Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.053
|
čitano: 8.391.965
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Rast mišića i visina

Nece jer vec imas 15 god,mislim da posli 16 nemas nikakvih prepreka prema cak i bildanju

Ono sta bi ti ja preporucia je vjezbe sa osobnom tezinom,rastezanje(pogotovo vazno za rast)

i zdravo se hrani

RazorNapster
14 godina
neaktivan

Kao prvo ja sam se bavio BB imas jedno pravilo dok si u pubertetu nebi smio raditi vjezme s ledjima kao sto su cucnjevi jer ti se jos razvija, zaboravi cunjeve drzi se pravilne prehrane jedni 5-6 puta na dan a hrana neka bude s puno ugljikohidratima i proteinima i zasicenim mastima i kilaza ce rasti

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo imam i ja problem.

Imam 14 godina,visok sam oko 176 cm i težak oko 80 kg.

Želim smršavjeti,ali mi kile stalno rastu iako ne jedem puno.Takoder zelim i misice izraziti oko ruke,noge,trbuha itd.

Počeo sam prije tjedan dana s trčanjem,svaki dan,oko 20 h navecer odem trcati i trcim oko 15 min.

Nema teretane u blizini,tako da nista od toga,ali sto moram napraviti da smrsavim i da nabildam misice?

Hvala

14 godina
neaktivan
ProCS kaže...

Evo imam i ja problem.

Imam 14 godina,visok sam oko 176 cm i težak oko 80 kg.

Želim smršavjeti,ali mi kile stalno rastu iako ne jedem puno.Takoder zelim i misice izraziti oko ruke,noge,trbuha itd.

Počeo sam prije tjedan dana s trčanjem,svaki dan,oko 20 h navecer odem trcati i trcim oko 15 min.

Nema teretane u blizini,tako da nista od toga,ali sto moram napraviti da smrsavim i da nabildam misice?

Hvala

ovako trci nije bitno koliko jedes nego sta jedes, svacas evo ti jedna vrsta prehrane koju sam ja imo i ako oces misice prvo istopi masnu naslagu jer od masne naslage nemos pretvorit misice jer to je isto da netko kaze da se od zeljeza napravi zlato, 7:00 - 0,9%MM Mlijeko i zitarice kukuruzne 10.00 tunjevina + tjestenina 12:00pileca prsa ili pureca s 3 jaja i jedan zumaljak 15:00 riza s umacima a da je umak sto manje mastan 17:00 trening 18:30 jedi znaci pileca ili pureca prsa ali bez tjestenine 21:00 prije spavanja 200g posnoga sira pazi ova prehrna se temelji bez kruha ili intergralni kruh u svakom obruku jedan odrezak uzivaj
17 godina
neaktivan
Franjic kaže...

Kao prvo ja sam se bavio BB imas jedno pravilo dok si u pubertetu nebi smio raditi vjezme s ledjima kao sto su cucnjevi jer ti se jos razvija, zaboravi cunjeve drzi se pravilne prehrane jedni 5-6 puta na dan a hrana neka bude s puno ugljikohidratima i proteinima i zasicenim mastima i kilaza ce rasti

Možeš li mi malo bolje objasnit zašto se u pubertetu ne smiju izvoditi vježbe kao cucnjevi, zašto bi uopce štetile...pa cijelo tijelo se razvija u pubertetu?

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | they see me trollin they hatin, moderatin and tryin to catch me postin dirty!
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pozz ljudi evoga..

visok sam 169 cm imam 55 kila  krajed drugog mjesaca navršavam 15 god i sad mi me zanimalo kako da najbrže razvijem ruke..treniram akro. roc and roll treninge imam od ponedjeljka do petka(tenutno ne zbog slomljene ruke -.-)  i trebam snagu u rukama dobit što prije..može savjet..

14 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...
Franjic kaže...

Možeš li mi malo bolje objasnit zašto se u pubertetu ne smiju izvoditi vježbe kao cucnjevi, zašto bi uopce štetile...pa cijelo tijelo se razvija u pubertetu?

tako je razvija se cijelo tijelo u pubertetu to je odma logicki da se razvijaju i kosti, ti kada radis cucnjve ili vjezbe sto opterecuju kraljeznicu postoji mogucost da ti kraljeznica stisne zivac, neces to odma osjetiti, ali gle cucnjevi to je opasna vjezba, i ja sam bio radio cucnjeve bez pojasa i kada je teska kilaza malo ledja savijes, a kada se probudis i osjetis koliko boli, svatit ces da si pogresno radio, svacas ako oces narast igraj kosarku jer skakanjem i istezivanjem ces narast, vjeruj mi,
14 godina
neaktivan
teo7 kaže...

pozz ljudi evoga..

visok sam 169 cm imam 55 kila  krajed drugog mjesaca navršavam 15 god i sad mi me zanimalo kako da najbrže razvijem ruke..treniram akro. roc and roll treninge imam od ponedjeljka do petka(tenutno ne zbog slomljene ruke -.-)  i trebam snagu u rukama dobit što prije..može savjet..

15 godina ma kud vam se toliko zuri decki nece vas trebe gledati ako ste nabildani vjerujte meni znam iz iskustva, sacekaj dok se razvijes dok narastes za sve ima vremena. jer to je skup sport, nije to samo ici u teretanu i vjezbat i doci doma i jest doma sta ima u frizderu i 2 na dan. evo po kili moras dati 2,5 grama proteina i 4 grama ugljkohidrata i do 1 grama masti evo ti izracun Protein(Bjelancevina):137,5 UH(Ugljikohidrati): 220 Masti:(55) i ako oces raditi samo ruke, ako svaki dan radis ruke misic ti se moze sanjiti radi toga sto mu nedopustas da se odmori, 48-72 sata misicu treba odmora i misic raste dok spavas 3 zakona bb Prehrana San Trening
17 godina
neaktivan
Franjic kaže...
sk8 4 life kaže...
Franjic kaže...

tako je razvija se cijelo tijelo u pubertetu to je odma logicki da se razvijaju i kosti, ti kada radis cucnjve ili vjezbe sto opterecuju kraljeznicu postoji mogucost da ti kraljeznica stisne zivac, neces to odma osjetiti, ali gle cucnjevi to je opasna vjezba, i ja sam bio radio cucnjeve bez pojasa i kada je teska kilaza malo ledja savijes, a kada se probudis i osjetis koliko boli, svatit ces da si pogresno radio, svacas ako oces narast igraj kosarku jer skakanjem i istezivanjem ces narast, vjeruj mi,

A ako bi radio cucnjeve bez utega, mislim odma je manji napor? Što se tice živca, ako pravilno ne izvodiš vježbu uklještit ce se živac bio ti u 18 ili 30 godini. Pa jeli postoji alternativa cucnjevima, do koje dobi savjetuješ da se ne rade cucnjevi?

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | they see me trollin they hatin, moderatin and tryin to catch me postin dirty!
14 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...
Franjic kaže...
sk8 4 life kaže...
Franjic kaže...

A ako bi radio cucnjeve bez utega, mislim odma je manji napor? Što se tice živca, ako pravilno ne izvodiš vježbu uklještit ce se živac bio ti u 18 ili 30 godini. Pa jeli postoji alternativa cucnjevima, do koje dobi savjetuješ da se ne rade cucnjevi?

Mozes cucnjeve raditi bez utega, ali ako oces narasti primi se rastezanja a toga ima najvise u košarki, Uzivaj
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav.Imam 15 i pol godina.Visok sam 172 cm i tezak 85 kg.Sve sto pojedem lijepi se.Kako imam neravnu kraljeznicu poceo sam prije 2 dana vijezbati(vijezbe koje sam dobio od doktora).Dali cu narasti radeći te vijezbe?I kolko  bi mogao jos narasti?Cuo sam da debeli ljudi ne rastu brzo.Dok sam bio imo negdje 12 godina bio sam među večima.Dali to znaci ako smrsavim dali cu narasti?

Zaboravio sam.Radim svakodnevno trbušnjake,čučnjeve i sklekove

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 12:42 (Dolu).
15 godina
protjeran
Rast mišića i visina
Pa jes ti normalan.visini ti je u genima a ne u prevelikoj tjelesnoj masi.daj zbroji dva i dva.da se popenjes na trepavice nemozes narasti ako smrsavis osim ako i dalje rastes.u tom slucaju i s ovom kilazom ces rasti
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
14 godina
neaktivan

Hvala što si mi pomogao,ali naravno da se ja necu moci tako hraniti se jer mi ne moze stara posebno kupovati sve te namirnice.

Dakle probat cu jesti sto manje soli,secera,kruha,brasna itd.

Reci mi koje vjezbe bi bilo dobro da radim,trenutno trcim svaki dan 15 min i radim trbusnjake,u koje vrijeme bi bilo dobro raditi te vjezbe,ja trbusnjake radim ujutro,a trcim navecer?

Ima li jos kojih vjezbi koje su dobre za smrsaviti i nabildati se?

16 godina
neaktivan
Dolu kaže...

Pozdrav.Imam 15 i pol godina.Visok sam 172 cm i tezak 85 kg.Sve sto pojedem lijepi se.Kako imam neravnu kraljeznicu poceo sam prije 2 dana vijezbati(vijezbe koje sam dobio od doktora).Dali cu narasti radeći te vijezbe?I kolko  bi mogao jos narasti?Cuo sam da debeli ljudi ne rastu brzo.Dok sam bio imo negdje 12 godina bio sam među večima.Dali to znaci ako smrsavim dali cu narasti?

Zaboravio sam.Radim svakodnevno trbušnjake,čučnjeve i sklekove

Čovjeće pa ti si previsok za svoje godine,ne brini  se narast ćeš ti jer muški rastu do 21godine .A što se mršavljenja tiće bez  trčanja ništa ti moraš potrošiti više kalorija nego ih uneseš da ti tjelo poćinje rastapati naslage sala.Moj savje ti je da za večeru ne jedeš baš ništa,(ajd može neko voće tek toliko da utažiš glad) i da iz prehrane potpuno izbaciš kruh i peciva.A to što radiš trbušnake i to sigurno da je bolje nego ništa aha i pazi kako radiš trbušnjake radi svoje neravne kralježnice(proguglaj malo meni se neda objašnjavat da ne vele da pametujem)

15 godina
neaktivan

Ok,izbacit cu kruh i peciva.Da sam previsok za svoje godine to sigurno nisam.U mom razredu vecina je visoka preko 180 cm,a imaju 15 godina.Zaboravio sam reci da sam cuo da debeli ljudi kad narastu na neki nacin se smanjuju.Na primjer moj brat, ima 28 godina.Visok je 176,a bio je 178.Ima 95 kg

17 godina
neaktivan
Franjic kaže...
sk8 4 life kaže...
Franjic kaže...

gle trebam ja trenutno radit akrobacije s curom težie cca 50 kila pa zato trebam ojačat ruke :)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam jedno pitanje.Vec 3 dana idem navecer trcat 10 krugova oko stadiona.Imam 175-177 cm i imam 88 kg OMG(kad volim papat :( )Imam skoliozu kicme.Svaku vecer vijezbam(vijezbe za kicmu i sada sam krenuo trcat),Nemam ramena,ko muska ramena(ko jaci ljudi)Sta da vijezbam kako bi ojacao ramena.Od sutra cu ici igrat kosarku,a uskoro idem na more pa ocekujem da cu biti vise od pola mijeseca na moru.Samo da jos kazem,nosim oklop za kicmu(pomagalo)ako vam to moze pomoc u savijetima.

Hvala.

16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Tko treba smršaviti neka se informira o Ketogenoj dijeti - najsigurniji način mršavljenja i nije opasan ako se poštuju pravila. 

Čučnjeve, preopterecenje leđa u razvoju treba smanjiti na minimum i bez opterečenja (u teretani možete dobiti savjet o zamjenskim vježbama).

Važno je imati kvalitetno držanje i jaki mišični AB, sve ostalo će doći samo od sebe.

15 godina
Re: Rast mišića i visina
Dolu kaže...

Imam jedno pitanje.Vec 3 dana idem navecer trcat 10 krugova oko stadiona.Imam 175-177 cm i imam 88 kg OMG(kad volim papat :( )Imam skoliozu kicme.Svaku vecer vijezbam(vijezbe za kicmu i sada sam krenuo trcat),Nemam ramena,ko muska ramena(ko jaci ljudi)Sta da vijezbam kako bi ojacao ramena.Od sutra cu ici igrat kosarku,a uskoro idem na more pa ocekujem da cu biti vise od pola mijeseca na moru.Samo da jos kazem,nosim oklop za kicmu(pomagalo)ako vam to moze pomoc u savijetima.

Hvala.

Skolioza kičme ti je zato što si narastao.. kad prestaneš rasti kičma će ti se stabilizirati.. tako nekako("Skolioza je deformitet lokomotornog sustava koji se javlja tijekom rasta te se nakon završenog rasta stabilizira." izvor)..

Ja sam čuo da za jačanje ramena moraš radit uske i široke sklekove..

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

13.5 godina...     191 cm   82-83 kg...

Inaće možda izgleda kao odlicna kilaza (i jeste), ali ipak nisam toliko čvrst(jesam ali mozda 15-20% koliko mogu)

cilj mi je biceps, znaci jaka rucka... posto nisam jos za teretane, da pocnem sa nekim bucicama lagano ili sta?

Da te volim dusa zna,draga moja BiH
15 godina
stone kaže...

Inaće možda izgleda kao odlicna kilaza (i jeste), ali ipak nisam toliko čvrst(jesam ali mozda 15-20% koliko mogu)

cilj mi je biceps, znaci jaka rucka... posto nisam jos za teretane, da pocnem sa nekim bucicama lagano ili sta?

bolje radi sad jedno 6 mjeseci na koordinaciji pokreta...malo sklekove, čučnjeve itd.. idi trči van :) 
a za 6 mjeseci moš lagano u teretanu.. prva dva mjeseca lagano... upoznavanje sa spravama.. ispitivanjem koliko možeš podizati, koliko serija.. privikavanje.. 

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
15 godina
neaktivan
stone kaže...

Nemoj mislit da je od bicepsa jaka ruka to samo izgleda jako ali prava snaga je u tricepsu.

Gamers Don't Die, They Respawn.
17 godina
odjavljen
Top Bugovac kaže...
stone kaže...

bolje radi sad jedno 6 mjeseci na koordinaciji pokreta...malo sklekove, čučnjeve itd.. idi trči van :) 
a za 6 mjeseci moš lagano u teretanu.. prva dva mjeseca lagano... upoznavanje sa spravama.. ispitivanjem koliko možeš podizati, koliko serija.. privikavanje.. 

Ma koja teretana za njegove godine... Moze si samo unistiti sirinu u ramenima koja dolazi obicno u posljednjoj fazi puberteta.

Lijepo po kosarci i biciklizmu...

Inace, kilaza uopce nije odlicna. Za njegove godine bi se na tu visinu ocekivala daleko manja kilaza (sto bi narod rekao - strkljo). Znaci da se lijepo prima za njega, pa neka pocne nadzirati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 23:15 (Mrgud Veliki).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ma da namjeravam lagano poceti, pa kud koji mili moji...

u vezi kilaze vjeruj meni je draze imati ovako "malo više" nego da budem 191-60/70

da igram tj. treniram kosarku :) 

Da te volim dusa zna,draga moja BiH
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo i ja od sutra krećem. Prehranu sređujem, svaki dan trčanje 30min i onda nabacit fucu na igralištu. Cilj mi je izgubit 10kg,sada imam 181 i 89kg.

14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Tema je totalno glupa,mislim da ovo nije forum za to .

Najbolje je da odete na forum.teretana.net

Al da vam ja dam jedan savjet ,nemojte stavljat svoje slike u narednih godinu -dvije,ulizujte se "glavnim facama"

jer ako to ne budete ,isprdat će vas toliko da...bolje da nepričam.

Inače na tom forumu se može svašta naučit,samo 98% forumasa su cisti krkani i primitivci bez imalo mozga i razumijevanja koji znaju samo ismijavat a da pritom sebe ne pogledaju.

Govorim to iz iskustva jer sam tamo od 2007 god registriran,al sam se posvađao sa tim internet ratnicima koji dižu po 80 kg u benču i sole pamet iskusnijima i pametnijima.Nema smisla sudjelovat u njihovim raspravama.

Ponovo govorim,stvarno se puno može naučiti,pogotovo vi početnici {#}

A u prethodnim postovima ste iznijeli toliko gluposti da sam se jednostavno morao udarit po čelu.

npr da ne rasteš itd..

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 2:06 (bole_vk).
15 godina
neaktivan
bole_vk kaže...

Al da vam ja dam jedan savjet ,nemojte stavljat svoje slike u narednih godinu -dvije,ulizujte se "glavnim facama"

Inače na tom forumu se može svašta naučit,samo 98% forumasa su cisti krkani i primitivci bez imalo mozga i razumijevanja koji znaju samo ismijavat a da pritom sebe ne pogledaju.

Govorim to iz iskustva jer sam tamo od 2007 god registriran,al sam se posvađao sa tim internet ratnicima koji dižu po 80 kg u benču i sole pamet iskusnijima i pametnijima.Nema smisla sudjelovat u njihovim raspravama.

A u prethodnim postovima ste iznijeli toliko gluposti da sam se jednostavno morao udarit po čelu.

npr da ne rasteš itd..

Slažem se za ovo o tom forumu. Čitao sam jedan topic tamo, čovjek je tražio savjet za mršavljenje i rekli su mu da stavi slike,nakon što je stavio slike odmah su poćeli govorit da će on 100% odustat..., uglavnom bolje je nestavljat slike dok se niste bar malo razvili. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 2:15 (Jabulani).
14 godina
protjeran

Jabulani

Znam da sam napisao post na malo "seljački način".

Ali eto vidiš i sam znaš da je to istina,uostalom to mogu svi vidjeti koji odu tamo.

Ja eto dižem oko 230 kg na ravnom benču,270 kg mrtvo dizanje ,čučanj neznam nisam jako dugo radio ali prošle godine

sam mogao oko 700 kg na leg pressi .Pored toga moj problem je što neželim radit definiciju dok ne budem imao neku pravu paru,ne želim uopće to polovično radit.Iz razloga što je za mene zastrašujuća pomisao da ću izgubit dosta mišične mase ako ne uložim love.A tada kao 15-16 godišnjak tu lovu jednostavno nisam imao (radi se o nekih 2000 kn minimalno samo za prehranu,a mozes misliti koliko mi treba još za suplementaciju i steroide) Znači bolje imat nešto sala na tu mišičnu masu i održavat kako tako,dok ne skupim potreban novac.Samo eto njima je to malo problem shvatiti.BTW.pare nisu problem,para nemam .{#} Zezam se,imam nekih svoji životnih problema i plus ova nezaposlenost ubija...

Problem na njihovom forumu sto se registriraju balavci pa procitaju par stickiya i sole pamet ostalima,a meni se neda trošit vrijeme na njih.

Tako da...ne stavljajte slike,to je moj dobronamjeran savjet.

I da ,to je jedan od najskupljih sportova na svijetu {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 2:41 (bole_vk).
16 godina
protjeran
bole_vk kaže...

npr da ne rasteš itd..

Nisam imao takvog iskustva, doduše,nisam stavljao slike,ali na sva glupa pitanja su mi ljepo odgovorili i objasnili mi :/..vjerojatno sam samo naletio na pravu ekipu?

WP
15 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...
bole_vk kaže...

npr da ne rasteš itd..

Nisam imao takvog iskustva, doduše,nisam stavljao slike,ali na sva glupa pitanja su mi ljepo odgovorili i objasnili mi :/..vjerojatno sam samo naletio na pravu ekipu?

Naravno da ima dobre ekipe. Mene jedino zna živcirati kada kažu nekome od 12-16 god. da jede 6x dnevno, pogotovo sada kad su praznici,po cijele dane su vani i nemaju vremena jest toliko puta.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice