Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.722.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
Vapor kaže...
dv14 kaže...
Evo baš naručio one utege..
300kn, a koliko sam skužio iz dugog razgovora sa agentom o raznim promocijama i pogodnostima., dostava je besplatna.

Kako sam shvatia kad su nazvali i baba se javila, stižu sutra ujutro.

Ja sam pripremio 350kn pa sad kako god.

Jadna baba.. Vjerojatno su joj dosadili agenti sa onim pogodnostima i preporukama proizvoda.. {#}

Uglavnom 300kn + 5-6 kn provizije što uzmu dostavljači.

@ontopic

Jedna noga mi je malo jača od druge. To se itekako primjeti kad se nožni mišići malo "napnu". Što napraviti za izjednačiti? Više ponavljanja za tu slabiju nogu? I koje vježbe bi mogao? Iskorak ili nešto drugo?

http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
14 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Baš...ne znači da ćeš duplo više napredovati ako provedeš 2 sata u teretani, baš suprotno, počet ćeš gubiti mišiće. 1h je optimalno za dobivanje mišićne mase, 1h15min max smije trajati trening.

Jel ti čuješ kako bizarno taj mit zvuči. Katastrofa, ne da mi se uopće objašnjavat..

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Meni se isto to desilo, ne boli ni ništa ali čudno izgleda. Zna itko šta je to?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
17 godina

Strije??

Što se nije o tome već raspravljalo ovdje.

13 godina
neaktivan
Bergo kaže...
pejkan_ucv kaže...

Imam pitanje, hoce mi prsa bit overtrained ako ih radim svaki drugi dan al s obzirom da radim samo calisthenics tj. street workout?

Gdje vjezbas SW? Pa 500 sklekova bas svaki drugi dan, mislim ako mozes super, ali ako teze ide nemoj forsirati tijelo. Nece ti nista previse "overtrained" biti.

U Vinkovcima ali nema nijedan park pa češće vježbam kući.

UCV
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 14:40 (pejkan_ucv).
14 godina
neaktivan
pejkan_ucv kaže...

Gdje vjezbas SW? Pa 500 sklekova bas svaki drugi dan, mislim ako mozes super, ali ako teze ide nemoj forsirati tijelo. Nece ti nista previse "overtrained" biti.

U Vinkovcima ali nema nijedan park pa češće vježbam kući.

Ne misliš li da je 500 sklekova malo previše? Bolje stavi neku kilažu na leđa pa radi kraće serije ako želiš povećat mišićnu masu.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
neaktivan
cecenac kaže...

Ne misliš li da je 500 sklekova malo previše? Bolje stavi neku kilažu na leđa pa radi kraće serije ako želiš povećat mišićnu masu.

Pa ja ne zelim vise mase dobit imam 80 kg oko 15% bf, i visok 173.

UCV
18 godina
pejkan_ucv kaže...
cecenac kaže...

Pa ja ne zelim vise mase dobit imam 80 kg oko 15% bf, i visok 173.

Pa neznam onda što želiš, ali okani se stotina sklekova, tj limitiranih repetitivnih radnji, jer bi si mogao
"rotator cuff" i nadlaktične tetive prenapregnuti i ozlijediti. Naravno ne izbaciti iste, nego u nekim granicama,

a povećati trčanje, skokove, bicikl...

OT.
Evo malo Cosmopolitan s*anja, gdje ženama povjerljivo tumače tajne i trikove
kako otkriti koji su muškarci bolja prilika, valjda su mislili da nećemo nać... ;)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ljudi nabavio sam si i orbitrek.
Pa sam mislio da jedan dan preskačem štrik jedan dan vježbam na orbitreku..

Što kažete?

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
14 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Što kažete?

Orbitrek ti je koristan jedino kad nije dobro vrijeme za trčanje pa da možeš doma odradit kardio. Makar meni nije nikakav problem trčat ni kad je loše vrijeme. Ni slučajno nemoj vjerovat orbitrekovom calory kalkulatoru jer bi se mogao jako brzo nadebljat. Pokazuje barem duplo više potrošenih nego realno koliko si potrošio.

18 godina
cecenac kaže...
IMVK kaže...

Što kažete?

Orbitrek ti je koristan jedino kad nije dobro vrijeme za trčanje pa da možeš doma odradit kardio. Makar meni nije nikakav problem trčat ni kad je loše vrijeme. Ni slučajno nemoj vjerovat orbitrekovom calory kalkulatoru jer bi se mogao jako brzo nadebljat. Pokazuje barem duplo više potrošenih nego realno koliko si potrošio.

Ovisi. Stvar je u tome kakav je model i dali je baždaren. Vidio sam npr. one koji neznaju očitati puls, 
i nemaju gradaciju potrošnje kalorija prema stupnju težine ili tempu izvođenja.
 Nije orbitrek jednak trčanju, ako je model koji je u stanju biti namješten na toliko
veliki otpor da se nemože ni porinuti pedalu vlastitom težinom bez pomoći ruku, itekako izmori.
To je više slično nekom nordijskom skijanju.

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ovisi. Stvar je u tome kakav je model i dali je baždaren. Vidio sam npr. one koji neznaju očitati puls, 
i nemaju gradaciju potrošnje kalorija prema stupnju težine ili tempu izvođenja.
 Nije orbitrek jednak trčanju, ako je model koji je u stanju biti namješten na toliko
veliki otpor da se nemože ni porinuti pedalu vlastitom težinom bez pomoći ruku, itekako izmori.
To je više slično nekom nordijskom skijanju.

U teretani joker u splitu imaju dobre orbitreke. Ovo što se za siću prodaje po hervisu i našim web shopovima mi se sve čini drek. Al svaki koji sam dosad koristio očita 3 puta veću potrošnju kalorija nego koliko si stvarno potrošio. Često se dogodi da ljudi (žene naročito, ovo je više "njihova" sprava) si pomisle a vidi u 20 minuta sam potrošio 200 kalorija, a ni umorio se nisam pošteno. A trčanjem, 15 minuti se zapušem i umrem i svi mišići bole, a potrošim 100 kalorija.. Jednostavno mi je tragično da im kad izgovore tu rečenicu ništa ne smrdi nit vide išta čudno, čak i nakon svih onih ab rocketa i sranja sa top shopa..

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

I da jos jedno pitanje jel dobro r otic ujutro trcat i onda recimo sat poslije rucka vjezbat??

UCV
13 godina
neaktivan
pejkan_ucv kaže...

I da jos jedno pitanje jel dobro r otic ujutro trcat i onda recimo sat poslije rucka vjezbat??

Pa kardio na natašte nije loš, ali u većini slučajeva nevažno je vrijeme kad ćeš ga raditi, glavno je da ga odradiš, isto je sa brojem obroka jer na kraju dana kalorije unutra i vani su glavne i nema gubitka težine bez kalorijskog deficita.

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Pa kardio na natašte nije loš, ali u većini slučajeva nevažno je vrijeme kad ćeš ga raditi, glavno je da ga odradiš, isto je sa brojem obroka jer na kraju dana kalorije unutra i vani su glavne i nema gubitka težine bez kalorijskog deficita.

Kardio natašte je loš. Imaš na netu pobijen taj mit o "sagorijevanju masti sa stomaka" kada treniraš na prazan želudac. Tijelo nakon 8 sati sna gladuje i treba mu ujutro energije da bi mogao odradit kvalitetan kardio. Znam kad sam par puta otišao u teretanu bez doručka da bi odradio barem 50% slabiji trening i osjećao sam se umorno i zijevao bi stalno. Lagani kalorični doručak prije kardia all the way. Nikad ne preskakat doručak, čak i ako ne radiš kardio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 13:24 (cecenac).
13 godina
neaktivan
cecenac kaže...
Kramerdida kaže...

Kardio natašte je loš. Imaš na netu pobijen taj mit o "sagorijevanju masti sa stomaka" kada treniraš na prazan želudac. Tijelo nakon 8 sati sna gladuje i treba mu ujutro energije da bi mogao odradit kvalitetan kardio. Znam kad sam par puta otišao u teretanu bez doručka da bi odradio barem 50% slabiji trening i osjećao sam se umorno i zijevao bi stalno. Lagani kalorični doručak prije kardia all the way. Nikad ne preskakat doručak, čak i ako ne radiš kardio.

Kako kome što se tiče mentalnog dijela, ako te je strah da ćeš izgubiti mišić opusti se, a i naveo sam da je većini ljudi nepotreban. Neki ljudi bolje rade ili im nema razlike na treningu natašte npr. ljudi koji prakticioniraju Intermittent Fasting. Mislim da se nakon vremena tijelo navikne na to.

http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/fasted-cardio-and-fat-loss-qa.html

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Kako kome što se tiče mentalnog dijela, ako te je strah da ćeš izgubiti mišić opusti se, a i naveo sam da je većini ljudi nepotreban. Neki ljudi bolje rade ili im nema razlike na treningu natašte npr. ljudi koji prakticioniraju Intermittent Fasting. Mislim da se nakon vremena tijelo navikne na to.

http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/fasted-cardio-and-fat-loss-qa.html

Slažem se nemožemo gledat na tijelo kao računalo pa stavljat pravila kako se ponaša. Ima ljudi koji su navikli ujutro bez marende odraditi trening, al siguran sam da uz malo brze energije prije jutarnjeg kardia imaš bolje rezultate jer odradiš jači trening.

16 godina
Rast mišića i visina

Joe Weider RIP {#}

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
18 godina
Encyanix kaže...

Joe Weider RIP {#}

Je, legenda i za života. Evo ga u mlađim danima, on je, jasno, osim po sportskoj opremi, suplementima(prvi u svijetu), izdavaštvu, managementu i pokretanju Mr olympia, bio prije svega uspješan i markantan strongman.
17 godina
Rast mišića i visina

oni weider prizovodi su njegovi?

bila je rasprava o njima prije desetak stranica pa su neki rekli da nije to nesto.

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Encyanix kaže...

Joe Weider RIP

Je, legenda i za života. Evo ga u mlađim danima, on je, jasno, osim po sportskoj opremi, suplementima(prvi u svijetu), izdavaštvu, managementu i pokretanju Mr olympia, bio prije svega uspješan i markantan strongman.

Pokoj mu duši. Dalje je imao nedostataka, a promoviranje splitova za naturalce je jedna od tih, usto njegovi magazini nažalost još izbacuju tonu sranj*. Bez njega ipak ne bi bilo Arnolda i ostalih velikana koji su dosta nas uveli u svijet vježbanja.

Imaš ljudi koji ga mrze žestinom nuklearne bombe poput powerliftera Jamie Lewisa.

Da citiram: "He’s led millions of lifters astray for years, and the damage that he’s done to strength sports, and the gym industry in particular, is irreperable. I hope he gets cancer of the aids, bleeds out of his fucking eyes, and his offspring are covered in boils."

18 godina
Rast mišića i visina
Ma to su idiotarije. Spada u jednaku apsurdnost, kao tužba macdonalds restoranima Jer su od prežderavanja kod njih neki postali bolesni, a macdonalds ih nije upozorio Da će im se to dogoditi. Totalno sumnjam da bi neki Profesionalac slijepo slijedio cijelu karijeru isključivo neki članak u časopisu. Što, da vjerujemo da je Npr. "Hemsworth packed on 20 pounds of muscle by eating constantly." http://www.mensfitness.com/leisure/entertainment/12-extreme-celebrity-fitness-transformations-0?page=11 Dakle, thorovske mišiće u 3 mjeseca dobija se krkačinom i to je to? Da tužimo časopis ako ne ispadnemo Ko chris? Inače, weider suplementi, a okej su, ali jasno razlikuju se po mjestu proizvodnje, tipu, Dobavljivosti, cijeni... Poanta je da je on to prvi u svijetu Pokrenuo, Dali danas ima povoljnijih, boljih... A moguće. Ja nisam relevantan za prosudbu.
17 godina
Rast mišića i visina
Ma pitam samo jer koristim weider whey, pa me zanima jel o spada u kategoriju dobrih ili ima bolje nesto.
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Ma to su idiotarije. Spada u jednaku apsurdnost, kao tužba macdonalds restoranima Jer su od prežderavanja kod njih neki postali bolesni, a macdonalds ih nije upozorio Da će im se to dogoditi. Totalno sumnjam da bi neki Profesionalac slijepo slijedio cijelu karijeru isključivo neki članak u časopisu. Što, da vjerujemo da je Npr. "Hemsworth packed on 20 pounds of muscle by eating constantly." http://www.mensfitness.com/leisure/entertainment/12-extreme-celebrity-fitness-transformations-0?page=11 Dakle, thorovske mišiće u 3 mjeseca dobija se krkačinom i to je to? Da tužimo časopis ako ne ispadnemo Ko chris? Inače, weider suplementi, a okej su, ali jasno razlikuju se po mjestu proizvodnje, tipu, Dobavljivosti, cijeni... Poanta je da je on to prvi u svijetu Pokrenuo, Dali danas ima povoljnijih, boljih... A moguće. Ja nisam relevantan za prosudbu.

Ma samo sam isticao da i on ima nedostataka. Nije čovjek potpuni anđeo, no unatoč tome svi bi mu trebali bili zahvalni za popularnost bodybuildinga. Volio bih jednom da magazini počnu izbacivati znanstveno potvrđene činjenice, ali nažalost to nikad neće biti jer im supplement tvrtke plaćaju vele.

Hemsworth je na steroidima kao i većina celeba koji se spreme za ulogu.

Meni je većina tih dodataka precjenjeno sranj*, jedino whey i kreatin su vrijedni para.

14 godina
protjeran
mar123 kaže...
Ma pitam samo jer koristim weider whey, pa me zanima jel o spada u kategoriju dobrih ili ima bolje nesto.

Weiderovi proizvodi su odlicni, samo rokaj. Cak je i nas Mirkec jedno vrijeme koristil Weiderov Amino.

daniel
18 godina
Kramerdida kaže...

Ma samo sam isticao da i on ima nedostataka. Nije čovjek potpuni anđeo, no unatoč tome svi bi mu trebali bili zahvalni za popularnost bodybuildinga. Volio bih jednom da magazini počnu izbacivati znanstveno potvrđene činjenice, ali nažalost to nikad neće biti jer im supplement tvrtke plaćaju vele.

Hemsworth je na steroidima kao i većina celeba koji se spreme za ulogu.

Meni je većina tih dodataka precjenjeno sranj*, jedino whey i kreatin su vrijedni para.

Ma naravno, baš sam u par navrata (i jučer) pročitao neke kuriozitetne laprdarije koje izmisle u nekom kvazi institutu i daju im neko
idiot ime, "nox1000", "anabolhyperhulk", naprave lažne članke sa fejkanim prije/poslije, "pričama u povjerenju", i naglase
"gym owners hate this new revolutionary formula" "build enormous shredded lean muscle in notime without excersize"
 i poslije sve prodaju, čak i za amere pozamašne svote po kutijici. Unutra vitamini iminerali. I "specijalna formula".
No danas bb "manekeni" uglavnom od takvih izjava da im je to ili to pomoglo i da je ovo "njihov način" dobijanja mišića - žive.
kao hodajući oglasni prostor, kao i bb/fitness/health časopisi:) No budimo realni, pa takvi su i IT časopisi.
Pa nemože ni recimo jedan fatality reć da je npr. creative bezze i da nema nikakve veze sa njegovim uspjehom u gamingu.
Nemože ni bug napisati nakon što je od tlekoma dobio pare za reklame u duplericama,
da im je ttarifa katastrofa i da mobitel preko njih neisplativ, a podatkovni promet pun rupa.
Često se i kod nas po raznim novinama tekstovi sakriju kao recenzije ili osvrti iako su sponzorirani članci.   

daniel.hajdinjak666 kaže...
mar123 kaže...

Weiderovi proizvodi su odlicni, samo rokaj. Cak je i nas Mirkec jedno vrijeme koristil Weiderov Amino.

Pa postoje od 1936. dakle prije svih, i među najvećima su, tako da sumnjam
 da bi si dozvolili loše proizvode, previše je reputacije na kocki.
Samo kažem, meni je sve to tu negdje, nemam lab za kemijsku
analizu sastojaka, pa nisam relevantan za presudu :)
Totalno se češem po glavi na izjave forumaša po npr. building body ili forum.teretana.net
kad krenu sa "ovaj xyz whey je odurno smeće, od njega sam dobio proljev, osip i izgubio mišiće i kosu,

a ovaj zxy whey je čudo svjetsko tako me napumpao da pucaju majce,
s žene se ne skidam cijelu noć a danju sam odmoran i osjećam se triput jači.
A uglavnom su takvi postovi kad god se ukuca pitanje za bilo koji brand.
..............
edit: ev na fejsu je i švarci pustio suzu za starim prijeteljem i mentorom:

Arnold Schwarzenegger· 5 hours ago
Today, I lost a dear friend and mentor, and the world lost one its strongest advocates of living a healthy lifestyle. Joe Weider was a titan in the fitness industry and one of the kindest men I have ever met.

I knew about Joe Weider long before I met him - he was the godfather of fitness who told all of us to "Be Somebody with a Body." He taught us that through hard work and training we could all be champions. When I was a young boy in Austria, his muscle magazines provided me with the inspiration and the blueprint to push myself beyond my limits and imagine a much bigger future. I know that countless others around the world found motivation in the pages of his publications just as I did, but as I read his articles in Austria, I felt that he was speaking directly to me and I committed to move to America to make my vision of becoming the best bodybuilder, to live the American dream, and to become an actor a reality.
Joe didn’t just inspire my e...arliest dreams; he made them come true the day he invited me to move to America to pursue my bodybuilding career. I will never forget his generosity. One of Joe’s greatest qualities is that he wasn’t just generous with his money; he freely gave of his time and expertise and became a father figure for me. He advised me on my training, on my business ventures, and once, bizarrely, claimed I was a German Shakespearean actor to get me my first acting role in "Hercules in New York", even though I barely spoke English. As my career took off, he was always nearby, giving advice, promoting my movies or my crusade as the Chairman of the President's Council on Fitness in the pages of his magazines, and appearing at my fundraisers and events when I decided to run for Governor. He was there for me constantly throughout my life, and I will miss him dearly.

He leaves behind a fantastic legacy of a fitter world. Very few people can claim to have influenced as many lives as Joe did through his magazines, his supplements, his training equipment, and his big-hearted personality. Joe was known for urging everyone, “Exceed yourself,” and there is no question that throughout his life, he did just that.

My thoughts and prayers are with his extraordinary wife, the love of his life, Betty, and all of his family and friends.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 1:02 (overhaul).
17 godina
Rast mišića i visina

ma nastavit cu koristit weider, jeftin je a dobar. cak sam se naviko na okus i sad mi je bas fin.

14 godina
protjeran
overhaul kaže...

Pa postoje od 1936. dakle prije svih, i među najvećima su, tako da sumnjam
 da bi si dozvolili loše proizvode, previše je reputacije na kocki.
Samo kažem, meni je sve to tu negdje, nemam lab za kemijsku
analizu sastojaka, pa nisam relevantan za presudu :)
Totalno se češem po glavi na izjave forumaša po npr. building body ili forum.teretana.net
kad krenu sa "ovaj xyz whey je odurno smeće, od njega sam dobio proljev, osip i izgubio mišiće i kosu,

a ovaj zxy whey je čudo svjetsko tako me napumpao da pucaju majce,
s žene se ne skidam cijelu noć a danju sam odmoran i osjećam se triput jači.
A uglavnom su takvi postovi kad god se ukuca pitanje za bilo koji brand.

Ma je, to su gluposti. Aku uzmes u obzir 3-4 renomirana proizvođaca, to je sve isto. Onda bolje gledati koji je najjeftiniji.

To je ko da vozim BMW i sad serem po Mecki il Audiju da su to govna od auta?!

Znaci pogledati cjene i mozda neke osobne preference tipa koji ima bolji okus, nista vise.

daniel
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ma nastavit cu koristit weider, jeftin je a dobar. cak sam se naviko na okus i sad mi je bas fin.

Nebih baš rekao

18 godina
Rast mišića i visina
Viđao sam da se neki članovi(tamo, ne ovdje) isfuravaju sa pričama da su svi wheyevi u oglasima falsifikati, Da slovenci, kad vide da je narudžba iz Hrvatske, bosne, srbije a ne slovenije, također isporučuju razrijeđene patvorine. No poslije se pomalo ispostavi da su ti članovi lokalni prodavači fitness suplemenata, pa isti ne stanu samo Na izmišljotinama o falsifikatima suplemenata iz oglasa i osobnog uvoza, nego i za suplemente brandova Koje oni ne nude, govore jasno da nevaljaju, a u "osobnim ispovjedima" veličaju superiornost svojih uvezenih kutija, Naravno, samo njihovih, jer tuđe istog branda su "falsifikati"
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice