Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.729.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ne mogu vjerovat...
Jučer sam odradio 5 serija sklekova: 1.serija 15x, pauza 30 sec, 2. serija 20x, pauza 60 sec, 3. i 4. serija, pauze po 30 sec po 13x i 5. serija 15x

Zadnja serija je bila brutalna, nisam se želio uništit skroz i dobro je da nisam jer me sada sve boli, ne znam kako, al me bole latovi, a boli me i gornji dio prsa, a radio sam obične sklekove.

Usput jedno pitanje, kad noge stavim na povišeno mjesto po nekoj logici bi mi trebali takvi sklekovi više udarat gornji dio prsa, jesam li u pravu. Ako nisam, molim da me ispravite ili nadopunite...

15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
1.Lovac kaže...

Evo ne mogu vjerovat...
Jučer sam odradio 5 serija sklekova: 1.serija 15x, pauza 30 sec, 2. serija 20x, pauza 60 sec, 3. i 4. serija, pauze po 30 sec po 13x i 5. serija 15x

Zadnja serija je bila brutalna, nisam se želio uništit skroz i dobro je da nisam jer me sada sve boli, ne znam kako, al me bole latovi, a boli me i gornji dio prsa, a radio sam obične sklekove.

Usput jedno pitanje, kad noge stavim na povišeno mjesto po nekoj logici bi mi trebali takvi sklekovi više udarat gornji dio prsa, jesam li u pravu. Ako nisam, molim da me ispravite ili nadopunite...

Kad noge stavis na poviseno mjesto većom silom moras dizat "teret".Nisu samo prsa opterećena više nego i ostali mišići na koje djeluju sklekovi.

Sharing Is NOT Stealing!
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo malo raznih vjezbi koje mozete bilo gdje raditi :D

BF3 nick: herdjuro
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 21:11 (1337Raptor).
17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Evo ne mogu vjerovat...

Da, ali radije počni raditi pike press i napreduj do skleka u stoju na rukama (protiv zida) ili do skleka s jednom rukom. S ovakvim viskim ponavljanjima nemoj očekivati veliko napredovanje u snazi ili masi.

1337Raptor kaže...

Evo malo raznih vjezbi koje mozete bilo gdje raditi :D

Ovo sa trbušnjacima jer prese*avanje. Dovoljna ti je jedna vježba za trbušnjake sa 2-3 seta. Ista glupost kao kad netko kaže da ti treba nekoliko vježbi za biceps.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

nakon umjerenog vježbanja noga me boli.točnije ne boli me kad mirujem nego čim krenem trčat lijeva noga me boli i ne mogu normalno hodat.za 1 sat bol nestane i tako u krug.

i kad radim sklekove u desnom ramenu mi nešto škljoca.zna li itko kako da se riješim toga jer mi ometa vježbanje?

Avenged Sevenfold foREVer!
15 godina
Rast mišića i visina

Baš sam danas kupio zobene pahuljice čisto da probam.. Okus i nije baš nešto extra ,ali se može podnijeti..

E sad, kakve su zobene pahuljice za dobijanje na težini? Mislio sam ih uzimati ujutro.. Kolika bi uopće bila optimalna količina zobi i mlijeka za jedan obrok ili međuobrok?

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
18 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Baš sam danas kupio zobene pahuljice čisto da probam.. Okus i nije baš nešto extra ,ali se može podnijeti..

E sad, kakve su zobene pahuljice za dobijanje na težini? Mislio sam ih uzimati ujutro.. Kolika bi uopće bila optimalna količina zobi i mlijeka za jedan obrok ili međuobrok?

zobene se jedu za zajutrak

100g zobenih (sitno zrno), 3dcl mlijeka i 1 banana narezana na kolutiće

ili sve to u blender i popit...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja mislim da sam ja jedina osoba ovdje koja obožava zobene pahuljice :D

18 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

I ja ih volim, ali samo od Hahnea.

15 godina
neaktivan
Ziga kaže...
cod4gamer kaže...

ja uzimam u DM-a neke ekološke.odlične su mi i mogu reć ujutro se odmah bolje osjećam i u školi postižem bolje rezultate odkad njih jedem. 

15 godina
Ziga kaže...
cod4gamer kaže...

Te sam baš i kupio. http://online.konzum.hr/products/50009024

Iznenadilo me kako su jeftine. 6kn 500g što je dovoljno za 5 dana.

15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Ziga kaže...
cod4gamer kaže...

Te sam baš i kupio. http://online.konzum.hr/products/50009024

Iznenadilo me kako su jeftine. 6kn 500g što je dovoljno za 5 dana.

ja svoje plaćam oko 16kn (nisam siguran u cijenu 100%)čim ove potrošim probat ću te od hahnea

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koje vježbe preporučate za biceps i podlaktice?

Bilo šta osim zgibova koji mi užasno idu

Mislim vježbat kod kuće.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
17 godina
Rast mišića i visina

naravno da ti zgibovi uzasno idu kad ih ne radis, pocni radit malo po malo i ic ce ti, za 2 tjedna ces moc napravit 5 komada odjednom.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

naravno da ti zgibovi uzasno idu kad ih ne radis, pocni radit malo po malo i ic ce ti, za 2 tjedna ces moc napravit 5 komada odjednom.

Vježbat ću, pa javim rezultate.

Još prijedloga?

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
16 godina
Rast mišića i visina

Evo jednog decka koji dobija bicepse trcanjem (imate jos nekih saveta {#})

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
17 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Mislim vježbat kod kuće.

Grease the Groove.

Ovo ti radi fantastično za vježbe poput zgibova. Meni su leđa i ponavljanja veoma narasli na ovome sistemu.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
15 godina
I.Kk kaže...
donator_bubrega kaže...

Mislim vježbat kod kuće.

Grease the Groove.

Ovo ti radi fantastično za vježbe poput zgibova. Meni su leđa i ponavljanja veoma narasli na ovome sistemu.

Ne kužim ovo baš..

Po ovome Grease the Groove, treba raditi ponavljanja kad se sjetiš tokom dana ,ali bez previše umaranja? Znači npr. napravim sad par ponavljanja i onda kada se sjetim za pola sata-sat-dva opet?

17 godina
neaktivan
dv14 kaže...
I.Kk kaže...
donator_bubrega kaže...

Mislim vježbat kod kuće.

Grease the Groove.

Ne kužim ovo baš..

Po ovome Grease the Groove, treba raditi ponavljanja kad se sjetiš tokom dana ,ali bez previše umaranja? Znači npr. napravim sad par ponavljanja i onda kada se sjetim za pola sata-sat-dva opet?

Pa tako nekako, ali srž ovoga da ne ideš to do otkaza. Budi ponavljanje ili dva ispod otkaza. Tijekom vremena povećaj setove.

Moja GTG rutina je 10 setova zgibova (3 široka nadhvat, 3 normalna nadhvat i 3 podhvat). Uradim 3-4  seta (5 minuta odmora između širokih i 3 minute između ostalih vrsta) odmaram 15 minuta i tako ponovo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 17:24 (I.Kk).
16 godina
neaktivan
I.Kk kaže...

Pa tako nekako, ali srž ovoga da ne ideš to do otkaza. Budi ponavljanje ili dva ispod otkaza. Tijekom vremena povećaj setove.

Moja GTG rutina je 10 setova zgibova (3 široka nadhvat, 3 normalna nadhvat i 3 podhvat). Uradim 3-4  seta (5 minuta odmora između širokih i 3 minute između ostalih vrsta) odmaram 15 minuta i tako ponovo.

Ček znači po ovoj logici...

Ja mogu radit sad seriju od 2 zgiba, za 5 min 2. seriju od 2 zgiba, i tako svakih 5 min cijeli sat vremena?

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
I.Kk kaže...

Ček znači po ovoj logici...

Ja mogu radit sad seriju od 2 zgiba, za 5 min 2. seriju od 2 zgiba, i tako svakih 5 min cijeli sat vremena?

Pa da, ali cilj GTG je da digneš ta ponavljanja da vježbu možeš staviti u svoju glavnu rutinu. Kad ti setovi budu na 10 ponavljanja dodaj težinu ili počni napredovati do zgiba sa jednom rukom (moj trenutni cilj, još dosta mjeseci dok to ne dosegnem).

16 godina
neaktivan
I.Kk kaže...

Pa da, ali cilj GTG je da digneš ta ponavljanja da vježbu možeš staviti u svoju glavnu rutinu. Kad ti setovi budu na 10 ponavljanja dodaj težinu ili počni napredovati do zgiba sa jednom rukom (moj trenutni cilj, još dosta mjeseci dok to ne dosegnem).

Ček znači ovo šta sam ja napisa je dobro?
Meni to izgleda skroz neefikasno...

Btw evo išao radit sklekove i bole me prsa strava...još od utorka kad sam ih zadnji put radia :(

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
I.Kk kaže...

Btw evo išao radit sklekove i bole me prsa strava...još od utorka kad sam ih zadnji put radia :(

Reci to Rusima. Oni su popularizirali taj sustav. Dobro radi, jer što više radiš nekog pokreta, postaješ bolji na njemu. Slično kao sviranje instrumenta. Ako si pročitao onaj link, vidjet ćeš da je onaj tip došao do 20 zgibova u jednom setu radeći po ovome sustavu.

Olimpijski dizači treniraju na tome principu, a ako ih pogledaš, vidjet ćeš da su mišićavi i jaki.

15 godina
Rast mišića i visina

To ja znam raditi i sa sklekovima.. Nekada kad se sjetim napravim po jednu seriju. Sad ću počet tu istu stvar i sa zgibovima..

Problem mi je šipka.. Nije dovoljno dugačka za široka hvat pa mogu samo raditi uski hvat i hvat u razini ramena. Valjda je to ok?

Inače, mene od sklekove rijetko bole prsa. Više me ramena sutradan bole,

17 godina
neaktivan
dv14 kaže...

To ja znam raditi i sa sklekovima.. Nekada kad se sjetim napravim po jednu seriju. Sad ću počet tu istu stvar i sa zgibovima..

Problem mi je šipka.. Nije dovoljno dugačka za široka hvat pa mogu samo raditi uski hvat i hvat u razini ramena. Valjda je to ok?

Inače, mene od sklekove rijetko bole prsa. Više me ramena sutradan bole,

Kao da ti treba širok hvat, EMG mjerenja pokazuju da leđa ne rade više, nego ruke manje pa zato osjećaš više umora u leđima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 21:35 (I.Kk).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovo bi nam svima morao bit cilj :D

18 godina
1.Lovac kaže...

Šta si bre ko baba, boli me ovo, boli me ono... {#}

Pa jbte, mene ako ništa ne boli poslije treninga, onda mi bude loše, kao da nisam ništa ni radio.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Muhhamad Ali: "I don't count my sit-ups. I only start counting when it starts hurting. When I feel pain, that's when it really counts."

Po meni zgibove bi trebao raditi do otkaza, nez...

Sta imas u tome ako ne pokusavas prelaziti svoje granice, kako ces se poboljsavati; tj. mozes, ali to dugo traje i nije toliko efikasno.

Dok si bas pocetnik pokusaj tako, ali cim to malo usavrsis daj sve od sebe, jedino tako ces uspjet postici znacajan napredak.

BF3 nick: herdjuro
17 godina
neaktivan
1337Raptor kaže...

Muhhamad Ali: "I don't count my sit-ups. I only start counting when it starts hurting. When I feel pain, that's when it really counts."

Po meni zgibove bi trebao raditi do otkaza, nez...

Sta imas u tome ako ne pokusavas prelaziti svoje granice, kako ces se poboljsavati; tj. mozes, ali to dugo traje i nije toliko efikasno.

Dok si bas pocetnik pokusaj tako, ali cim to malo usavrsis daj sve od sebe, jedino tako ces uspjet postici znacajan napredak.

Treniranje do otkaza je jedna od ne baš najboljih stvari za snagu pošto iscrpiš CNS dosta. 

Ja kad bi išao do otkaza na zgibovima, sljedeća sesija bi mi patila zbog toga. Ako pogledaš dosta snagatora (ne bodybuildera) vidjet ćeš da izbjegavaju otkaz, a isto ćeš vidjeti u trenera za perfomanse.

15 godina
Rast mišića i visina

Može li poslužiti vožnja biciklom kao vježba za noge? Napravim tjedno 1-2 rute u svakoj po 30km.. Nakon toga me više bole nego nego kad radim čučnjeve..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice