Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.157
|
čitano: 9.207.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Rast mišića i visina

Ajde dobro je da se netko i prakse uhvatio:)
Btw. išijalgija ne pita, često nema neki očigledan uzrok da presječe,
a voli zerezati baš kad se manje kreće, dakle za praznika i sl.

No ako je utješno, mene je znala uloviti, i onda ništa slično
po deset i više godina. Dakle nije da je neka degradirajuća ozljeda, slično

mi je bilo sa živcem u kuku, i vratnim pršljenovima. Bilo i prošlo.

17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
overhaul kaže...

Khm khm, pored sve ove teorije, foto-primjera, internet prehrane i suplemenata... vježba li se išta?
{#}

vježba vježba :)
od 300 dana 3 dana odmora samo :D
Street Workout <3

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
18 godina
Rast mišića i visina

Ja nikako da uvjerim ljude i poznanike/ce da će vježbanjem biti odmorniji i da će ih manje boljeti
sve to što sada odmaraju jer ih boli. Bolovi u kičmi, glavobolje, malaksalost, nesanica, pa i depresija,

bezvoljnost, kroničan umor - sve se da dobrano riješiti apsurdno, ali istinito - vježabnjem.

Hoće li dobiti bicepse, pločice po trbuhu i trokut je manje bitno,
barem ženama(njima je pak plus što mogu smršaviti), ali osjećaj

da nije napor i tlaka hodanje po stubama, nošenje, dizanje i sjedenje, vrijedi barem malo truda:)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

nerazume ljudi, vidis kad idu iz ducana zapušu se nemogu,ruke bole noge bole,a ja skakućem :)

17 godina
overhaul kaže...

Ja nikako da uvjerim ljude i poznanike/ce da će vježbanjem biti odmorniji i da će ih manje boljeti
sve to što sada odmaraju jer ih boli. Bolovi u kičmi, glavobolje, malaksalost, nesanica, pa i depresija,

bezvoljnost, kroničan umor - sve se da dobrano riješiti apsurdno, ali istinito - vježabnjem.

Hoće li dobiti bicepse, pločice po trbuhu i trokut je manje bitno,
barem ženama(njima je pak plus što mogu smršaviti), ali osjećaj

da nije napor i tlaka hodanje po stubama, nošenje, dizanje i sjedenje, vrijedi barem malo truda:)

(Y)
i btw, zar nitko nije pogledao overhaul-ov video (BBC) koji kaze da svi NE REAGIRAMO isto na vjezbe. Vratite se koju stranicu i pogledajte, isplati se sigurno 

16 godina
Rast mišića i visina

treba mi par bučica za vježbat a nigdi ne mogu nać to za 300kn :(

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 22:47 (1.Lovac).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam par pitanja, visok sam 172 cm, imam 80 kg i 16 godina, oko 14-15% bodyfata, radim sve vjezbe tjelesnom tezinom tj sklekove trbusnjake, zgibove cucnjeve itd.I kada idem poslije podne u skolu posto ne mogu prije podne vjezbat, vjezbu pocnem oko 9 navecer i zavrsim u 11, i sta da ja radim poslije vjezbe tako kasno, da se najedem ili da pojedem nesto lagano.I da jos jedno pitanje, gubi li se trcanjem misicna masa ili se samo topi salo?

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zgodni su ovi dečki što ovaj marac stavlja hahahahah. Gdje ih samo nalazi. Stvarno se u ovoj temi previše se*e umjesto da se trenira. A jbg, oni mogu što ja ne mogu ni zamislit al ja imam bolje dupe od čučnjeva i mrtvih dizanja :D :D. Svakom prema zaslugama! Idem sad žderat. :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 21:58 (vrucajanjetina).
13 godina
neaktivan
pejkan_ucv kaže...

Imam par pitanja, visok sam 172 cm, imam 80 kg i 16 godina, oko 14-15% bodyfata, radim sve vjezbe tjelesnom tezinom tj sklekove trbusnjake, zgibove cucnjeve itd.I kada idem poslije podne u skolu posto ne mogu prije podne vjezbat, vjezbu pocnem oko 9 navecer i zavrsim u 11, i sta da ja radim poslije vjezbe tako kasno, da se najedem ili da pojedem nesto lagano.I da jos jedno pitanje, gubi li se trcanjem misicna masa ili se samo topi salo?

Jedi toliko da ti se uklapa u kalorijski budžet. Trčanjem se ne gubi mišićna masa, jedino ako pretjeraš. Salo se topi kalorijskim deficitom. Umjesto trbušnjaka počni raditi na L-situ ili Viseća Dizanja nogu (puno intezivnije i time bolje vježbe), ako možeš nešto uraditi 30 puta, nema tu puno komponente snage.

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

treba mi 2 para bučica za vježbat a nigdi ne mogu nać to za 300kn :(

to ti je nemoguće,jedino ako ciljaš na 6-7-8 kg bućice,nešto ozbiljnije nema šanse.

sacuvaj jos 200-tinjak kuna pa budeš imao bolje šanse da kupiš.

možda da si ispraviš post,mozda sam i ja ukrivu neznam šta nije 2 para =4 nečega.

13 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Jedi toliko da ti se uklapa u kalorijski budžet. Trčanjem se ne gubi mišićna masa, jedino ako pretjeraš. Salo se topi kalorijskim deficitom. Umjesto trbušnjaka počni raditi na L-situ ili Viseća Dizanja nogu (puno intezivnije i time bolje vježbe), ako možeš nešto uraditi 30 puta, nema tu puno komponente snage.

Radim ja L-sit i ne radim ja obicne trbusnjake, radim neke teze oblike trbusnjaka

UCV
18 godina
neaktivan
pejkan_ucv kaže...
Kramerdida kaže...

Radim ja L-sit i ne radim ja obicne trbusnjake, radim neke teze oblike trbusnjaka

ne radi trbušnjake. sve je u varijacijama dizanja nogu.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
djdomi kaže...
pejkan_ucv kaže...
Kramerdida kaže...

ne radi trbušnjake. sve je u varijacijama dizanja nogu.

Može i Ab Rollout radiit, falloute sa karika, Janda Situp, Front Lever itd..........

16 godina
crack kaže...
sacuvaj jos 200-tinjak kuna pa budeš imao bolje šanse da kupiš.

možda da si ispraviš post,mozda sam i ja ukrivu neznam šta nije 2 para =4 nečega.

Moja greška, treba mi 2 bučice, ne 2 para ;)
Bilo bi lijepo 10kg da imaju tj. da mogu imat 10kg kad se sastave. Al nema ni jednog dučana gdje uopće mogu naći išta, a kamoli par bučica i to za ove pare -.-''

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
14 godina

Ja san svoje nabavija priko njuskala, al ima san srice jer mi je prodavac bija u blizini.  Tamo ti je najbolje gledat pa se mozda nade nesto.

17 godina
vrucajanjetina kaže...

Zgodni su ovi dečki što ovaj marac stavlja hahahahah. Gdje ih samo nalazi. Stvarno se u ovoj temi previše se*e umjesto da se trenira. A jbg, oni mogu što ja ne mogu ni zamislit al ja imam bolje dupe od čučnjeva i mrtvih dizanja :D :D. Svakom prema zaslugama! Idem sad žderat. :D

samo sam tebe ceko, vrlo si pametan ispo.

18 godina
1.Lovac kaže...

Moja greška, treba mi 2 bučice, ne 2 para ;)
Bilo bi lijepo 10kg da imaju tj. da mogu imat 10kg kad se sastave. Al nema ni jednog dučana gdje uopće mogu naći išta, a kamoli par bučica i to za ove pare -.-''

Ja sam prije par godina našao u jednoj trgovini na Trešnjevki, Zg. 15kg jedno 150 krznenih. 

Gledaj po manjim trgovinama, možda sad ima po hervisu i sličnim trgovinama na popustu. Ili još najbolje po njuškalu gledaj kako su ostali rekli, sigurno se tamo nađe svega.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

LP svima...evo ovako imam 18 godina problem je sto sam mrsav...neznam kako nabit masu neide jednostavno sta god pokusavam nece da se primi i gotovo..vjezbam svaki dan i nije mi problem nista ni sklekovi ni zgibovi(valjda zbog to ga sto vjezbam vec dugo pa imam nesto misica a i nisam tezak bas) sada razgovarao sam s nekim ljudima i rekli su da sa 18 krenem u teretanu,znaci trebam neki gym da nije skup a da je dobar (core gym mi je preskup 250 kn malo previse ) i ako znate na koji nacin masu nabaciti volio bih bez proteina i tih stvari ako je ikkako moguce..ako nije onda preporucite i to i koje vjezbe za predjel ruku(od lakta do ramena ) preporucate imam dosta vrsta utega doma,imam i bench...hvala unaprijed svima {#}

Sami krojite svoju sudbinu :)
18 godina
Kramerdida kaže...

Markane masno meso je dobro, zasićena mast je potrebna za produkciju testosterona, jetra proizvodi kolesterol u krvi, kolesterol izvana nema utjecaja osim ako nisi pripadnik hiperrespondera na životnjski kolesterol, ali to je možda samo nekoliko posto ljudi na svijetu, naravno izbaci meso koje je prženo na ulju, dodaj maslac umjesto ulja.

@SuperDox

Za unos kalorija vidi ovo. Kalorije su u većini slučajeva najvažnije. Čitaj sve od Lyle McDonalda i Alana Aragona za prehranu. Broj obroka je nevažan, a najbitnije je da su makronutrijenti zadovoljeni i da sui u suficitu.

Koliko se sjećam, dosta si srezan Marko.

Što se tiče rutine, full body 3 puta tjedno (AxAxAxx) ili upper/lower split (AbxABxx) rade dobro za početnike. Ne idi do otkaza na glavnim vježbama poput čučnja, mrtvog dizanja, benča pogotovo ako nemaš nekoga tko pazi na šipku. Pazi na tehniku.

@markoal

P.S.

Tko je tip s ogromnim prsima s kojim pričaš.

Pa da upravu si, ali sad većina unosi to masno koje je prženo na ulju(pečeno xD), pa bolje to smanjit. Mada ja obično ništa salasto ne volim, a vadio sam nalaze par puta i bili su super, neke osobe imaju više masnu a neke manje masnu kožu što utječe jako na vidljivost mišića xD
Haha sad ne znam jesi mene ili SuperDoxa pitao za tog nekog tipa jer nisam razumio {#} 

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav!

Zanima me sta jedete u međuobroku ??

Ja si znam uzet jabuku bananu itd... al poslje sat vremena postanem gladan a do sljedeceg obroka mi jos dosta vremena ostane (pokusavam jesti svaki 2.5-3h)

13 godina
neaktivan
markoal kaže...
Kramerdida kaže...

@markoal

P.S.

Tko je tip s ogromnim prsima s kojim pričaš.

Pa da upravu si, ali sad većina unosi to masno koje je prženo na ulju(pečeno xD), pa bolje to smanjit. Mada ja obično ništa salasto ne volim, a vadio sam nalaze par puta i bili su super, neke osobe imaju više masnu a neke manje masnu kožu što utječe jako na vidljivost mišića xD
Haha sad ne znam jesi mene ili SuperDoxa pitao za tog nekog tipa jer nisam razumio {#} 

Ma ulje je najbolje potpuno izbaciti, ja koristim maslac za sve. Meni su rekli vaditi nalaze nakon što se me vidili da jedem 8 jaja sa maslom (namjerava sam 10 jaja jesti). Ma vidljivost mišića ti je većinom razina potkožnog sala, što je tanja koža to su vidljiviji, ovi bilderi na pozornici su dehidrirani, "oguljeni" i nauljeni + dobro osvjetljenje pa su zato takvi. Jednog na kojih 5-7 % posto sala planiram odraditi Phootoshooting.

Da nadodam, čitao sam na foruma od tipa koji vodi svoju firmu za prehranu da je prije svog doktorata (?) jeo više od 6 tjedana 12 jaja na dan i nalazi su bili dobri, ali džaba uvjeravati moju obitelj, *First World bilder problems* (znaš onaj meme).

Pitao sam tebe, tko je onaj hercegovac s kime si na kickbox išao. Neki K.

15 godina
neaktivan

Moj je problem u tome što se nikako ne mogu držati svog plana. Ne znam, napravim si plan, radim par dana i onda... Gledao sam i malo motivacijskih videa na yt, ne znam...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 23:51 (Defa.psd).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma ti motivacijski videi su meni sranja žešća, mislim nije kod svakog isto, ali kod mene to ne djeluje. Najjednostavnija motivacija ti je da vježbaš, nakon nekog vremena postat ce ti normalno svaki dan vjezbat i rezultati ce dolazit, koji su najveca motivacija od svega.

16 godina
Defa.psd kaže...

Moj je problem u tome što se nikako ne mogu držati svog plana. Ne znam, napravim si plan, radim par dana i onda... Gledao sam i malo motivacijskih videa na yt, ne znam...

Uzmi si sliku i gledaj i razmišljaj da tako želiš izgledati

Iako je po meni inat najjača motivacija

Što mislite o ovim vježbama za trbušne i o tom kanalu općenito?

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vkKCVCZe474

Ocjena kanala:

0 5
1 4
5 3
2 2
0 1
''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 2:06 (Top Bugovac).
13 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hay,trebam pooć imam 14,5god,160cm,42.8kg i želim se udebljati možete li mi preporučiti šta da jedem???

18 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Hay,trebam pooć imam 14,5god,160cm,42.8kg i želim se udebljati možete li mi preporučiti šta da jedem???

meso, ribu, voće, povrće, sir, mamin ručak

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

imam jedno pitanje,za ove sa dužim stažem u teretani,dali je moguće previše pojesti u jednom obroku.

znači jel postoji granica do koje tijelo prima proteine,pa nakon te granice tretira ih kao "smeće". 

npr. da sad pojedem 2 kg tune,jel će to tjelo prepoznat kao pola kile,ili će prepoznat svih 2kg. neznam kako da objasnim bolje na šta mislim.

negdje sam okom preletio preko toga,nesjećam se gdje,pitam zbog toga jer "testiram" 3 ogromna obroka u odnosu na 5 normalnih.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Možeš jest i 1 obrok dnevno, bitno je da uneseš dovoljno kalorija i svega što tijelo treba.

13 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Znalac111 kaže...

meso, ribu, voće, povrće, sir, mamin ručak

Ovo navedeno, a ako imaš problema zbog sve te količine, pravi shakove od svačega i loči.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice