Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.764.753
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Ratohnhake:ton kaže...

malo kasnim, al kad ste bili spominjali secere, evo jedne slike koju sam nasao na 9fagu(dakle ne znam bas jel istinito) al pokazuje kolicinu secera u picima

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/6700744_460s.jpg

Je,istina je...Kad sam bio u bolnici,sjecam se da su sestre govorile kako je nabolja obicna voda/ledeni čaj od breskve i limuna(šumsko voće,jagoda i drugi sadrže boju i šećer)

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
18 godina
mar123 kaže...
7kunac kaže...
mar123 kaže...

obicnu vodu cu doma natocit, nikad mi nije bilo jasno zasto neko pola litre jane plati 5 kn kad je 1000 litara vode iz pipe 12 kn.

nije ista kvaliteta između ove iz vodovoda i jane....al jbg,jana je zato skuplja...

nemojmo o kvalitetama vode. marketing je znanost.

Upravo tako. plus, svi ti napitci su u jeftinoj pet ili pvc ambalaži.
Ako ćemo paranoidno gledati što nas onda truje, plastične boce mogu otpuštati pri višim temperaturama (u ljetu bez hladnjaka, ili prilikom punjenja)

otrovne ftalate u tekućinu koju pijemo. Oni remete hormonalnu ravnotežu, izazivaju rak i neplodnost. "Kamenac" u vodovodnoj vodi nije ništa lošeg za piće.
http://magazin.net.hr/zdravlje/istrazivanja/plasticne-boce-nas-polako-truju

15 godina
neaktivan

Dalje od ledenih čajeva, to je leglo šećera, a i otrovno.

Cedevita isto, bilo je nekoliko slučajeva žutice zbog pretjeranog konzumiranja te kemije..

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa tu i tamo se može popit sok i to, al svaki dan ne.

18 godina
deflagrated kaže...

Cedevita isto, bilo je nekoliko slučajeva žutice zbog pretjeranog konzumiranja te kemije..

Ne širiti dezinformacije, jer nikad neznaš tko ovo čita, a pogotovo jer je riječ o lokalnim proizvođačima.
Žutica je posljedica razaranja eritrocita, uzrokovanog ili bolešću jetre ili žučnih vodova.
Dakle, žučni kamenci, razni oblici hepatitisa, tumori jetre ili gušterače, ciroza jetre a ne cedevita.
Naravno da čovjek može umrijeti i od konzumacije previše vode, kamoli ne ako se nalije bilo čime drugim,
no nadam se da pričamo o preporučenoj upotrebi, pokojoj žličici razmućenoj u 2-3 dcl vode. 
"ledene čajeve" ne volim iz jednostavnog razloga jer su laž.
To nisu čajevi, nego napitci sa šećerom, aromama i bojilima identično kao "voćni nektari" i slično. Samo drugi "okus".
Vjerojatno su zdravstveno ispravni, ali čaj nisu. Ako pričamo o čaju, treba osim pravog, čaja od listova čajavca (crnog i zelenog)
uvrstiti samo ostale biljne čajeve, tipa menta, kamilica, kadulja, lipa, neven... koje se onda osobno skuha. 
Oni koje prodaju po dućanima pod voćne su uglavnom također aromatizirani i ofarbani lažnjaci,
tako da tu u obzir uzmem samo one koje se kupe ili oberu i osuše osobno (npr. šipak, bazga).

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Radio sam ja sa tim aromam ,otprilike ide ovako: 10 kg arome nekog ledenog čaja oko 500 kg šečera sad se ne sječam koliko limunske kiseline ostalo voda i dobiješ 1000 litara ledenog čaja

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
deflagrated kaže...

Ne širiti dezinformacije, jer  nikad neznaš tko ovo čita, a pogotovo jer je riječ o lokalnim proizvođačima.
Žutica je  posljedica razaranja eritrocita, uzrokovanog ili bolešću jetre ili žučnih vodova.
Dakle, žučni kamenci, razni oblici hepatitisa, tumori jetre ili gušterače, ciroza jetre a ne cedevita.
Naravno da  čovjek može umrijeti i od konzumacije previše vode, kamoli ne ako se nalije bilo čime drugim,
no nadam se da pričamo o  preporučenoj upotrebi, pokojoj žličici  razmućenoj u 2-3 dcl  vode. 
"ledene čajeve" ne volim iz jednostavnog razloga jer su laž.
To nisu čajevi, nego napitci sa šećerom, aromama i bojilima identično kao "voćni nektari" i slično. Samo drugi "okus".
Vjerojatno su zdravstveno ispravni, ali čaj nisu.  Ako pričamo o čaju, treba osim pravog, čaja od listova čajavca (crnog i zelenog)
uvrstiti samo ostale biljne čajeve, tipa menta, kamilica, kadulja, lipa, neven... koje se onda osobno skuha. 
Oni koje prodaju po dućanima  pod voćne su uglavnom također aromatizirani i ofarbani  lažnjaci,
tako da tu u obzir uzmem samo one koje se kupe ili oberu  i osuše osobno (npr. šipak, bazga).

Radije skuhat čaj pa ga ostavit da se ohladi i onda pit...kad kupiš ledeni čaj od breskve,osjetiš  šećer,a okusa nigdje,plus ga rashlade na 3°c

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ovako..zanima me hocu li prije smrsavit ako cu jest samo kuhanu hranu... (kuhano pile...) ?

www.youtube.com/user/1337pwnerzzy
14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Stvar ti je samo termicke obrade, a ti ga mozes i frigati, al na maslinovom ulju.

daniel
18 godina
SuperDox kaže...

ovako..zanima me hocu li prije smrsavit ako cu jest samo kuhanu hranu... (kuhano pile...) ?

Smršat ćeš ako budeš zbrojio koliko kalorija dnevno unosiš, koji ti je bazalni metabolizam, pa
razliku kalorija potrebnu za mršavljenje potrošiš fizičkom aktivnošću. Ako ustanoviš da dnevno
unosiš dosta nepotrebnih kalorija u vidu čipsa, kole, palačinki sa nutellom ili big mac menijem,

super-izbaciš li to i zamjeniš manje kaloričnim a više hranjivim zamjenama, kalorijski deficit će biti veći. 
Kuhano pile ima nešto manje masti od pečenog(jer se ista otopi u vodi za kuhanje), pa eto,
onda ima mrvu manje kalorija, no nebih se time zamarao nego više usredotočio na fizičku aktivnost.

15 godina
neaktivan

nitko??

by Težak
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kod trčanja kako cu znat da sam pretjero?Čuo sam za neke metode mjerenja pulsa odma nakon šta stanemo.Mi moze neko objasnit kako i koliki treba bit puls?

18 godina
k510 kaže...

nitko??

Nitko šta?

punk94 kaže...

Kod trčanja kako cu znat da sam pretjero?Čuo sam za neke metode mjerenja pulsa odma nakon šta stanemo.Mi moze neko objasnit kako i koliki treba bit puls?

Bez brige, da si pretjer'o kod trčanja itekako osjetiš. Noge ne slušaju jer su u bolnom grču,
pluća love svaki atom zraka, pred očima crvene ili crne fleke, boli slezena,

a srce osjetiš u vratu jer je iz prsnog koša odavno iskočilo.
A inače, puls, mjeriš broj otkucaja u deset sekundi i pomnožiš sa 6.
Možeš i nanjuškati pod upitom "Pulsmetar" neki za 70tak kuna koji će ti i
potrošene kalorije brojati. Naravno koliko para, toliko muzike, pa nisam

siguran u trajnost i preciznost dotičnih.
Glede puls normi:

moraš si izračunati maksimalni puls, i puls mirovanja (npr pred spavanje)
Postoji i formula maksimalni puls kod prosječnog čovjeka: 217 - (0.85 x broj godina).

Za žene je 206 - (0.88 x broj godina)
Ali to je neprecizno jer ovisi i o formi, masi, spolu, hrani, hidrataciji i odmoru.
Puls "u zoni" tj. uvriježenom području za kardio tj, "otapanje kilograma" je
70-80% maksimalnog, iako je lakši pokazatelj onaj intenzitet vježbe u kojem
možeš razgovjetno govoriti bez da loviš zrak.
jedna zanimljivost: Iz trenutnog pulsa, forme i godina može se izračunati VO2
odnosno maksimalna potrošnja/oksidacija kisika, a iz nje
koliko kilowata iliti konjskih snaga dajemo u danom trenutku.
Ispadne zgodna količina "konja" - još kad bi svi išli u zadani koristan rad i potrajali bez oscilacija sat-dva, gdje bi nam bio kraj :)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

lakše je mjerit 6 sekundi pa pomnožit sa 10 {#}

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo našo sam ako nekog malo više zanima. KLIK

Inače Fitness.com.hr ima jako puno odličnih članka o gotovo svemu šta vas zanima u vezi vježbanja.

Također ima i webshop.

15 godina
neaktivan
ponavljam opet :D
imam pitanje u vezi prehrane.
Visok sam 1,82cm i imam 67kg :/ izgleda
da nemam dobar metabolizam...jedem
puno,al zbilja puno za ručak,večeru..ne
doručkujem jer spavam do 11,12h tak da
idem odma ručat,i jedem svaki dan oko
ponoći..puno se krečem(pješke i
bicikl)..kaj bi bilo najbolje da jedem,kaj
bi me zdebljalo,molim da mi odgovore
oni kojima je uspjelo..hvala
by Težak
18 godina
k510 kaže...

To je normalno za 18 godišnjaka.
No, da ponovim istu mantru - moraš zbrojiti koliko ti to stvarno kalorija pojedeš, izračunati svoj bazalni metabolizam,

i gledati da jedeš često. I ne smeće, jer od dobijanja sala i nije neka korist za modernog zemljanina.
Metabolizam u mršavih ljudi: nema zaliha energije u vidu masti,
pa bilo kakav trajniji fizički napor nakon potrošnje uh, završi tako da tijelo nema što
trošiti osim razgradnje vlastitih mišića. Stoga su mršavi također u pravilu i tanki kao prut.  
Dakle moraš jesti često i pravovremeno tempirano prije i poslije napora,
inače će ti organizam i dalje efikasno uništavati mišiće pa ćeš i dalje biti gdje jesi.
Što jesti.
Visokokvalitetan protein/bjelančevine prije svega.
Jaja, perad, govedina, tuna/losos, svježi sir, punomasno mlijeko.

Hrana složenih ugljikohidrata:

krumpir, integralna riža, grahorice, integralna tjestenina, povrće, integrirani ili crni kruh
zdrave masti:
maslinovo ulje, bučino, svi orašasti plodovi - pistacije, bademi, orasi, koštice bundeve, lješnjaci, ... 
(kikiriki može ali po mogućnosti ne prženi u ulju i slani jer je to previše soli ako se više jede)
I to ti je. Dakle prije svega tempiranje da "napuniš baterije" prije i poslije vježbanja. Prije i poslije također možeš krknuti voće i slatko,
jer mišići i metabolizam nesmiju ostati prepušteni praznom rezervoaru. A tvoj rezervoar ima zasad mali kapacitet.
Ako si možeš priuštiti, uzmi i dodatno grožđani šećer i protein, pa i kreatin (pročitaj starije postove od vršnjaka) ako nemaš - nema veze.

I radi vježbe velikog otpora, da isprepadaš mišiće i natjeraš u anaboliku, 
a ne vježbe niskog intenziteta da ti se razviju tanka crvena mišićna vlakna (ukoliko baš ne želiš biti maratonac).

13 godina
neaktivan
crack kaže...

Lakše je, ali nepreciznije. Isto  tako možeš onda reći da je najlakše mjeriti 1 sekundu i pomnožiti sa 60. Jednostavno, što manje mjeriš, rezultat je neprecizniji.
Idealno bi bilo brojiti 15 sekundi i pomnožiti sa 4.

14 godina
neaktivan
k510 kaže...

Ja ujutro jedem ustvari popijem :0,5 litr mlijeka,1 žlica meda ,1 žlica maslaca od kikirikija ,1 banana ,1 mjerica wheya i oko 70 g zobenih pahuljica sve u blenderu izmiksam i to je to.

15 godina
protjeran
peterstern9 kaže...
crack kaže...

Lakše je, ali nepreciznije. Isto  tako možeš onda reći da je najlakše mjeriti 1 sekundu i pomnožiti sa 60. Jednostavno, što manje mjeriš, rezultat je neprecizniji.
Idealno bi bilo brojiti 15 sekundi i pomnožiti sa 4.

demantiraš ga i onda ponoviš potpuno istu stvar... možeš mjerit 15 sekundi pa množit, možeš 6 pa množit, ja npr mjerim 10 sekundi pa množim i tako.. tu nećeš dobit neka velka odstupanja od istine jer ne mjeriš pacijentu koji umire nego sebi dok trčiš da vidiš jesi pretjero (naravno da što dulje mjeriš imaš točniji rezultat ali on može malo odstupat u ovom slučaju)

15 godina
neaktivan
Hvala ti overhaul.A koje bi to vježbe bile?
by Težak
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vidio sam vaše poruke o sokovima.

Ja iskreno ne pijem ništa osim soka koji radim doma.

2kg naranče, oko 18l vode, 1kg šećera, 6dag limunske kiseline.

Ovim drugim sokovima sam davno prestao vjerovati, pogotovo onima u prahu tipa Cedevita.

Coca Colu ili neki drugi gazirani sok popijem samo ako je neko slavlje, pa na stolu ni nema ništa osim Coca Cole i Fante.

I evo da javim i da mi se rame oporavilo.

Napravio sam stanku od 2 tjedna s vježbama, i sad je rame u redu. :)

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
15 godina
neaktivan
k510 kaže...
Hvala ti overhaul.A koje bi to vježbe bile?

Ovisno o skupini mišića, ali u principu vježbe s većom kilažom i manjim brojem ponavljanja. Samo nemoj pretjerat je ako previše "prepadneš" mišiće može doći do ozljeda i kroničnih upala tetiva za koje će onda bit potrebno duže mirovanje. Primjerice upala rotator cuffa (osobno iskustvo od previše propadanja)  ili tetive podlaktice kod prevelike kilaže na ravnoj šipci za biceps.

http://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Trening-masa.aspx Evo primjer treniga tu, ne kažem da po ovome radiš, ali tu su vježbe i način treniranja, pa prouči slobodno :)

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hey, sorry ako vas prekidam ali hitno mi treba savjet.

Dakle, imam 14 god (napunio u Septembru 2012) (1998. godiste) i treba mi savjet kako da malo porastem tj. malo vise

sada sam visok 160 cm. Posto ove godine zavrsavam osnovnu skolu imam maturu i jedna cura s kojom ja hocu da idem mi je rekla da moram biti visok najmanje 175 (da narastem 15 cm ili 1,6mm dnevno). Prije 2-3 mjeseca sam otkrio da imam malo krivu kicmu i onda sam dobio od doktora da idem na neke vjezbe. Posle 2 nedjelje tih vjezbi osjecao sam se nekako vislji. Procitao sam jos i da Mljeko utice na rast. Hvala unaprijed.{#}

13 godina
protjeran
BOLAC kaže...

Dakle, imam 14 god (napunio u Septembru 2012) (1998. godiste) i treba mi savjet kako da malo porastem tj. malo vise

sada sam visok 160 cm. Posto ove godine zavrsavam osnovnu skolu imam maturu i jedna cura s kojom ja hocu da idem mi je rekla da moram biti visok najmanje 175 (da narastem 15 cm ili 1,6mm dnevno). Prije 2-3 mjeseca sam otkrio da imam malo krivu kicmu i onda sam dobio od doktora da idem na neke vjezbe. Posle 2 nedjelje tih vjezbi osjecao sam se nekako vislji. Procitao sam jos i da Mljeko utice na rast. Hvala unaprijed.{#}

igraj kosarku i radi te vjezbe koje ti je doktor preporucio pomazu

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Znači mjerilo ljubavi je visina?zanimljivo...

13 godina
neaktivan

Ok, puno ti hvala. Da li mislis da bih mogao porasti oko 15 cm za 2-3 meseca

{#}

13 godina
protjeran
7kunac kaže...

Znači mjerilo ljubavi je visina?zanimljivo...

danasnja glupa djeca

edit:kupi airmax

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 15:26 (Prelose).
13 godina
neaktivan

Hm, pa nije bas potpuno stvar ljubavi ali eto ona je visoka mozda oko 170 ili 175 neznam tacno. hvala punoo

18 godina
BOLAC kaže...

Slabo će nagovaranje cure utjecati na rast:) Ne pomaže ni stajanje na kiši.

No dobra vijest, bez obzira na mlijeko, rast dječaka u pubertetu je najintenzivniji krajem puberteta,

tako da te tek čeka finiširanje. U periodu od četiri godine prosječan tinejdžer poraste čak i do 30 centimetara,
mišići ojačaju, glas postane grublji i srčani mišić se razvije za 40%. Rast ćeš vidljivo negdje do max 20 godine, kada će
biti vidljiva posljednja faza rasta kostura tj. širenje grudi i ramena. Koliko mene sjećanje služi, kod mnogih je

najveća eksplozija u rastu negdje između 2 i 3 razreda srednje škole. A za hranu se nebih previše brinuo(naravno ako baš ne gladuješ).
Na rast u toj dobi ti najviše utječe testosteron. A općenito, jasno, geni koje si naslijedio.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice