Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.710.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Dečki ja koristim Optimum Nutrition otkad vježbam, okus je super i sa vodom, kupujem pakiranje od 908g za 250KN i traje mi mjesec dana. Svima preporučam!

16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
MARKOZD15 kaže...

Dečki ja koristim Optimum Nutrition otkad vježbam, okus je super i sa vodom, kupujem pakiranje od 908g za 250KN i traje mi mjesec dana. Svima preporučam!

jel ti palo na pamet kupit veće pakiranje,da si uštediš malo novaca?

15 godina
odjavljen
crack kaže...

Stara mi daje 250KN mjesečno, tako da mi je to jedina opcija. Ograničen sam na toj cifri

17 godina

Kad ste vec spomenuli opet whey zanima di je najbolje uzet pomogucnosti velika pakiranja od 5kg ako ima nes jeftinije isto i onaj shaker za proteine a da nije bolesno skup.

You got to lose to know how to win
18 godina
R4zOR229 kaže...

Kad ste vec spomenuli opet whey zanima di je najbolje uzet pomogucnosti velika pakiranja od 5kg ako ima nes jeftinije isto i onaj shaker za proteine a da nije bolesno skup.

A bilo je spominjano već; myprotein bulk vreće. A shaker... Pa gle, ako ti je dvadesetak kuna puno za shakere u dućanima, sasvim uredno Će ti poslužiti recimo oprana boca od jogurta, ili pogledaj plastičnu galanteriju u lokalnom shoping centru.
17 godina
Rast mišića i visina

na njsukalu obicno bude jeftinije od svih. iz slovenije se isplati uzet vece ili skuplje stvari, ono jeftino ne jer je postarina 10 eura. ja sam taj shaker platio 30 kn.

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
crack kaže...

Stara mi daje 250KN mjesečno, tako da mi je to jedina opcija. Ograničen sam na toj cifri

Onda uzmi myprotein whey..jer 250kn za 900g wheya je previše. kupiš od myP. 2 kg refuzo za tu cijenu..whey ko whey

14 godina
neaktivan
DuMe kaže...
MARKOZD15 kaže...
crack kaže...

Onda uzmi myprotein whey..jer 250kn za 900g wheya je previše. kupiš od myP. 2 kg refuzo za tu cijenu..whey ko whey

Nezz bas da se to isplati treba bit na oprezu!

Cuo sam od puno ljudi za probleme vezane za rinfuzu ,ljudi su dobivali svasta samo ne proteine, prico mi je frajer u teretani da znaju mjesat te proteine sa mlijekom u prahu i jako ih razrijedit tako da prakticki kupujes mlijeko a ne proteine!

Najbolje uzet tvornicki pakirane i gotovo, ustedi si rade dva mjeseca ljepo 500 kn i uzmi vrecu od 5 kg myprotein i onda poslje nemas frke vreca traje cca 3-4 mjeseca a do tad opet skupis 500 kn za drugu !

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bas mi je stigao neki mega mass,reko malo da probam... Moze mi neko preporucit kako da si to spravljam? Rekao je frend da on stavlja 3 mjerice na 4dl vode ?!?!?!? Mislim da je to malo previse, pogotovo za mene koji imam 65kg... Veli da mu 3kg traje mjesec dana...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
14 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Bas mi je stigao neki mega mass,reko malo da probam... Moze mi neko preporucit kako da si to spravljam? Rekao je frend da on stavlja 3 mjerice na 4dl vode ?!?!?!? Mislim da je to malo previse, pogotovo za mene koji imam 65kg... Veli da mu 3kg traje mjesec dana...

Prijatelj ti je Arnie?

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
neaktivan
cecenac kaže...
zerocool12 kaže...

Prijatelj ti je Arnie?

Zato sam i dosao pitati kako da to spravljam. On ima 120kg, kad trenira vec duze vrijeme,al ja sam polovica toga lol...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
18 godina
zerocool12 kaže...

Megamass 2000 ili 4000 ? Prvi je proteini i šećeri, drugi ima i kreatin. Inače, u pravilu se po obroku koristi jedna mjerica. Zato se daje mjerica. Evo citat. Mixing instructions: Mix about two (2) scoops (1 cup) of Super Mega Mass 2000® with 8 fl oz (1 cup) of cold water or whole milk. Prevedeno: dvije velike žlice ili jednu mjericu u šalici hladne vode ili mlijeka
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

itko na GOMAD?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...
zerocool12 kaže...

Megamass 2000 ili 4000 ? Prvi je proteini i šećeri, drugi ima i kreatin. Inače, u pravilu se po obroku koristi jedna mjerica. Zato se daje mjerica. Evo citat. Mixing instructions: Mix about two (2) scoops (1 cup) of Super Mega Mass 2000® with 8 fl oz (1 cup) of cold water or whole milk. Prevedeno: dvije velike žlice ili jednu mjericu u šalici hladne vode ili mlijeka

Nijedno,srry kaj sam krivo napisal, Volumass 35 je...

18 godina
zerocool12 kaže...

Nijedno,srry kaj sam krivo napisal, Volumass 35 je...

Baš volumass35 ili volumass35Pro?

{#}
Ma zafrkavam, za tvoju kilažu i dalje ide jedna mjerica nakon vježbe u PWM.
Inače, obje verzije vidim imaju kreatina, ali premalo. Da bi dobio
dnevnu dozu od nekakvih 3 grama kreatina koja bi djelovala na preformanse i rast, 
morao bi dnevno trošiti 120 grama te mješavine.
Što je onda pak vjerojatno previše unesenog šećera, a i preskupo...

13 godina
neaktivan
djdomi kaže...

itko na GOMAD?

Bio na tome, ali sa pola količine mlijeka (2 l punomasnong Megglea), dosadilo nakon nekog vremena iako mi se je sviđalo stalno prditi. Draže mi je žderati meso + neki prilog poput krumpira sa maslom.

17 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...

itko na GOMAD?

Bio na tome, ali sa pola količine mlijeka (2 l punomasnong Megglea), dosadilo nakon nekog vremena iako mi se je sviđalo stalno prditi. Draže mi je žderati meso + neki prilog poput krumpira sa maslom.

ja trenutno radim isto s 2l mlijeka, ali uz još dosta hrane.

dakle, svaki dan sam si zadao da unesem 2l mlijeka, kasnije 3l i uz sve to ostalu hranu. sviđa mi se jer se prelagano unosi, brzo probavlja, ima tonu kalorija i proteina.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...

itko na GOMAD?

dakle, svaki dan sam si zadao da unesem 2l mlijeka, kasnije 3l i uz sve to ostalu hranu. sviđa mi se jer se prelagano unosi, brzo probavlja, ima tonu kalorija i proteina.

Dobro je sve to, samo nemoj biti kao nek fanatici i misliti da su Skwatovi i mlijeko magija koja će te pretvoriti i Nietzschevog Ubermenscha. Ako vidiš da dobivaš previše sala smanji unos, mislim da suficit od 200-500 kalorija dovoljan, ne treba pretjerivati i ići 1000+ kalorija.

Meni je dalje bio najdraži prdež. Volim ga mirisati.{#}

17 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...

itko na GOMAD?

Dobro je sve to, samo nemoj biti kao nek fanatici i misliti da su Skwatovi i mlijeko magija koja će te pretvoriti i Nietzschevog Ubermenscha. Ako vidiš da dobivaš previše sala smanji unos, mislim da suficit od 200-500 kalorija dovoljan, ne treba pretjerivati i ići 1000+ kalorija.

ne, ne, ne!

proljev je prava stvar.

trebao bi unosit oko 3000 kalorija, sad valjda unosim tolko. evo dana kaj sam pojeo:

2 l mlijeka, 100 i nešto grama zobenih, 3 x pileća prsa, 3 ili 4 banane. (nema raznolikosti danas haha)

kolko bi to bilo kalorija otprilike?

13 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...

itko na GOMAD?

ne, ne, ne!

proljev je prava stvar.

trebao bi unosit oko 3000 kalorija, sad valjda unosim tolko. evo dana kaj sam pojeo:

2 l mlijeka, 100 i nešto grama zobenih, 3 x pileća prsa, 3 ili 4 banane. (nema raznolikosti danas haha)

Haha, prdež je čišći i ne zahtjeva provođenje vremena na WC-u.

Pa ova aplikacija je super. Usto što se tiče prehrane idi na forum.teretana.net i čitaj sve od Fendera, Janjetine i Zmaje. Zmajo je definirao katabolizam ovako. Sada razmisli koliko moraš biti načitan u literaturi i barati ovim pojmovima. Ovo je sa moje perspektive laika gledajući na znanstvene termine.

17 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...

itko na GOMAD?

ne, ne, ne!

proljev je prava stvar.

Haha, prdež je čišći i ne zahtjeva provođenje vremena na WC-u.

Pa ova aplikacija je super. Usto što se tiče prehrane idi na forum.teretana.net i čitaj sve od Fendera, Janjetine i Zmaje. Zmajo je definirao katabolizam ovako. Sada razmisli koliko moraš biti načitan u literaturi i barati ovim pojmovima. Ovo je sa moje perspektive laika gledajući na znanstvene termine.

po toj aplikaciji znači da trebam još više jesti. budem ubacio još 5 jaja i grah :)

13 godina
neaktivan
cecenac kaže...
zerocool12 kaže...

Prijatelj ti je Arnie?

Prijatelj mu je kre**n

13 godina
neaktivan
djdomi kaže...

po toj aplikaciji znači da trebam još više jesti. budem ubacio još 5 jaja i grah :)

Ne vjeruj 100 % aplikaciji. Slobodno ubaci tu hranu, ako se previše zamastiš vrijeme da odeš na definicju (polako spuštaj kalorije, nemoj odjednom u deficit, ako se sjećam to bi trebalo biti 200-300 kalorija dolje po tjednu, isto za masu radi).

18 godina
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...

Ne vjeruj 100 % aplikaciji. Slobodno ubaci tu hranu, ako se previše zamastiš vrijeme da odeš na definicju (polako spuštaj kalorije, nemoj odjednom u deficit, ako se sjećam to bi trebalo biti 200-300 kalorija dolje po tjednu, isto za masu radi).

E dečki, potražite si, mislim da se zove (ako već nemate) "Adonis Effect".
(evo naguglao reklamu na youtubeu - iako izgleda da reklamiraju neki scam,
u biti je riječ samo o načinu vježbe i prehrane ala p90x
ali specifično odabrane prema izmjerenom "adonis" omjeru visine, struka i prsa)
Uglavnom tamo, osim jasno samoreklame, ima i podosta dobrih savjeta,
jedan je da ne nabijate salo pa onda definiciju.
(Mislim da je na ovom videu oko 11. minute, na brzinu premotao.)

Dakle, ako unosite puno kalorija mora biti razlog za to - i utrošak puno kalorija.
Ovo je "bulkanje" inače samo zaletavanje u prazno i vraćanje. Salo nije materijal za mišiće, baš

suprotno: sa salom se teže vježba jer sa njim se luči manje testosterona,
i inzulina i čovjek je teži i podložniji ozljedama.
Mislim, vjerujem da to spomenuto znate, samo da skrenem ako još tko prati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 2:26 (overhaul).
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...

E dečki, potražite si, mislim da se zove (ako već nemate) "Adonis Effect".
(evo naguglao reklamu na youtubeu - iako izgleda da reklamiraju neki scam,
u biti je riječ samo o načinu vježbe i prehrane ala p90x
ali specifično odabrane prema izmjerenom "adonis" omjeru visine, struka i prsa)
Uglavnom tamo, osim jasno samoreklame, ima i podosta dobrih savjeta,
jedan je da ne nabijate salo pa onda definiciju.
(Mislim da je na ovom videu oko 11. minute, na brzinu premotao.)

Dakle, ako unosite puno kalorija mora biti razlog za to - i utrošak puno kalorija.
Ovo je "bulkanje" inače samo zaletavanje u prazno i vraćanje. Salo nije materijal za mišiće, baš

suprotno: sa salom se teže vježba jer sa njim se luči manje testosterona,
i inzulina i čovjek je teži i podložniji ozljedama.
Mislim, vjerujem da to spomenuto znate, samo da skrenem ako još tko prati.

Svjestan sam svega toga, nisam mu preporuča masu gdje dobiva kilo po tjednu, nego sporu gdje dobivaš 0-5-1 kg na mjesec s ciljem da ostane što definiraniji. Na kraju trebaš kalorijski suficit da izgradiš mišić. Mislim da su jedino početnici i steroidaši iznimka.

http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/general-philosophies-of-muscle-mass-gain.html

Ovaj link bi trebao svakome poslužiti da promisli kako da to sve odradi.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

hrana koju unosim je većinom niskokalorična i visokoproteinska osim mlijeka.

danas ću imat prehranu koja bi trebala zadovoljit unos kalorija i proteina.

15 godina
protjeran
Kramerdida kaže...

pa i ne pomaže mu puno štrebanje rada mišića i probave na mikro razini kad se radi o vježbanju i prehrani.. tako ti neće puno pomoć ni znanje o akcijskom potencijalu i neurotransmiterima kao acetilkolinu bez kojih mišići apsolutno ne bi radili, ali i kad sve to znaš ništa ti ne vrijedi.. kad vježbaš trebaš učit rad mišića i probave na makro razini (npr bijela i crvena vlakna), katabolizam i anabolizam (znači razina biologije srednje škole).. ovo šta je on pročito o mikro djelovanju nemoj se puno zamarat s tim jer ne koristi (ak te već zanima uzmi pa čitaj guytona od 1113 strana ili mi vjeruj da znanje pojmova na znači baš ništa)

vjerojatno on zna dosta o vježbanju i prehrani (u to ne ulazim jer ga ne znam) al samo oću i da ostali upamte da znanje tih pojmova ne znači da je osoba kompetentna govorit o vježbanju i prehrani jer su međusobno malo povezani.. ovo znanja kaj imaš sam već sad ti je sasvim dovoljno za zdravo napredovanje u vježbanju jer je ipak važnija od sveg predanost.. ionako bi mu prije sveg vjerovo na temelju slike pa vidiš da čovjek zna u praksi, pusti šta on priča

post je malo {#} al imo sam malo potrebu razjasnit..

13 godina
neaktivan
novak92 kaže...
Kramerdida kaže...

pa i ne pomaže mu puno štrebanje rada mišića i probave na mikro razini kad se radi o vježbanju i prehrani.. tako ti neće puno pomoć ni znanje o akcijskom potencijalu i neurotransmiterima kao acetilkolinu bez kojih mišići apsolutno ne bi radili, ali i kad sve to znaš ništa ti ne vrijedi.. kad vježbaš trebaš učit rad mišića i probave na makro razini (npr bijela i crvena vlakna), katabolizam i anabolizam (znači razina biologije srednje škole).. ovo šta je on pročito o mikro djelovanju nemoj se puno zamarat s tim jer ne koristi (ak te već zanima uzmi pa čitaj guytona od 1113 strana ili mi vjeruj da znanje pojmova na znači baš ništa)

vjerojatno on zna dosta o vježbanju i prehrani (u to ne ulazim jer ga ne znam) al samo oću i da ostali upamte da znanje tih pojmova ne znači da je osoba kompetentna govorit o vježbanju i prehrani jer su međusobno malo povezani.. ovo znanja kaj imaš sam već sad ti je sasvim dovoljno za zdravo napredovanje u vježbanju jer je ipak važnija od sveg predanost.. ionako bi mu prije sveg vjerovo na temelju slike pa vidiš da čovjek zna u praksi, pusti šta on priča

post je malo {#} al imo sam malo potrebu razjasnit..

Istina što se tiče treninga, ali u prehrani je dobro baratati znanjem i istraživanjima. Bez njih bismo još bili u uvjerenju da možeš vježbati samo 1 sat inače ćeš katabolirati, jesti svaka tri sata (neki se bude i usred noći da bi pojeli) itd..........

Mislim da je teorija dobar dodatak predanosti u vježbanju, npr. Bret Contreras je dobar primjer ovoga.

Bio sam pretjerao sa svojim postom. Ponekad preseravam kad pišem. To mi je velika mana.

Zmajo po svojim temama čini se da ima teorijski pristup svemu. Tip ne fura klasična 8-12 ponavljanja nego radi 3-4 sa dugim vremenom pod naporom (Time Under Tension). Dobro ju je on primjenio što se tiče rezultata.

Novak samo iz znatiželje me zanima koji ti je otprilike 1 RM na Čučnju, Mrtvom i Benču. Pošalji poruku ako nećeš pisati ovdje. Koliko imaš staža iza sebe?

17 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav svima!
Je li netko možda kupovao ovo i dali ima to kod nas negdje za uzeti? Koje je vaše mišljenje o tom proizvodu?
Hvala {#} 

15 godina
Rast mišića i visina

Stigli su mi utezi iz Topshopa, ali trikanti su ti TopShoperi.

Kad odete na njihovu stranicu zaračuna vam poštarinu te utezi ispadnu 350kn, IAKO je zapravo poštarina besplatna i plaćaju se 300kn.

No kako ja nisam bio kući dobili su mi mater i rekli kao sjeckalica za povrće potpuno besplatno, želite li, ona rekla da.

Danas gledam račun utezio 299kn, sjeckalica 49kn, poštarina besplatna.

Prilažem sliku sjeckalice i računa. Utege poslikam kasnije.

Pingu ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice