Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.095
|
čitano: 8.628.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

ako su vam klasicni sklekovi prelagani, ima i drugih vrsta, cak onih koje na pocetku necete moc napravit vise od par puta.

I opet ti je i to problem. Recimo da je optimum ponavljanja 6-8 puta, a možeš uradit samo 2 skleka. Kako ćeš napredovat? Sporo ako ne i nikako dok s tegovima uzmeš 10 kila, pa recimo sljedeći put 11 pa onda 12 i sve tako. Nisam protiv sklekova ali samo kao ispomoć ne kao glavna vježba. Osim ako se nema pristupa tegovima onda mogu i sklekovi. Bolje išta nego ništa

17 godina
Rast mišića i visina
Ne vjerujem da moze bit da normalnih ispucas 40 komada a onda da nekih samo 2, prije ces ovih tezih moc onda 5-6 komada sto je doboljno za seriju na pocetku. I tako napredujes
13 godina
neaktivan

Vjeruj mi sklekovi su samo izdržljivost, ja u 2 srednje kad sam bio kost i koža radio 70 iz cuga.Ako mi ne vjeruješ radi ih svaki dan 15 minuta kolko možeš. Za mjesec dana ćeš radit 50 garantovano.

Evo dobra vježba http://www.building-body.com/Atomski-triceps.html Ako ovo možeš uradit više od 2 svaka čast 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 1:18 (masin).
17 godina
neaktivan
masin kaže...
mar123 kaže...

ako su vam klasicni sklekovi prelagani, ima i drugih vrsta, cak onih koje na pocetku necete moc napravit vise od par puta.

I opet ti je i to problem. Recimo da je optimum ponavljanja 6-8 puta, a možeš uradit samo 2 skleka. Kako ćeš napredovat? Sporo ako ne i nikako dok s tegovima uzmeš 10 kila, pa recimo sljedeći put 11 pa onda 12 i sve tako. Nisam protiv sklekova ali samo kao ispomoć ne kao glavna vježba. Osim ako se nema pristupa tegovima onda mogu i sklekovi. Bolje išta nego ništa

ide to sporo, ali uspješno. jest da je optimalan taj raspon, ali kad težiš tome rasponu, da svaki put kad vježbaš povećaš broj bar za 1, uspjet ćeš. zašto? tijelu je ta vježba dosta teška pa i manji broj ponavljanja radi.

prvi dan 1,2 reps, sljedeći put digneš za 1 ili 2, i tako kroz koji tjedan dođeš do 8.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma dobro ja sam to iz svojeg iskustva piso. Recimo nisam mogo uradit niti jedan dips kod kuće i nakon 3 sedmice došo sam do brojke tri u prvoj seriji a drugu ne bi mogao ni počet radit. A onda sam se upiso u teretanu i nakon mjesec dana sprava i tegova uradio 10 u prvoj seriji, u drugoj 7 i u trećoj 5. Ko može nek se upiše u teretanu definitvno isplati se.

15 godina
R4zOR229 kaže...

nije sigurno 70% jel bi to od moje tezine bilo oko 55 kila a na bencu jedva napravim 6 ponavljanja sa 60 kila,a skelove mogu 40 napravit bez ikakvog problema

nemos usporedjivat sklek i bench

npr. napravis cucanj,dignes svoju tezinu(75kg) fino to moze svaki covjek,odi na legpress i postavi ga sta okomitije mozes i probaj podignut 75 kila. uočit ćeš da je puno teže od ćućnja <- naravno samo sa bodyweightom.

15 godina
Rast mišića i visina

Imam jedno pitanje čisto iz radoznalosti i vjerujem da je već bilo više puta..

Dakle ovako idu sheme za ono što želiš:

Za snagu: 1 - 6

Za hipertrofiju: 6 - 12

Za izdržljivost : 12 - ...

E sada, ako neko želi definiciju ide li za izdržljivost? 

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
16 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Ako netko zeli definiciju ide na skidanja sala i smanjivanje Body Fat ( BF )...

Po meni optimalno 8-12 ponavljanje za sta god hoces, ja radim stalno 10 ponavljanja.

15 godina
Fake_Alert kaže...
Top Bugovac kaže...

Po meni optimalno 8-12 ponavljanje za sta god hoces, ja radim stalno 10 ponavljanja.

A s kojom od te 3 sheme najviše skine BF-a?
Znam da je prehrana većina posla

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
13 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

A s kojom od te 3 sheme najviše skine BF-a?
Znam da je prehrana većina posla

Vidi u nas je ustaljeno da je više ponavljanja a samim tim manje težine=definicija. To je jednostavno iz razloga što ako uradiš 20 čučnjeva umjesto 10 potrošićeš više kalorija a samim tim dakle skinut ćeš više sala. Međutim ne bi ti to preporučio. Bolje ti je radi 6-12 ponavljanja za dobijanje mišića a onda ubaci sebi kardiovaskularni program uz to. Nećeš baš skinut sala samim dizanjem tegova pa i kad bi radio 50 ponavljanja

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

eto dns sam upozno frajera koji je odradio p90x dvije serije znaci 180 dana frajer ima odlicne rezultate izgubio 18 kg u prvoj i 14 kg u drugoj seriji pito sam ga jel moguce slicne rezultate postic bez proteina ali nije mi znao odgovorit jel zan neko ovde mozda???

znaci imam 2.05 m i 115 kg htio bi smanjit malo kilazu i nabit misice 

15 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

eto dns sam upozno frajera koji je odradio p90x dvije serije znaci 180 dana frajer ima odlicne rezultate izgubio 18 kg u prvoj i 14 kg u drugoj seriji pito sam ga jel moguce slicne rezultate postic bez proteina ali nije mi znao odgovorit jel zan neko ovde mozda???

zategni "jajca" i pravac trcanje svaki dan 5 km  koliko ja i teretana majka :3:imam 15 god i 180 cm postigo sam velike rezultate :)

Zan klo van dam
15 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

Samo moras unosit puno proteina, znaci puno mesa,ribe i posnog sira.

BTW: Koliki vam je puls? Ja sam danas bio kod doktora i izmjereno mi je 49, sad moram ic na pretrage posto je to prenisko.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 20:24 (Jabulani).
14 godina
neaktivan
mad9dog kaže...
Demzi94 kaže...

zategni "jajca" i pravac trcanje svaki dan 5 km  koliko ja i teretana majka :3:imam 15 god i 180 cm postigo sam velike rezultate :)

pa pitam za ovaj p90x, za trcanje znam al htio bi nabit malo misica a kolko sam vidio na frajeru ovaj p90x dost dobro oblikuje!!

15 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

pa pitam za ovaj p90x, za trcanje znam al htio bi nabit malo misica a kolko sam vidio na frajeru ovaj p90x dost dobro oblikuje!!

Ja mislim da taj p90x djeluje samo je jako bitno koliko se ti stvarno trudiš,i moraš si regulirati prehranu. Izbaci slatke stvari,čipsevi,fast food itd. Zaboravi na junk food. Jedi redovito i jedi zdravo,najviše kuhanu hranu. 

Moja cura već nekih dva tjedna radi taj p90x i za sada je skinula 1,5kg,bez izgladnjivanja,malo se utegla,i izgubila je 1-2 cm po cijelom tijelu.

Evo ti i tablica koliko bi trebao dnevno unositi kalorija ovisno o tvojim ciljevima. 

www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

imam pitanje u vezi suplemenata. uzeo bi whey i kreatine, pa me zanima kad se to uzima, jel svaki dan ili samo kad imam treninge? i jel samo kao pwm ili vise puta na dan?

14 godina
neaktivan
maraac kaže...

imam pitanje u vezi suplemenata. uzeo bi whey i kreatine, pa me zanima kad se to uzima, jel svaki dan ili samo kad imam treninge? i jel samo kao pwm ili vise puta na dan?

moj bratic uzima whey poslje treninga zanci svaki dan poslje treninga po 35 grama

15 godina
neaktivan
maraac kaže...

Ja whey pijem ujutro 2 sata poslje prvog obroka,zmikasam si whey,zobene,malo oraha,lješnjaka,badema,žličicu maslaca od kikirikija,3 dcl mlijeka i odmah nakon vježbanja 30g wheya + 50g dextroze (grožđani šećer).

Kreatin,možeš napraviti fazu punjenja,dakle 5 dana po 20 grama,i svi ostali dani po 5 grama,ili jednostavno ne napraviti fazu punjenja i onda svaki dan 5g. To odluči sam. Neki ga uzimaju prije vježbanja a neki poslje. Meni se nekako više sviđa poslje vježbanja. 

www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
TriP kaže...
maraac kaže...

Ja whey pijem ujutro 2 sata poslje prvog obroka,zmikasam si whey,zobene,malo oraha,lješnjaka,badema,žličicu maslaca od kikirikija,3 dcl mlijeka i odmah nakon vježbanja 30g wheya + 50g dextroze (grožđani šećer).

Kreatin,možeš napraviti fazu punjenja,dakle 5 dana po 20 grama,i svi ostali dani po 5 grama,ili jednostavno ne napraviti fazu punjenja i onda svaki dan 5g. To odluči sam. Neki ga uzimaju prije vježbanja a neki poslje. Meni se nekako više sviđa poslje vježbanja. 

a jel mogu poslije treninga whey i kreatin u isti napitak smiksat ili se mora posebno? cuo sam da je ova faza punjenja nepotrebna. znaci poslije vjezbanja uzmem 30g whey i 5g kreatina?

15 godina
Rast mišića i visina

mogu u isti samo mora bit smiksan u vodi.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da li je preveliki napor raditi full body trening u teretani 3 puta tjedno?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
13 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Mlad si.Jak si.Valjda nemaš srčanih problema?Zašto rađe ne probaš HIIT metodu više ćeš para tako uštediti.Iako ne radi HIIT na svima jer primarno ovisi o genetici mislim da vrijedi probati dok si još mlad.Možeš ti HIIT izvoditi i na biciklu u teretani no ipak mislim da je bolje short-burst sprintove raditi par puta po par minuta tjedno.Također vožnjom bicikla i dizanjem ne buš narasao no sprint HIIT je već provjerena metoda u rastu.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Idem u teretanu čisto radi tjelesnog na faksu, a i da ojačam, znači ugodno s korisnim. Nemam vremena 5 puta tjedno ići i splitati vježbe, pa zato pitam.
HIIT već radim na biciklu. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
Slash 666 kaže...

ja radim 3 x tjedno full body,normalno sve,zas bi bio uopce prevelik napor?

15 godina
neaktivan
crack kaže...

ja radim 3 x tjedno full body,normalno sve,zas bi bio uopce prevelik napor?

Također,3 x tjedno full body.  I nakon 2 tjedna dobio sam 1cm u nogama i struku,2 cm u bicepsima i 3 cm u prsima. 

www.fotoprizma.com
17 godina
Rast mišića i visina
Sto to znaci full body, koje vjezbe?
15 godina
mar123 kaže...
Sto to znaci full body, koje vjezbe?

vjerovao ili ne to ti je cijelo tijelo.

noge prsa ledja ramena bic tric trbuh donja ledja sve uglavnom

17 godina
Rast mišića i visina

you dont say

zanima me koje vjezbe konkretno

16 godina
mar123 kaže...

you dont say

zanima me koje vjezbe konkretno

Imaš program par stranica prije :) tj dvije

http://www.bug.hr/forum/topic/sport/rast-misica-visina/52249.aspx?jumpto=3314093&sort=asc&view=flat&page=125

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 14:34 (vrucajanjetina).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice