Može li mi netko objasniti kako se radi vježba za triceps "opružanje sa šipkom stojeći" ?
Tražio sam ju na netu ali ju nisam uspio naći.
Mislim da je to standing barbell triceps extension.
Može li mi netko objasniti kako se radi vježba za triceps "opružanje sa šipkom stojeći" ?
Tražio sam ju na netu ali ju nisam uspio naći.
Mislim da je to standing barbell triceps extension.
Zanima me ako bi mi netko mogao pomoći.Naime,na ovoj stranici se nalazi program za povećanje mišićne mase : http://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Trening-masa.aspx
Nije mi jasan ovaj "program treninga za razvoj mišićne mase broj 2",to bi ustvari trebala biti nadopuna prethodnog programa,međutim,ne znam koliko traje taj program broj 2 jer nigdje ne piše.
Pusti taj program, imaš previše vježbi. Bolje ti se je koncetrirati na osnove pa onda raditi nešto ovakvo.
5 osnovnih vježbi koje bi trebalo radit: deadlift,čučanj,zgibovi,bench i military press
Poceo s insanitijem 10 dan danas puno bolje od dizanja zeljeza, prezadovoljan s vjezbama.trenutno radim asylum vol 2.
ima vec dosta.. 2-3 mjeseca.. danas sam ga 30min prije treninga i 5 min poslje treninga uzeo po 5g, a kad nebudem imao trening uzet cu ga samo ujutro.
Btw danas napokon stigao do 80 kila, kad sam pocimo sam imao 65 xD, al jos mi treba dosta posto imam 194..
Obavezno punjenje onda, i moraš pojačat mjeru, znači ovako:
1. tjedan - punjenje - ujutro prije doručka 5 grama, tijekom dana 3 puta još po 5 grama, jedan od ta tri puta odmah nakon treninga.
Sljedeća 3 tjedna ti je dovoljno 2x5 grama dnevno, i onda slijedi pauza od tjedan dana jer se tijelo već naviklo na povišenu razinu kreatina.
Kad dođeš na 100 kila onda imaš 6x5g punjenje i 3x5g održavanje, ali polako..
Još jedan savjet mali, nakon treninga u shaker stavi uz whey i kreatin glukozu, puno ljudi to zanemaruje.
P.s. Ostavi stojeće izvlačenje tricepsa, kod većih težina ti nepotrebno leđa stradaju.. Lezi na klupicu i radi skull crushere
Zahebi te faze punjenja,pij ga svaki dan 5g poslije treninga i to je to,možeš i kroz cijelu god
to se tako ne uzima.
Meni je punjenje cisti crap iskreno! Dobiješ rezultate u tjedan dana, al kasnije izgubis to, iako ne sve, ali izgubis jedan dio. Ja stavim 5/10g u PWM i to je to.
ja sam prvi tjedan kad sam krenuo s vjezbanjem imo tu famoznu fazu punjenja i nisam vidio da sam se nesto napumpo kako svi tu pricate, ruke su mi ostale iste velicine u promjeru, dobio sam 1.5 kg ali to zato jer sam poceo jest duplo nego prije. sad sam vec u 3. tjednu i sad ga uzimam 2 puta na dan po 5 g i nije to nikakvo sredstvo od kojeg ce ruke samo pocet rast i poslije se smanjit, zasad su mi znaci u 2 i pol tjedna ruke porasle za nekim 0.5 cm.
Ja nisam rekao da je to carobni prah, ali nakon tjedan dana se vidio nekakav pomak. Ako ti preferiras punjenje, slobodno uzimaj, ja kazem da ga koristim po 5/10g u PWM i meni pase 
5 osnovnih vježbi koje bi trebalo radit: deadlift,čučanj,zgibovi,bench i military press
a za kaj je to 5 vježbi? 4 od ovih 5 koje si nabrojo su osnove osnova i najvažnije i praktički jedine POWERLIFTING vježbe koje postoje. za razne programe treba i razne vježbe koje imaju razne efekte.. slažem se da su to super vježbe koje bi trebo radit svako (ko hoće razvit pravu snagu a ne samo masu) ali ako je neko početnik neće počinjat deadliftom jer će si izbit lumbalnu kralješnicu u abdomen. ak neko hoće samo masu to može postić s čučnjevima, benčom/sklekovima i zgibovima. uletavaš ko padobranac s izjavama. kaj ak se neko oće "zripat" da ga gledaju curice kak ima ploškice ko cr7, taj sigurno neće radit ove vježbe. moro si dodat da je tih 5 vježbi osnova za prave muške onda si u pravu.
btw insanity je tako 
pozz..visok sam 185cm i iam 85kila.. i iam 13god( sad ce 14 u 4. mjesecu) sad.. dnevno imam 2-3 obroka.. ujutro prije skole sam presto gablecovat.. pa nejedem od 8h do 13h...sad zanima me šteti li mi to zdravlju? jer fakat ocu smrsavit a tesko mi ide >.< ima li tko kakvo drugo i jednostavnije rjesenje za smrsavit??
pozz..visok sam 185cm i iam 85kila.. i iam 13god( sad ce 14 u 4. mjesecu) sad.. dnevno imam 2-3 obroka.. ujutro prije skole sam presto gablecovat.. pa nejedem od 8h do 13h...sad zanima me šteti li mi to zdravlju? jer fakat ocu smrsavit a tesko mi ide >.< ima li tko kakvo drugo i jednostavnije rjesenje za smrsavit??
ujutro zanemarivat jelo loše
Radje nemo navecer jest
tako sam i ja prije, vjeruj mi bolje ti je slozit si neki sendvic sa pilecim prsima ili necim za skolu.
tako sam i ja prije, vjeruj mi bolje ti je slozit si neki sendvic sa pilecim prsima ili necim za skolu.
Nema baš svako vremena ujutro prije škole si pržit piletinu.
Doručak se ne preskače jer ti je bitan da imaš dovoljno energije za taj dan, nije na odmet pojest dvije fete masla i marmelade ili nešto takvo. Ručak nek bude bogat mesom, povrćem i vlaknima, a večera lagana ili nešto voćno umjesto večere. Obavezno se počet kretat i rezultati moraju doć.
Ujutro obavezno jedi,barem nešto ubaci u usta. Jedi šta više kuhane hrane i šta manje junk food. Probaj jesti uvjek u isto vrijeme i nemoj jesti previše,tj,više od onoga šta ti je potrebno. Moj frend je u godinu dana skinuo 18 kila,bez ikakvog treninga,jednostavno se nije više prežderavao nego je jeo isto kao i prije samo u manjim količinama. Npr. prije je pojeo 3 komada mesa i veliku salatu,a sada pojede 1 komad mesa i veliku salatu. On ful voli jesti (inače radi u kuhinji kao kuhar tako da mu nije teško dočepati se hrane) ali sada se jednostavno kontrolira,pojede onoliko koliko mu je potrebno da bude sit i ne ide po repete samo zato jer mu je fino. I da,nemoj jesti poslije 9 navečer,ako baš moraš nešto pojesti pazi da to bude nešto sa minimalno ili bez ugljikohidrata. I probaj izbaciti kruh iz prehrane. Trči,plivaj,bicikliraj i drži se neke rutine šta se tiče prehrane i rezultati će doći. 
Nema baš svako vremena ujutro prije škole si pržit piletinu.
Doručak se ne preskače jer ti je bitan da imaš dovoljno energije za taj dan, nije na odmet pojest dvije fete masla i marmelade ili nešto takvo. Ručak nek bude bogat mesom, povrćem i vlaknima, a večera lagana ili nešto voćno umjesto večere. Obavezno se počet kretat i rezultati moraju doć.
pa ja navecer ispecem, ujutro si samo slozim sendic i super je. sto mi preporucate da jos stavim u taj sendvic osim piletine jer mi je ovako suho.
Ja svašta znam jest za doručak jogurt i kekse/mlijeko i raznorazne pahuljice, nikad doduše nisam preferirao nikakve sendviče niti kuhano nešto jer mi to nije napeto, al u zadnje vrijeme pijem friško ocijeđeni sok od naranče s limunom/grejpom, ovisno šta ima. Čaša tog soka mi je dovoljna da me ujutro digne, a vitaminska je bomba. Loša stvar je šta pola sata/sat poslije toga na faksu pojedem nešto tipa krafnu ili ništa ne jedem do ručka (12-14) ovisno kad sam kući, pa to isto nije nešto.
Ali moram vam priznat da me ovaj sok ujutro najviše digne. Kad bi uz to pojeo još nešto bilo bi super, al ne znam šta mogu pojest uz to ujutro a da mi se ne digne želudac...
Majonezu, sir...
Ako nekom ne paše doručak nemora ga jest, bitno je da unosi sve što je tijelu potrebno tokom dana.
pa ja navecer ispecem, ujutro si samo slozim sendic i super je. sto mi preporucate da jos stavim u taj sendvic osim piletine jer mi je ovako suho.
Skuhaj jaja i nakrižaj ih na ploške i ubaci unutra, može malo i posnog sira.
Ja navečer recimo sat vremena prije spavanja pojedem kikiriki. Nejedem baš svaki dan, nema se toliko novaca, al dosta često... To mi je nekako najdraže, al još me muči šta ujutro pojest uz narančadu
Pa jedi zobene
p90x čini čuda
ja gledam samo vanjske izvore. sve što je njihova reklama, to ignoriram.
Ja nisam rekao da je to carobni prah, ali nakon tjedan dana se vidio nekakav pomak. Ako ti preferiras punjenje, slobodno uzimaj, ja kazem da ga koristim po 5/10g u PWM i meni pase 
Diskusija punjene/ne punjenje je ranvna onoj miješati protein s vodom ili mlijekom i koji je okus bolji - vanilija/čokolada . Najbolje je probati oboje i pratiti na koje tijelo bolje reagira (naravno ovo s okusima je zajebancija), ja sam samo naveo kako ja radim..
Previše ti je 10g odjednom, radije to rasporedi na 2 mjerice dnevno, jer sumnjam da imaš 140 kila i profesionalno se baviš bodybuildingom. Ne može se tolika količina apsorbirati odjednom.
dobro mar jesi se ti hvalio da si konacno naso program i da se po tebi bez potrebe *ere,ili ti je ipak zabavnije filozofirat nego ic radit nesto?
Ah taj p90x i insanity.. To su dva programa za mršavljenje i ništa više. Ako si skroz slab i početnik malo ćeš ojačat mišiće, al ako si neko ko ima nešto više mišićne mase, samo ćeš izgubit na kilaži. To jednostavno nije dobro za ljude koji žele dizat mišićnu masu već za one koji žele istopit masti i istaknut svoje mišiće kakvi god da bili.
p90x čini čuda
šta nitko nije skužio da je Before slika bjelac a After crnac.