Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.720.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Et_Tu_Brute? kaže...

Što je najbolje pojesti/popiti prije/poslije treninga(lagano trčanje oko 3-3.5 km cca. 25 min) da se poveća djelotvornost trčanja. Piti puno vode nakon ili prije trčanja? Pojesti prije ili poslije trčanja? Što jesti? :) Zahvaljivam svima na pomoći!

Netom prije treninga ti je najbolje pojest nešto lagano tipa bananu,čokoladu tj. nešto što ima visoku energetsku vrijednost.Poslije treninga se jednostavno najedeš ali je dobro da je u tom jelu crveno meso.Vodu pit dok trčiš da se ne "osušiš".Pojesti poslije trčanja jer ako se najedeš prije nećeš baš moći trčati.Jesi voće,povrće,orašaste plodove,meso(sve vrste) ,uglavnom raznolika prehrana.

Sharing Is NOT Stealing!
17 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
Ovako...
Bratić slavi 18-ti danas i očekuje se da nešto popijem...
Koliko štetno može to biti za mene? 15godina imam...

Ma neće to imati velikog učinka, osim ako sad ne popiješ velike količine (kao ja za prijateljev rođendan skoro litru jock stocka, litru crnog vina i pola litra pive).

A i pročitaj ovo.

EDIT: Dan poslije toga ili dva ako se sjećam imao sam baš dobar trening.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.3.2012 18:44 (I.Kk).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pitanjce, šta vi mislite o borbi u parteru u teretani. Već sam 2 puta borio s likom koji je 3 puta snažniji od mene a imamo oko 70 kg obojica, dobro smo se iscrpili nemamo nikakvih tehnika, ali povlačili smo jedan drugog koliko smo mogli.
Jel to korisno za išta ili da ne radim to više...

15 godina
neaktivan

Jadan onaj ciji se trening temelji na savjetima iz ovog threada.

16 godina
neaktivan
anabolicaa kaže...

Jadan onaj ciji se trening temelji na savjetima iz ovog threada.

Tu i tamo se nađe nešto korisno, a čim se nešto korisno može pronaći, znači da je tema isplativa :D

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo digo sam se na 75, ali počeo sam pomalo pločice gubit iako nema sala, šta da radim da mi se vrate??

evo i slika da vidite da se nisam omastio nego je otišlo u ruke....

15 godina
neaktivan

Nema tu otislo u ruke, otislo u noge, otislo u guzove. Kilaza se ravnomjerno rasporedjuje, naravno veci dio ode na osjetljiva podrucja tipa stomak i grudi kod muskaraca ali vecinom se ravnomjerno rasporedjuje. Da se to odvija po tvojoj teoriji, onda bi bilo moguce imati 110 kg i stomacinu i nakon izvjesnog vremena samo izgubiti stomacinu a ostatak da ostane isti. Ako si povecao unos UH zbog treninga vjerovatno se tu malo nakupile i vode i svega, malo korigovane ishrane i absi su opet tu. 

16 godina
neaktivan
anabolicaa kaže...

Nema tu otislo u ruke, otislo u noge, otislo u guzove. Kilaza se ravnomjerno rasporedjuje, naravno veci dio ode na osjetljiva podrucja tipa stomak i grudi kod muskaraca ali vecinom se ravnomjerno rasporedjuje. Da se to odvija po tvojoj teoriji, onda bi bilo moguce imati 110 kg i stomacinu i nakon izvjesnog vremena samo izgubiti stomacinu a ostatak da ostane isti. Ako si povecao unos UH zbog treninga vjerovatno se tu malo nakupile i vode i svega, malo korigovane ishrane i absi su opet tu. 

ne znam... ja jedem sve živo, ne pazim na prehranu, ali isto se hranim ko i prije, kada sam imo abse... moguće da su nakupine vode, ali kako se toga rješiti?

15 godina
neaktivan

Pocisti ishranu, uravnotezi unos natrija/kalija, ubacio pokoji kardio i probaj sa "prirodnim" diureticima. Zeleni caj, caj od koprive, persuna itd.

15 godina
uber_low kaže...
anabolicaa kaže...

ne znam... ja jedem sve živo, ne pazim na prehranu, ali isto se hranim ko i prije, kada sam imo abse... moguće da su nakupine vode, ali kako se toga rješiti?

Nemoj da ti se desava da ne pazis na prehranu, prehrana ima 50% uloge u tvom izgledu i rastu mišića.

Na prehranu nebi trebao paziti preko zime tj. tada se treba šopati sa što vise Proteina (Posni,Whey,Piletina)

Tek negdje u proljece 3 mj. trebas pocet sa dijetom i cardio treninzima da skines "višak" i da vidis koliko si dobio ciste misicne mase i koliko si samim time napredovao.

Jasno je kada si u fazi "punjenja" preko zime da ce ti se plocice prekriti...

Pogledaj si samo profi bildere kak izgledaju kad su off season, a kako kad su u season.

Alistair Overeem vs. Brock Lesnar - Match godine 30.12.2011<3
16 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Nemoj da ti se desava da ne pazis na prehranu, prehrana ima 50% uloge u tvom izgledu i rastu mišića.

Na prehranu nebi trebao paziti preko zime tj. tada se treba šopati sa što vise Proteina (Posni,Whey,Piletina)

Tek negdje u proljece 3 mj. trebas pocet sa dijetom i cardio treninzima da skines "višak" i da vidis koliko si dobio ciste misicne mase i koliko si samim time napredovao.

Pogledaj si samo profi bildere kak izgledaju kad su off season, a kako kad su u season.

a gle ja nisam profi bilder nit ću to ikad postati... kreno sam u teretanu da bi dobio respect od svih onih koji su mi uvijek vikali da sam mršav i da se udebljam i ne znam ni ja šta što sam i postigao... bez proteina i bilo čega takvog sam dobio skoro 20 kila mišića, meni se absi još ocrtavaju ali ni približno kao kad sam bio na 70... zapravo još skroz malo se vide... mislim da nema potrebe još za dijetom, to ću nabacit malo prije ljeta i to je to... jedino mi je čudno što sam sad kile počeo dobivat iako nema razlike u prehrani, moj prvi hint je isto bio voda, tako da ću poslušat onaj savjet u vezi čajeva, ako ne pomogne to, onda znam šta je :)

16 godina
neaktivan
uber_low kaže...

... jedino mi je čudno što sam sad kile počeo dobivat iako nema razlike u prehrani, moj prvi hint je isto bio voda, tako da ću poslušat onaj savjet u vezi čajeva, ako ne pomogne to, onda znam šta je :)

Što si mislio pod ovim?

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Što si mislio pod ovim?

voda ti se veže za kožu te koža zadeblja, zato imaš ljude koji imaju ful tanku kožu i sve im se ocrtava i ljude koji imaju i veće i jače mišiće ali im se ne vidi kao prvima

15 godina
neaktivan

Potkozna voda ima ulogu, posebno kod vidljivosti absa kao i separacija  a to zavisi od prehrane. Mozes imati perfect abse, jedan dan se ubij UH-ima i sutra ces imati "zamucen" stomak. Tu je prehrana kljucni faktor, mada je to kao i sve ostalo manje vise indvidualno. 

@uber_low 

Nisi mogao dobiti 20kg misica da se razumijemo. Dobio si 20kg a koliko je tu sala, koliko vode a koliko misica ti to ne znas. 

16 godina
neaktivan
anabolicaa kaže...

Potkozna voda ima ulogu, posebno kod vidljivosti absa kao i separacija  a to zavisi od prehrane. Mozes imati perfect abse, jedan dan se ubij UH-ima i sutra ces imati "zamucen" stomak. Tu je prehrana kljucni faktor, mada je to kao i sve ostalo manje vise indvidualno. 

@uber_low 

Nisi mogao dobiti 20kg misica da se razumijemo. Dobio si 20kg a koliko je tu sala, koliko vode a koliko misica ti to ne znas. 

a dobro da, ali većina od toga su mišići... salo sam probao svesti na minimalu, a za vodu nemam pojma

18 godina
uber_low kaže...
a dobro da, ali većina od toga su mišići... salo sam probao svesti na minimalu, a za vodu nemam pojma

Kolko si visok? Ako sad imaš 75 kg, kaj si imao 55 prije teretane?

Meni još uvijek izgledaš dosta mršavo, pogotovo ruke, izgledaju mi dosta tanko...

PC RULES!!!
15 godina
uber_low kaže...
Brega55 kaže...

a gle ja nisam profi bilder nit ću to ikad postati... kreno sam u teretanu da bi dobio respect od svih onih koji su mi uvijek vikali da sam mršav i da se udebljam i ne znam ni ja šta što sam i postigao... bez proteina i bilo čega takvog sam dobio skoro 20 kila mišića, meni se absi još ocrtavaju ali ni približno kao kad sam bio na 70... zapravo još skroz malo se vide... mislim da nema potrebe još za dijetom, to ću nabacit malo prije ljeta i to je to... jedino mi je čudno što sam sad kile počeo dobivat iako nema razlike u prehrani, moj prvi hint je isto bio voda, tako da ću poslušat onaj savjet u vezi čajeva, ako ne pomogne to, onda znam šta je :)

Krivo si me shvatio, nisam ja mislio da ti zelis postat profi bilder, vec sam ti htio reci da zbog svoje "neumjerne" prehrane su ti se prekrile pločice, te da  bi se trebao "neumjerno" hraniti (šopati) preko zime , a preko ljeta na laganini djetu i povecati cardio treninge...

Profi bildere sam ti samo dao kao primjer... 

Alistair Overeem vs. Brock Lesnar - Match godine 30.12.2011<3
16 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Meni još uvijek izgledaš dosta mršavo, pogotovo ruke, izgledaju mi dosta tanko...

točno, sad sam visok negdje između 170 i 175... što se tiče ruku, bicepsi su mi uvijek bili oke, ali zato podlaktice su katastrofa... čudiš se za kile? ovako, ja ti treniram nogomet i imam poprilično jake noge, isto tako ramena trokut i leđa, podlaktice imam slabe isto kao što i struk imam tanak... neki su mi govorili za podlaktice da će se proširit kasnije jer mi se kosti nisu još razvile jer imam 16 god, sad ne znam :/

18 godina
uber_low kaže...

točno, sad sam visok negdje između 170 i 175... što se tiče ruku, bicepsi su mi uvijek bili oke, ali zato podlaktice su katastrofa... čudiš se za kile? ovako, ja ti treniram nogomet i imam poprilično jake noge, isto tako ramena trokut i leđa, podlaktice imam slabe isto kao što i struk imam tanak... neki su mi govorili za podlaktice da će se proširit kasnije jer mi se kosti nisu još razvile jer imam 16 god, sad ne znam :/

Jednog dana ćeš to zamjetit i pitat se WTF is this. :)

18 godina
uber_low kaže...

A dobro, 16 godina imaš, to sve objašnjava... Nisi se ti još razvio do kraja, bude to došlo na svoje s vremenom...

Što se podlaktica tiče, probaj se malo usredotočit na njih i ojačat ih, jer ako misliš ić u teretanu i radit sa malo ozbiljnijim težinama podlaktice će ti zadavat probleme. 

PC RULES!!!
16 godina
uber_low kaže...
mika2210 kaže...

Noge nisu jake od nogometa :D. Bar ne na taj nacin na koji mislis.

Koliki ti je bench, cucanj, military press, deadlift max?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Imam jedno pitanje,Danas sam bio kod doktora,i uspostavilo se da imam skoliozu 43stupnjeva,rekao je da za 3 mjeseca dođem na pretrage,pa ce se vidit dali cu ici na operaciju.Gledao sam po netu,spravu za zgibove,to jest drsku koja se moze pedesavati,mislio sam se vjesati na nju,da se istegnem,no i pokusati raditi zgibove,pa me zanima,dali se moze negdje kupiti ta sprava,a da ima max sirinu od 110 cm?
15 godina
neaktivan
Dolu kaže...
Imam jedno pitanje,Danas sam bio kod doktora,i uspostavilo se da imam skoliozu 43stupnjeva,rekao je da za 3 mjeseca dođem na pretrage,pa ce se vidit dali cu ici na operaciju.Gledao sam po netu,spravu za zgibove,to jest drsku koja se moze pedesavati,mislio sam se vjesati na nju,da se istegnem,no i pokusati raditi zgibove,pa me zanima,dali se moze negdje kupiti ta sprava,a da ima max sirinu od 110 cm?

Smatram da je kupovanje sprave za zgibove bacanje novca jer uvijek možeš naći neki strop u koji ćeš utiplati malo jače kuke i na nju možeš šipku od 110 cm ...

Što se tvoje bolesti tiće čudi me da ti doktor prvo nije propisao fizikalnu terapiju od najmanje mjesec dana (meni koji sam imao užasno grbavu kičmu=kifloza i povijeno držanje sa 204 cm visine i 70 kg je dotor propisao vježbe i prvo sam dvije godine radio vježbe koje su mi pokazane na fizikalnim a tek od 8. mjeseca ove godine sam prešao na teretanu i druge vježbe..)

Tvoja situacija je vrlo delikatna (skolioza je ako se ne varam povijenost kičme u lijevu ili desnu stranu) osobitno ako je 43 stupnja i smatram da za tako bitne stvari ne trebaš tražiti savjete kod osoba s foruma nego kod stručnjaka predviđenog za taj problem)

LP

P.S. Sretno, želim ti puno uspjeha u rješavanju tog problema{#}

16 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...
uber_low kaže...
mika2210 kaže...

čučanj i deadlift nemam u programu, bench 70kila, a military press 45... ali evo na preši sa 90 kila radim
ovo jake sam mislio široke ;) 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 20:20 (uber_low).
16 godina
uber_low kaže...
vrucajanjetina kaže...
uber_low kaže...
mika2210 kaže...

čučanj i deadlift nemam u programu, bench 70kila, a military press 45... ali evo na preši sa 90 kila radim
ovo jake sam mislio široke ;)

Uvedi cucanj i deadlift. Ozbiljno, to su jako vazne vjezbe, prenose se vrlo dobro u sport i druge vjezbe.

Ovo sa podlaktice te potpuno razumijem,   i ja imam taj problem... Treba poceti uvijek stiskati sipku na svim vjezbama ko manijak pa ce se razjacati, tako sam ja sada poceo. Mene to muci kad radim max dead, sklize mi se i oslabi mi stisak. Odnosno, sad mi postaju problem jer su mi najslabija karika u lancu.

14 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...
uber_low kaže...
vrucajanjetina kaže...
uber_low kaže...
mika2210 kaže...

Ovo sa podlaktice te potpuno razumijem,   i ja imam taj problem... Treba poceti uvijek stiskati sipku na svim vjezbama ko manijak pa ce se razjacati, tako sam ja sada poceo. Mene to muci kad radim max dead, sklize mi se i oslabi mi stisak. Odnosno, sad mi postaju problem jer su mi najslabija karika u lancu.

Za to je dobar dead hang, fino na šipku i držiš kolko možeš pa kako bude sve lakše, smanjiš broj prstiju.

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 0:08 (Mr.greenx).
16 godina
neaktivan
Mr.greenx kaže...

Za to je dobar dead hang, fino na šipku i držiš kolko možeš pa kako bude sve lakše, smanjiš broj prstiju.

e baš to, onaj šugavi izdržaj u visu što pod tjelesnim radimo, je da dobijem svaki put 5 ali prsti mi uvijek na kraju skliznu(problem->podlaktice) iako imam snage za još 4 puta duže se držat...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja deadlift malo radim (JAAKO rijetko) 2-3 covika su mi rekla da nevalja dead radit do 19-20 godina,kad se razvijen do kraja.

Cucanj,noge malo zanemarujem (S tim cu prestat) jer ovaj sto ide samnom u teretanu ne smije puno koljeno opterecivat,a ima jake noge otprije (nogomet)

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
17 godina
neaktivan
insomniac kaže...

Ja deadlift malo radim (JAAKO rijetko) 2-3 covika su mi rekla da nevalja dead radit do 19-20 godina,kad se razvijen do kraja.

Cucanj,noge malo zanemarujem (S tim cu prestat) jer ovaj sto ide samnom u teretanu ne smije puno koljeno opterecivat,a ima jake noge otprije (nogomet)

Neznaš šta propuštaš {#}

http://prehranaitrening-hr.blogspot.com/
16 godina
insomniac kaže...

http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.htm

Nemoj bit pi*ka i počni radit deadlift i čučanj. Vježbe tipa bench press ostavi za kasnije da lijepo legneš i odmoriš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice