Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.154
|
čitano: 9.041.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

ma samo nek ovi koji se najvise ku*ce i pricaju da sve znaju stave sliku, pa da vidimo kako djeluju te vjezbe.

na kog ciljaš :) 

inace podrzavam ovo oko postanja napretka sta se tice kilaza pojedinih vjezbi.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

prvi put da vidim ovu temu pa da se i ja javim,idem u teretanu oko 2 mjeseca,prije sam trenirao veslanje godinu i po,i dosadilo mi na zimu(praznike) pa sam odustao,i onda 9 mjeseci pauza,ful sam se udebljao i nije mi do treniranja nijednog sporta pa sam krenuo u teretanu sa par prijatelja,imam 17 godina,visok sam 180cm i tezak 70-75kg,dok sam trenirao veslanje sam imao manje od 65.Treniram 5 puta tjedno(pon,uto,cet,pet,sub).Prijatelj od starog je trener u teretani pa sam ga pitao da mi da neki program po kojem cu trenirati.Znaci ovako radim.Svaku vjezbu 4 serije po 8-10 ponavljanja.

Ponedjeljak:Trbuh,Noge,Leđa,Ruke(biceps,triceps)

Utorak:Prsa,ramena,trbuh

Cetvrtak:Trbuh,leđa,ramena,noge

Petak:Ramena,ruke,prsa

Subota:Trbuh,leđa,ramena,noge

Donja leđa su mi bila najslabija kad sam poceo trenirat pa ih napravim 2 serije hiperextenzija nakon svakog treninga kad ne radim leđa,hiperextenzija ili deadlift,to mi najvise ubije leđa.Kad sam krenuo sam deadlift radio sa jadnih 40 kila,sad sa 70-80 radim,veslanje u pretklonu sipkom sam sa 25 radio,sad sa 55,uglavnom sve sam dosta pojacao ali najviše leđa.Moze par tipsova kako da skinem salo oko struka,nikako neide ca,sta bi trebao jest a sta bi trebao izbjegavat,koliko bi trebao trcati i kojim tempom...hvala

l<l<l<l<l<l
16 godina
neaktivan
intexuz kaže...

prvi put da vidim ovu temu pa da se i ja javim,idem u teretanu oko 2 mjeseca,prije sam trenirao veslanje godinu i po,i dosadilo mi na zimu(praznike) pa sam odustao,i onda 9 mjeseci pauza,ful sam se udebljao i nije mi do treniranja nijednog sporta pa sam krenuo u teretanu sa par prijatelja,imam 17 godina,visok sam 180cm i tezak 70-75kg,dok sam trenirao veslanje sam imao manje od 65.Treniram 5 puta tjedno(pon,uto,cet,pet,sub).Prijatelj od starog je trener u teretani pa sam ga pitao da mi da neki program po kojem cu trenirati.Znaci ovako radim.Svaku vjezbu 4 serije po 8-10 ponavljanja.

Ponedjeljak:Trbuh,Noge,Leđa,Ruke(biceps,triceps)

Utorak:Prsa,ramena,trbuh

Cetvrtak:Trbuh,leđa,ramena,noge

Petak:Ramena,ruke,prsa

Subota:Trbuh,leđa,ramena,noge

Donja leđa su mi bila najslabija kad sam poceo trenirat pa ih napravim 2 serije hiperextenzija nakon svakog treninga kad ne radim leđa,hiperextenzija ili deadlift,to mi najvise ubije leđa.Kad sam krenuo sam deadlift radio sa jadnih 40 kila,sad sa 70-80 radim,veslanje u pretklonu sipkom sam sa 25 radio,sad sa 55,uglavnom sve sam dosta pojacao ali najviše leđa.Moze par tipsova kako da skinem salo oko struka,nikako neide ca,sta bi trebao jest a sta bi trebao izbjegavat,koliko bi trebao trcati i kojim tempom...hvala

si ziher da je on trener :) ovaj trening je totalka loš imas tricps ponedjeljak,onda oped u utorak isto,ista stvar sa trbuhom ,četvrtak,petak i subotu  imas ramena.

neznam sta si skrivio tom covjeku,al kakav ti je trening dao mislim da mu nisi drag :)

18 godina
intexuz kaže...

prvi put da vidim ovu temu pa da se i ja javim,idem u teretanu oko 2 mjeseca....

eo ti jedan dobar trening ovo sta ti radis mi bas i ne izgleda obecavajuce

Ponedeljak

Kvadricepsi

Cucnjevi: 4 serije; 12, 8, 6, 3 ponavljanja.

Nozna extenzija: 3 serije; 10, 8, 6 ponavljanja.

Zadnja loza

Lezeci nozni pregib: 3 serije; 10, 8, 6 ponavljanja.

Listovi

Stojece podizanje na prste: 3 serije; 15, 12, 8 ponavljanja.

Sreda

Grudi

Bench pres: 4 serije; 12, 8, 5, 5 ponavljanja.

Tezinski razboj: 3 serije; 10, 8, 6 ponavljanja.

Ramena

Sedeci potisak za ramena: 3 serije; 10, 8, 6 ponavljanja.

Lateralno podizanje u stranu: 3 serije; 12, 10, 8 ponavljanja.

Tricepsi

Triceps potisak na lat masini: 3 serije; 10, 8, 6 ponavljanja.

Lezeca ekstenzija: 3 serije; 10, 8, 6 ponavljanja.

Petak

Ledja

Mrtvo dizanje: 5 serija; 20, 15, 12, 8, 2 ponavljanja.

Veslanje dv. tegom: 3 serije; 8, 6, 6 ponavljanja.

Lat masina ispred vrata: 3 serije; 10, 8, 6 ponavljanja.

Bicepsi

Dvorucni biceps pregib: 3 serije; 10, 8, 6 ponavljanja.

Sedeci pregib bucicama: 3 serije; 10, 8, 6 ponavljanja.

Napomena: Za tri osnovne vezbe (cucanj, bench pres i mrtvo dizanje), zagrejte se sa tri lake serije. Za sve ostale vezbe, dovoljne su 2 lake serije za zagrevanje.

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 17:22 (R4zOR229).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ne razumijem sta je tako lose u mom treningu,normalan low volume high frequency trening,normalno da cu radit 2-3 puta tjedno sve posto odradim 2 vjezbe po danu,ima 5-6 vjezba i to mi je to

l<l<l<l<l<l
16 godina
neaktivan
intexuz kaže...

ne razumijem sta je tako lose u mom treningu,normalan low volume high frequency trening,normalno da cu radit 2-3 puta tjedno sve posto odradim 2 vjezbe po danu,ima 5-6 vjezba i to mi je to

misic se mora odmarati poslje naprezanja,ako radis prsa u ponedjeljak sljedeci put ih radis tek najranije u srijedu. moras imat rupu od nekih 48 h da se misic odmori inace je vjezba kontraproduktivna.

17 godina
crack kaže...
mar123 kaže...

ma samo nek ovi koji se najvise ku*ce i pricaju da sve znaju stave sliku, pa da vidimo kako djeluju te vjezbe.

ma na nikog odredeno, neki znalci su stavili svoje slike i pokazali da ipak i izgledaju u rangu svog znanja ali ima ovih sto pricaju a o svojim rezultatima nista, kad vec znaju nek nam pokazu sto su napravili od sebe.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ev moje jedno pitanje,, valjal stavit foliju preko stomaka kad se trci da se salo sto vise topii...

Ja hocu smrsat malo da mi se vide trbusnii.. jedan mi 'bilder' reko da nevelja vjezbat snagu i mrsat zajedno???

AA
13 godina
neaktivan
Ne valja. Definiraj vjezbat snagu i mrsat zajedno.
17 godina
mar123 kaže...
crack kaže...
mar123 kaže...

ma na nikog odredeno, neki znalci su stavili svoje slike i pokazali da ipak i izgledaju u rangu svog znanja ali ima ovih sto pricaju a o svojim rezultatima nista, kad vec znaju nek nam pokazu sto su napravili od sebe.

Ti si sam podijelio dovoljno savjeta u kojima su jednostavno cinjenice krive.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

znaci u teretani sam vec 5 miseci ima san u 5. misecu 66 kg/197 cm sad imam 82 kg/ 197 cm nabio sam 10 kg u zadnjih 2 miseca i poceli su se slabije trbusni vidjet.. dali preporucujete cardio kakav?

Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz (4 CPUs), ~3.1GHz,NVIDIA GeForce GTX 460,4096MB RAM,Windows 7 Ultimate 64-bit SP 1
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

177cm/67kg

Jel valja ovo ista :P

Slikano prije 2 dana.

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
17 godina
vrucajanjetina kaže...
mar123 kaže...
crack kaže...
mar123 kaže...

Ti si sam podijelio dovoljno savjeta u kojima su jednostavno cinjenice krive.

da, tvoje su tocne. nego jos ne vidim tvoje slike...

18 godina
toniancic kaže...

Ev moje jedno pitanje,, valjal stavit foliju preko stomaka kad se trci da se salo sto vise topii...

Ja hocu smrsat malo da mi se vide trbusnii.. jedan mi 'bilder' reko da nevelja vjezbat snagu i mrsat zajedno???

Nikako i nikad foliju. Znojenje postoji da hladi organizam, to ti ne curi salo kroz pore na koži,
samo si kroz znoj radiš dehidraciju i time gubiš dragocjene mineralne soli i slabiš..
Dali se ti više ili manje znojiš nema nikakve veze sa topljenjem sala.
Salo se na živom čovjeku ne topi, nismo svinje da se od nas prave žvarci.
Dakle kako izgubiti salo? Prvo prilagodiš prehranu(i piće!), drugo režim hranjenja,
treće vrijeme vježbanja i odmor. Može se mršaviti i ostati u formi(dakle u snazi), ali da će ti
ko eddieu murphieu u "Nutty proffesor" salo preseliti u mišićno tkivo - neće.

MR.Boro kaže...

znaci u teretani sam vec 5 miseci ima san u 5. misecu 66 kg/197 cm sad imam 82 kg/ 197 cm nabio sam 10 kg u zadnjih 2 miseca i poceli su se slabije trbusni vidjet.. dali preporucujete cardio kakav?

Pa prvo vidi -što jedeš? Koliko i kako treniraš? Piješ li pivo, sokove?
Inače, kombinacija HIIT treninga i tereta je po meni zabavnija od monotonog
kardia, a po mnogima (i meni iz osobnog iskustva) sasvim uredno pomaže u kontroli masnog tkiva.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako si u 2mj nabio 10kg mase znaci ovih 7-8 kila su ti čisto salo jer je fizicki nemoguce nabit, nisam sad siguran mislim max kilu mišića ili možda manje mjesećno, ok može se dobit više mišića ali samo ako si totalni početnik onda se dobiju noob gainovi na pocetku.

17 godina
mar123 kaže...

da, tvoje su tocne. nego jos ne vidim tvoje slike...

Hvala. Ni neces. Sumnjivo je malo da ti se toliko gledaju moje slike hahah

15 godina
neaktivan

Radim skoro svaku vecer sklekove (50-100) na 1ruci 30.. trbusnjaka isto oko 100,
i lupam u zid sa rukavicama (dok nenabavim vrecu) xD...
trcim 3x tjedno po 30min... Jedem 2-3puta na dan ..sve osim kruha.. ja mislim da bi ovako mogo smrsatt?,  

AA
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ubaci još u to čućnjeve i to je to.

15 godina
neaktivan

radim i njih zabb sam..stavim ovaj uteg na ramena i pumpajj...
ruke su mi razvijene samo moram nekako salo sa stomaka skinut
inace moja visina -173/175
          tezina  73/75kg 

AA
16 godina
neaktivan
toniancic kaže...

Radim skoro svaku vecer sklekove (50-100) na 1ruci 30.. trbusnjaka isto oko 100,
trcim 3x tjedno po 30min... Jedem 2-3puta na dan ..sve osim kruha.. ja mislim da bi ovako mogo smrsatt?,  

Ma malo više sklekova ubaci, šta ti je samo 100 komada.
I da samo trčiš 3 puta tjedno smršavio bi, iako probaj barem na sat vremena trčanje produžiti, tek se onda počnu masti topiti. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pitanje, gdje kupiti nekakvu šipku za pull upove koja se montira na vrata u kući?
I da li će knauf to izdržati? 

15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Pitanje, gdje kupiti nekakvu šipku za pull upove koja se montira na vrata u kući?
I da li će knauf to izdržati? 

ja imam ovu:  http://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Sipka-za-zgibove-Xplorer.aspx ali nisam zadovoljan s njom zato jer kada je montiram na vrata onda se nemogu dizati (neznam kako se ta vježba točno zove) onako da mi šipka dođe iza glave je mi onda laktovi udaraju u štok od vratiju. I trebao bi izdržati knauf jer će opterećenje biti na štoku a ne na knaufu.

www.fotoprizma.com
18 godina
toniancic kaže...

radim i njih zabb sam..stavim ovaj uteg na ramena i pumpajj...
ruke su mi razvijene samo moram nekako salo sa stomaka skinut
inace moja visina -173/175
          tezina  73/75kg 

Slash 666 kaže...
toniancic kaže...

Ma malo više sklekova ubaci, šta ti je samo 100 komada.
I da samo trčiš 3 puta tjedno smršavio bi, iako probaj barem na sat vremena trčanje produžiti, tek se onda počnu masti topiti. 

Ma neee kakve dodatne stotine sklekova, Bolje da stavi teret u ruksak i napravi 10 poštenih. Ali to nema veze sa mršavljenjem. Ove vježbe su dovoljno trošenja kalorija. Nešto ne valja u brehrani. napamet: manje tjestenine, bijelog kruha, slatkiša u pasivno doba dana, više namirnica bogatih bjelančevinama i vlaknima. Svo piće zamijeniti vodom osim eventualno zelenog čaja i kave.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel dobar kukuruzni kruh?

16 godina
neaktivan
TriP kaže...
...

Uf, jako skupo.
Eto ako netko prodaje tu šipku ili zna di je ima za jeftinije nać, neka se javi. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 20:29 (Slash 666).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ZABAB sam pitatt, jel normalno kad se trci da zaboli izmedu vrata i desnog ramena..to mi se stalno desavvaa

AA
16 godina
neaktivan
toniancic kaže...

ZABAB sam pitatt, jel normalno kad se trci da zaboli izmedu vrata i desnog ramena..to mi se stalno desavvaa

Nije, ali zašto nije to ti ne mogu reći.

17 godina
Slash 666 kaže...
TriP kaže...
...

Uf, jako skupo.
Eto ako netko prodaje tu šipku ili zna di je ima za jeftinije nać, neka se javi. 

ja u sloveniji uzimam opremu, svoju lonsdale sipku sam platio 12 eura, isti princip ko ta na linku, odlicno me sluzi.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Gdje točno?

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imaš u Brežicama u Sport 2000 dosta stvari, nisu ni skupe.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice