Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.159
|
čitano: 9.236.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
CrnaBitanga kaže...

Pomozite mi malo: naime odnedavno sam doznao da sam intolerantan na laktozu i žitarice, posebno pšenicu, i od grahorica na soju. Znači za mene otpadaju sojin ili surutkin protein, kao i posni sir.

Imam velikih probavnih problema ako konzumiram mlijeko i mliječne proizvode, soju, kukuruz, pšenicu, itd, itd.. Otkako sam izbacio te namirnice iz prehrane preporodio sam se, izgubio 6 kg tvrdokornog sala i osjećam se bolje nego ikad.

Međuim, kako radim full body punim intenzitetom imam potrebe za obrokom poslije vježbanja i prije spavanja, a ranije sam konzumirao whey i posni. Ukratko, treba mi nešto za oporavak mišića, a ne znam što uzimati da mi odgovara.

S čime to nadomjestiti?

lp,

M.

Imaš u DM-u laktazu s kojom možeš konzumirati mliječne proizvode.
Inače, potraži si jajčani protein od bjelanjka. Mislim da neki tip prodaje
u rinfuzi po oglasniku, a sigurno imaju i u fitness shopovima. Jaja podnosiš?

14 godina

Jaja, voce i povrce, orasasto voce, tuna, piletina... Obrok poslije treninga ti je najvazniji danima kada vjezbas, dok ti nebi preporucija da se prejedas prije spavanja, bar sat, do sat ipo prije spavanja nemoj nista jest, mozda prigrist saku badema ili kikirikija, a moze i suho voce.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 15:53 (shadowlapy).
18 godina
neaktivan
overhaul kaže...
CrnaBitanga kaže...

Pomozite mi malo: naime odnedavno sam doznao da sam intolerantan na laktozu i žitarice, posebno pšenicu, i od grahorica na soju. Znači za mene otpadaju sojin ili surutkin protein, kao i posni sir.

Imam velikih probavnih problema ako konzumiram mlijeko i mliječne proizvode, soju, kukuruz, pšenicu, itd, itd.. Otkako sam izbacio te namirnice iz prehrane preporodio sam se, izgubio 6 kg tvrdokornog sala i osjećam se bolje nego ikad.

Međuim, kako radim full body punim intenzitetom imam potrebe za obrokom poslije vježbanja i prije spavanja, a ranije sam konzumirao whey i posni. Ukratko, treba mi nešto za oporavak mišića, a ne znam što uzimati da mi odgovara.

S čime to nadomjestiti?

lp,

M.

Evo ovako što ne smijem:

Junetina, Svinjetina

Kukuruz, pšenica, soja (nabrajam ono što je bitno u ovoj temi)

Jaja, mlijeko i mliječni proizvodi

Šećer

Orasi, bademi

Karfiol, grašak, cikla, luk, rajčica

Smijem: tunjevinu, maslinovo, suncokretovo ulje

Piletina, puretina, janjetina

Riža, heljda, grah, krumpir

Znam da nemam puno izbora, ali čovjek se privikne.

Mene zanima što se može uzimati kao sporootpuštajući protein da kotira kao zamjena za posni sir?

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
18 godina
shadowlapy kaže...

Jaja, voce i povrce, orasasto voce, tuna, piletina... Obrok poslije jela ti je najvazniji danima kada vjezbas, dok ti nebi preporucija da se prejedas prije spavanja, bar sat, do sat ipo prije spavanja nemoj nista jest, mozda prigrist saku badema ili kikirikija, a moze i suho voce.

Obrok polije jela?!valjda treninga :D

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 15:48 (R4zOR229).
14 godina

Hahaha, procita san 3 puta post i opet nisan to vidija; fala na ispravci :)

16 godina
protjeran
Prelose kaže...

HAHAHAHAHHAHAHAHAHHA u mad bros? kuslanova zagreb dodite i vidite,nisam ja ovdje ocajan i uzima svakakve dodatke. ma ugl nema veze jadnici trpajte se sranjima i pokusavajte nesto napraviti od sebe,samo sam htio sam pozvat sto vise ljudi da se pocnu baviti street workoutom.

Poznato je da je vecini koji se bave street workoutom ego na zavidnoj visini, radi za sebe, šta se sad tu forsaš?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
15 godina
neaktivan
Prelose kaže...

HAHAHAHAHHAHAHAHAHHA u mad bros? kuslanova zagreb dodite i vidite,nisam ja ovdje ocajan i uzima svakakve dodatke. ma ugl nema veze jadnici trpajte se sranjima i pokusavajte nesto napraviti od sebe,samo sam htio sam pozvat sto vise ljudi da se pocnu baviti street workoutom.

Hahahahahahahahaha..koji si ti jelen,ja ne vjerujem.  {#} Šta ti je teško stavit sliku pa da vidimo kakav si ti to 'Hulk'?? Ja da iz Istre dolazim tebe gledat u Zagreb?? LOL!!!

A mi smo jadnici jer uzimamo dodatke prehrani,vježbamo i pokušavamo se što zdravije hraniti?? Ma sjajno. 

Kao prvo hrana koju jedemo je puna svakakvih sranja (osim ako nije domaće),tako da i jedna obična rajčica iz plodina je bez okusa i tretirana sa raznim otrovima,a meni će malo wheya naškodit? yes,yes..{#}

Drugo,ljudi piju multivitamine jer žele tjelu dati dodatne vitamine,a i to je takorečeno dodatak prehrani ili kao šta bi ti rekao 'sranje',a sve te vitamine mogu dobiti i putem hrane samo je teško svaki dan pojesti 5 limuna,7 kiwia,3 manga,3 banane,itd....

npr.ja nemogu svako jutro pojest 7 jaja jer bi se sigurno izrigao,tako da pojedem tri jaja i popijem mjericu whey-a i već imam 43g proteina u sebi.

A treće,ja se inače bavit slobodnim penjanjem i tamo sam dosta ojačao i iscrtao mi svaki mišić,pa opet ne govorim ljudima nemojte ići u teretanu i piti sranja,nego idite visit na neku stjenu i bit će rezultata.. {#}

www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Može li mi tko reći koji je whey dobar za pocetak za svoju cijenu i odakle je najbolje narucivat, gdje je najjeftinije?

Gledam malo preko njuškala, ali mi nije bas toliko sigurno od tamo narucivat jer sta ako te covjek sjebe, a npr. 400kn je u pitanju za Optimum Nutrition Gold whey standard...

Najpoznatija stranica na balkanu napokon organizira i lige u FIFA-i 13. Slobodno se registirajte http://www.balkan-gaming.net/bplforum/
15 godina
neaktivan
axest kaže...

Može li mi tko reći koji je whey dobar za pocetak za svoju cijenu i odakle je najbolje narucivat, gdje je najjeftinije?

Gledam malo preko njuškala, ali mi nije bas toliko sigurno od tamo narucivat jer sta ako te covjek sjebe, a npr. 400kn je u pitanju za Optimum Nutrition Gold whey standard...

ma za pocetak si uzmi nes jeftinije ne odma na optimum preskup je ja sam kreno sa ironmax90 platio 280 kn 2 i pol kile sad uzimam myprotein i zadovoljan sam,,  jedno vrijeme sam uzimo od optimuma recovery 211 i stvarno se vidi razlika naspram ovih jeftinijih jer poslije trening kad sam popio osjeco sam se kod nisam ni bio u teretani ali preskup je tako da se drzim ovih jeftinijih

Ja isto uzimam od frajera sa njuskala ali uvijek placam pouzecem znaci kad roba stigne dam pare to je najsigurnije, a ne odma uplatit pa umjesto wheya i tebi dode cjepanica {#}

14 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...
axest kaže...

ma za pocetak si uzmi nes jeftinije ne odma na optimum preskup je ja sam kreno sa ironmax90 platio 280 kn 2 i pol kile sad uzimam myprotein i zadovoljan sam,,  jedno vrijeme sam uzimo od optimuma recovery 211 i stvarno se vidi razlika naspram ovih jeftinijih jer poslije trening kad sam popio osjeco sam se kod nisam ni bio u teretani ali preskup je tako da se drzim ovih jeftinijih

Ja isto uzimam od frajera sa njuskala ali uvijek placam pouzecem znaci kad roba stigne dam pare to je najsigurnije, a ne odma uplatit pa umjesto wheya i tebi dode cjepanica {#}

Može link od frajera? :)

I koliko te dodatno izađe kad se placa pouzecem?

Najpoznatija stranica na balkanu napokon organizira i lige u FIFA-i 13. Slobodno se registirajte http://www.balkan-gaming.net/bplforum/
17 godina
Rast mišića i visina

ja sam svoje narucio sa fitness.com stranice, treba 2 dana da ti stignu. uzeo sam whey gold 500g za 139 kn i jos neki kreatin.

15 godina
neaktivan
axest kaže...
Demzi94 kaže...
axest kaže...

posto je on iz zagreba a ja iz karlovca kostalo me sve skupa oko 600 kn znaci whey 5 kg 540 kn ,50 kn dostava i 10 kn trosak placanja pouzecem a doslo je odma drugi dan i jos sam uz to dobio dva shakera i znojnik njihov !!

nezz sad za link tocno ja sam tog frajera naso prije pol godine nezz jel  ima jos na njuskalu oglas uglavnom probaj nac frajer ti prodaje samo stvari od MYPROTEIN-a !!!

ak ga ne nades probaj od drugih(preporucam ironmax 90)  samo pitaj jel moze placanje pouzecem jer to je najsigurnije barem meni!!

ZABORAVIO SAM ti reci da ne uzimas od ovih frajera sta prodaju u rinfuzi znaci odvojeno iz orginalnih pakiranja jer sam cuo da ga dosta razblaze sa nekakvim glupostima a prodaju po istoj cijeni!

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 20:46 (Demzi94).
15 godina
neaktivan
axest kaže...

https://www.proteini.si/hr/

Ja tu kupujem whey i ostalo,jeftinije od bilo koje trgovine u Hr. Poštarina je 10 € ali svejedno se isplati ako misliš malo više toga uzimat.

www.fotoprizma.com
18 godina
CrnaBitanga kaže...
overhaul kaže...
CrnaBitanga kaže...

S čime to nadomjestiti?

lp,

M.

Evo ovako što ne smijem:

Junetina, Svinjetina

Šećer

Orasi, bademi

Mene zanima što se može uzimati kao sporootpuštajući protein da kotira kao zamjena za posni sir?

Provjeri si ipak možeš li jajčani protein probavljati, ovo mi se čini ogroman popis samo za problem sa probavljanjem mliječnog šećera?
Mislim, jesi li alergičan na njih a ne samo laktozno netolerantan? Tj. dali "prduckaš" nakon mlijeka ili dobijaš ozbiljnu alergenu reakciju?

15 godina
Rast mišića i visina

173cm - 60 kila - 16 godina - trenirao karate 5 godina sada kickboxing oko 3 mjeseca imam vrlo dobro tijelo mislim za svoje godine imam prsa i plocice, hocu reci da sam kolko tolko razvijen ali ugl. mislim poceti raditi na masi da barem dobijem jos 10 kila pa cu usput vjv i nesto narasti pa sam si slozio nesto tj. frend mi je slozio posto je on vrlo uspjesan u tome.

Da jedem posni sir,tunu,piletinu i jaja koliko god(mislim ne da se sad ubijam u tome pa da postanem buco)

Ujutro bilo sta ili jaja np. piletina ili nesto
Rucak pojedem voce(banane,manderinke jabuka ugl.) ili isto tuna,posni sir, jaja, piletina il sta stara napravi za rucak.
Navecer isto to (poslije treninga, 2-3 jaja, tunu il posni sir, piletina)

A sta se tice vjezba za pocetak

Trbusnjake,sklekovi,zgibovi jednom na dan np navecer ( kada nemam trening ) 

A kada imam trening onda taj dan ne vjezbam ( prije njega ) jer mi je trening dosta tezak pa mislim da nece bit potrebno a poslije treninga pojedem nesto od gore navedenog.

Znaci ovako nesto : 

Pon: kucni trening 1 sat
Utorak: Trening kickboxing
Sri: Kucni trening 1 sat
Cet: Trening kickboxing
Pet: Kucni trening 1 sat
Subota: Trening Kickboxing
Nedjelja: odmor 

Vecinom ti kucni treninzi bi mi bili navecer oko 7-8 zbog skole, a kada sam u skoli za marendu bi jeo voce ( konzum mi je odmah prekoputa pa eto ) 
I sada nadam se da ce mi to pomoci nabaciti barem 3-2 kile do ljeta  i jos neku promjenu na tijelu, sta mislite o ovom i jeli sve u redu ?  POZZ!

Peace!
17 godina
Rast mišića i visina

umjesto tog voca pojedi sendvic s pilecim prsima ili dimcek salamom.

14 godina
XVII Mini kaže...

173cm - 60 kila - 16 godina - trenirao karate 5 godina sada kickboxing oko 3 mjeseca imam vrlo dobro tijelo mislim za svoje godine imam prsa i plocice, hocu reci da sam kolko tolko razvijen ali ugl. mislim poceti raditi na masi da barem dobijem jos 10 kila pa cu usput vjv i nesto narasti pa sam si slozio nesto tj. frend mi je slozio posto je on vrlo uspjesan u tome.

Da jedem posni sir,tunu,piletinu i jaja koliko god(mislim ne da se sad ubijam u tome pa da postanem buco)

Rucak pojedem voce(banane,manderinke jabuka ugl.) ili isto tuna,posni sir, jaja, piletina il sta stara napravi za rucak.

A kada imam trening onda taj dan ne vjezbam ( prije njega ) jer mi je trening dosta tezak pa mislim da nece bit potrebno a poslije treninga pojedem nesto od gore navedenog.

Znaci ovako nesto : 

Vecinom ti kucni treninzi bi mi bili navecer oko 7-8 zbog skole, a kada sam u skoli za marendu bi jeo voce ( konzum mi je odmah prekoputa pa eto ) 
I sada nadam se da ce mi to pomoci nabaciti barem 3-2 kile do ljeta  i jos neku promjenu na tijelu, sta mislite o ovom i jeli sve u redu ?  POZZ!

Izbaci tening srijedom, misici rastu kad se tijelo odmara, a tu jednostavno imas previse napora iako je sve sa vlastitom tezinom.

13 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...
XVII Mini kaže...

Znaci ovako nesto : 

Izbaci tening srijedom, misici rastu kad se tijelo odmara, a tu jednostavno imas previse napora iako je sve sa vlastitom tezinom.

Ili može volumen smanjiti za taj dan. Ja treniram 6 dana u tjednu + fizički rad i dobro se osjećam, ali važno je za ovakav trening i raspored puno jesti. Imaš tinedžera koji rade teške čučnjeve svaki dan, mislim da bi on mogao rasti na ovome, samo treba paziti sa volumenom i paziti na san i hranu.

15 godina
Rast mišića i visina

Hvala na pomoci ljudi!

Peace!
18 godina
neaktivan
overhaul kaže...
CrnaBitanga kaže...
overhaul kaže...
CrnaBitanga kaže...

S čime to nadomjestiti?

lp,

M.

Evo ovako što ne smijem:

Junetina, Svinjetina

Šećer

Orasi, bademi

Provjeri si ipak možeš li jajčani protein probavljati, ovo mi se čini ogroman popis samo za problem sa probavljanjem mliječnog šećera?
Mislim, jesi li alergičan na njih a ne samo laktozno netolerantan? Tj. dali "prduckaš" nakon mlijeka ili dobijaš ozbiljnu alergenu reakciju?

Napravio sam test intolerancije na 300 namirnica, i ovo ne bih smio konzumirati. Držim se toga već 4 mjeseca, i osjećam se izvrsno. Velim, skinuo sam tvrdokornih 4 kg, a za mlijeko, jaja, sireve i ostalo - da, svaki put me htjelo rasturit u crijevima.

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
13 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Hvala na pomoci ljudi!

http://www.t-nation.com/free_online_article/most.../glue_exercises_gone_wrong

Ovako radi zgibove i sklekove. Kod zgibova i sklekova stisni guzicu i trbušne.

13 godina
protjeran
Kramerdida kaže...
XVII Mini kaže...

prvi put cujem za ovo o.O gdje si to cuo?

13 godina
neaktivan
Prelose kaže...
Kramerdida kaže...
XVII Mini kaže...

prvi put cujem za ovo o.O gdje si to cuo?

Svaki stručnjak to preporučuje, čini te stabilinijim i osigurava da nećeš varati, npr. u veslanjima pravi ravnije tijelo i pomaže da u pokretu rade mišići gornjih leđa, a ne donja leđa jer je to čista kompenzacija zbog slabih gornjih leđa. Osim toga nekim ljudima je ovo smanjilo bolove u donjim leđima kad su prestali agresivno stvarati luk u donjim leđima.

"Squeeze the glutes (provides more posterior pelvic tilt and keeps people out of lumbar hyperextension)."

14 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...
axest kaže...
Demzi94 kaže...
axest kaže...

posto je on iz zagreba a ja iz karlovca kostalo me sve skupa oko 600 kn znaci whey 5 kg 540 kn ,50 kn dostava i 10 kn trosak placanja pouzecem a doslo je odma drugi dan i jos sam uz to dobio dva shakera i znojnik njihov !!

nezz sad za link tocno ja sam tog frajera naso prije pol godine nezz jel  ima jos na njuskalu oglas uglavnom probaj nac frajer ti prodaje samo stvari od MYPROTEIN-a !!!

ak ga ne nades probaj od drugih(preporucam ironmax 90)  samo pitaj jel moze placanje pouzecem jer to je najsigurnije barem meni!!

ZABORAVIO SAM ti reci da ne uzimas od ovih frajera sta prodaju u rinfuzi znaci odvojeno iz orginalnih pakiranja jer sam cuo da ga dosta razblaze sa nekakvim glupostima a prodaju po istoj cijeni!

Evo ja narucio ovo http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/on-100-whey-protein-2.3-kg-oglas-2424255

Gleda sam malo cijene i svi ti wheyevi se krecu sa sličnom cijenom, pa govorim ajde ovo je sigurno provjerena kvaliteta. Samo se nadam da mi nece doc cigla ili nesto slicno, ali rekao sam da placam pouzecem, sto znaci da ce me izac tu negdje oko 410-420kn. Inace taj protoshop je vec duze vremena na njuskalu pa je valjda u redu, valjda bi ga neko prijavio da nije.  Također u svojim oglasima ima i ironmaxx 90 za 260kn, ali citao sam malo po forumima da nije nesto extra, slabo topljiv i nije nekakav okus.

@TriP hvala na linku, narucio bih od tu sigurno, ali steta sta primaju samo kartice koju nemam, a stalno govorim da trebam napravit pogotovo sad kad uđemo u EU. Ala sta ce bit kupovavanja :D

15 godina
neaktivan

Evo ja narucio ovo http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/on-100-whey-protein-2.3-kg-oglas-2424255

Gleda sam malo cijene i svi ti wheyevi se krecu sa sličnom cijenom, pa govorim ajde ovo je sigurno provjerena kvaliteta. Samo se nadam da mi nece doc cigla ili nesto slicno, ali rekao sam da placam pouzecem, sto znaci da ce me izac tu negdje oko 410-420kn. Inace taj protoshop je vec duze vremena na njuskalu pa je valjda u redu, valjda bi ga neko prijavio da nije.  Također u svojim oglasima ima i ironmaxx 90 za 260kn, ali citao sam malo po forumima da nije nesto extra, slabo topljiv i nije nekakav okus.

@TriP hvala na linku, narucio bih od tu sigurno, ali steta sta primaju samo kartice koju nemam, a stalno govorim da trebam napravit pogotovo sad kad uđemo u EU. Ala sta ce bit kupovavanja :D

s ovim neces pozalit sigurno ;)

Ovo za ironmaxx mi je prvi glas sto se tice topljenja ja sam bio zadovoljan a sto se tice okusa nije ni jedan bas ukusan !!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 14:08 (Demzi94).
18 godina
CrnaBitanga kaže...
overhaul kaže...

Napravio sam test intolerancije na 300 namirnica, i ovo ne bih smio konzumirati. Držim se toga već 4 mjeseca, i osjećam se izvrsno. Velim, skinuo sam tvrdokornih 4 kg, a za mlijeko, jaja, sireve i ostalo - da, svaki put me htjelo rasturit u crijevima.

Aha onda bi, bila riječ o nemogućnosti probave laktoze ili i nepodnošenju glutena tj. celijakiji?
Naravno da si smršavio, pa izbacio si 90% namirnica iz jelovnika, što si očekivao:)
glede toga što da jedeš u zamjenu, još uvijek neznam dakle koji ti je točno problem s nepodnošenjem.
Pa se nebih upušto u preporuke. Najbolje da si onda smišljaš prehranu iz dopuštenih
namirnica, a ako imaš celijakiju, mislim da ti fali i minerala, trebao bi neke mulitivitamine
vjerojatno. Ali fakat, to je pitanje za nutricionistu, bojim se da ovaj forum nije baš mjesto gdje se oni zadržavaju.

15 godina
neaktivan

bump

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 18:30 (nOObIlO).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz svima... 
Imam 15,5 godina, ~165 cm, 56 kg i pocetnik sam...
Ako bi moze netko reci da li valja ovaj program vjezbanja ili ne... Vjezbam svaki drugi dan.. Odnosno, vjezbam u ponedjeljak, srijedu, petak i nedjelju... Vjezbam kod kuce jer nema teretane u blizini...
Program: 

čučnjevi 50 rep

sklekovi 15 rep

trbusnjaci 30 rep

sklekovi 15 rep

chair dip  25 rep

reverse crunch 30 rep

sklekovi 30 rep

plank 30 sec

lateral raise 50 rep

plank 30 sec

toe touches 20 rep

chair dip - koliko mi ostane snage...
Između svake vjezbe je po 20 sec odmora...
Sta bi trebalo promjeniti i kako?
Hvala unaprijed... 

13 godina
neaktivan
axest kaže...

siguran ti je oglas :D bar je meni bio, evo ja bas prosli vikend uzeo od njega 2. kanticu tog wheya i sve super :)

I have known a true freedom. I have known a world of peace and remarkable spirit. A world, which was taken from me. ―Ratonhnhake:ton
13 godina
neaktivan
compgeek kaže...

Pozz svima... 
Imam 15,5 godina, ~165 cm, 56 kg i pocetnik sam...
Ako bi moze netko reci da li valja ovaj program vjezbanja ili ne... Vjezbam svaki drugi dan.. Odnosno, vjezbam u ponedjeljak, srijedu, petak i nedjelju... Vjezbam kod kuce jer nema teretane u blizini...
Program: 

čučnjevi 50 rep

sklekovi 15 rep

trbusnjaci 30 rep

sklekovi 15 rep

chair dip  25 rep

reverse crunch 30 rep

sklekovi 30 rep

plank 30 sec

lateral raise 50 rep

plank 30 sec

toe touches 20 rep

chair dip - koliko mi ostane snage...
Između svake vjezbe je po 20 sec odmora...
Sta bi trebalo promjeniti i kako?
Hvala unaprijed... 

https://www.gymnasticbodies.com/forum/topic/1532-killroy-70-beginner-template/

Registriraj se tamo i pitaj ih da ti pomognu oko ovog programa. Za ovo samo trebaš šipku za zgibove (da bi trening bio optimalniji kupi gimnastičke karike), a i nađi Overcoming Gravity knjigu u PDF obliku. Tamo imaš sve od rutine do vježbi, od početničke razine do elitne razine. Pošalji mi poruku ako hoćeš tu knjigu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice