Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.095
|
čitano: 8.628.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Rast mišića i visina

prodajem RDX rukavice za gym za info javite se na PP. ugl rukavice su kvalitetne nikad nošene, razlog prodaje je zbog toga jer su mi slucajno poslali dva paketa :) (saljem slike)

battlelog: DerpishHerpish
14 godina
Re: Rast mišića i visina
Encyanix kaže...

Evo rezlutati u proteklih 25 dana korištenja kreatina, whey i glukoze, napredak sam napisao okvirno koliko sam ojaco koji dio tijela.

Snaga: Prije-  Prsa(bench)- 40kg, Leđa(povlacenje na lat masini)- 50kila, Biceps (jednorucni uteg)- 10/12kg, triceps(potisak sipkom)- 18kg. 

Sada- Prsa(bench)- 47.5kg, Leđa(povlacenje na lat masini)- 60kila, Biceps (jednorucni uteg)- 14kg, Triceps(potisak sipkom)- 23kg.

Masa: Prije 73 kile, sada 76-77

Mislim da je ovo stvarno jedan ok napredak :D

može linkovi suplemenata :D

battlelog: DerpishHerpish
15 godina
Encyanix kaže...

Evo rezlutati u proteklih 25 dana korištenja kreatina, whey i glukoze, napredak sam napisao okvirno koliko sam ojaco koji dio tijela.

Snaga: Prije-  Prsa(bench)- 40kg, Leđa(povlacenje na lat masini)- 50kila, Biceps (jednorucni uteg)- 10/12kg, triceps(potisak sipkom)- 18kg. 

Sada- Prsa(bench)- 47.5kg, Leđa(povlacenje na lat masini)- 60kila, Biceps (jednorucni uteg)- 14kg, Triceps(potisak sipkom)- 23kg.

Samo da ti kazem, da ces popustit sa snagom ukoliko prestanes s kreatinom a radio si punjenje, vjerovatno si zato tako brzo napredovao, kreatin je najbolje uzimati 2x5g non stop dok ne potrosis, inace ako radis punjenje navuces vodu , dobis kile i snagu a kada to ode razocaras se...

Um caruje, dok snaga ne popizdi..
18 godina
Rast mišića i visina

Ma nije to baš tako. Samo mora nastaviti sa režimom prehrane i vježbanja, ništa mu se "negativnoga" neće desiti.

Možda osjeti prvih dana nešto slabiji peak snage, no i to se ustabili.

Pa proizvodi organizam i sam kreatin, a i može ga unijeti hranom.

15 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Samo da ti kazem, da ces popustit sa snagom ukoliko prestanes s kreatinom a radio si punjenje, vjerovatno si zato tako brzo napredovao, kreatin je najbolje uzimati 2x5g non stop dok ne potrosis, inace ako radis punjenje navuces vodu , dobis kile i snagu a kada to ode razocaras se...

A šta će se desit ako ga uzimaš duže vrijeme tj. dok ga ne potrošiš,pa onda ga nakon toga više ne piješ??  Čitao sam da treba radit pauze s konzumiranjem kreatina jer ako ga stalno uzimaš da će ga tjelo prestati proizvoditi. E sad,dali je to istina to neznam,volio bi kad bi mi mogao netko iskusniji reći nešto više o tome.

www.fotoprizma.com
16 godina
ProTeinZ kaže...
Encyanix kaže...

može linkovi suplemenata :D

E procitao sam post al nisam mogao odg.. pa evo linkova :P

Proteini
Kreatini 

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
15 godina
Rast mišića i visina

ma taj kreatin ti je prevara teska :) to si uzmes ono cisto prije ljeta ako zelis izgledat jos "napumpanije" za neki show off,mislim inace je super stvar samo kad prestanes koristit bas te lupi u psihu :)

16 godina
crack kaže...

ma taj kreatin ti je prevara teska :) to si uzmes ono cisto prije ljeta ako zelis izgledat jos "napumpanije" za neki show off,mislim inace je super stvar samo kad prestanes koristit bas te lupi u psihu :)

Hahahha vidit cemo, jos ga moram par dana korsitit hah

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
18 godina
crack kaže...

Nadam se da je taj smajli zato jer se šališ, inače sam ja lupit u psihu ohoho godina...

15 godina
Rast mišića i visina

ma nebrini nemislim da poludis nego onako u kratkom vremenu izgubis kilu dvije tri a ako tesko dobivas kile to te "slomi" u glavi.

18 godina
crack kaže...

ma nebrini nemislim da poludis nego onako u kratkom vremenu izgubis kilu dvije tri a ako tesko dobivas kile to te "slomi" u glavi.

Ma u kratkom vremenu možeš samo vodu izgubiti. To obično gube i oni koji idu na rigorozne dijete, pa

misle da su nešto postigli, tj. "istopili mast". Kreatin ne daje masu, samo hrana. Ok, on pospješuje

"hranjenje" mišićnih vlakana, jer pospješuje obnavljanje ATP-a(jedine energije koju mišići koriste) ali
ATP se dobija naravno samo iz hrane dakle, iz masti, ugljikohidrata... Time što hidratizira (mišićnu) stanicu,

ona može u sebi uskladištiti više proteina, pa onda kad jelte, u teoriji, kao posljedica vježbanja,
dolazi do obnove mišićnih vlakana, eto, oni imaju na raspolaganju više gradivnih elemenata,

što bi onda značilo da ćemo imati i više mišića ako se hranimo bogatom proteinskom hranom.
Ali kažem, nije to sad nekakvi čarobni napitak bez kojeg smo obični gali, a sa kojim postajemo
Obelix :) Ne osjeti se drastična razlika.

17 godina
Rast mišića i visina

Pratim temu neko vrijeme i vidim da tu ima i iskunijih ljudi koji brinu o svom tjelu. Dakle ovako. Prije 2 godine sam imao 92kg na svojih 181 cm visine. Naravno nisu to bili mišići nego zbog nekih (privatnih) problema i nisam baš mogao pazit na prehranu. Kad sam krenu na faks odlučio sam tome stati na kraj. I fakat kroz godinu i pol sam došao na 78kg i već pola godine sam na toj težini. Težina je super i osjećam se super. Bez obzira kaj sam na toj težini zadnjih 6 mjeseci smanjio sam obujam struka za 2 konfeksijska broja (tak da sam naravno morao i nove hlače nabavit :D) Sve je to super. Ali me sad sam dobio volju da izgradim malo tjelo. I to dobro napreduje, gradim polako mišiće. No problem mi stvara nezategnuta koža oko struka. Sad nezz dal da nastavim sa sadašnjim programom pa će se to sredit polako ili da idem na koji kg više pa tako sredim.

Vježbam 4-5 dana tjedno po 1h svaku večer. Vježbe se sastoje od obaveznih 20-ak minuta orbiteka. Nakon toga idem na utege ili trbušnjake (3 vrste). Znači 1 dan orbitek+utezi, 2. dan orbitek + trbušnjaci. Radim sa bućicama težine 8 i 12kg. Te dižem bench (ležeći) do 50kg. To mi je i dostupno od sprava. Hranim se u studentskoj menzi. Dostupna mi je pohana piletina (nje ima na bacanje). Izbjegavam priloge osim ako je povrće u pitanju. Kruh, slatko, gazirano izbjegavam. Svaki 2. vikend znam malo se opustit s društvom pa se popije koja piva i sl. Ali zato kroz tjedan pijem samo vodu (negaziranu).

Sad me zanima hoću li kroz 2-3 mjeseca uspijet zategnut taj struk. Trebam li pojačat prehranu tj. trebam li dizat masu ili da ovako nastavim. Stavit ću sliku da vidite o čemu se radi.

18 godina
plavi08 kaže...

Sad me zanima hoću li kroz 2-3 mjeseca uspijet zategnut taj struk. Trebam li pojačat prehranu tj. trebam li dizat masu ili da ovako nastavim. Stavit ću sliku da vidite o čemu se radi.

Ja mislim da će se struk zategnuti, samo nastavi tim tempom.
Dizanje mase neće zategnuti struk, može povećat mišiće i snagu, ali struk,

to će se koža zategnuti bez brige, mlad si i koža je dovoljno elastična i prilagodljiva.

17 godina

Orbitrek {#}

Idi trčati, plivati, pusti vražji obritrek. I probaj izbjegavati pohano, barem odvoji "pohani" dio. Kruh jedi ali crni ili sa sjemenkama neki.

Najbrže ćeš skinuti salo trčanjem/plivanjem. Za definiciju naravno utezi i tako. Trbušnjaci i nisu nešto potrebni, bolje radi neke druge vježbe a ne samo njih. Recimo upor, bočni upor (za core, brutala), zatim čučnjeve dodaj (pazi da su ti leđa ravna i da koljena ne idu naprijed, te se spustiš do oko 90stupnjeva, ne niže a ne ni više). 

Ima toliko vježbi koje možeš raditi...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

sta se vise isplati uzet sipku i utege ili par kratkih  skipa i utege???

17 godina
Pero Dinamit kaže...

Orbitrek {#}

Kroz ljeto sam trčao. Sada baš i nemam prilike. Što zbog vremena što zbog lokacije. Pa mi orbitrek služi za zamjenu. Pohano nemogu izbjeć kad se moram hranit u studentskoj menzi, a i nemam novca da si priuštim nešto drugo. U pitanju je pohana piletina rijetko kad nešto 2. Ma radim razne vježbe sa utezima i sve sam zadovoljniji definicijom i vidi se napredak. Muči me jedino taj struk. Tj ta nezategnuta koža. Sala gotvo da više i nema. Nastavit ću ovako još mjesec-dva pa ću vidjet rezultate.

14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Orbitrek {#}

Sa orbitrekom je baza da software krivo izbacuje (uglavnom) na ekran koliko si kalorija potrosio svojim radom. Jer neko ce na njemu radit 15 minuta i pojavit ce se poruka da ste sagorjeli 250 kalorija. Onda cete vidjet na internetu, ah trčanje troši 150 u 15 minuta a orbitrek me uopce ne umori ili zdaise i onda svi padnu na to. Za to sve one žene bucmaste u teretani umjesto trčanja stalno po tom orbitreku se gegaju i dobijaju puno slabiji učinak nego da su trčale.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina

Pa imam osjećaj da na tog dreku mogu satima raditi, a koja je onda svrha ako se ne umoriš? Bilo koju aerobnu vježbu za brže sagorijevanje kalorija, ali da ima učinka.

10min trčanja dnevno = drek. Salo se tek nakon 20ak min trčanja počinje trošiti.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bolje 10 min nego nista.

18 godina
Pero Dinamit kaže...

Orbitrek {#}

Nije orbitrek loš. Loši su korisnici. Na punom opterećenju simulira skijaško trčanje
 i garantiram da ćeš nakon 3 minute visokog intenziteta ispustiti dušu.

Pero Dinamit kaže...

Pa imam osjećaj da na tog dreku mogu satima raditi, a koja je onda svrha ako se ne umoriš? Bilo koju aerobnu vježbu za brže sagorijevanje kalorija, ali da ima učinka.

10min trčanja dnevno = drek. Salo se tek nakon 20ak min trčanja počinje trošiti.

Vidim ljude po Maksimiru ili Jarunu na biciklima u cruise modu - dakle zasjeli i ne okreću pedale,
i kažu da su imali čak dva sata "biciklističku turu". Da, imali su turu - sjedili na njemu i klafrali na mobitele:)
Ponavljam, nije orbitrek loš, loši su korisnici. Priča o početku trošenja sala nakon 20 minuta je davno srušen mit.
Ali ljudima ostalo u glavi pa samo prenose s jednog na drugo ko ospice.

Jabulani kaže...

Bolje 10 min nego nista.

Točno. Vjerovali ili ne - i 3 minute je OK: naučno nepobitno dokazano!
http://www.bbc.co.uk/news/health-17177251

Samo iz postanoga razaznajte kvaku: 3 minute najjačeg mogućeg opterećenja koje možete

podnijeti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 17:52 (overhaul).
14 godina
neaktivan

Jos me i tad bolio,ali nekuzim zasto me boli svaki put kad radim sklekove....

dary555
14 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Nije ni cudo da te bole zglobovi ako svaki dan radiš sklekove, ista vjezba se radi max  2 puta tjedno. Napravi pauzu dok te ne prestane bolit. Sklekovi na ravnoj podlozi nisu baš najsretnije riješenje nebi bilo loše da si nabaviš rućke pa s njima radiš.

Usput jedan savjet za sve klince koji pocinju s vježbanjem, izbjegavajte vježbe koje zahtjevaju dizanje utega iznad glave tipa military press jer rade pritisak na kralježnicu pa mogu zaustavit rast.

Pa kako onda da postignem visu razinu....

dary555
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ljudi,koliki postotak tezine se dize sa sklekovima? Ja imam 75kg pa koliko otprilike dizem?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Oko 70%

17 godina

nije sigurno 70% jel bi to od moje tezine bilo oko 55 kila a na bencu jedva napravim 6 ponavljanja sa 60 kila,a skelove mogu 40 napravit bez ikakvog problema

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zavisi kakve sklekove radiš.

Sklekovi sa rukama na klupi a noge dole,dižeš 50% svoje težine.

Normalni sklekovi oko 60% svoje težine.

A sklekovi sa podignutim nogama na klupi,podižeš oko 75% svoje težine. 

Link:  http://cwanamaker.hubpages.com/hub/How-Much-Weight-Do-You-Actually-Push-Up-During-a-Pushup

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 17:39 (TriP).
13 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
Ljudi,koliki postotak tezine se dize sa sklekovima? Ja imam 75kg pa koliko otprilike dizem?

Nemoj se baš zamarat tim. Ako hoćeš nabit masu na tricepsu i prsima bolje bi ti bilo da koristiš tegove ako si u mogućnosti. Sklekovi ti idu više na izdržljivost. Znam ljude mogu uradit 100 sklekova a na benču 30 kila i kapak.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma mozes i sa sklekovima dosta napravit, samo treba improvizirat.

17 godina
Rast mišića i visina

ako su vam klasicni sklekovi prelagani, ima i drugih vrsta, cak onih koje na pocetku necete moc napravit vise od par puta.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jesu zobeni i raženi kruh dobri? Kupio sam si pileca prsa(salamu) i raženi kruh, to si mislim za u školu nosit, pa pitam jel dobro za gubljenje kilograma? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice