Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.053
|
čitano: 8.383.163
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Top Bugovac kaže...
dustY kaže...

Vjezbam skoro svaki dan.Cijelo vrijeme na istoj kilazi.Sta da ucinim u vezi prehrane?Moze HINT?

ja sam za početak izbacio sve sendviče, slatkiše, grickalice, nutellu, palačinke, kolače(malo sad preko Božića jedem, suzdržavam se) i slične stvari..

Ne moraš se toliko suzdržavati (mislim nemoj sad se vratiti starim navikama), na kraju dana je više važan unos kalorija od hrane koju si unio.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
14 godina
I.Kk kaže...
Top Bugovac kaže...
dustY kaže...

Vjezbam skoro svaki dan.Cijelo vrijeme na istoj kilazi.Sta da ucinim u vezi prehrane?Moze HINT?

ja sam za početak izbacio sve sendviče, slatkiše, grickalice, nutellu, palačinke, kolače(malo sad preko Božića jedem, suzdržavam se) i slične stvari..

Ne moraš se toliko suzdržavati (mislim nemoj sad se vratiti starim navikama), na kraju dana je više važan unos kalorija od hrane koju si unio.

Hehhe,ja sam krivo napisao.Nisam spomenuo da se zelim udebljat.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nisam sad neki stručnjak za prehranu, ali jedi dosta (stvari poput jaja, mesa, ribe, badema, mlijeka itd....), pij dosta vode (preporuka je mislim 60 ml po kilu tjelesne težine), radi tzv. compound vježbe (definicija , a to su ti inače vježbe poput čučnja, mrtvog dizanja, bencha i zgibova), radi po nekoj solidnoj rutini i vidjet će se rezultati.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
15 godina
Rast mišića i visina

svi koji zelite dobiti kile, razmislite na buducnost, pogotovo ako vam geni (neki roditelj) je pretil...

ja sam imao problema kao i vi 175-180cm i 60tak kg...nikako dignut...onda sam NEKAKO dosao do 70, na 183cm, i onda u roku god i nesto dobio 20kg...sjetio se te price mog starog koji je isto tako dobio odjednom, bio jos gora cackalica od mene, pa dan danas ima 120+ na oko 180cm...iskreno gadi mi se i ne zelim biti kao on, dao sam si posla i eto drzim 75kg i ne mislim ic nikad preko 80...makar ubijao se trcanjem, teretanama i slicno...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma kile nisu toliko bitne, moš ti imat 90kg na 180cm, ali da nemaš puno sala i dobro se osječaš. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 3:57 (Jabulani).
16 godina
I.Kk kaže...
vrucajanjetina kaže...

Za sve koji se zale da ne mogu dobit kile - ne jedete dovoljno, jednostavno je. Probajte s 4 litre mlijeka dnevno (uz normalnu hranu) i vidjet cete rezultate sigurno. :)

Zaboravio si Starting Strength.

EDIT: Za one koji nemaju vremena jesti 5-6 puta na dan, probajte Intermittent Fasting. Nije nešto revolucionarno, ali dobro dođe.

Ma to sam prije napisao ali ljudi jednostavno zaobiđu... Al tesko ce naci bolji a jednostavniji program za pocetak.

17 godina
Rast mišića i visina

Ah ovaj thread i tako ide u loop sa pitanjima i odgovorima nakon 10-og posta... jedino što nije bilo

je prijedlog da se krka vrućajanjetina :) Uf, sad sam ogladnio. Prelazim pod hitno na mesnu lowcarb dijetu ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 19:00 (overhaul).
15 godina
Rast mišića i visina

Pokušao spartanske sklekove.. 

Sam sam sebe ugodno iznenadio kad sam napravio 7-8 komada, a kada sam se usto iznenadio sam se ali neugodno.. Bole sad ramena i lopatice :S

Djelim spermu, utovar besplatan! 031/820-319
15 godina
Top Bugovac kaže...

spartanske sklekove..

moze link negdje da vidim kako to izgleda da probam i sam

hvala

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Napravio 25 spartanskih. Sad hvataju me grčevi u ramenima, a ruke mi se tresu ko da me neko na 220 priključio... definitivno dobra vježba haha

BTW: evo, uživaj xd 

15 godina
Rast mišića i visina

naisao sam na onaj spartanski 300 push up trening...jel tko to probao? ne vidim da se spominju ovakvi sa tvog filmica...

kako god, zanimljiv nacin za sklekove

14 godina
Rast mišića i visina

Kakvim vježbama za ruke i prsa općenito počet ako ste na nuli? ( ne mogu dić vlastitu masu, ni 3 skleka napravit -.- )

15 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Kakvim vježbama za ruke i prsa općenito počet ako ste na nuli? ( ne mogu dić vlastitu masu, ni 3 skleka napravit -.- )

hmmm ovo je malo kritično... ako nemaš za teretanu, probaj napunit boce od 1.5 ili 2l pijeskom pa s tim viježbaj

ili čak ona gumena vrpca (neznam kak se to zove haha) s njom se da mali milion vježbi radit (probaj eksperimentirat, pa šta ti odgovara)... kad osjetiš da si malo ojačo probaj malo sklekove i zgibove, za početak 5. Kad ti to bude premalo/slabo povečavaj do nekih 20-25 max. Kad to dostigneš radi više serija ;)

ako sam negdje pogriješio nek me neko ispravi :) 

15 godina
Rast mišića i visina

ja sam si sprdancije radi uzeo stolicu od klavira i okrenuo ju i nakrcao rijecnike, razne knjige i tako to, bilo je negdje 10-15kg sve skupa i tako vjezbao bicepse :D

nespretno je, pogotovo kad znam da u teretaniradim serije sa 40kg...

14 godina
uber_low kaže...
KKristijan kaže...

hmmm ovo je malo kritično... ako nemaš za teretanu, probaj napunit boce od 1.5 ili 2l pijeskom pa s tim viježbaj

ili čak ona gumena vrpca (neznam kak se to zove haha) s njom se da mali milion vježbi radit (probaj eksperimentirat, pa šta ti odgovara)... kad osjetiš da si malo ojačo probaj malo sklekove i zgibove, za početak 5. Kad ti to bude premalo/slabo povečavaj do nekih 20-25 max. Kad to dostigneš radi više serija ;)

ako sam negdje pogriješio nek me neko ispravi :) 

Ma mogu ja u teretanu, no mislim jeli se isplati ako sam nesposoban za svaku spravu osim trake ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 1:43 (KKristijan).
15 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Ma mogu ja u teretanu, no mislim jeli se isplati ako sam nesposoban za svaku spravu osim trake ?

Ma možeš, kako ne!
Nije ti u teretani da imaš samo utege od 100 kila... kod mene recimo ima dosta cura i starijih gospođa koje rade s težinama od 10-20kila ovisno o spravi što bi tebi bilo idealno za početak. I nemoj da te bude sram, niko nije došo u teretanu i odma prvi dan tuko po 612390 kila (na benchu), to se postiže vježbom... lagano kreneš pa kad ojačaš malo digneš kilažu i tako dalje.

Jedino mi reci što se tiče mase, mršav si? ako jesi kreni u teretanu i radi na prehrani... debilne komentare tipa prvo se udebljaj pa onda kreni ne slušaj jer time ćeš samo dobit salo (a to ne želiš) :) 

15 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Probaj uzeti neki od postojećih dobrih treninga.  slobodne težine > sprave. Moguće je da dobiš trening s samo spravama i izolacijskim vježbama. 

http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/ 

http://startingstrength.wikia.com/wiki/The_Starting_Strength_Novice/Beginner_Programs 

http://www.askscooby.com/excellent-postings/21-workout-routines-37958/  Weightlifting option 1 ili 2 (ostalo nije za tebe) ili FULL BODY STRENGTH-SPECIFIC NOVICE ROUTINE

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 10:18 (ROFLOLMAO).
15 godina
Rast mišića i visina

Pogledajte sve te Spartanske.. 

Predobre vježbe! Nakon samo nekoliko ponavljanja bole me mišići koji se koriste za tu vježbu!

Djelim spermu, utovar besplatan! 031/820-319
14 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Pogledajte sve te Spartanske.. 

Predobre vježbe! Nakon samo nekoliko ponavljanja bole me mišići koji se koriste za tu vježbu!

radio sam ih prije....vidio se pomak nakon 1mj...poslije mi se nije dalo radit

Avenged Sevenfold foREVer!
15 godina
Rast mišića i visina

Koje vezbe preporucujete za ruke i grudi. Trenutno radim propadanja, sklekove i one sklekove sa nogama na stolici. 181 cm, 70 kg.

Човек је човеку одувек био вук / А вук вуку никад човек јер не мења ћуд..
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 15:50 (pirat01).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ovako, visok sam 167 cm i težak ~53 kg. Imam 14 godina i jako sam nezadovoljan sa svojim tjelom (po izgledu). Noge su mi ok, ali od nogu do glave (trbuh, ruke, prsa. etc.) su koma. trbuh- nema sala a nije bas ni ravan, kad ga nepnem vide se trbusni misici ruke- tanke,slabušne prsa- li-la nejedem puno, kad idem u skolu (6:30) pojedem sendvič, tamo oko 13h pojedem opet sendvič, tako da nekad skippam ručak, i večera ponekad. Znači 2-3 puta. Slatkiše nejdem, samo slane grickalice, ali to je jos gore. Sve u svemu- koma!!! sve od vježbi koje sam probao su trbušnjaci (u minuti oko 40-50) i sklekovi (jedva 10) na dan pješačim oko 1-2 km (do autobusne stanice i nazad do kuće) a pošto se ne bavim sportom (ljen) i trenutno nisam pri parama i nemam velik stan (a-a nema sprava nikakvih), me zanima dali mogu svoje tjelo lagano oblikovat s nekim vježbama? zelim samo dobit malo na misima i "dobit" trbusne misice tj napravit ih vidljivima jer, nagodinu idem u srednju pa želim i ja bit faca :D Hvala unaprijed :D
15 godina
XFear kaže...
Ovako, visok sam 167 cm i težak ~53 kg. Imam 14 godina i jako sam nezadovoljan sa svojim tjelom (po izgledu). Noge su mi ok, ali od nogu do glave (trbuh, ruke, prsa. etc.) su koma. trbuh- nema sala a nije bas ni ravan, kad ga nepnem vide se trbusni misici ruke- tanke,slabušne prsa- li-la nejedem puno, kad idem u skolu (6:30) pojedem sendvič, tamo oko 13h pojedem opet sendvič, tako da nekad skippam ručak, i večera ponekad. Znači 2-3 puta. Slatkiše nejdem, samo slane grickalice, ali to je jos gore. Sve u svemu- koma!!! sve od vježbi koje sam probao su trbušnjaci (u minuti oko 40-50) i sklekovi (jedva 10) na dan pješačim oko 1-2 km (do autobusne stanice i nazad do kuće) a pošto se ne bavim sportom (ljen) i trenutno nisam pri parama i nemam velik stan (a-a nema sprava nikakvih), me zanima dali mogu svoje tjelo lagano oblikovat s nekim vježbama? zelim samo dobit malo na misima i "dobit" trbusne misice tj napravit ih vidljivima jer, nagodinu idem u srednju pa želim i ja bit faca :D Hvala unaprijed :D

http://hundredpushups.com/

Lagano krenes, pratis kolone uredno, budes disciplinovan. Kad zavrsis program krenes na propadanja i zgibove (u isto vreme radis i sklekove) i to bi bilo ok za neko normalno stanje, za dalje teretana. Takodje, ishrana ti je slaba, u to se bas i ne razumem, nek ti neko od starijih objasni

Човек је човеку одувек био вук / А вук вуку никад човек јер не мења ћуд..
14 godina
neaktivan
Hvala :D
ovog se hvatam od nove godine ^^
17 godina
XFear kaže...
Hvala :D
ovog se hvatam od nove godine ^^

- heh ajde bit ću vidovit:

Kad budeš ispunjavao njihov "inicijalni test" pobrat ćeš

takvu upalu mišića da slijedećih dana nećeš moći obući

majcu. I to će biti to glede ispadanja face za ulazak u srednju:)

...

Ako je do sklekova, nemoj nikako raditi nezagrijan i nemoj odmah krenuti

sa onime što su ovi genijalci naložili: pune sklekove do iznemoglosti, "da se istestiraš".

Sklekovi su ozbiljna vježba i za iskusnog vježbača i te se stvari rade u setovima

sa danima odmora. Ok ti si lagan i mlad, ali vjerujem da, iz pročitanog,

tvoje ruke nisu navikle na takvo neprestano full opterećenje.

Možeš raditi u početku malo sklekove iz koljena, ili sklekove na nagibima,

pa polako.

Istestirat ćeš se kad ti ruke, leđa, prsa, trbuh i ramena malo naviknu na opterećenje.

17 godina
neaktivan
Imam 16g 180cm i 60 kg sto je jako malo u usporedbi sa visinom, sta mozete preporuciti za debljanje?
***Ako sam ti ikako pomogao samo pritisni HVALA!***
14 godina
neaktivan
Ok.
Jel da radim taj program ili ne?
17 godina
neaktivan
pirat01 kaže...
XFear kaže...

http://hundredpushups.com/

Lagano krenes, pratis kolone uredno, budes disciplinovan. Kad zavrsis program krenes na propadanja i zgibove (u isto vreme radis i sklekove) i to bi bilo ok za neko normalno stanje, za dalje teretana. Takodje, ishrana ti je slaba, u to se bas i ne razumem, nek ti neko od starijih objasni

Ne mora nužno, ja bih radije kad mogne uraditi 25 sklekova da se postepeno prebaci u sklek u stoju na rukama, inače ako nastavi s tim programom samo će trenirati izdržljivost.

I naravno ubaci neko povlačenje poput zgibova, obrnutih veslanja (inverted row) u rutinu da je ravnomjerna, a i neku vježbu za noge.

14 godina
neaktivan

a kako se rade ti zgibovi?? {#}

15 godina
neaktivan
ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
17 godina
neaktivan
XFear kaže...

a kako se rade ti zgibovi?? {#}

Oni na 11 sekundi su lakši.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice