Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.728.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
MilkMan kaže...
@pirat01 hahahahahshhha
@dv14 mogu, bilo bi dobro da das neke linkove od vjezbi koje ti radis i koje ti pomazu?
Hvala Vam na brzim odgovorima.

Ja sam tek počeo pravilno raditi vježbe tako da još nema nekog učinka.

Ugl. evo jedan link za sklekove pa kombiniraš:

http://www.building-body.com/vjezbe-za-prsa-tjelesnom-teinom.html

Ako ti kasnije postane prelako, dodaš još težina na sebe i onda radiš..

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Što mislite o Herbalife proizvodima??

16 godina
neaktivan
Hvala!
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
18 godina
kule93 kaže...

To ovisi o dosta elemenata.Da li ćeš raditi samo rekreativno ili ozbiljno, uzimaš li proteine ili ne (ako uzimaš oni sprečavaju pucanje mišićnih vlakana pa je svakako drugačije nego da ne uzimaš pa bi crkavao od upala)

Ma nee covjece. Sta vam je ljudi, pa memojte izmisljati bezveze. Misicna vlakna moraju pucati od napora. Nema to veze sa Proteinima... Bjelancevine(proteini) su samo gradivni elementi misica, nece od jedenja proteina nestati opasnost od muskulfibera. Proteini pomazu da se pri reizgradnji misicnih vlakana ima gradjevnog materijala, i da se organizam pri oporavku od napora ne koristi Postojecim bjelancevinama u misicima pa ne dolazi do katabolizacije (degradacije volumena misica).
DuMe kaže...

A sto bi trebalo misliti? Da od njih rastu misici ili visina?
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 18:30 (overhaul).
15 godina
Rast mišića i visina

Može neko objasnit u čemu je razlika između ovoga i ovoga.

Ako sam ja dobro shvatio ovo drugo za povećanje mase ima manje proteina i više ugljikohidrata. Kod proteina stoji:'' Poboljšava izgaranje masnoća u fazi oblikovanja tijela, zbog niske razine ugljikohidrata''.

Znači li to da ako uzmem ovo drugo da ću dobiti salo?

Koje je uopće bolje?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa ako si mršav i želiš mase taj drugi uzmi, bez UH nećeš dobit masu...

15 godina
neaktivan
dustY kaže...

Može neko objasnit u čemu je razlika između ovoga i ovoga.

Ako sam ja dobro shvatio ovo drugo za povećanje mase ima manje proteina i više ugljikohidrata. Kod proteina stoji:'' Poboljšava izgaranje masnoća u fazi oblikovanja tijela, zbog niske razine ugljikohidrata''.

Znači li to da ako uzmem ovo drugo da ću dobiti salo?

Koje je uopće bolje?

Ako hoćeš masu, puno proteina i ugljikohidrata, a malo masnoća(naravno ne ih izbacit potpuno, nekih 30-40grama dnevno unjet ipak), ugljikohidrate samo kvalitetne, znači izbaci slatko i bijeli kruh.

16 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

Evo vjezbi koje ja radim svaki dan:

-10 sklekova,5 serija

-15 za podlakticu (30 za obje ruke),5 serija

-10 cucnjeva,5 serija

-15 za trapez,5 serija

-10 za bicepse (20 za obje ruke),5 serija

-10 za ramena,5 serija

To radim vec mjesec dana i zasad se vide mali pomaci.Izmedu serija imam minutu odmora.

Dali da nastavim tako ili da nesto promjenim?

radi biceps-prsa, leđa-triceps, noge-ramena...sve se to da vježbat doma...i naravno trbušnjaci di češ bez pločica :)

radiš tri serije po 8-10 ponavljanja a za kilažu češ sam vidjet kako češ i šta češ...uglavnom ako si tek krenuo vježbat vidi s nekim tko stvarno ZNA da ti pokaže ukoliko neznaš jer se lako možeš iskrivit i načinit mnogo štete jer dolazi do napora velikih....imaš i videa na internetu naravno ali od toga nema ništa po meni jer onda nitko nebi išao u teretanu svi bi vježbali preko ekrana...i naravno najvažnije PREHRANA!

...train hard, feel good, never give up...
14 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Sve najgore,bolesni sektaši.....suplementi loši i skupi...

18 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kakvi suplementi i te glupe kemije, samo truju organizam.

Ja se svako jutro budim u 5:30, vikendom u 6:30 onda trčanje s psom po Maksimiru, pa doma, tuširanje, zajutrak i odlazak na posao

i cijeli dan sam super.

popodne i predvečer ponovim sve to

14 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Kakvi suplementi i te glupe kemije, samo truju organizam.

Ja se svako jutro budim u 5:30, vikendom u 6:30 onda trčanje s psom po Maksimiru, pa doma, tuširanje, zajutrak i odlazak na posao

i cijeli dan sam super.

popodne i predvečer ponovim sve to

suplementi su za tebe kemija hahahaha i truju organizam :D

Koliko si ono pive popio i čipsa pojeo za vikend?

Kakva ti je prehrana čisto me zanima??

Ma zaboravi ne želim se navući na razgovor već znam kud vodi ;)

18 godina
neaktivan
frane36 kaže...

suplementi su za tebe kemija hahahaha i truju organizam :D

Koliko si ono pive popio i čipsa pojeo za vikend?

Kakva ti je prehrana čisto me zanima??

Ma zaboravi ne želim se navući na razgovor već znam kud vodi ;)

A suplementi nisu kemija? reci mi molim te kako nastane prah? kemijskim procesom

kad već pitaš pa da ti uljudno odgovorim.

Čipsa nisam jeo 3-4mjeseca, za vikend sam popio 4 piva.(petak-nedjelja).

Osim toga pivo ne deblja,  jer njegova prehrambena vrijednost nije veća od ostalih namirnica, a obzirom da je na bazi vode, istu izbaciš van sebe kroz urin ili znoj.,

Prehrana? jedem sve što mi se stavi na tanjur, 4-5 puta dnevno.

u McDonaldsu nisam bio godinama, izbjegavam brzu hranu.

No mogu zahvaliti brzom metabolizmu. Imam 188cm i 87kg. Trčim, planinarim, vozim bicikl, jesen-zima sam u teretani.

Doma slatkiša imam ali samo radi toga kad mi dođu gosti da ih imam čime počastiti, inače nisam ljubitelj grickalica.

Inače ništa posebno.

14 godina
neaktivan

ma sve super samo tako nastavi

16 godina
Rast mišića i visina

Jeli u redu split noge/pull/push tri dana zaredom, svako tolko jedan dan odmora između?

16 godina
Ziga kaže...

A suplementi nisu kemija? reci mi molim te kako nastane prah? kemijskim procesom

Dobro al opet, proteini, to je prirodno i nebi trebalo toliko "stetiti" organizmu osim sto je dobiven kemijskim procesom?

Nothing lasts forever
18 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Dobro al opet, proteini, to je prirodno i nebi trebalo toliko "stetiti" organizmu osim sto je dobiven kemijskim procesom?

Unatoč količini vitamina, minerala koje imamo u voću, povrću mi moramo posezati za zapadnjačkom industrijom tableta, prahova, kapsula i sličnih napitaka...

Slično kao i suplementi za mršavljenje, po meni je to obični marketing koji izbija pare iz džepa radeći place bo efekt.

Evo uzmi naš popularni napitak u prahu (neću navesti ime)..koliko unutra ima vitamina? bilo je prije par godina istraživanje negdje je pisalo da ih ima samo u tragovima i da je pronađen samo šećer.

Neka se korisnici suplemenata ne uvrijede na moj komentar, nisam ništa loše mislio, već isključivo moje mišljenje utjecaja marketinga na ljudsku psihu.

16 godina
Ziga kaže...
Fake_Alert kaže...

Unatoč količini vitamina, minerala koje imamo u voću, povrću mi moramo posezati za zapadnjačkom industrijom tableta, prahova, kapsula i sličnih napitaka...

Slično kao i suplementi za mršavljenje, po meni je to obični marketing koji izbija pare iz džepa radeći place bo efekt.

Evo uzmi naš popularni napitak u prahu (neću navesti ime)..koliko unutra ima vitamina? bilo je prije par godina istraživanje negdje je pisalo da ih ima samo u tragovima i da je pronađen samo šećer.

Neka se korisnici suplemenata ne uvrijede na moj komentar, nisam ništa loše mislio, već isključivo moje mišljenje utjecaja marketinga na ljudsku psihu.

eto konkretno za whey, mislim kako ti očekuješ previše, npr. meni dođe kao jeftini proteinski obrok kojeg popijem s vodom kad si ne stignem piletinu ispeći ili nešto drugo

18 godina
Rast mišića i visina

No dobro, uvijek ima netko na svakoj temi koji je "alternativan" iliti kontra svih dokazanih

i potvrđenih činjenica. Ove priče o cedeviti su isto samo mitovi i legende, jer ona prolazi

redovitu analizu u odjelu za javno zdravstvo. Druga je sad stvar ona pak priča da organizam

ignorira "sintetske" vitamine i da doista u cedeviti ima dosta šećera. Proteini iliti bjelančevine

NISU "stvorene" ni sintetske, to je samo dehidrirani koncentrat, jednako kao što se ima

u dućanu mlijeko u prahu, ili ulje, ili šećer. to su sve koncentrati osnovnih namirnica

(suncokreta, maslina, šećerne repice, ili mlijeka) Dali su bjelančevine placebo ili ne,

a neznam, evo mogu pitat dečke odavde(da se ne hvalim baš poznanstvima, šutjet ću koje).
Bit će da umišljaju.

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina
Jao kako izgledaju pa to su litre steroida ! :D
18 godina
Diplomat kaže...

Ma kako koji, uglavnom se za natjecanje izgladnjuju, koža im je ko papir pa sad pokušavaju

doći k sebi za neko slijedeće natjecanje u bosni.
Inače, u normalnim danima, uglavnom su normalni ljudi, ono, vidi se masa,

ali nije da su ovakvi nauljeni, nakvarcani i vaskularni... No nahraniti mišiće

u normalnim režimima, ide birana hrana, ali nije dovoljna. No i o tome je već

ovdje bilo x puta govora.

15 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

U mad? 

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel može pitanje ovako malo offtopic..zašto su oni svi tako tamni,nisam nikad vidio ni jednog da je blijed? {#}

Bolje biti pijan nego plav xD
18 godina
rfbios kaže...

jel može pitanje ovako malo offtopic..zašto su oni svi tako tamni,nisam nikad vidio ni jednog da je blijed? {#}

Da istaknu kontrastom mišiće i vaskularnost. Zato se kremaju tan uljem.

Na bijelom tenu je kontrast manji. Barem mi tako kažu, ja se nebih nikad

mastio smeđim uljem ko klaun zbog toga:)

15 godina
neaktivan
rfbios kaže...

Od Jan Tana takmičarskih boja :) 

15 godina
overhaul kaže...

No dobro, uvijek ima netko na svakoj temi koji je "alternativan" iliti kontra svih dokazanih

i potvrđenih činjenica. Ove priče o cedeviti su isto samo mitovi i legende, jer ona prolazi

redovitu analizu u odjelu za javno zdravstvo. Druga je sad stvar ona pak priča da organizam

ignorira "sintetske" vitamine i da doista u cedeviti ima dosta šećera. Proteini iliti bjelančevine

NISU "stvorene" ni sintetske, to je samo dehidrirani koncentrat, jednako kao što se ima

u dućanu mlijeko u prahu, ili ulje, ili šećer. to su sve koncentrati osnovnih namirnica

(suncokreta, maslina, šećerne repice, ili mlijeka) Dali su bjelančevine placebo ili ne,

a neznam, evo mogu pitat dečke odavde(da se ne hvalim baš poznanstvima, šutjet ću koje).
Bit će da umišljaju.

Nisi jedini koji pozna decke s drzavnog. {#}

OT. Cedevita je cisti secer, cak se sire glasine ako se popije dan prije nego sto se ide vaditi krv da samo prividno popravlja krvnu sliku (zavarava.).

Um caruje, dok snaga ne popizdi..
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajmo da čujemo ko koga zna :) 

Poznajem Marka,Stjepka,Sandija,Pinju,Veroniku i Mislava :) 

15 godina
hrvoje_zg91 kaže...

Ajmo da čujemo ko koga zna :) 

Poznajem Marka,Stjepka,Sandija,Pinju,Veroniku i Mislava :) 

Ne bih govorio imena, al mogu rec da su decki super, a ne kako se vec prica: " nemaju nista u glavi"...

"Poznajem Marka,Stjepka,Sandija,Pinju,Veroniku i Mislava" - A ja znam: MMA,Judo, Karate,Muay Thai i jos 15 slicnih rjeci :D

Um caruje, dok snaga ne popizdi..
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 22:28 (Brega55).
16 godina
Rast mišića i visina

Joj daj ne lazi {#}

Nothing lasts forever
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

hahahah kakvi hejteri :)

18 godina
Rast mišića i visina

Većina njih je prilično školovana, radi pristojan posao, studira i odriče koječega da bi svakodnevno vježbali.
No naveo sam samo ih kao primjer (ajde i jer mi je ostalo od neki dan u pamćenju natjecanje)
ljudi koji koriste bjelančevine u prehrani i osobnim primjerom dokazuju da one očito nisu Placebo.
Dali će ona napraviti ono što piše na kutijama "brutalno masivno nevjerojatno bujanje

mase mišića" i slično - naravno da neće. TO će učiniti SAMO znoj i napor. Ali da vas napor ne ubije,

osakati, nego ojača, pomaže prehrana, odmor a bome i suplementi, ako se baš ne uspije dnevno

utamaniti kile ribe, sira, jaja, grožđica, itd...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice