Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.730.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Nemojte postavljati smjesna pitanja na IT forumu, ljudi ovdje nisu doktori i moze doci do sranja.

Odi doktoru nek ti to sanira, a ako se hoces igrati doktora, onda nabavi Kortizon ili Decu, pa udri.

daniel
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina

Najvjerojatnije si oštetio čašicu (Rotator cuff) ili živac. Savjet je mirovanje (minimalno 2 tjedna) i ubuduće radi rame isto da ojačaš veze, a ne samo sklekove

15 godina
protjeran
forzzuk kaže...

Mjesec i pol-dva, 4 x tjedno sklekova po 400injak je učinilo svoje.

Lijevo rame nekakva ozljeda, 'unutra' je osjećam.

Za poludjeti. Fizički mi nije nikakav problem odraditi vježbu no ne želim forsirati

jer dugoročno to može napraviti još veći problem.

Odmaram već peti-šesti dan.

Savjeti?

za to bi baš moro otić doktoru jer je previše neodređeno opisano. u tih 5-6 dana si mogo 5 puta otić već da ti pogledaju

@daniel - mogu ljudi postavljat pitanja kako pohat piletinu ako baš oće.. to kaj ti ne znaš o ozljedama ne znači da se neće nać neko ko zna (i kako znaš da ovdje nema doktora? {#}).... pusti ljude nek pitaju jer je sve to vezano uz glavnu temu i ako neko zna odgovorit će mu

@crack - nemoj molim te komentirat maru više ništa jer ideš tu po temi i proganjaš ga do granice da ćeš pričat neistine samo da ga demantiraš

i btw šta je svima s tim td malom maru?? ne poznam ga ni ništa i ponekad je i mene malo iritiro s gomilom pitanja al ovdje je da nauči, pa se i vi naučite normalnim ljudskim odnosima (iako vam je to možda teško jer sjedeć pred kompom nemate ljudske kontakte), stvarno ste već smješni s tim glupostima.. živite i pustite druge da žive

ljudi se u ovoj temi malo previše zabriju, opustite se i pomažite {#}

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koliko često bi trebao povećavati opterećenje u teretani(težine,broj ponavljanja ili broj serija)?

Naime,ovaj tjedan sam prvi puta krenio u teretanu i odlučio sam pratiti program za povećanje mase koji traje 6 tjedana i ide se 3 puta tjedno u teretanu.Za ovaj prvi tjedan sam odlučio da ću svaku vježbu raditi u 3 serije po 10 ponavljanja.E sad,problem je u tome što mnoge vježbe nisam uspio napraviti u onoj količini koju sam si zadao npr.za bench press radio sam prvu seriju od 10 ponavljanja i uspio sam napraviti samo 8 dok sam u ostale 2 serije napravio još manje i tako mi je bilo i u nekim drugim vježbama,jednostavno nisam uspio napraviti koliko sam želio.Moje pitanje je da li da krenem dizati veće težine odmah idući tjedan ili da radim više ponavljanja sa istim težinama iako nisam uspio u 1.tjednu napraviti ni tih 10 ponavljanja ili da nastavim raditi sa istim težinama i sa tih 10 ponavljanja i u idućim tjednima dokle god mi to ne postane lagano pa da tek onda povećam opterećenje tj,povećam ili težinu ili broj serija i ponavljanja?

15 godina
protjeran
lebron kaže...

Koliko često bi trebao povećavati opterećenje u teretani(težine,broj ponavljanja ili broj serija)?

Naime,ovaj tjedan sam prvi puta krenio u teretanu i odlučio sam pratiti program za povećanje mase koji traje 6 tjedana i ide se 3 puta tjedno u teretanu.Za ovaj prvi tjedan sam odlučio da ću svaku vježbu raditi u 3 serije po 10 ponavljanja.E sad,problem je u tome što mnoge vježbe nisam uspio napraviti u onoj količini koju sam si zadao npr.za bench press radio sam prvu seriju od 10 ponavljanja i uspio sam napraviti samo 8 dok sam u ostale 2 serije napravio još manje i tako mi je bilo i u nekim drugim vježbama,jednostavno nisam uspio napraviti koliko sam želio.Moje pitanje je da li da krenem dizati veće težine odmah idući tjedan ili da radim više ponavljanja sa istim težinama iako nisam uspio u 1.tjednu napraviti ni tih 10 ponavljanja ili da nastavim raditi sa istim težinama i sa tih 10 ponavljanja i u idućim tjednima dokle god mi to ne postane lagano pa da tek onda povećam opterećenje tj,povećam ili težinu ili broj serija i ponavljanja?

odlično pitanje.. iz iskustva znam da je za početnike najbolje (a velika većina trenera tako i preporučuje) zadat si serije i ponavljanja tako kako si ti zado i do sad si radio super (znači radiš kolko možeš) i NE povećavaš težinu dok ne dostigneš zadani broj ponavljanja u svim serijama pa tek kad to postigneš onda možeš povećat težinu.. samo napreduj do cilja i onda povećavaj pa ponovo napreduj do zadanog broja pa opet povećaj težinu i tako dalje.. sretno s napretkom (ako nastaviš radit redovno nećeš ni trebat sreću {#})

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Tako ja radim, težine s kojima recimo mogu taman odraditi 8x3... Kada već mogu više od toga, recimo 10x3 povećam težinu i tako ću dok ne dođem do ''zida'' 

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Cuo sam da se treba praviti odmor ako vezbas od 24 sata? dali to znaci bukvalan odmor da ne radim nista ili da smanjim sa vezbama u mom slucaju je odmor za vikend

i dali sklekovi ako radim sklekove mogu da ojacam ramena

Repent the end is near!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 22:19 (Scarfaceee).
16 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

Cuo sam da se treba praviti odmor ako vezbas od 24 sata? dali to znaci bukvalan odmor da ne radim nista ili da smanjim sa vezbama u mom slucaju je odmor za vikend

ako u ponedjeljak radiš prsa,onda prsa moraš odmarati 48 sati,u srijedu tek ponovo možeš radit prsa,to ti vrijedi za sve ostale mišićne skupine. Pod odmor ne znači da ležiš u krevetu i ne mičeš se,nego da ne treniraš istu mišićnu skupinu unutar tih 48 sati

15 godina
protjeran
Scarfaceee kaže...

ovisi kako radiš.. ako radiš full body onda naravno odmor znači sjedenje pred tv-om ko meni :D

a ako radiš split onda nako kako ti je crack reko

EDIT: i naravno moraš imat bar jedan dan skroz odmora od vježbanja

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 22:37 (novak92).
16 godina
Rast mišića i visina

Ja sam prije par mjeseci krenuo intezivno u teretanu znaci trening 5+2 tj cjelu sedmicu radim subotu i nedjelju odmaram.

I prije sam isao dosta u teretanu samo sam radi obaveza morao prekinuti pa nisam trenirao 2godine :O

Prvih dana sam sve misice radio tj privikavao ih malo da nemam jake upale,pa sam onda krenuo jedan dan jedna grupa misica sto je dosta ucinkovitije a i bolje za misice.

Dok je sad bilo topliji dana i trcao sam da skinem masno tkivo sa stomaka i par kila dole a ponajvise radi kondicije,pretrcim djevno cca 10km jucer malje posto je snijega bilo da ne bi zavrsio na intezivnoj sa upalom pljuca.

Ako nekoga zanimaju neke vjezbe ili u vezi trcanja neka mi se javi na PP voljan sam pomoci dugo se bavim tim ali su me zezale obaveze pa je bio i prekida..

Ljudi bolje vam je i vjezbajte nego sjediti 24h za kompom i tv-om od toga nema nista nego gojaznost i stomacina.

pozdrav..

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
14 godina
protjeran
crack kaže...

ako u ponedjeljak radiš prsa,onda prsa moraš odmarati 48 sati,u srijedu tek ponovo možeš radit prsa,to ti vrijedi za sve ostale mišićne skupine. Pod odmor ne znači da ležiš u krevetu i ne mičeš se,nego da ne treniraš istu mišićnu skupinu unutar tih 48 sati

Ja bi molil "profesora" koji je dal TD na ovaj post, da me prosvjetli.

Hvala.

daniel
16 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...
crack kaže...

Hvala.

sigurno specijalac neki koji ne zna *uzicu obrisati :)

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
13 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...
crack kaže...

Hvala.

nisam dao TD na post, ali meni ovisi o misicnoj skupini koju radim koliko ce joj trebati za odmor :) ne striktno tih 48h jer prsa nekad znam imat upalu od pon do pet, a recimo trapez prodje za dan i pol npr. :) normalno ovisi o intenzitetu treninga, ali mislim da se jednako namucim na svim dijelovima :)

moglo bi se, al prvo trebaš dobiti na masi tijela, a onda tu masu izgradiš u mišiće.. ~Vaas
14 godina
neaktivan
lebron kaže...

Ne bi trebao odma prvi tjedan krenut sa ubitačnim serijama, trebalo bi se zagrijat da ne bi došlo do neke ozljede.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Gospodo, vi koji trošite proteine. Kolko vam otprilike traje kilogram sirutke u prahu?

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
16 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Gospodo, vi koji trošite proteine. Kolko vam otprilike traje kilogram sirutke u prahu?

Računaj da ti je mjerica 30g. Sad ovisi kolko uzimaš mjerica dvevno/tjedno...

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 20:30 (cuspajz).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ljubomorne duše mogu da mi puše
14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Nije.

daniel
14 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Oko 60 g dnevno

14 godina
zerocool12 kaže...

ja ga inace uzimam samo danima kad treniram (4x tjedno) pa uzmem oko 45g i izdri oko mjesec dana malo vise. Zadovoljan san rezutatima.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Moze neko da mi napise cene nekih proteina i gde u zagrebu uzeti ?

Repent the end is near!
17 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

Moze neko da mi napise cene nekih proteina i gde u zagrebu uzeti ?

Ja narucih ovdje : https://www.proteini.si/

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
13 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

Za ramena trebaš vertikalni potisak + izolacije za srednje i zadnje rame ako baš želiš oblutke.

16 godina
Rast mišića i visina

Dali mi mozda netko moze objasniti kako mogu kupiti naku stvar online na proteini.si da mi stigne na granicu i da onda preuzmem i koliko ja to placam dodatno?

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U svim pričama o izgradnji mišićne mase govori se da unos proteina dnevno treba iznositi 2g po kilogramu tjelesne mase što bi za osobu od 80kg značilo 160g proteina dnevno.To je malo teže ostvariti činjenicom da npr. u 100 g piletine ima oko 20g proteina itd.Ali najčudnije je to što svugdje piše da se treba pojesti 5 do 6 MANJIH obroka u danu.Ne znam šta njima znače ti MALI obroci,kolika je to količina hrane pojednom obroku a da se sa takvim obrocima dođe do 160g proteina za osobu od 80kg?Kako bi onda tek veliki obroci trebali izgledati?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Htio bi pitati ove iskusnije kupce sa protein.si trgovine

Zanima me jedna stvar a to je nacin placanja i dostava koliko bi bila sve skupa cijena ako proizvod kosta 190 kn otprilike !?

Dali jos gore ide PDV ,carina il slicno??

17 godina
Rast mišića i visina

ta cijena koja vam pise u kosarici to je konacna cijena, o uvjetima placanja i dostave imate na stranici pa procitajte. mislim da je postarina nekih 70 kn kolko se sjecam, nisam siguran tako da se ne isplati uzet nesto jeftino no ako se uzima vise stvari ili nesto skuplje definitvno se isplati jer je puno jeftinije od nasih.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel zna neko mozda kakav shake kao zamjena za obrok tipa ironmax body n diet ili herbalife ????

Trebo bi nes slicno jer dosta radim nisam bas cesto kod kuce pa nemogu kvalitetno jest osim cevapa i ostalih sranja pod gablecom!!

14 godina
protjeran
Demzi94 kaže...

Jel zna neko mozda kakav shake kao zamjena za obrok tipa ironmax body n diet ili herbalife ????

Trebo bi nes slicno jer dosta radim nisam bas cesto kod kuce pa nemogu kvalitetno jest osim cevapa i ostalih sranja pod gablecom!!

Mega Mass ti je manje-vise kompletan obrok. Uzmi Weider ak imas para.

daniel
15 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

Većina gainera,preporučam nešto sa omjerom 50:50

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice