Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.720.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
insomniac kaže...

To i pitam,meni je apsurd trcat na traci,ljudi koje vidim u teretani,placaju clanarinu,a utega nisu vidili,samo traka.

Znaci mogu ostat na weight gain-u dok uz to trcim vani? (To nastavljam s plivanjem ljeti)

Meni je to malo nelogično da uzimaš waight gainere i trčiš jer trčanjem skidaš masu, a tebi masa očito treba ;)

Ispravite me ako griješim :P

16 godina
Rast mišića i visina

Nije svako trcanje skidanje sala -.- ... Nije dizanje utega nabijanje mase... Nije sve stvar mase i definicije. Nervira me taj pristup...

Zelis biti jaci, radis vjezbe snage. Zelis izdrzljivost, radis takve vjezbe. Zelis bit bolji u trcanju, zato trcis xD... Kapacitet pluca i tako, krvozilni sustav... Skidas salo jedino ako tako spalis vise kalorija ukupno nego sto uneses sa tom i svim drugim aktivnostima zajedno.

16 godina
DuMe kaže...

Jeli tko od vas uzimao od Sci-tech-a MyoMax??

Kupi najradje whey+kreatin. Nema smisla placati te ugljikohidrate unutra.

18 godina
1.Lovac kaže...
insomniac kaže...

To i pitam,meni je apsurd trcat na traci,ljudi koje vidim u teretani,placaju clanarinu,a utega nisu vidili,samo traka.

Znaci mogu ostat na weight gain-u dok uz to trcim vani? (To nastavljam s plivanjem ljeti)

Meni je to malo nelogično da uzimaš waight gainere i trčiš jer trčanjem skidaš masu, a tebi masa očito treba ;)

Ovisi koje trčanje, naravno, na 50, 100 do 200 metara može biti pravi bilder, samo mora masu vježbati na eksplozivnost.
Za kros, i dulje pruge, jasno efikasnost i ekonomija :) Zato za takvo trčanje, vježba je - trčanje, a masa pri tome šteti jer

jer veliki mišići gutaju više resursa makar ne rade punim opterećenjem, brže se istroše zalihe.

15 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
insomniac kaže...

Ne uzimam gainere. Samo sam u fazi dobivanja mase.

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
15 godina
Rast mišića i visina

Di ima za kupit one bučice, 4-8 kg, tako nešto, da su unutra prazne te da se pune pijeskom ili vodom? Naravno što jeftinije...

★★★★★
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ovako..imam pitanje..uskoro mi je rođendan (na uskrs {#}) planiram si kupit role neke... sada me zanima ako se budem dnevno rolo..oko 6km.. kolko bi ja u mjesec dana mogo smršavit odprilike? s tim da cu ic na košarku s frendovima i to...ovako sam bez vježbi smršavio 2-3 kile...

[url=http://profile.xfire.com/superdox123][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/superdox123.png[/img][/url]
18 godina
SuperDox kaže...

ovako..imam pitanje..uskoro mi je rođendan (na uskrs {#}) planiram si kupit role neke... sada me zanima ako se budem dnevno rolo..oko 6km.. kolko bi ja u mjesec dana mogo smršavit odprilike? s tim da cu ic na košarku s frendovima i to...ovako sam bez vježbi smršavio 2-3 kile...

Imaš tablice po netu. Prvo moraš zbrojiti tvoj bazalni metabolizam i količinu kalorija koje unosiš.

Dalje moraš biti iskren i definirati kojim tempom ćeš se baviti fizičkim aktivnostima, jer naslov "rolanje, košarka"

ne znače mnogo, ako nema pravih parametara - koliko dugo i koliko intenzivno.
osim toga, često je dovoljno smanjiti gazirane sokove i slatkiše: pročitaj ovdje koliko kalorija pretvorenih u kilograme

predstavljaju gazirani napitci i rafinirani šećer.

14 godina
neaktivan
od gazirnog pica,,sokova rjetko pijem..to sam izbacio.. ujutro za gablec si kupim slanac il pecivo s cokoladom...i doma rucam normalno... i to je to za cijeli dan..btw..nerazumijem se bas u ovo prvo kaj si naveo..mozes malo bolje pojasnit? :)
[url=http://profile.xfire.com/superdox123][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/superdox123.png[/img][/url]
18 godina
Rast mišića i visina

Bazalni metabolizam ti je potrošnja "goriva" potrebna da bi normalno živio.

Dakle potrošnja za život s obzirom na dob, spol i masu(težina/visina).

Evo ti tablica za izračun: http://www.interneuron.hr/index.php?L=HR&STR=BMR

Dakle, dalje je jednostavno- potražiš koliko kkalorija troši pojedina aktivnost:

http://covermagazin.com/potrosnja-kalorija.htm

pa vidiš koliko kalorija unosiš hranom, pićem i slatkišima:

http://covermagazin.com/tablica-kalorija.htm

preostaje ti samo vidjeti koji su omjeri između unesenog i potrošenog.

Taj plus ili minus je pojednostavljeno, ako si zdrav, jednak debljanju ili mršavljenju - 7600 kcal je otprilike 1kg "sala"

(osim ako putem ne dobiješ mišiće koji su teži od sala, ali vjerujem da te ako ojačaš,to neće razočarati)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bio u teretani i radio kosi benč poslije zagrijavanja i poslije 4. serije me desno rame počelo bolit -.-' Jel se trebam brinit ili ne... Usput prije vježbanja sam se baš ludilo zagrija i odradia 5 min orbitreka :D

I da kad me počelo bolit rame, iša sam s prijateljem malo borit s prijateljem u parteru, ono zahvati, bez tuče :D

18 godina
Rast mišića i visina
Cim se osjeti bol, ne maltretirati bolno mjesto i kretnju. Odmor, hladne obloge, pa za koji dan polako vidjeti kako se ponasa. Nakon toga, malo manje opterecenje, i izolacije... Tako rekli meni:)
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Odradia sam poslije toga još malo benča al sam duplo smanjia kilažu čisto da vidim hoće li bolit dalje, kad sam svatia da ne pomaže to smanjivanje, odustao sam. Valjda će sutra bit bolje.

PS svi mi govore da sam dobio malo mišića, ovo mi je cca 40 dan teretane. Mogao bi brzo nabacit koju sliku, pa da vi kažete jel napredujem kako i možda mi nešto predložite ;)

14 godina
Rast mišića i visina

Dečki trebala bi malu pomoć.

Da li uz suplemente, vi koji pijete, uzimate i vitamine? Ak da zanima me koje.

Znam da ne mogu puno fulat, ali ne želim pak bacit novce na neke poluproizvode.

I ako netko pije Omega-3, također me zanima koja je marka pitanju.

15 godina
neaktivan
Ukulele kaže...

pa proljeće je ...nije li logično da se sada uzimaju vitamini iz voća nego da se daju neke basnoslovne cifre zs vitamine izvedene kemijskim procesima (čitaj štetnim procesima) upravo iz voća...nije cilj samo nijeti vitamine nego i ostale supsancije koje voće ima a koje ti kojekakvi prozivodi ne mogu imati...

što se suplemetata tiće to je bacanje novaca i štetno pa nek priča tko što hoće...postoje brojni nusprodukti (posebno za ženske jer svaki u sebi sadrži regulator apetita odnosno otvara ti apetit...)

ponekad se pitam koji je uopće cilj lijepog izgleda ako iza stoga ne stoji nikakva podloga odnosno zdravlje

16 godina
Ukulele kaže...

¸omega 3 ovo ili ovo , a od vitamina su ok dualtab od twinlaba

14 godina
lovranac kaže...
Ukulele kaže...

Hvala ti!

Sad još moram vidit dal mi se više isplati kupit kod nas il u Slo {#}

Btw jel ima ko iskustva s Immunty Boosterom od Twinlaba?

@kule93

Omega-3 moram pit jer riba i morski plodovi nisu niti će ikad bit na mom jelovniku (a lanene sjemnke mi prosto nisu dovoljne) tak da nije da ih pijem eto iz fore i zato kaj me žulja 200njak kn u džepu.

A postoji (osim vježbanja) još nekolika razloga zbog kojih moram povećat dozu unosa vitamina i minerala. Zaista nema veze sa izgledom.

18 godina
Rast mišića i visina

Ma riblje ulje obavezno, nemoj se uopće osvrtati na kritike. Inače, koliko sam ja gledao razna ulja u ponudi, nema neke strašne razlike u postotku EPA/DHA pa gledaj samo naći što povoljnije. Nažalost nemam pojma gdje se to mogu danas kod nas kupiti jeftino bočice i pakiranja koje ja linkao

lovranac? Nekad je iako odvratna okusa, boca ribljeg ulja koštala 40 kuna, sad kad su sve umanjili u ampulice, cijena je udesetorostručena.

Naime, poznato je da esencijalne masne kiseline sudjeluju u proizvodnji energije u tijelu, prijenosu kisika do stanica, proizvodnji hemoglobina, prijenosu živčanih impulsa i regulaciji propusnosti staničnih membrana. Potrebne su i za proizvodnju prostaglandina, koji, među ostalim, reguliraju bol i upalne procese. Zato se vjeruje kako omega-3 masne kiseline, uz to što povoljno utječu na zdravlje srca i krvnih žila te sniženje razine kolesterola, mogu poboljšati koncentraciju, pamćenje i raspoloženje, smanjiti upale vezane uz artritis, održati hormonsku ravnotežu, ojačati imunitet, ublažiti alergijski dermatitis te podržati zdravlje kose, kože i noktiju.
Što se vitamina tiče, ja uzimam mineralno vitaminski multicompleks man (ima i woman) jer osim standardnih minerala i vitamina ima i

koenzim Q10 i taurin.

15 godina
neaktivan
Ukulele kaže...
lovranac kaže...
Ukulele kaže...

Hvala ti!

Sad još moram vidit dal mi se više isplati kupit kod nas il u Slo {#}

Btw jel ima ko iskustva s Immunty Boosterom od Twinlaba?

@kule93

Omega-3 moram pit jer riba i morski plodovi nisu niti će ikad bit na mom jelovniku (a lanene sjemnke mi prosto nisu dovoljne) tak da nije da ih pijem eto iz fore i zato kaj me žulja 200njak kn u džepu.

A postoji (osim vježbanja) još nekolika razloga zbog kojih moram povećat dozu unosa vitamina i minerala. Zaista nema veze sa izgledom.

Nemoj zaboravit uz voće i povrće jest dosta orašastih plodova.

Sharing Is NOT Stealing!
14 godina
overhaul kaže...

Ma riblje ulje obavezno, nemoj se uopće osvrtati na kritike. Inače, koliko sam ja gledao razna ulja u ponudi, nema neke strašne razlike u postotku EPA/DHA pa gledaj samo naći što povoljnije. Nažalost nemam pojma gdje se to mogu danas kod nas kupiti jeftino bočice i pakiranja koje ja linkao

lovranac? Nekad je iako odvratna okusa, boca ribljeg ulja koštala 40 kuna, sad kad su sve umanjili u ampulice, cijena je udesetorostručena.

Naime, poznato je da esencijalne masne kiseline sudjeluju u proizvodnji energije u tijelu, prijenosu kisika do stanica, proizvodnji hemoglobina, prijenosu živčanih impulsa i regulaciji propusnosti staničnih membrana. Potrebne su i za proizvodnju prostaglandina, koji, među ostalim, reguliraju bol i upalne procese. Zato se vjeruje kako omega-3 masne kiseline, uz to što povoljno utječu na zdravlje srca i krvnih žila te sniženje razine kolesterola, mogu poboljšati koncentraciju, pamćenje i raspoloženje, smanjiti upale vezane uz artritis, održati hormonsku ravnotežu, ojačati imunitet, ublažiti alergijski dermatitis te podržati zdravlje kose, kože i noktiju.
Što se vitamina tiče, ja uzimam mineralno vitaminski multicompleks man (ima i woman) jer osim standardnih minerala i vitamina ima i

koenzim Q10 i taurin.

Dal postoji neka razlika između kapsula i čistog ulja? (pretpostavljam da ne al ću svejedno pitat)

Nekako mislim da bi iskipala cijeli sadržaj želuca ak bi čajnu žličicu samo približila ustima. {#}

Vitamine naručuješ ili ih kupuješ kod nas?

Hvala i 'prostite na gnjavaži!

16 godina
Ovo s myproteina se može kupiti od nekih na teretana forumu, možda ima i na njuškalu, ali ne vjerujem da ih ima u trgovinama kod nas
16 godina
Rast mišića i visina
Ovako...
Bratić slavi 18-ti danas i očekuje se da nešto popijem...
Koliko štetno može to biti za mene? 15godina imam...
Uskoci su smješniji od inspektora Rexa, jer se zna da nema veće mafije od Šeksa!
18 godina
Top Bugovac kaže...
Ovako...

Glupost. Ako ne zelis pit nemoj pit. A opet, ako pijes. Pij malo i polako.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
Ovako...

Zavisi od osobe do osobe. Npr. ja sam počeo lokat s 14 ali uvijek sam imao tu sposobnost stati kad vidiš da ti je dovoljno. Sve je na tebi i sam odlučuješ i nemoj slučajno "pucati" pred pritiskom okoline.

When all else fails - crowbar the fucker
18 godina
SuperDox kaže...
od gazirnog pica,,sokova rjetko pijem..to sam izbacio.. ujutro za gablec si kupim slanac il pecivo s cokoladom...i doma rucam normalno... i to je to za cijeli dan..btw..nerazumijem se bas u ovo prvo kaj si naveo..mozes malo bolje pojasnit? :)

Ako želiš gubit težinu i koliko toliko pravilno se hranit povećaj broj obroka na dan, a što se tiče količine to zavisi od osobe do osobe. Većim brojem obroka ćeš ubrzat metabolizam a s time i brže gubit kilograme.

PS. Uglavnom kako god okreneš dva oborka na dan je malo (opet napominjem nepričam o količini hrane). Gledaj dignut na 4 obroka na dan.

15 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
Ovako...

http://2.bp.blogspot.com/_H44IkuSV9qQ/Spyv1PDLVPI/AAAAAAAALt4/NTJ11Zn0Y2A/s320/marijuana_alcohol.jpg

Sharing Is NOT Stealing!
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mene su opet počela bolit leđa i to nesnosno -.-'

Vježbam i dosta sam ojačao, bar mi tako ljudi govore, ali i dalje imam velike bolove :(

18 godina
Ukulele kaže...

Dal postoji neka razlika između kapsula i čistog ulja? (pretpostavljam da ne al ću svejedno pitat)

Nekako mislim da bi iskipala cijeli sadržaj želuca ak bi čajnu žličicu samo približila ustima. {#}

Vitamine naručuješ ili ih kupuješ kod nas?

Hvala i 'prostite na gnjavaži!

Kapsule (u biti to je samo lako topivi meki gel) služe da ne osjetiš neugodan okus ribljeg ulja:)
dakle lako se gutaju i ne osjetiš što gutaš.
I naravno, kako je sve onda tako fino upakirano, da bude skuplje:)

"Vitamine" kupujem u zagrebu, jednostavno pitam u apoteci, ako nemaju, molim da naruče i obično stigne slijedeći dan.
Taj talijanski ESI nema baš reklamnu kampanju u nas, pa nisu toliko razvikani i traženi kao neznam, natural wealth ili dietfarma koji

lupaju novce u termine prije sapunica, ali mislim da su bolje složeni.

14 godina
overhaul kaže...

Kapsule (u biti to je samo lako topivi meki gel) služe da ne osjetiš neugodan okus ribljeg ulja:)
dakle lako se gutaju i ne osjetiš što gutaš.
I naravno, kako je sve onda tako fino upakirano, da bude skuplje:)

"Vitamine" kupujem u zagrebu, jednostavno pitam u apoteci, ako nemaju, molim da naruče i obično stigne slijedeći dan.
Taj talijanski ESI nema baš reklamnu kampanju u nas, pa nisu toliko razvikani i traženi kao neznam, natural wealth ili dietfarma koji

lupaju novce u termine prije sapunica, ali mislim da su bolje složeni.

E to se traži :)

overhaulče mnogo hvala {#}

14 godina
Rast mišića i visina

Što je najbolje pojesti/popiti prije/poslije treninga(lagano trčanje oko 3-3.5 km cca. 25 min) da se poveća djelotvornost trčanja. Piti puno vode nakon ili prije trčanja? Pojesti prije ili poslije trčanja? Što jesti? :) Zahvaljivam svima na pomoći!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice