Mene prilikom nekog fizičkog rada dok stojim i općenito kod dugog stanjanja na nogama, uvijek boli točno dio između lopatica. Što raditi za to? Tipične vježbe (zgibovi/veslanje) ili nešto drugo?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovisi do osobe, meni treba 7-8 sati sna, ponekad i više, ako spavam 5-6 sati dobivam velike upale osobito nakon sesija sa 10x3 sustavom.
Poceo sam radit bench po prvi put,radim s 40kg.Jel to ok za pocetnika?
Da, ja sam poceo sa 35 hehe sad sam dosao do 60kg :)
pa ovisi, razvij što jaču mind muscle vezu, nemoj previše kilaže forsirati, dobro zagrij ramena prije da spriječiš ozljede i nauči pravilno radit bench :)
Je, imaš ljudi kojima je i sama šipka od 20 kg teška. Ne zaboravi raditi puno horizontalnog veslanja za zdrava ramena (3:1 odnost između povlačenja i potisaka), a i uključi sklekove. Nauči pravilni benč sa uvučenim laktovima, koristi pogon iz nogu i ostale dijelove tehnike savladaj. Pogledaj "So you think you can Bench" ili ovaj članak.
jel mogu zamjenit bench(nemam dovoljno utega) za skelkove s torbom punom utega na ledima?
jel mogu zamjenit bench(nemam dovoljno utega) za skelkove s torbom punom utega na ledima?
To ja radim, 15 kg na leđa i vozi. Ali moraš biti jako oprezan s time, jer kralježnica trpi...
pa to sam primjetio da, neznam mogu li tako s*ebat leda. neki prijedlozi ili mjere opreza kad radim to?
Neka vezba za ramena? znaci u zatvorenom prostoru baz tegova.Ima dole kod parka dobrih sprava za zgibove i te stvari ali po ovakvom vremenu ne.
Probaj sa bucicama ako imas dovoljnjo kila dumbell floor press i dumbbell flys, ili samo sklekove oduzi vrijeme pod opterecenjem. Nisan siguran kako bi ti kraljeznica podnijela velik teret.
@scarface pokusaj sklekove u stoju na rukama iako je to jako tesko
Probaj sa bucicama ako imas dovoljnjo kila dumbell floor press i dumbbell flys, ili samo sklekove oduzi vrijeme pod opterecenjem. Nisan siguran kako bi ti kraljeznica podnijela velik teret.
ma kaki ne mogu ja to polomicu se tu u sobi
. daj nesto drugo ako znas
Imas li mozda onu elasticnu gumu?
Imas li mozda onu elasticnu gumu?
imam ovo: http://www.ishop.rs/upload/thumb800/0202/019659%20Naf%20Sprave.jpg
moze umesto gume?
A za to ti neznam jer sa gumom imas stotine raznih vjezbi a ovo nije toliko elasticno.
A za to ti neznam jer sa gumom imas stotine raznih vjezbi a ovo nije toliko elasticno.
mislis rastegljivo pa mogu da skinem te opruge ima ih 5 i onda mogu sve do 1 da skinem da se lakse i vise rasteze
Pogledaj ovo pa ako uspijes sta napravit. Inace mislija san na traku, al sam se krivo izrazija.
haha nisam ni is za tim, posta sam samo da vidi neke od vjezbi koje moze izvodit sa trakom.
ma kaki ne mogu ja to polomicu se tu u sobi
. daj nesto drugo ako znas
Protiv zida noge, ako ih ne možeš počni sa pike pressom pa Box HeSPU i onda puni HeSPU protiv zida. HeSPU- Headstand Pushup. Pravi sklek u stoju na rukama je kada su ti zapešća na istoj razini s gornjim prsima.
pa to sam primjetio da, neznam mogu li tako s*ebat leda. neki prijedlozi ili mjere opreza kad radim to?
Pa ko prvo, ruksak na leđa dok ležiš na podu, bez ustajanja. Kod sklekova nek ti ruksak bude na području lopatica, a ne na leđima...i to je to...samo oprezno...;)
@mar šta ti stavljaš u torbu,koliko ti ta torba može bit teška? možds griješim ali imam osjećaj da ti baš želiš radit te sklekove jer si ih dosad u životu napravio xy i da su ti lagani,i da se vjerovatno možeš u školi hvalit frendovima da možeš xy sklekova. i zašto stalno nešto mijenjaš,od zadnjeg upita oko usavršavanja treninga je prošlo par dana i ti već sad nemaš više ploča za bench,kako to nisi znao prije tih 2-3 dana?
eh sad kako ih namjestit da tamo stoje, uvijek padnu dole.
@mar šta ti stavljaš u torbu,koliko ti ta torba može bit teška? možds griješim ali imam osjećaj da ti baš želiš radit te sklekove jer si ih dosad u životu napravio xy i da su ti lagani,i da se vjerovatno možeš u školi hvalit frendovima da možeš xy sklekova. i zašto stalno nešto mijenjaš,od zadnjeg upita oko usavršavanja treninga je prošlo par dana i ti već sad nemaš više ploča za bench,kako to nisi znao prije tih 2-3 dana?
pa stavljam ploce sto bi drugo? teska je kolko stavis da bude teska. nemam se ja sto nekom u skoli hvalit, to me stvarno ne zanima.
prvo uopce ne mjenjam stalno nego kako sto imam tako radim. glavno da radim. ovo za bench nisam znao jer nisam u zivotu bench radio, nisam imo pojamo kolko se kg tu dize i kad sam digo tih svojih 15 kg sto imam doma prelagano je i pito sam tu, reko mi je jedan forumas da onda bolje da radim sklekove s tezinom na ledima. jer vjerojatno se ne isplati radit bench sa 15 kg gore, jel tako?
a sklek sa 15 kg na leđima se isplati?
eh sad kako ih namjestit da tamo stoje, uvijek padnu dole.
Nabavi/pronađi u kući mali ali ruksak znažnih šavova i naramenica, koje zategneš maksimalno,
koji uteg neće objesit ni poderat. Makar bio i dječji helo kitty:)
I da, dobro je DamageHigh spomenuo, kako da stavljaš: postaviš sve na podu, ruksaku
naramenice gledaju gore, ti se na njega legneš leđima, namjestiš naramenice
i onda pažljivo pridržavajući suprotnu naramenicu, izvrneš na drugu stranu na trbuh.
Tako teret niti neće imati priliku da se objesi, a potom onda kreneš na sklekove.
a sklek sa 15 kg na leđima se isplati?
Naravno. Jednostavno je za provjeriti. samo započni sklek s rukama na vagi i pogledaj što prikazuje.
Evo ja imam 76kg, a rukama dižem u skleku 50 kg. Nek mar diže 40kg, plus tih 15 u utegu
(ok, par kila manje zbog polužne sile ako utezi nebudu idealno iznad ramena) i recimo da će i on
dizati barem 50 kila. Pritom rade i trbušni i leđni mišići, koji na bench pressu nisu toliko opterećeni.
Mjesec i pol-dva, 4 x tjedno sklekova po 400injak je učinilo svoje.
Lijevo rame nekakva ozljeda, 'unutra' je osjećam.
Za poludjeti. Fizički mi nije nikakav problem odraditi vježbu no ne želim forsirati
jer dugoročno to može napraviti još veći problem.
Odmaram već peti-šesti dan.
Savjeti?