Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.705.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rast mišića i visina
overhaul kaže...
vrucajanjetina kaže...
Bukva kaže...
            Dapače, on se vježba za što je namjenjen. Samo, jbg, vizualni nije toliko istaknut.

Upravo tako, problem je sto je bodybuilding takav sport gdje ti nije tocno jasna namjena sto zelis postic jer zelis postici izgled a ne funkciju pa se covjek lako izgubi...

Ma body building se cesto krivo predocava. Svatko tko vjezba ili radi, "builda svoj body". Malotko ovdje ce ici na izbor miss bb. Svi ostali tu su da poprave svoje fizicko stanje i zdravlje.

Ma da upravo to. Znam da se nitko na forumu nece ici rjesavati potkozne vode xD.

Hocu rec da se ljudi manje trebaju vagat, mjerit obujam ruke i sl gluposti a vise posvetit tomu da u teretani napreduju. Pod tim mislim snaga, izdrzljivost i sl. Izgled ce doci sam po sebi, samo treba raditi tijelo kao cjelinu.

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
mtopol kaže...

zbog velikog broja ponavljanja i malog misicnog napora napora, takvim vježbanjem trošiš energiju iz mišića, a mišić se nenapreže dovoljno, nedolazi do pucanja vlakna i samim time se samo smanjuje, evo objasnit cu ti to primjerom.... recimo kad trcis laganim tempom dugo vremena, samo gubis na misicnoj masi, dok recimo kod kratkih sprintova dobivas na masi, jer se misic jako napreze u kratkom vremenu. Zato su svi sprinteri mrcine ,a trkaci na duge staze cackalice...

Nije istina da mišić propada sa velikim brojem ponavljanja sa malom kilažom, čak dapače. Jedino mišić nije isto definiran kao i kod bodybuildinga.

Ovaj tvoj primjer sa trkačima - sprinteri imaju nabijene noge zato jer ima je potrebna eksplozivnost, moment sile. Veći obujam će jamčiti veću trenutnu moć. S druge strane, na duge staze trebaju atletsku izdržljivost i čistu izdržljivost, i njima su mišići tako građeni, a pored toga takvi mišići su daleko bolje energetski efikasniji.

Najbolji primjer ovoga su ti surferi koji se među sobom dijele na "beach boyse", što je zapravo pogrdni naziv, a odnosni se na ekipu kojoj je bitno upravo to - nabiti mišićnu masu, mali broj ponavljanja sa velikom kilažom i onda doći na plažu i pokazivati pločice. S druge strane imaš "pro surfere" koji su, kada ih gledaš, sitniji od ove prve skupine, međutim, kada se uhvate daske, onda ovi prvi krepaju u roku keks, a ovi drugi jedva da su se oznojili.

Poanta - s malim brojem ponavljanja mišić ne propada. Dapače, on se vježba za što je namjenjen. Samo, jbg, vizualni nije toliko istaknut.

ok,samo onda ti vjezbaj s malom tezinom i velikim brojem ponavljanja...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Kako maknuti malo sala s trbuha osim trčanjem?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Cardio vježbama

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mene ovako zanima, koje su top 5 cardio vježbi, meni to ne treba jer ne idem na izgled, već moram ojačat mišiće zbog zdravlja, ali ovo se stalno ponavlja, pa da jednom to zaokružimo...

16 godina
1.Lovac kaže...

Mene ovako zanima, koje su top 5 cardio vježbi, meni to ne treba jer ne idem na izgled, već moram ojačat mišiće zbog zdravlja, ali ovo se stalno ponavlja, pa da jednom to zaokružimo...

Nije to za izgled nego krvozilni sustav, pluca itd.

Nervira me kako su pobrkani pojmovi i sve se naopako gleda... xD Tipa sto se radi za masu, sto za mrsavljenje... Sta nebi trebalo ici sto za max. kapacitet pluca, sto za max snagu, sto za izdrzljivost...

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 18:08 (vrucajanjetina).
18 godina

Marinci = čučanj + sklek (ili ne moraš sklekove, bitno je da budeš kao u skleku, ali da su ti kukovi na podu) + pa skok. I tako dereš stalno, brutala što se mene tiče. S time da možeš i one vojničke sklekove raditi - napraviš sklek i onda ruku ispružiš u zrak, znači tijelo zarotiraš za 90 stupnjeva dok si na jednoj ruci.

Iako na youtubeu imaš mali milion tih vježbi koje možeš raditi.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Brzo hodanje ili ostar kalorijski deficit.

16 godina
neaktivan
anabolicaa kaže...
EZY-E kaže...

Brzo hodanje ili ostar kalorijski deficit.

kombinacija to dvoje ;)

15 godina
neaktivan

Ja sam isao u deficit i 2k kalorija i vise. Imao sam perioda sa 3 x kardio treninga dnevno + tegovi. To mi je bio i najveci uspjeh kada sam sa mase od 115kg u 3 mj dosao na 81-82kg. Medjutim, to nikako ne preporucujem jer me je to i psihicki unistilo i nakon 4 godine konstantnog treninga i ogromnih ulaganja dosao sam do potpunog prestanka sa treningom. 

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ljudi imam problem :(
U teretani nemam bučice od 7.5 kg :( a ove od 5 kila su mi pre pre lagane, a ove od 10kg ne mogu dizat s lijevom rukom, a s desnom mogu samo 3 puta dignut.

Ima li kakva druga vježba gdje mogu jačat bicepse osim toga? Radim na let mašini neke vježbe i tamo dižem do 30 kg

18 godina
Rast mišića i visina

zagrij se sa 5kg nultu i onda makar varanjem odrađuj nekako po 6 komada serije.

za koji tjedan ici ce 10kg ko i sad 5

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Ljudi imam problem :(
U teretani nemam bučice od 7.5 kg :( a ove od 5 kila su mi pre pre lagane, a ove od 10kg ne mogu dizat s lijevom rukom, a s desnom mogu samo 3 puta dignut.

Ima li kakva druga vježba gdje mogu jačat bicepse osim toga? Radim na let mašini neke vježbe i tamo dižem do 30 kg

kaži treneru u teretani da ti napravi neki program za vježbanje... za biceps jos mozes radit na scott-ovoj klupi, koji pregib radis s bucicama? preporucujem ti da radis hummer pregib ili dvoručni biceps pregib s šipkom. Samo nemoj zaboravit i na tricepse, jer triceps mora biti 2/3 nadlaktice a biceps 1/3 nadlaktice. za triceps radi, francuski pregib i dipove ili propadanja.

16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

kaži treneru u teretani da ti napravi neki program za vježbanje... za biceps jos mozes radit na scott-ovoj klupi, koji pregib radis s bucicama? preporucujem ti da radis hummer pregib ili dvoručni biceps pregib s šipkom. Samo nemoj zaboravit i na tricepse, jer triceps mora biti 2/3 nadlaktice a biceps 1/3 nadlaktice. za triceps radi, francuski pregib i dipove ili propadanja.

Nemam trenera, nije to toliko dobra teretana, sve radim sam, samo mi neki momci/poznanici pokazuju vježbe jer nisam siguran jel ih dobro radim.

PS pola ovih stvari šta si na brojao ne znam što znače :(

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
mtopol kaže...

Nemam trenera, nije to toliko dobra teretana, sve radim sam, samo mi neki momci/poznanici pokazuju vježbe jer nisam siguran jel ih dobro radim.

PS pola ovih stvari šta si na brojao ne znam što znače :(

Hummer pregib

Biceps pregib na Scottovoj klupi

Francuski pregib za triceps

dipovi ili propadanje za triceps

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 11:02 (mtopol).
15 godina
neaktivan

Imas na internetu brdo literature, sajtova sa video prikazom vjezbi. Za pocetak se fokusiras na osnovne. 10 serija ukupno je dovoljno za biceps jer je mali misic. 4 serije na scottovoj klupi do 90 stepeni, 4 serije sa ravnom sipkom do 90 stepeni i 2 recimo naizmjenicno sa bucicama. Kasnije samo rotiraj vjezbe npr. 4 s bucicama naizmjenicno i 2 sa ravnom sipkom itd itd. Vjeruj mi da ti je 5kg dovoljno jer si pocetnik ako naucis da ih iskoristis, tesko je tebi objasniti neke principe ali gledaj na to da sto vise ucis tehniku i tzv. mind miscle da u glavi pokusas da "izolujes" u tom slucaju npr. podlakticu i rame i da pokusavas tezinu samo da vuces bicepsom. Pusti sta ce reci ostali iz gyma, posebno bilder iz kvarta koji znaju samo leci na bench klupu i pokusavaju uraditi neku vjezbu sa ogromnim kilazama a ustvari to ni na sta ne lici. I sam sam bio pocetnik i na pocetku radio svaki trening biceps jer sam zelio ogromne ruke, i dobrih godinu dana unosio po 3000kcal i to 80 % iz junka sanjajuci o ogromnoj masi, imao ruku 51cm a ustvari bio hrpa sala i vode. Nakon nekog vremena covjek tek uvidi greske. Ako ti je smijesan princip sa 10 serija za biceps sa manjim kilazama i supinacijama postavit cu ti svoju sliku iz vremena dok sam bio zaljubljen u bb pa da vidis sta se moze s tim uraditi. Enjoy {#}

17 godina
neaktivan
anabolicaa kaže...

Imas na internetu brdo literature, sajtova sa video prikazom vjezbi. Za pocetak se fokusiras na osnovne. 10 serija ukupno je dovoljno za biceps jer je mali misic. 4 serije na scottovoj klupi do 90 stepeni, 4 serije sa ravnom sipkom do 90 stepeni i 2 recimo naizmjenicno sa bucicama. Kasnije samo rotiraj vjezbe npr. 4 s bucicama naizmjenicno i 2 sa ravnom sipkom itd itd. Vjeruj mi da ti je 5kg dovoljno jer si pocetnik ako naucis da ih iskoristis, tesko je tebi objasniti neke principe ali gledaj na to da sto vise ucis tehniku i tzv. mind miscle da u glavi pokusas da "izolujes" u tom slucaju npr. podlakticu i rame i da pokusavas tezinu samo da vuces bicepsom. Pusti sta ce reci ostali iz gyma, posebno bilder iz kvarta koji znaju samo leci na bench klupu i pokusavaju uraditi neku vjezbu sa ogromnim kilazama a ustvari to ni na sta ne lici. I sam sam bio pocetnik i na pocetku radio svaki trening biceps jer sam zelio ogromne ruke, i dobrih godinu dana unosio po 3000kcal i to 80 % iz junka sanjajuci o ogromnoj masi, imao ruku 51cm a ustvari bio hrpa sala i vode. Nakon nekog vremena covjek tek uvidi greske. Ako ti je smijesan princip sa 10 serija za biceps sa manjim kilazama i supinacijama postavit cu ti svoju sliku iz vremena dok sam bio zaljubljen u bb pa da vidis sta se moze s tim uraditi. Enjoy {#}

ruka 51?? ajde nabaci neke slike, ja imam ruku 40 pa izgleda dosta veliko :)

16 godina
neaktivan
anabolicaa kaže...

postoje vježbe kod kojih se sa 6 kila doslovno ubiješ... i baš to siljenje meni ide na k*rac ono ja dižem 100kila, prvo pogledaj kako dižeš i koliko ustvari dobivaš time... pola tih takvih kada su krenili ispravno radit nisu 10 kila mogli dignit, a ne 100

16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

ruka 51?? ajde nabaci neke slike, ja imam ruku 40 pa izgleda dosta veliko :)

i opet sam najmanji :(

16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Hummer pregib

Biceps pregib na Scottovoj klupi

Francuski pregib za triceps

dipovi ili propadanje za triceps

Hummer pregib  radim stojeći i o tome sam najviše mislio kad sam govorio ovo o tome kako mi je 5kg lagano.

Počea sam

radit, ali isto ne mogu dizat 10kg a 5 mi je prelagano :D

Biceps pregib na Scottovoj klupi radim, ali bez kila sa strane, jer mi je kad stavim 2.5kg sa strane pre teško -.-'

Želim i

počet radit, probat ću tokom ovog tjedna.

Dipseve me mogu radit :(

15 godina
neaktivan

Evo slika s mase. Tada sam imao oko 105kg, na kraju mase 115kg. S tim sto je tih 10kg vecinski otislo u noge i guzove tako da je ruka mozda jos 1cm bila veca. Druge dvije su iz 9. mjeseca prosle godine na odrzavanju ljetne forme, prije nego sto sam prestao s treningom. Prva ide s kompa a druge dvije su na netu posto ne znam kako da s kompa dodam vise slika lol. 

http://desmond.imageshack.us/Himg20/scaled.php?server=20&filename=84623495.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg42/scaled.php?server=42&filename=31144346.jpg&res=medium

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 11:38 (anabolicaa).
16 godina
neaktivan
anabolicaa kaže...

Evo slika s mase. Tada sam imao oko 105kg, na kraju mase 115kg. S tim sto je tih 10kg vecinski otislo u noge i guzove tako da je ruka mozda jos 1cm bila veca. Druge dvije su iz 9. mjeseca prosle godine na odrzavanju ljetne forme, prije nego sto sam prestao s treningom. Prva ide s kompa a druge dvije su na netu posto ne znam kako da s kompa dodam vise slika lol. 

http://desmond.imageshack.us/Himg20/scaled.php?server=20&filename=84623495.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg42/scaled.php?server=42&filename=31144346.jpg&res=medium

Šta sve ti piješ kralju, ogrovan si, a ovdje si baš masa http://www.bug.hr/_cache/300108b7894d695c8f61bb1e783ce92b.jpg?rand=650582307

17 godina
neaktivan
anabolicaa kaže...

a? na ovoj slici s kompra je ruka stvarno masivna, a na ove dvije bas i nije, samo je bolje izdefinirana, iskreno uopce nelicis na ovoj slici s kompa i na ovim na netu, kao da su to dvije razlicite osobe...

18 godina
anabolicaa kaže...

Ne zelim nikog vrijedjat, ali jel ovo vama stvarno lijepo?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo jedna moja

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 11:48 (mtopol).
15 godina
neaktivan

Nemam namjeru ovdje jos da se ubjedjujem u autenticnost slika, mozda neko ne voli ogromne separacije na onoj slici i vencuge. Evo jos jedna par dana prije nego sto sam otisao na ljetovanje. S tim da sam na moru imao jos bolju formu uz dehidraciju. I vjeruj da nema te pice koja se nije osmjehnula na plazi. ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 11:52 (anabolicaa).
17 godina
neaktivan
anabolicaa kaže...

Nemam namjeru ovdje jos da se ubjedjujem u autenticnost slika, mozda neko ne voli ogromne separacije na onoj slici i vencuge. Evo jos jedna par dana prije nego sto sam otisao na ljetovanje. S tim da sam na moru imao jos bolju formu uz dehidraciju. I vjeruj da nema te pice koja se nije osmjehnula na plazi. ;)

e ova slika je ok, dobra definicija, samo ti je sva masa s one prve slike nestala, nego kazes da imas 105kg i ruku 50+ cm, hm, onda mora da imas najmanje 195cm visine.

16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

evo jedna moja

Dobar si :D
Po meni je anabolicaa malo pretjerano, al to je bodybuilding :D

15 godina
neaktivan

Na posljednoj slici sam imao 82kg i ruku 43-44. Na kraju mase sam imao 115kg na 183cm visine. Sada imam 89 kg i ne treniram vec 5 mjeseci, jedem sta hocu i uzivam u junku i alkoholu. Sav sam izkatabolirao i nije mi zao, vec mi je naprotiv drago sto sam se rijesio jedne velike lose navike i postao opet normalan covjek. 

18 godina
anabolicaa kaže...

jedne velike lose navike

Losa navika - bodybuilding?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice