Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.053
|
čitano: 8.381.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo par mojih slika prije nego šta se upustim u vježbanje, pa da imate komentirat kako jadno izgledam!

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 14:19 (1.Lovac).
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
uber_low kaže...
cod4gamer kaže...

eh super taman u četvrtak idem u split kod doktora...a jel možda znaš koliko će mi trebat da stopala opet budu normalna?

poprilično dugo... to nije jedna od stvari koje se ispravljaju preko noći!
uglavnom reci doktoru, dobit ćeš uputnicu i odi kod ortopeda(!) jer ako ne odeš možeš kasnije imat velikih problema s kralježnicom...

a već sad imam problema...imam blago iskrivljenu kralježnicu, kad sam bio na sistematskom doktorica mi je dala uputnicu al meni se nije dalo ić u bolnicu.To mi je veliki kiks.Planiram se upisat na policijsku akademiju pa želim bit perfektnog zdravlja al očito mi to ne polazi za rukom :/

Avenged Sevenfold foREVer!
17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Evo par mojih slika prije nego šta se upustim u vježbanje, pa da imate komentirat kako jadno izgledam!

koma

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

a već sad imam problema...imam blago iskrivljenu kralježnicu, kad sam bio na sistematskom doktorica mi je dala uputnicu al meni se nije dalo ić u bolnicu.To mi je veliki kiks.Planiram se upisat na policijsku akademiju pa želim bit perfektnog zdravlja al očito mi to ne polazi za rukom :/

mislim da ćeš teško upast... uglavnom sve vidi s ortopedom, on će ti znat bolje sve reč i objasnit nego mi tu svi zajedno

17 godina
mtopol kaže...
1.Lovac kaže...

koma

Ajde, ne rugaj se. Zdrav je, mlad je, i to je najbitnije.

1.Lovac, lagano kreni sa barem pješačenjem, jer imaš abdominalnih naslaga,

bicikl ili trčanje nisu loši, a potom su ti već ljudi spustili mnoge primjere vježbi.

Pritom pazi na upale, rekoh već, prvo manje opterećenje na oko 50-75% maksimuma

koji možeš dignuti ili povući - treba ti mišićima da se upoznaju s opterećenjem,

a i tebi da se upoznaš sa svojim mišićima;)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel iko ikad koristio jack3d zanimaju me misljenja i iskustva

16 godina
Rast mišića i visina

Od idućeg tjedna krećem u teretanu 3 puta tjedno. Jel mi može neko napravit raspored koje da skupine mišića koji dan treniram?

Dok sam u teretani trebam ubacit i malo trčanja na traci. Pa sam mislio 45 min sprave + 20-30 min trčanje. Jel to ok?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

ma majstore,nemoj uopce gledat po forumima,sta vjezbat i sta radit,jer to uopce nije niti toliko bitno.Ono sto ti je bitno je volja,motivacija.Moras se nekak motivirat.Ja znam ljude koji doma imaju knjige o vjezbanju i ostalim glupostima,nist nisu postigli.Po meni takvi se hoce samo pravit,uzmi MP3,i odi trcat,nemoj to ni smatrat treningom,nego jednostavno da sto bolje provedes dan,da nisi samo u kuci pred kompom,tak ja gledam.I ono sto je najbolje je kad imas s nekim trenirat,pa se malo natjecete ko ce sta bolje odnosno vise napravit,ali najvaznije ti je volja,prestani se zamarat sta treba vjezbat i kak,jer nema tu puno pravila,radi kak ti pase i kak se ti osjecas najbolje.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Potiče li veslanje ili nekakava druga sportska aktivnost rast za vrijeme puberteta neovisno o genetskoj predispoziciji?

Ozbiljno...
15 godina
neaktivan
MB88 kaže...

jel iko ikad koristio jack3d zanimaju me misljenja i iskustva

Moj frend je,kaze da je super...
Ne koristi takve stvari ako nemas 21 godinu. No xplode,jack3d i sve takvo,neznam tocno koja je to vrsta suplementa,tj neznam ime,ali uggl ako nemas 21 nemoj uzimat

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

to je dušični oksid..imam 18...koji je razlog ne uzimanja do 21. ?

15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Od idućeg tjedna krećem u teretanu 3 puta tjedno. Jel mi može neko napravit raspored koje da skupine mišića koji dan treniram?

Dok sam u teretani trebam ubacit i malo trčanja na traci. Pa sam mislio 45 min sprave + 20-30 min trčanje. Jel to ok?

Evo ti moga savjeta : 

1. dan : prsa , biceps (bench ravni, kosi, kotrakosi, razvlačenje)

2. dan : leđa, triceps ( lat, leđnjaic, pregib, pregib na klupi i ostalo)

3. dan: ramena, noge 

ja tako radim već pola godine s itm da ja idem svaki dan osim nedjelje ( subotom trčim) taj plan ponavljam 2 puta tjedno ( prsa biceps pon i čet, leđa ,triceps-utorak, petak a ramena i noge srijedom i subotom)

sve radim po pet serija (svaka serija 10 ponavljanja) s tim da je prva serija zagrijavanje i zatim postepeno povećavanje kilaže ali treća ili četvrta bi trebale biti max mogućnosti a peta pumpanje

svaki trening bi trebao trajati od 1-1,5 sati bez obzira jesi li početnik ili ne

ali ne zaboravi na onu staru : mišići se e grade u teretani nego u kuhinji zato pazi na prehranu http://www.building-body.com/vjezbe.html ovdje pogeldaj vježbe a možeš i po youtubeu

14 godina
neaktivan

a svaku misicnu skupinu treniraj jednom u tjednu ..znaci npr. prsa i triceps ponediljak, srida- leđa, biceps,petak -noge ramena ...

15 godina
Rast mišića i visina

Gledam gde bih u kuci mogao raditi zgibove, nekako mi se sipka postavljena na vrata od plakara cini najlogicnije, bi li to izdrzalo moju tezinu (70kg)?

Човек је човеку одувек био вук / А вук вуку никад човек јер не мења ћуд..
15 godina
neaktivan

zašto bi morala biti u kući ? Može ti biti u šupi ili negdje vani u okućnici

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

OD DODATAKA PREHRANI MOM UJKU SU JETRA I BUBREG PROPALI!!!!!!

15 godina
kule93 kaže...

zašto bi morala biti u kući ? Može ti biti u šupi ili negdje vani u okućnici

U supi bas i ne bih jer ima raznih zivotinjki.. A ne izlazi mi se na ovu hladnocu radi 5min, radije bih to u kuci dok je zima, a kad otopli onda napolje

Човек је човеку одувек био вук / А вук вуку никад човек јер не мења ћуд..
17 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...

Power clean.

Nego reci mi je li istina da olimpijski dizači imaju najveći vertikalni skok, sprint po prosjeku od sportaša?

I je li istina da s pomoću olimpijskih izbačaja i trzaja možeš nabaciti dosta mase?

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
17 godina
neaktivan
I.Kk kaže...
vrucajanjetina kaže...

Power clean.

Nego reci mi je li istina da olimpijski dizači imaju najveći vertikalni skok, sprint po prosjeku od sportaša?

I je li istina da s pomoću olimpijskih izbačaja i trzaja možeš nabaciti dosta mase?

1. Individualno

2. Masa se odrađuje u kuhinji.Pa ako je u kuhinji zadovoljen kalorijski suficit da bit će mase od izbačaja i trzaja.Uz to još bench,čučanj,mrtvo i par izolacija i da vidiš :) 

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
17 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...
I.Kk kaže...
vrucajanjetina kaže...

Power clean.

1. Individualno

2. Masa se odrađuje u kuhinji.Pa ako je u kuhinji zadovoljen kalorijski suficit da bit će mase od izbačaja i trzaja.Uz to još bench,čučanj,mrtvo i par izolacija i da vidiš :) 

1. Mislim da je bilo neko istraživanje pa pitam.

2. Mislio sam koliko se brzo ona može dobiti u odnosu na druge vježbe. Imaju li npr. te vježbe neku prednost.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
17 godina
neaktivan

Ajde ako imaš link na istraživanje da vidim molim te.Strašno me zanima :) 

A sve ovisi.Teško je to sada za procijeniti.Ali da sa tim vježbama se jako dobro napreduje.To su u principu treninzi za snagu.Googlaj starting strenght by Mark Rippetoe

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
16 godina
I.Kk kaže...

2. Mislio sam koliko se brzo ona može dobiti u odnosu na druge vježbe. Imaju li npr. te vježbe neku prednost.

Ma imaju sve compound uvijek prednost pred ajmo rec izolacijom. Jer onda svi misici rade zajedno, i to jos neki pokret. Npr. cucanj ce se puno bolje prenijeti na leg press dok obrnuto i nije slucaj.

A gle, probaj power clean pa vidi rezultate, mozes samo dobit :)

Naravno snaga je uvelike i stvar istreniranosti zivaca, nezz kako da se izrazim :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 23:40 (vrucajanjetina).
15 godina
neaktivan
I.Kk kaže...
Hrvojestr kaže...
I.Kk kaže...
vrucajanjetina kaže...

Power clean.

1. Individualno

Masa ti je 80% Prehrana a 20% vjkezbe

Za masu je osnovno pravilo:
Tezine najvise kolko mozes,s tim da moras moc odradit 6-8 dizanja u 2-3 serije s tom tezinom,odmora 1-2 minuta izmedju serija.

Compound vjezbe su ti uvijek najbolje jer jadi vise misica,i compound vjezbe ti najvise snage i daju prakticki. Slobodni utezi=snaga/masa a sprave=definicija/izgled (neki se nece slozit ali je to meni tako)

kule93 kaže...

Evo ti moga savjeta : 

1. dan : prsa , biceps (bench ravni, kosi, kotrakosi, razvlačenje)

2. dan : leđa, triceps ( lat, leđnjaic, pregib, pregib na klupi i ostalo)

3. dan: ramena, noge 

Zanemarujes trapeze,trbusnjake,podlaktice
(iako se podlaktice rade same po sebi u dosta vjezbi,nije ih lsoe odradit pa svako 2-3 tjedna ako nista drugo)

Dorian123 kaže...

OD DODATAKA PREHRANI MOM UJKU SU JETRA I BUBREG PROPALI!!!!!!

Umjerenost u svemu,pa i sa suplementima.

Naravno valja i drzat 3 mjeseca bez suplemenata cisto da se tijelo ocisti od svega,ne primjenjuje se sa wheyom i takvim stvarima,ali npr kreatin obavezno moras detoxikaciju od 3 mjeseca regularno radit.

MB88 kaže...

to je dušični oksid..imam 18...koji je razlog ne uzimanja do 21. ?

Da,dobro kazes dusicni oxid.
Pa nez obicno za sve suplemente kazu ne ispod 18,ali NO je druga stvar, ne znam i neda mi se traziot po netu sad zasto,ali frend koji se kljuka svacime,od gainera do wheya,kreatina voo ono,i njeogov brat isto,jos i vise,kazu sve da,samo NO ne prije 21.
A o ucinkovitosti,ako mu je vjerovat,sto vjerujem da je,radi izvrsno,motivacija,snaga,performanse,sve se dize

vrucajanjetina kaže...

Naravno snaga je uvelike i stvar istreniranosti zivaca, nezz kako da se izrazim :P

Snaga je prvenstveno Vruca Janjetina hahahaha
Jk,to sto kazes oces rec,ako mislis da nemozes dignit 30kg na bencu,neces ih dignit,ako mislis da mozes,dignit ces...
Naravno nemozes ocekivat velike stvari odma...

SRY ZA HEBENO DUG POST :D

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 0:11 (insomniac).
17 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...
I.Kk kaže...

Ma imaju sve compound uvijek prednost pred ajmo rec izolacijom. Jer onda svi misici rade zajedno, i to jos neki pokret. Npr. cucanj ce se puno bolje prenijeti na leg press dok obrnuto i nije slucaj.

A gle, probaj power clean pa vidi rezultate, mozes samo dobit :)

Hvala na informacijama. Još je jedan od razloga što sam te pitao to jer se sjećam da je Glenn Pendlay nešto govorio kako su njegovi dizači dobivali prevele mase i tako nešto. Sad ne znam bili to uzeo kao primjer jer ipak njih treniraju jedni od najboljih trenera, a i mogu se skoro optimalno oporaviti od treninga, ali ti bolje znaš od mene pa reci.

Inače znam da compound vježbe imaju prednost pred izolacijama, ali mislio sam da će te olimpijske vježbe imati prednost pošto uključe gotovo sve mišiće u tijelu.

Rado bih ga probao raditi, ali nemam nikakvu teretanu blizu kuće, a i još nemam olimpijsku šipku.

Mislim da imam otprilike ideju što si mislio reći o snazi.

@Hrvojestr

Vidi ovu stranicu pa mi reci što misliš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 0:36 (I.Kk).
15 godina
neaktivan
cale kaže...
1.Lovac kaže...

ma majstore,nemoj uopce gledat po forumima,sta vjezbat i sta radit,jer to uopce nije niti toliko bitno.Ono sto ti je bitno je volja,motivacija.Moras se nekak motivirat.Ja znam ljude koji doma imaju knjige o vjezbanju i ostalim glupostima,nist nisu postigli.Po meni takvi se hoce samo pravit,uzmi MP3,i odi trcat,nemoj to ni smatrat treningom,nego jednostavno da sto bolje provedes dan,da nisi samo u kuci pred kompom,tak ja gledam.I ono sto je najbolje je kad imas s nekim trenirat,pa se malo natjecete ko ce sta bolje odnosno vise napravit,ali najvaznije ti je volja,prestani se zamarat sta treba vjezbat i kak,jer nema tu puno pravila,radi kak ti pase i kak se ti osjecas najbolje.

Istina ;) ali pazi ne tražim ja savjete bezveze. Želim lijepo znat u šta se upuštam da ne bi napravia neku glupost :D

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
cale kaže...
1.Lovac kaže...

Istina ;) ali pazi ne tražim ja savjete bezveze. Želim lijepo znat u šta se upuštam da ne bi napravia neku glupost :D

Svako ozbiljnije vježbanje se radi planski i sustavno.Inace,na tvome mjestu bih prije išao na izgradnju mišića  nego na skidanje sala.

15 godina
neaktivan
warhed kaže...

Svako ozbiljnije vježbanje se radi planski i sustavno.Inace,na tvome mjestu bih prije išao na izgradnju mišića  nego na skidanje sala.

Planski i sustavno :D  Čujte ja ISKLJUČIVO moram vježbat zbog toga što imam nenormalno jake bolove u lumbalnom dijelu leđa, tako da mi je donji dio leđa najbitniji. Trbušne ne smijem radit dok leđa ne ojačam :D
Javi mi se u poruci ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 13:57 (1.Lovac).
17 godina
1.Lovac kaže...

Planski i sustavno :D  Čujte ja ISKLJUČIVO moram vježbat zbog toga što imam nenormalno jake bolove u lumbalnom dijelu leđa, tako da mi je donji dio leđa najbitniji. Trbušne ne smijem radit dok leđa ne ojačam :D
Javi mi se u poruci ;)

E da si slušao doma kad su rekli da se maknes s kompjutora... xDD Za donji dio leđa radi

. Imaš par varijacija i možeš to raditi doma. Za početak probaj raditi suprotna ruka-suprotna noga (bit će ti lakše nego ovo na videu), al isprobaj ti sve kombinacije - budi maštovit {#}

He who is brave is free.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pogleda sam dosta vježbi za jačanje leđa. Jučer sam napravio malo istezanje leđa, među kojim je bilo i malo ovog, 10 puta drugo iz

kombinirano (naša sam zanimljivih stvai ovdje), 120 leđnjaka (12 serija po 10) i još par stvari. Radio sam možda sve skupa 15 min, ali sam sve radio koliko sam mogao. Na kraju sam se iscrpia pa sam presta. :(

Danas mislim radit

video uz vježbe koje sam radia jučer.

15 godina
neaktivan
Dwyane Wade kaže...
1.Lovac kaže...

Javi mi se u poruci ;)

E da si slušao doma kad su rekli da se maknes s kompjutora... xDD Za donji dio leđa radi

. Imaš par varijacija i možeš to raditi doma. Za početak probaj raditi suprotna ruka-suprotna noga (bit će ti lakše nego ovo na videu), al isprobaj ti sve kombinacije - budi maštovit {#}

ne ne ne i ne,to nemoj radit,ili dizi samo donji dio (noge) ili dizi samo gornji dio tijela (lednjaci)
Ovako moze izazvat jos vise boli,a i moze izazvat boli u zdravim ledima,mozete mi ne vjerovat,ali to mi je reka prijatelj koji vec godinama trenira kosarku,i otisa je u ameriku na fax i tamo ej igra kosarku takoder,sa privatnim trenerima je radia,a znam ga otkad znam za sebe,nema razloga lagat

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice