Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.157
|
čitano: 9.204.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Naravno da se može zgibovima, sklekovima, propadanjima... napravit dosta, pogledaj samo gimnasticare, to ti dode na isto. Evo tu je Elliot Hulse objasnio 

14 godina
Re: Rast mišića i visina

Bas to sta je on reka. Takve vjezbe su najkorisnije kad se rade sporo i pravilno. Vrijeme pod naporom izazvat ce hipertrofiju nakon par serija, a poslije se moze i dodat i jos tezine tako da je to svakako dobro. Ali ipak prehrana cini 70-80% posla, tako da bez bez toga nema prevelike koristi bez obzira koliko moga sklekova ili diga kila na benchu.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Neznam dal ste gledali no postoje one grupe na jarunu, jedna se zove bar brothers i rade samo vjezbe na sipci, sklekove i trbusnjake, na fejsu imaju grupu koja se zove bar brothers pa mozete pogledat do kakvog su izgleda dosli vjezbajuci samo na sipci, nevjerovatno kako decki izgledaju, od trbusnih, biceps, tricepsa, leda itd. Vrijedi pogledat jer mnogi ovje kazu da sklekovi i trbusnjaci te zgibovi su nista.

to je meni bzv te sipke znam vidat takve frajere po gradu,, gore sav nabildan a noge bkte pilece to mi je tako ruzno  kad vec radis na tijelu onda radi sve a ne samo pola  ko onaj hanibal sa youtube-a frajer zvijer i pol a noge ko od babe

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Rade se i noge, ne brini.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
13 godina
neaktivan
markoal kaže...
SuperDox kaže...

Ovako..proso bozic i ta kaloricna hrana... na vagi sam dobio oko 3kg...poceo sam vjezbat sad (dizem utege,radim sklekovi,čučnjevi itd...) sad.. koliko obroka da unosim dnevno i šta da jedem tocnije? i šta da izbjegavam :)

postepeno mjenjaj prehranu, umjesto nečeg mrsnog ubaciš salatu ili zelja, ili manje masnog mesa (pileća prsa, neka riba), zatim pij puno vode i čaja. Dnevno unosi koliko ti organizam traži ali ga kontroliraj, najbolje je ići postepeno radi boljeg rezultata.
Također izbaci sve moguće sokove, osim ove prirodne jer to je gore od hrane.

Ja neman pojma sad koliko sam težak(procjena oko 90), al jeo sam dosta, i ne primjetim na sebi baš povećanje masnih naslaga. Evo da nebude off topic, mislim da sam ono od viših neke prosječne visine tj. 192 cm, kad sam se zadnji put mjerio bilo je tako nešto, možda sam narastao koji cm, tko će ga znat haha. 

Markane masno meso je dobro, zasićena mast je potrebna za produkciju testosterona, jetra proizvodi kolesterol u krvi, kolesterol izvana nema utjecaja osim ako nisi pripadnik hiperrespondera na životnjski kolesterol, ali to je možda samo nekoliko posto ljudi na svijetu, naravno izbaci meso koje je prženo na ulju, dodaj maslac umjesto ulja.

@SuperDox

Za unos kalorija vidi ovo. Kalorije su u većini slučajeva najvažnije. Čitaj sve od Lyle McDonalda i Alana Aragona za prehranu. Broj obroka je nevažan, a najbitnije je da su makronutrijenti zadovoljeni i da sui u suficitu.

Koliko se sjećam, dosta si srezan Marko.

Što se tiče rutine, full body 3 puta tjedno (AxAxAxx) ili upper/lower split (AbxABxx) rade dobro za početnike. Ne idi do otkaza na glavnim vježbama poput čučnja, mrtvog dizanja, benča pogotovo ako nemaš nekoga tko pazi na šipku. Pazi na tehniku.

@markoal

P.S.

Tko je tip s ogromnim prsima s kojim pričaš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 0:54 (Kramerdida).
17 godina
Rast mišića i visina
Rade se i noge sta ti je, cucnevi su za to. Kazem pogledaj na fejsu bar brothers, sve mladi decki, od 16-19 godina, gledaj ih kakvi su, svaki misic koji na tijelu postoji njima je istaknut. Samo sto oni rade stvari na sipci koje neki mogu samo sanjat.
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Rade se i noge sta ti je, cucnevi su za to. Kazem pogledaj na fejsu bar brothers, sve mladi decki, od 16-19 godina, gledaj ih kakvi su, svaki misic koji na tijelu postoji njima je istaknut. Samo sto oni rade stvari na sipci koje neki mogu samo sanjat.

Ma šipke nisu impresivne prema stvarima koje gimnastičari rade, traži što je Victorian, Maltese, Iron Cross etc.........  Male noge koliko znam pomažu u ovakvim stvarima, u gimnastičara se pazi da im se noge ne nabildaju puno. Ove elemente snage svatko može savladati, samo treba pravilno napredovati, možeš ih većinu ili sve povatati sa dobrom tehnikom možda u 3 godine. Kad stigneš do toga da možeš iz držanja raditi dinamičke pokrete imati ćeš dosta velike mišiće, naravno uz pravilnu prehranu.

Ovi tipovi uz malo volje mogu raditi Pištolj Čučnjeve, Ruske Pregibe za Zadnju ložu ili Harop pregib + Dizanja na prstima na jednoj nozi (okreni stopala unutra da pogodiš unutarnji dio gastrochemicsua (ako treba referenca moga dati), guglaj 100 calf raises a day T-Nation, znam ljude na drugom forumu kojima je ova metoda dala rezultate). Nedostatak opreme je izlika.

EDIT: De slike da vidim trapez i ramena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 1:44 (Kramerdida).
17 godina
Rast mišića i visina
Evo par njihovih slika cisto da vidite o cemu govorim. Njihov trening se sastoji od skelkova, trbusnjaka, cucnjeva i sipke. S likom koji je na prve tri slike s prico, nema nikakvu posebnu prehranu, jede puno i raznoliko, te ne uzima nikakve suplemente.
16 godina
Rast mišića i visina

Super je stvar kad u kvartu imaš ovako neko mjesto gdje možeš trenirat. Tipa ove šipke ili ljuljačke ili bilo što gdje se mogu radit takve vježbe.
Mislim se nabavit si utege pa doma lijepo vježbat. Neće mi trebat teretana jer ću si onda doma sve sam lijepo moć radit. Imate li kakve dobre utege za preporučit? Naravno da nije nešto ultra skupo, možda max do 300kn, al da su bučice.

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 2:25 (1.Lovac).
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Evo par njihovih slika cisto da vidite o cemu govorim. Njihov trening se sastoji od skelkova, trbusnjaka, cucnjeva i sipke. S likom koji je na prve tri slike s prico, nema nikakvu posebnu prehranu, jede puno i raznoliko, te ne uzima nikakve suplemente.

Jedino sto se kod street workouta uopce ne pogada donji dio leđa, bas se vidi da nije razvijeno.

@1.Lovac, imas u top shopu za 400kn, ali dobijes dugacku sipku i dvije kratke sa 35kg utega.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Podižem za gimnastičara.

Nisu mi baš impresivni što se tiče mase. Kad bih ih ugleda rekao bih im: "Squat till you puke (moram ovu majicu nabaviti)" i "Deadlift till you bleed". Upiši Lu Xiaojun, to su prava leđa, čovjek može isto držati lakšu verziju ljudske zastave.

EDIT:

1.Lovac kaže...

Super je stvar kad u kvartu imaš ovako neko mjesto gdje možeš trenirat. Tipa ove šipke ili ljuljačke ili bilo što gdje se mogu radit takve vježbe.
Mislim se nabavit si utege pa doma lijepo vježbat. Neće mi trebat teretana jer ću si onda doma sve sam lijepo moć radit. Imate li kakve dobre utege za preporučit? Naravno da nije nešto ultra skupo, možda max do 300kn, al da su bučice.

Kupiš karike za 320-330 kn i ne trebaš utrege za gornji dio tijela. To ti je realistično gledano najjeftinije i najbolje rješenje. Najbolje ti je da skupiš pare za 200-300 kg utega i Squat Standove ili Kavez za čučanj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 2:41 (Kramerdida).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A dobro glupo je uspoređivat profesionalnog olimpijskog weightliftera i 15-to godišnjeg "bar athletea"

13 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

A dobro glupo je uspoređivat profesionalnog olimpijskog weightliftera i 15-to godišnjeg "bar athletea"

Ma to je više zbog ovih erektora. Ništa drugo.

17 godina
big_guy kaže...
Fake_Alert kaže...

Pravilnom prehranom, i treninzima ( u teretani), vrlo vjerovatno da i moze. Sklekovi i biceps su nista.

Daj mi reci još samo da ne zamaram previše,koja hrana nije štetna navečer ako slučajno ogladnim...

Posnog sira ( kazein ) da produzi vrijeme razgradivanja tako da ujutro nisi toliko gladan. I whey ako imas( ja nemam pa umjesto wheya drugo jedem ), ja opcenito ne mogu posni jest solo jer je gadan pa stavim gore kuhana jaja ( 1 zumanjak a ostalo bjeljanjak ) i tako pojedem + jogurt popijem. Do jutra sam ok i taman ujutro navalim drugo  jest.

17 godina
Rast mišića i visina
Poceli ste spominjat profesionalne atlete, to nije za usporedbu. Ja pricam o deckima koji odrade 3-4 treninga na tjedan, a svako od vas bi ubio da izgleda ko gore na slikama. Ja sam samo htio pokazat sto se moze postic samo sa sipkom.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da, ja se samo mogu nadat da izgledam ko ti tipovi, pogotovo ovaj na 3. slici pogle ti taj biceps BRUTALNO!!!!!!

17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
big_guy kaže...
Fake_Alert kaže...

Pravilnom prehranom, i treninzima ( u teretani), vrlo vjerovatno da i moze. Sklekovi i biceps su nista.

Daj mi reci još samo da ne zamaram previše,koja hrana nije štetna navečer ako slučajno ogladnim...

Posnog sira ( kazein ) da produzi vrijeme razgradivanja tako da ujutro nisi toliko gladan. I whey ako imas( ja nemam pa umjesto wheya drugo jedem ), ja opcenito ne mogu posni jest solo jer je gadan pa stavim gore kuhana jaja ( 1 zumanjak a ostalo bjeljanjak ) i tako pojedem + jogurt popijem. Do jutra sam ok i taman ujutro navalim drugo  jest.

Hvala,još samo jedno pitanje i znam sve što me trenutno zanima :)
Da li je bolje jesti nakon treninga ili prije treninga,ako se trening radi navečer oko 6.I koliko vremena treba proći između jela i treninga,odnosno treninga i jela?

Hvala. 

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
17 godina
Na trecoj slici je isti tip ko na prvoj i drugoj, a na ostale dvije je isto on samo s bratom.
16 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Da, ja se samo mogu nadat da izgledam ko ti tipovi, pogotovo ovaj na 3. slici pogle ti taj biceps BRUTALNO!!!!!!

jel mi gledamo istu sliku??

@mar123,nije sve to od sipke samo,isla je ta ekipa i po teretanama prije,imas slika na tom profilu i iz teretana. 

zašto govoriš da bi svatko od nas ubio da izgleda tako? ili kikop kazes da mozes samo sanjat o tome,žašto?

nisu ti oni nešto toliko jaki kao što ti misliš,relativno brzo se dođe do rezultata uz dobru volju i dobar plan treninga.

17 godina
big_guy kaže...

Hvala,još samo jedno pitanje i znam sve što me trenutno zanima :)
Da li je bolje jesti nakon treninga ili prije treninga,ako se trening radi navečer oko 6.I koliko vremena treba proći između jela i treninga,odnosno treninga i jela?

Hvala. 

Jedi 45-60 minuta prije treninga. Jedi hranu sa niskim GI ( Glikemicki index ) tj hrana koja se sporo razgraduje da imas energije kroz cijeli trening ( zobene pahuljice, slatki krumpir, smeđa riža, kruh od integralnog brašna ). Poslje treninga jedi hranu sa viskoim GI jer si tokom treninga glikogen potrosio, ako imas whey onda ga uzmi sa glukozom ( odmah poslje treninga ).

17 godina
crack kaže...
k1klop kaže...

@mar123,nije sve to od sipke samo,isla je ta ekipa i po teretanama prije,imas slika na tom profilu i iz teretana. 

zašto govoriš da bi svatko od nas ubio da izgleda tako? ili kikop kazes da mozes samo sanjat o tome,žašto?

nisu ti oni nešto toliko jaki kao što ti misliš,relativno brzo se dođe do rezultata uz dobru volju i dobar plan treninga.

taj o kojem ja pricam je samo na sipci, nikakva teretana ni utezi ni nista drugo.

kazem zato sto neki kritiziraju a ne izgledaju upola ovako. i da, do ovoga se ne dode bas brzo. a plan treninga? pa evo plana: pocetnik dolazi i radi obicne zgibove par tjedana, nakon par tjedana(mjeseci, ovisi kakav je bio pri dolasku) krece na teze i tako na sve teze i teze, usporedo s tim rade se sklekovi, obicni(dosta ljudi nemoze 10 obicnih sklekova napravit), nakon tog rade svakakve fore sa skelkovima. naravno za ovo treba jako puno volje, samo volja je bitna, nista drugo.

evo dole slike bicepsa, za ovog forumasa koji je ostavio sakrastican komentar.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 13:35 (mar123).
15 godina
neaktivan
crack kaže...
k1klop kaže...

To je bio sarkazam lol, ovi likovi imaju metar i pol i na toj visini se do takvog izgleda super lako dolazi sa normalni treningom...

Ok, na ovoj slici lik dobro izgleda ove gore neke slike su iz cudnih kuteva ili nešto pa izgleda manje nego što je...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 14:04 (k1klop).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

kao prvo nisam bio sarkastičan. lik uoppće nema neki extra biceps.

mar123,malo loša slika,bas ga je stisnuo nekako retardirano,bica mu fakat loše izgleda na toj slici.

da zavisi koliko su visoki,lakse ces se ti nabit npr. sa 170 nego ja sa 190.al sve u svemu nije ti taj lik nešto posebno jak.

17 godina
crack kaže...

kao prvo nisam bio sarkastičan. lik uoppće nema neki extra biceps.

mar123,malo loša slika,bas ga je stisnuo nekako retardirano,bica mu fakat loše izgleda na toj slici.

da zavisi koliko su visoki,lakse ces se ti nabit npr. sa 170 nego ja sa 190.al sve u svemu nije ti taj lik nešto posebno jak.

nisam ni mislio na tebe, forumas iznad je bio.

pa naravno, logicno je da sto si nizi da lakse ide.

ovaj je visok oko 180.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

aha,pretpostvaljm mislio si na kiklopa xD nisam uocio na prvi pogled da se radi o sarkazmu,mislio sam da je to neki tvoj prijatelj,pa te podržava zbog tih slika :)

17 godina
Rast mišića i visina

a u cem me ima podrzavat? stavio sam slike samo da pokazem sto se moze postic radom samo na sipci, jer mnogi su rekli ovdje u temi da se sa sklekovima, zgibovima i trbusnjacima nista ne postize.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

a u cem me ima podrzavat? stavio sam slike samo da pokazem sto se moze postic radom samo na sipci, jer mnogi su rekli ovdje u temi da se sa sklekovima, zgibovima i trbusnjacima nista ne postize.

to ti sigurno nitko nije reko. iskrivljuješ neke savjete koje ti ovdje ljudi daju.

sa svakom vježbom ćeš nešto postić,samo s nekima ćeš postić brže/bolje rezultate,a s nekima lošije rezultate.možda najbolja usporedba bi bila bench i sklekovi.

18 godina
Rast mišića i visina

Khm khm, pored sve ove teorije, foto-primjera, internet prehrane i suplemenata... vježba li se išta?
{#}

17 godina
overhaul kaže...

Khm khm, pored sve ove teorije, foto-primjera, internet prehrane i suplemenata... vježba li se išta?
{#}

Danas se ide prvi put u teretanu ( dizat utege ) nakon sto me poslje nove godine toliko u ledima uhvatilo da sam prije htio se popisat u gace nego do wca ici, svaki dio zida/ormara/ograde/štoka sam ja uhvatio da bi se kretao. {#}

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

vježba, naravno da se vježba

@fake meni se isto desilo,mojom glupošću da si ozljedim donji dio leđa,znam šta te snašlo :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice