Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.708.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Rast mišića i visina

Kad svi pišu što su radili danas, da i ja napišem:

Benč ravni :

55 kg - 15x

65 kg - 10x

75 kg - 10 x

85 kg - 5x

95 kg - 2x

Kosi benč:

55 kg - 10x

65 kg - 10x

75 kg - 10x

80 kg - 7x

Benč sa bučicama:

bučice od 15 kg - 3 serije po 10 komada

Bučice od 17,5 kg - 3 serije po 10 komada

bučice od 20 kg - 3 serije po 10 komada

bučice od 25 kg - 3 serije po 8 komada

high cable chest fly: 3 serije po 10 komada sa 20 kg sa svake strane.

Sprava sa sajlama - simulacija ravnog benča - 3 serije po 10 komada sa 80 kg

Sprava sa sajlama - simulacija kosog benča - 3 serije po 10 komada sa 80 kg.

Imam 77 kg, visok sam 173 cm. Dosta sam mastan trenutno jer sam od 11 mjeseca na masi, planiram derat po masi još 2-3 tjedna i onda idem na definiciju, planiram doći ispod 70 kg.

PC RULES!!!
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mika2210 kaže...

Benč ravni :

55 kg - 15x

65 kg - 10x

75 kg - 10 x

85 kg - 5x

95 kg - 2x

Kosi benč:

55 kg - 10x

65 kg - 10x

75 kg - 10x

80 kg - 7x

Benč sa bučicama:

Imam 77 kg, visok sam 173 cm. Dosta sam mastan trenutno jer sam od 11 mjeseca na masi, planiram derat po masi još 2-3 tjedna i onda idem na definiciju, planiram doći ispod 70 kg.

nije to malo premalo? ja sam tvoje visine i sad sam na 70, taman mi je :)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa 70 kg na 173 je više nego dovoljno, ja recimo s druge strane imam 185 sigurno a samo 70 kg :(

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vjeruj mi mika.
ne idi ispod 75 haha,kad skines svu mast,75ak ti je super,jer misic je tezi od sala,zato ces bit manji sa 77kg misica nego sa 77kg masti

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
Rast mišića i visina

KAko nabit misice da neidu u sirinu nego onako manekenski da izgleda.. sad se bildam pa me zanima
nesto ko ovaj lik 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 0:50 (maxy0).
16 godina

treba puno trenirat i pazit na prehranu i kroz par godina bi se moglo doć do rezultata, možda ne potpuno istog, to ovisi o genetici

širina se najviše postiže latovima, ali pretpostavljam kako si ti daleko od neke širine jer si vjerojatno početnik(npr. umjesto širokog hvata kod zgibova uhvatiš usko)

uglavnom: nizak bf, dobar trbuh, prsa i u solarij

16 godina
lovranac kaže...

treba puno trenirat i pazit na prehranu i kroz par godina bi se moglo doć do rezultata, možda ne potpuno istog, to ovisi o genetici

širina se najviše postiže latovima, ali pretpostavljam kako si ti daleko od neke širine jer si vjerojatno početnik(npr. umjesto širokog hvata kod zgibova uhvatiš usko)

uglavnom: nizak bf, dobar trbuh, prsa i u solarij

nisam bas pocetnik... treniram vec 2-3 godine al ne intenzivno... buraz mi je nabildan i sirok je dosta i brijem da cu i ja tako bit, pa bi volio da se zbijem onako da poslije vjezbanje se ne spusti sve

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zanima me ako se svaki dan budem vozio na onom orbitreku, hoću li moć uklonit salo koliko toliko s trbuha i sa strane. Nisam debel, samo imam te masti po sebi malo koja me sastrane smeta. Za trbuh mi i nije toliko napeto al to sa strane ne mogu vidjet jer izgleda ko da imam valove :D

16 godina
maxy0 kaže...

nisam bas pocetnik... treniram vec 2-3 godine al ne intenzivno... buraz mi je nabildan i sirok je dosta i brijem da cu i ja tako bit, pa bi volio da se zbijem onako da poslije vjezbanje se ne spusti sve

ne vjerujem da ćeš bit širok ako budeš imao nizak bf, mišić je potrošač i ako on nije potreban tijelu ono će ga odbacit, tako da čim ne treniraš tijelo odbacuje višak mišića, odnosno vraća se u staro stanje, sad koliko će mu trebat i da li će se u potpunosti vratit, to možda ovisi o pojedincu

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Zanima me ako se svaki dan budem vozio na onom orbitreku, hoću li moć uklonit salo koliko toliko s trbuha i sa strane. Nisam debel, samo imam te masti po sebi malo koja me sastrane smeta. Za trbuh mi i nije toliko napeto al to sa strane ne mogu vidjet jer izgleda ko da imam valove :D

pripaziš malo šta jedeš i počni lupat bočne trbušnjake i ako imaš slabiji gornji dio tjela to skombiniraš s vježbama za trokut i ljudi te nebudu znali prepoznat haha

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 3:11 (uber_low).
16 godina
neaktivan
uber_low kaže...
1.Lovac kaže...

pripaziš malo šta jedeš i počni lupat bočne trbušnjake i ako imaš slabiji gornji dio tjela to skombiniraš s vježbama za trokut i ljudi te nebudu znali prepoznat haha

sry znaš da sam nov u ovim vodama, pa mi reci koje su to vježbe za trokut :P

Usput zašto imam osjećaj da ništa ne postižem radom na let mašini -.-

15 godina
neaktivan
uber_low kaže...
1.Lovac kaže...

Nema ciljanog uklanjanja sala. Trbusnjaci jacaju i povecavaju trbusne misice.

Skidanje sala= Prehrana,i trcanje (Ustvari bilo kakav kardio)
HIIT Treninzi su dusu dali za to

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
uber_low kaže...
1.Lovac kaže...

sry znaš da sam nov u ovim vodama, pa mi reci koje su to vježbe za trokut :P

Usput zašto imam osjećaj da ništa ne postižem radom na let mašini -.-

evo tu imaš dosta vježbi ;)

#!  

17 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Benč ravni :

55 kg - 15x

65 kg - 10x

75 kg - 10 x

85 kg - 5x

95 kg - 2x

Kosi benč:

55 kg - 10x

65 kg - 10x

75 kg - 10x

80 kg - 7x

Benč sa bučicama:

ajde nezezaj... kazes da zadnju seriju gdje si prakticki na iznemoglosti snage dignes u ravnom benchu 2x95kg i na kosom 7x80kg???? ja imam ruku 40cm i BF mi je jako niski, pa se zadnju seriju na ravnom benchu mucim s 8x 80kg , a na kosom benchu s 8x70kg ... zadnju seriju nemogu ni podignut 95kg, a recimo da prvu seriju idem radit na ravnom benchu mogu 2x 110kg dignut bez problema.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina

ovo za ravni bench mogu i ja, kod kosog spuštam vrlo sporo još i zadržim na dnu pa moram stavljat manju kilažu (oko 65 kg i to mogu kojih 7 puta+2 ili 3 asista)

ove prve dvije serije ni ne računam ko radne, to je kao neko zagrijavanje, iza toga slijede 4 ili 5 radnih serija, krenem od 75 kg kojih 12 puta, s tim da mi je max 105kg

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 17:50 (lovranac).
18 godina
Rast mišića i visina

Ne zezam, tako radim petkom. Prsa su mi malo slabija od ostatka i zato ih radim 2 puta tjedno, utorkom i petkom. Utorkom imam drugačiju rutinu, radim sa manjim težinama, ali više ponavljanja. Skužio sam da više napredujem nego da konstantno radim iste vježbe i iste pokrete.

Ja imam opseg ruke 42 cm, OK, ima tu i sala al ne puno. Pošto sam nizak imam dostka kratke mišiće tako da mogu radit sa dosta velikim težinama. Ponekad radim sa frendom koji je visok 1,90 i ima oko 95 kg, već 6-7 mjeseci troši kreatin, i skoro isto radimo. Puno ljudi mi ne vjeruje kad ima kažem, pa se začude kad dođu u teretanu i vide da stvarno radim sa tim težinama.

Još nešto da kažem, ja živim na selu, od malenih nogu sam naučen raditi, svaki dan nešto radim poslije posla, uvijek sam bio fizički dosta aktivan jer sam po prirodi hiperaktivan i uvijek imam višak energije. U 10 mjesecu sam krenuo u teretanu jer sam konstano bio nervozan i nemiran zbog viška energije, to mi je ispušni ventil, odem, ispucam se u tih sat, sat i pol vremena i onda spavam ko beba.

PC RULES!!!
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pitanje 

s koliko bi se godina otprilike smjelo pocet vjezbat?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ma svi dizete neke velike težine... dok sam ja iso u teretanu vidio sam mrcine od 110kg koji se spremaju za natjecanja pa dižu maksimalno 90 - 100 kg u bench u serijama... mislim da nije bitno kolko kila dižeš nego da pravilno izvodiš vježbu, jer pravilnim izvođenjem i s manjom težinom možeš imat veci ucinak nego s vecom tezinom i nepravilnim izvođenjem. Ajde ekipa stavite tu neku svoju sliku {#}

17 godina
neaktivan
mtopol kaže...

ma svi dizete neke velike težine... dok sam ja iso u teretanu vidio sam mrcine od 110kg koji se spremaju za natjecanja pa dižu maksimalno 90 - 100 kg u bench u serijama... mislim da nije bitno kolko kila dižeš nego da pravilno izvodiš vježbu, jer pravilnim izvođenjem i s manjom težinom možeš imat veci ucinak nego s vecom tezinom i nepravilnim izvođenjem. Ajde ekipa stavite tu neku svoju sliku {#}

@mika2210 kazes da imas opseg nadlaktice 43cm, to je onda stvarno impresivno za tvoju visinu, recimo Mike Tyson je imao opseg 16" = 40,64cm, a on je visok 180 i imao je 100kg

link

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 18:09 (mtopol).
18 godina
Rast mišića i visina

A oduvijek sam imao jako debele ruke, od malena sam takav. I butovi su mi jako debeli... Kaj ja znam, nisam se nikad povodio za tim, u teretani ima ljudi koji imaju opseg ruke preko 45 cm tako da je ne smatram da sam nešto posebno... A možda onda i ova sprava za mjerenja opsega ne mjeri dobro, neznam, moram doma probat nekak izmjerit...

PC RULES!!!
17 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

A oduvijek sam imao jako debele ruke, od malena sam takav. I butovi su mi jako debeli... Kaj ja znam, nisam se nikad povodio za tim, u teretani ima ljudi koji imaju opseg ruke preko 45 cm tako da je ne smatram da sam nešto posebno... A možda onda i ova sprava za mjerenja opsega ne mjeri dobro, neznam, moram doma probat nekak izmjerit...

koja sprava? pa izmjeri doma krojackim metrom, opseg nadlaktice dok napnes misic, mozes mjerit na toplo (poslje treninga 2-3 cm veci opseg u odnosu na hladno mjerenje) ili na hladno (prije ikakvog treninga) ... ajde nabaci neku sliku ruke {#}

18 godina
Rast mišića i visina

U teretani ima neka sprava za to mjerit, ovakvo nešto.

Idem vidjet ak imam taj metar doma pa izmjerim ak imam

Ovo je slika negdje iz sredine 11 mjeseca, odprilike mjesec dana nakon kaj sam krenuo u teretanu

PC RULES!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 18:37 (mika2210).
17 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

U teretani ima neka sprava za to mjerit, ovakvo nešto.

Idem vidjet ak imam taj metar doma pa izmjerim ak imam

ak je ovo tvoja ruka svaka cast, fakat je ogromna, izgleda preko 45cm

18 godina
Rast mišića i visina

Ma nije ovo moja ruka, na ruci je sprava kakvu imamo u teretani, ovo drugo sam ja, nakon mjesec dana treninga. Od onda se je biceps dosta zaokružio i udebljao. Moram neke novije slike napraviti da malo vidim napredak

PC RULES!!!
17 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Ma nije ovo moja ruka, na ruci je sprava kakvu imamo u teretani, ovo drugo sam ja, nakon mjesec dana treninga. Od onda se je biceps dosta zaokružio i udebljao. Moram neke novije slike napraviti da malo vidim napredak

pa nemas bas veliki BF na slici, al vidi se da si i kad si krenio u teretanu bio dosta jak, rekoh bi da ti je biceps bio oko 38cm, a ako kazes da ti se dosta povecao, onda je sigurno preko 40...

18 godina
Rast mišića i visina

Ima dosta BF-a, u gornjem dijelu tijela malo manje, u donjem je više, pogotovo u struku.

Evo friške slike ruke, slikano prije 10 minuta

Nemojte se prestrašit dlaka {#}

PC RULES!!!
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo usporedbe radi, moja nadlaktica 38cm na hladno , 40cm nakon treninga ... ovo slikano sada na hladno

18 godina
Rast mišića i visina

Ima te... Al vidi se da je kod tebe BF dosta niži nego kod mene...

A što se opsega tiće, više nisam siguran u onu svoju brojku, izgleda da je ona stvarčica za mjerenja u teretani strgana. A doma nemam tog krojačkog metra. Budem negdje nabavio pa izmjerio.

Ako je tebi opseg ruke 40 nakon vježbnja, onda meni sigurno nije 42, reko mi da je možda 2-3 cm manje... 39-40, tu negdje...

PC RULES!!!
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo izmjerio sam se, čisto me zanimalo koliki sam na spram vas...

Za prsa i trbuh nisam siguran jel to baš na točno mjestu izmjereno, al oko pupka imam 88cm, a oko sisa 89 cm. Lijevi biceps 31.5, a desni 32.5 cm. Imam sala po drobu puno, al za prsa mislim da sam nešto loše mjerio jer mi je čudno kako mogu imat 90, al dobro. Izmjerio sam i vrat eto čisto bezveze i on mi je 36 cm i bedre su mi po 57cm
Šta kažete na moje brojke za početnika :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 20:14 (1.Lovac).
17 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...

Ovo za rame sam od puno ljudi cuo, medutim valjda ja jos nisam dogurao do tih kriticnih tezina (BW bench trenutno tek) na kojima se pocinju osjecati posljedice... A i stvarno sve uravnotezeno i pravilno radim pa je vjerojatno i to razlog.

Podsjeti me to na ovu temu (ali ako sam shvatio dobro možeš uravnotežit bench s ostalim stvarima), ali bench možeš zamjeniti sa dipsevima (Mark Rippetoe kaže u trećoj ediciji od Starting Strength).

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice