Da li je vrijedan 1500€

poruka: 15
|
čitano: 2.137
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Da li je vrijedan 1500€

Pozdrav

Imam priliku uzet masinu za 1500€ koja mi se cini kao dobar deal...

Rijec je o Workstationu

3.6 GHz Xeon Quad-Core

3GB Rama (neznam tocno koji je,mislim FB-DIMM,ima riser)

160GB SCSI disk na 15k RPM

Nvidia Quadro FX 3450

Napajanje je 1KW mislim,neznam detalje...

Sta mislite,isplati li se uzeti,mislim da je masina dobra jer radim u After Effectsu a on zna biti intense...

Hvala na vremenu

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Da li je vrijedan 1500€
Odi na lab2000.hr, skini cjenik i pogledaj . Mislim da ces puno bolje proci sa cijenom i konfiguracijom.

ovo ti je iz lab2000.hr, novo

cadm@ster w3004 INTEL XEON X3520 QuadCore 2.66GHz, 8Mb, QPI4.8 Intel X58 chipset 3x 1Gb DDR3 1333MHz nVidia Quadro 570 256MB 7.1 HD Audio Integrated w SPDIF integrated 6ch SATA 2 SATA 0,1,5,10 - win (linux) 2x 500GB 7200rpm SATA2 max 8 fixed HDD 16x dual layer 2x INTEL Gigabit Ethernet jednostruko, 80plus 2xPCIe x16, 1xPCIe, 2xPCI-X, 1xPCI Tower FULL ATX 36mjeseci * 6.799,00 kn
Danas sam neodlučan, ili nisam?
17 godina
neaktivan
Da li je vrijedan 1500€

Pa grafa mi se bash ne cini..Ja bi tu rađe stavio onu 3800...

http://zerocool12-radio.net16.net/Index.html : http://forumi.hrzona.net/index.php

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pa do 1500 Eura koliko je rekao da ima, ima jos fore za graficku birat..ovo je bio primjer iz cjenika
17 godina
neaktivan
Da li je vrijedan 1500€

ja vas ljudi...uspoređujete kruske i jabuke...

Procesor,ok,dosta je slabiji ali nevazno,ok je,ram ispod 4GB-a necu uzimat u obzir nista,a mislim da je FB bolji ram...graficka...neznam kakva je to opet usporedba ova sto si ti predlozio je entry level a ova high end,ne da mi nesto znaci...nevjerujem da cu imat PRETJERANU korist u onome sto radim od graficke ali opet mi je uspredba smjesna...diskovi su malo spori na 7200...ali ok,mislim sta je razlika...duplo ali nije mi to toliko vazno...a vas dvojica sto sto ste komentirati uzmite u obzir ovo je WORKSTATION a ne gaming masina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xxtoni kaže...

Procesor,ok,dosta je slabiji ali nevazno,ok je,ram ispod 4GB-a necu uzimat u obzir nista,a mislim da je FB bolji ram...graficka...neznam kakva je to opet usporedba ova sto si ti predlozio je entry level a ova high end,ne da mi nesto znaci...nevjerujem da cu imat PRETJERANU korist u onome sto radim od graficke ali opet mi je uspredba smjesna...diskovi su malo spori na 7200...ali ok,mislim sta je razlika...duplo ali nije mi to toliko vazno...a vas dvojica sto sto ste komentirati uzmite u obzir ovo je WORKSTATION a ne gaming masina

pa ak sve znas, kaj pitas...Nevinašce

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
Da li je vrijedan 1500€

ja da sam na tvojoj strani ja bi uzeo nesto iza ADM-a 10000 kn se moze jako dobro slozit

a sto je to za grafu ?! nikad cuo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
xxtoni kaže...

pa ak sve znas, kaj pitas...Nevinašce

ocekivao sam malo profesjonalnije odgovore...

jos sam bas razmisljao bil postao jer znam inace kakva je situacija na ovom forumu

spomenes workstation oni tebi bubnu gamer konfiguraciju,spmonenes mac-a oni bubnu flame war...

i sve tako...

Nisam iz Hrvatske a kao sto sam vec rekao,trazim high-end workstation...a nemam novca za mac pro ili dell precision...pa cu se morat posluzit i ovim...dok ne bude sta bolje

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 1:35 (xxtoni).
16 godina
neaktivan
a di se u mojoj konfiguraciji spominje igranje? Kao prvo, nisi ni napisao koji procesor dobijas, napisao si neki quad core ..u primjeru koji sam ti dao, zamisli, nalazi se isto neki quad core xeon. Isto tako nisi sigurno pogledao cjenik i probao slozit neko racunalo . Uvijek ta dva diska koja su u pocetnoj konfiguraciji u startu mozes izbaciti i staviti dva sas diska, ako su ti brzine jako bitne.
17 godina
neaktivan
slepix kaže...
a di se u mojoj konfiguraciji spominje igranje? Kao prvo, nisi ni napisao koji procesor dobijas, napisao si neki quad core ..u primjeru koji sam ti dao, zamisli, nalazi se isto neki quad core xeon. Isto tako nisi sigurno pogledao cjenik i probao slozit neko racunalo . Uvijek ta dva diska koja su u pocetnoj konfiguraciji u startu mozes izbaciti i staviti dva sas diska, ako su ti brzine jako bitne.

to za gaming nije bilo nista konkretno nego sam jednostavno htio istic to jer obicno na ovom forumu svi samo predlazu gaming konfiguracije...

16 godina
xxtoni kaže...

Pozdrav

Rijec je o Workstationu

3.6 GHz Xeon Quad-Core

Nvidia Quadro FX 3450

Sta mislite,isplati li se uzeti,mislim da je masina dobra jer radim u After Effectsu a on zna biti intense...

Hvala na vremenu

-ovisno koja ploča i xeon (serija 3xxx ili 5xxx) sama ploča vrijedi 500€+. Ako je 5xxx -dual, možda može još jedan xeon, ram bi morao biti FB, za takav stroj 3GB 'zvuči' malo, možda 6-12... ugrađeni disk je za sistem, obično se doda u paru (raid) ovisno o potrebama, za podatke.

-uz još 1000€ dobio bi trenutno najjači workstation za 'široke mase', to bi AfterEff. jako dobro iskoristio. Istina Quadro VGA u ovom slučaju nema nikakvu ulogu.

Na pitanje dali se isplati.. mislim da je cijena -prosječna, stalno su neke akcije, sniženja.. ovisi koja serija, MBO, CPU... stižu 6-jezgreni, cijene iste. Za usporedbu sirova snaga 3.6x4=14.4GHz : 3.0x4x2=24GHz ... ili s novijom serijom x6.. To u afterima skraćuje vrijeme za polovicu.

S druge strane, za 1000€ možeš uzeti običan quad (9xxx ili i7), dovoljno sličan startnoj konfiguraciji po CPU snazi. -Odluka je tvoja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
xxtoni kaže...

Pozdrav

Rijec je o Workstationu

3.6 GHz Xeon Quad-Core

Nvidia Quadro FX 3450

Hvala na vremenu

-ovisno koja ploča i xeon (serija 3xxx ili 5xxx) sama ploča vrijedi 500€+. Ako je 5xxx -dual, možda može još jedan xeon, ram bi morao biti FB, za takav stroj 3GB 'zvuči' malo, možda 6-12... ugrađeni disk je za sistem, obično se doda u paru (raid) ovisno o potrebama, za podatke.

-uz još 1000€ dobio bi trenutno najjači workstation za 'široke mase', to bi AfterEff. jako dobro iskoristio. Istina Quadro VGA u ovom slučaju nema nikakvu ulogu.

Na pitanje dali se isplati.. mislim da je cijena -prosječna, stalno su neke akcije, sniženja.. ovisi koja serija, MBO, CPU... stižu 6-jezgreni, cijene iste. Za usporedbu sirova snaga 3.6x4=14.4GHz : 3.0x4x2=24GHz ... ili s novijom serijom x6.. To u afterima skraćuje vrijeme za polovicu.

S druge strane, za 1000€ možeš uzeti običan quad (9xxx ili i7), dovoljno sličan startnoj konfiguraciji po CPU snazi. -Odluka je tvoja.

Napokon odgovor kakav sam ocekivao...

Neznam tocno modele ali da moze jos jedan Xeon u nju to znam,i ja mislim da je FB ram,da slazem se da je malo 3GB vjerovatno cu nadogradit 6-8,diska idu jos 2,za raid,neznam stvarno bil i koje bi polje stavio...

Nemam trenuto jos 1000€ ali zanima me,na koji se odnosis ja mislim da je trenutno najbolji (po cijeni) workstation Mac Pro negdje oko $3000

Graficka ok to sam i mislio

Da sto se tice cijene...sad da sastavljam sta,nevolim bas to,a ovo mogu uzet za koji dan...

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
xxtoni kaže...

Pozdrav

Rijec je o Workstationu

3.6 GHz Xeon Quad-Core

Nvidia Quadro FX 3450

Hvala na vremenu

Napokon odgovor kakav sam ocekivao...

Neznam tocno modele ali da moze jos jedan Xeon u nju to znam,i ja mislim da je FB ram,da slazem se da je malo 3GB vjerovatno cu nadogradit 6-8,diska idu jos 2,za raid,neznam stvarno bil i koje bi polje stavio...

Nemam trenuto jos 1000€ ali zanima me,na koji se odnosis ja mislim da je trenutno najbolji (po cijeni) workstation Mac Pro negdje oko $3000

Graficka ok to sam i mislio

Da sto se tice cijene...sad da sastavljam sta,nevolim bas to,a ovo mogu uzet za koji dan...

16 godina
Da li je vrijedan 1500€

-Taj WS je jako sličan MacProu (teh.), čak i cijene (neznam gdje kupuješ ali provjeri malo, sniženja 30% su svugdje..osim u HR)

Za RAM pošto je ovdje 3GB, znači da je nova serija s trokanalnim memorijama... pa može 3-6-12.. ostavi kako je pa kasnije dodaš još jednog xeona i 3 gb. Diskovi su stvarno jeftini (obični) tako da dar diskova po 500GB/1TB treba kupiti odmah, preporuka RAID0-Strip, jer se osjeti u radu, sigurnost je manjeviše ista. Vidi samo dali može jeftinija VGA-ne Quadro, razlika za cijenu bi mogla pokriti ostale komponente.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-Taj WS je jako sličan MacProu (teh.), čak i cijene (neznam gdje kupuješ ali provjeri malo, sniženja 30% su svugdje..osim u HR)

Za RAM pošto je ovdje 3GB, znači da je nova serija s trokanalnim memorijama... pa može 3-6-12.. ostavi kako je pa kasnije dodaš još jednog xeona i 3 gb. Diskovi su stvarno jeftini (obični) tako da dar diskova po 500GB/1TB treba kupiti odmah, preporuka RAID0-Strip, jer se osjeti u radu, sigurnost je manjeviše ista. Vidi samo dali može jeftinija VGA-ne Quadro, razlika za cijenu bi mogla pokriti ostale komponente.

ok hvala puno na odgovoru (vi povis,vako izgleda dobar odgovor...)

sto se tice rama ima Riser pa moze stati 64GB,za sad mi je jedan xeon potpuno dovoljan ali rama dodat vise vjerovatno...Diskovi ok to je svakako...RAID0 probat cu...

ide Quadro...ali nije bas toliko vazno,ok je trebat ce mi nekad za nesto (valjda)

pa eto,onda cu polako ja,prvo cu na diskove pa onda na ram...(poskup je FB)

Hvala na vremenu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice