreatina dnevno. Drugo, on se nalazi u crvenom mesu. Ako jedete crveno meso, unos kreatina u najboljem slučaju će izazvati placebo efekt.

Ako imate problema na dizanju DL, čučnja, benča i pressa (zgib je još bazična vježba, ali tu je najčešće situacija obrnuta - što više ponavljanja, to gora tehnika) umjesto na nadopune prehrani, platite trenera. Nema smisla whey i sve ostalo ako vi nemožete mišiće niti izbaciti iz homeostaze. Dajem ruku u vatru da tih 10 i 30 kg na DL nije stvar da ste stvarno toliko slabi, nego jednostavno radite izrazito pogrešno. Dajem ruku u vatru da Kim Kardashian može više od 30 kg izbaciti na DLu.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...
mar123 kaže...

Tu kilažu ne možeš dobiti ako si pod steroidima, a kamoli od običnog gainera (koji nije ništa drugo nego šećer). Ako i dobije 3 kile, 2.9 su čisto salo.

Čisto da se osvrnem na stranicu prethodnu i ovu - radite glupost.

Bazična stvar prilikom svakoga treninga mora biti torzo (i to trbušni zid i svi mišići koji štite kralježnicu, poglavito donja leđa). 10kg na deadliftu kod zdrave muške mlade osobe ne spada u sport, nego u rehabilitacijsku medicinu (nije vrijeđanje, gola istina je).

Deadlift, zgib, core (i to preko plankova i gimnastičkih trbušnjaka, jer obični kod većine ljudi liče na sve i svašta) treba biti baza baze. Ako vam je slab deadlift, oko njega morate vrtiti cijeli trening.

Ako je sam deadlift toliko problematičan (10 kg), kreni sa hiperekstenzijama (kosa klupa, zastoj u najvišoj točki 2-3-5 sekundi), pa kroz tjedan - dva se vrati na sam deadlift.

Isto tako najbolja stvar koju većina vas ovdje može trenutno napraviti je da sam whey / kreatin i ostalo jednostavno pospremite na jedno mjesec - dva i krenete sa ozbiljnim treniranjem i kada dođete na neku normalnu razinu, onda tek te nadopune prehrani uvedete. Ovako samo bacate bezveze novce. Tek kada na DL, čučnju i benču možete BAREM svoju težinu dići, onda možete razmišljati o takvim stvarima. Do tada, radije dajte novac na osobnog trenera ili se probajte s nekim iz teretane dogoviriti da vas nadzite i ispravlja. Raditi ispod svoje težine DL, a uzimati 50g wheya je... Well, kompletan whey ćeš jednostavno, zdravo-seljački rečeno, ispišati. Pri takvom intenzitetu, niti dekstroza nije potrebna, jer tijelo samo uspije potrošeni šećer nadopuniti, pogotovo kada je između treninga dan odmor.

Isto tako, sitna napomena uz kreatin - prvo tijelo samo može sintentizirati 1g kreatina dnevno. Drugo, on se nalazi u crvenom mesu. Ako jedete crveno meso, unos kreatina u najboljem slučaju će izazvati placebo efekt.

Ako imate problema na dizanju DL, čučnja, benča i pressa (zgib je još bazična vježba, ali tu je najčešće situacija obrnuta - što više ponavljanja, to gora tehnika) umjesto na nadopune prehrani, platite trenera. Nema smisla whey i sve ostalo ako vi nemožete mišiće niti izbaciti iz homeostaze. Dajem ruku u vatru da tih 10 i 30 kg na DL nije stvar da ste stvarno toliko slabi, nego jednostavno radite izrazito pogrešno. Dajem ruku u vatru da Kim Kardashian može više od 30 kg izbaciti na DLu.

Potpisujem post u potpunosti!.

Kolko klinaca ima koji misle da je whey,creatin..itd čudotvorni napitak.

Trud čini čuda whey ne.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
18 godina
Rast mišića i visina

Bravo bukva:)

...

Naime, sumnjam da ovdje ima dječaka sa ozljedom kralješnice ili diskus hernijom
(iako nikad se nezna, provjerite simptome na webu-tipa utrnule noge,
neprestana bol koja priječi hodanje i sl- pa oni koji sumnjate, kod doktora)
Za ostale, vjerojatno je da "cukate" kičmom kad dižete s poda, pa trzajno naprežete leđne

kičmene mišiće i tetive koji vam se potom upale. To zna poslije konstantno boljeti jer ti mišići drže
kičmu stabilnom pri stajanju, hodu i sjedenju.
Dakle prvo ojačati leđa-ima gomila vježbi za to.
Drugo, ISPRAVNO I ZAGRIJAN DIZATI. S poda nikada ne dižete teške predmete kičmom,

nego nogama. (upute za dead lift sigurno znate naguglati, ali evo ja sam zbog arnija koji diže 350 kila:) )
http://www.dieselcrew.com/how-to-deadlift-deadlifting-techniques

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 18:57 (overhaul).
17 godina
Rast mišića i visina
Bukva nemoj ti to uzimat ko moju izjavu, ja samo kazem sto sam procitao vezano za taj gainer, ja to nisam osobno koristio tako da nemogu nista rec o tome tj o kakvim se kilama radi, a ionako me ne zanima to brzo povecanje kila jer sve sto brzo dode brzo i ode :)
18 godina
Rast mišića i visina

Evo još jedan dobar tekst vezan uz bol u leđima pri deadliftu,
koji naguglah dok sam tražio dobre ilustracije za dedliftanje:
http://stronglifts.com/deadlifts-lower-back-pain-injury-technique/

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Usto ova dva teksta dobro dođu.

http://robertsontrainingsystems.com/blog/deadlift/

www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/deadlifts_which_type_is_best_for_you

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice