Video editing konfiguracija

poruka: 41
|
čitano: 6.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Video editing konfiguracija

Hehhehehe

Ocigledno nisi upucen u tematiku RAID polja ;)

:)
15 godina
protjeran
logic kaže...

Zato sto ti je to osnova stabilnosti. Najvise ti problema mogu napraivit ploca i napajanje. Pod tim ne mislim da treba uzeti najskuplju na trzistu. Ne. Nego plocu od dobrog proizvodjaca sa dobrim chipseto. Zamisli da slazes video i paf. Srusi se windowsi. Ili ostavis da renderuje a ti dodjes ujutro a ono nula bodova. Zaledio se. Kod takvih profi stvari se vise gleda stabilnost nego brzina. Neces nigdje naci komp na kojem neko ozbiljno radi video editing da je clockan. Prvo stabilnost pa onda brzina. Bolje da ti render traje par minuta duze nego da ga ponavljas.

Mislim da nema pretjerane razlike izmedju video editinga i 3d renderinga sto se zahtjeva tice. I jedno i drugo traje dugo i najvise od svega zahtjeva procesorsku snagu. Potpuno si u krivu sto se tice upotrebe clockanog procesora jer upravo tu clockanje ima najvise smisla. Kad bi razlika bila u par minuta onda bi bilo besmisleno ali nije bas tako. Meni overclock od 40% daje vise od 30% brzi render a sve je apsolutno stabilno. Izracunaj koliko je to minuta na render od npr. 12 sati.

17 godina

Ja i dalje navijam za dual Xeon :)

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
logic kaže...

Zato sto ti je to osnova stabilnosti. Najvise ti problema mogu napraivit ploca i napajanje. Pod tim ne mislim da treba uzeti najskuplju na trzistu. Ne. Nego plocu od dobrog proizvodjaca sa dobrim chipseto. Zamisli da slazes video i paf. Srusi se windowsi. Ili ostavis da renderuje a ti dodjes ujutro a ono nula bodova. Zaledio se. Kod takvih profi stvari se vise gleda stabilnost nego brzina. Neces nigdje naci komp na kojem neko ozbiljno radi video editing da je clockan. Prvo stabilnost pa onda brzina. Bolje da ti render traje par minuta duze nego da ga ponavljas.

Mislim da nema pretjerane razlike izmedju video editinga i 3d renderinga sto se zahtjeva tice. I jedno i drugo traje dugo i najvise od svega zahtjeva procesorsku snagu. Potpuno si u krivu sto se tice upotrebe clockanog procesora jer upravo tu clockanje ima najvise smisla. Kad bi razlika bila u par minuta onda bi bilo besmisleno ali nije bas tako. Meni overclock od 40% daje vise od 30% brzi render a sve je apsolutno stabilno. Izracunaj koliko je to minuta na render od npr. 12 sati.

Apsolutno se slzaem. Ok pogrijesio sam sto se tice clockanja mada ja nisam rekao da nema smisla vec da je stabilnost vaznija od brzine. Naravno da clockanje ima smisla ali samo ako je sistem 100% stabilan. Klincui koji comp koristi za COD niej toliko bitno hoce li se sistem zalediti ili srusiti jednom u par dana ali tebi je pretpostavljam to vrlo bitno. Meni bi bilo. Razlike izmedju video renderinga i 3d renderinga nema jer obadvoje traze prije svega CPU. Ovo sto sam gore napisao je bio odgovor na pitanje zasto su najvazniji ploca i napajanje.

:)
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Ja i dalje navijam za dual Xeon :)

koji xeon i koja mb?

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Kako i sam uskoro planiram nabavljati novi komp trebam savjet za kvalitetniji odabir komponenti. Sadašnji komp više je nego dovoljan za svakodnevnu upotrebu ali mi kaska kod video editinga u Pinnacle Studiu 14 jer kombiniram više video izvora uz zahtjevnije tranzicije, efekte itd. Prikladniji software bio bi Adobe CS5 ali mi za njega sadašnja konfa treba na buildanje.

Planirana konfa Intel:

Procesor Intel i7 950, 4x3.06 GHz, 8Mb cache, socket 1366, 130W

ASUS SABERTOOTH X58, 1366, Intel X58, ICH10R, BUS 6400MHz, DDR3

DDR3 12GB (3x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-9-9-24, CMZ12GX3M3A1600C

Gigabyte GTX 460 1Gb GDDR5 256bit, DVI+VGA+HDMI, PCI-X 2.0

Planirana konfa AMD:

Procesor AMD Phenom II X6 1090T , socket AM3, 3.2Ghz, 9MB black

ASUS CROSSHAIR IV FORMULA, AM2,AM2+,AM3, AMD 890FX, SB850

DDR3 12GB (3x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-9-9-24, CMZ12GX3M3A1600C

Gigabyte GTX 460 1Gb GDDR5 256bit, DVI+VGA+HDMI, PCI-X 2.0

AMD X6 mi je interesantan zbog cijene i više jezgi ali za sada nisam uspio nigdje pročitati ima li kod video editing programa ikakve koristi od 6 jezgri. S druge strane, i7 je po bencmarku brži od x6 i razlika u navedenim konfama je oko 600 kn više za Intel pa me interesira isplativost uloženog.

Također, do sada nisam nikad spajao diskove u RAID zbog mogućnosti gubitka podataka. Obzirom da imam 5 diskova isplati li mi se povezati ih u RAID5 i moram li ulagati u dodatne kontrolere.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.1.2011 2:46 (Joshua).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Osobno bi isao na Intel konfu. Iako je ova sa i7 950 dobro osmisljena, trebao bi razmisliti o 1155 platformi i procesoru i7 2600K koji je malo skuplji od i7 950 a po performansama je uz bok i7 980x, u nekim podrucjima cak i primjetno jaci.

pogledaj usporedni testi:

http://www.anandtech.com/bench/Product/142?vs=287

PROCESOR trenutno dobavljiv u Linksa, a uskoro stize i u jeftinije ducane. Ocekivana cijena oko 2600kn 

Ono koliko bi skuplje platio procesor toliko bi ustedio na maticnoj i na memoriji.

rezultat: puno jaca konfa za video

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, slažem se sa svime gore napisanim, te sam temeljem toga pripremio novi prijedlog:

CPU: Intel Core i7 2600K

MBO: MSI P67A-GD65 (interesantna mi je i Gigabyte P67A-UD4 ali je nešto slabije opremljena)

RAM: 2x4GB DD3 Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24 + 2x2GB DD3 Corsair, 1333MHz, 8-8-8-24

VGA: MSI GTX460 1GB GDDR5 256bit, N460GTX Hawk Talon Attack (ili Gigabyte GTX460 1GB GDDR5 256bit)

15 godina
neaktivan

Dodatno me interesira da li bi za obradu videa išta profitirao ako:

1. mjesto MSI GTX460 u SLI stavim 2x Gigabyte GTS450 OC2 ili je prednost samo u igrama?

2. stavim SSD samo za OS a ostale programe instaliram i rendanje vršim na drugim diskovima?

3. da li je moje napajanje dostatno za željenu konfiguraciju (ako mi je preporuka SLI onda naravno trebam jače napajanje)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 18:01 (Joshua).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1. Ne bi profitirao, SLI ima prednost samo u igrama.

2. Instaliraš sistem i programe na SSD, a output vršiš na HDD.

3. Sasvim je dovoljno tvoje napajanje za novu mašinu.

{#}

15 godina
protjeran
Joshua kaže...

Hvala na odgovoru, slažem se sa svime gore napisanim, te sam temeljem toga pripremio novi prijedlog:

CPU: Intel Core i7 2600K

MBO: MSI P67A-GD65 (interesantna mi je i Gigabyte P67A-UD4 ali je nešto slabije opremljena)

RAM: 2x4GB DD3 Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24 + 2x2GB DD3 Corsair, 1333MHz, 8-8-8-24

VGA: MSI GTX460 1GB GDDR5 256bit, N460GTX Hawk Talon Attack (ili Gigabyte GTX460 1GB GDDR5 256bit)

Osobno bi isao na Gigabyte ud4 ili Asrock Extreme 4 iako ni MSI ploce nisu lose.

Zasto 2x4+2x2? uzmi ili 2x4 ili 4x4

Graficka kartica ti nece biti pod opterecenjem tako da ti je najbitniji broj cuda jezgri za adobe premiere. za ostale aplikacije je totalno svejedno. graficka nikakav utjecaj na brzinu video rendera nema tj. sve mozes raditi i na H chipsetu uz pomoc intelove integrirane grafike. davati vise para za talon attack je besmisleno.

Joshua kaže...

Dodatno me interesira da li bi za obradu videa išta profitirao ako:

1. mjesto MSI GTX460 u SLI stavim 2x Gigabyte GTS450 OC2 ili je prednost samo u igrama?

2. stavim SSD samo za OS a ostale programe instaliram i rendanje vršim na drugim diskovima?

3. da li je moje napajanje dostatno za željenu konfiguraciju (ako mi je preporuka SLI onda naravno trebam jače napajanje)

1. neces. SLI je iskljucivo za igre.

2. dobit ces jedino brzinu dizanja sistema. na taj ssd bi trebao instalirati i aplikacije. i aktivne poslove tj. video koji obradjujes.

3. ne trebas jace napajanje.

PS. sredinom mjeseca izlazi nvidija 560 i ona ti je mozda najbolji izbor (no ponavljam, iskljucivo zbog adobe premiere CUDA podrske) 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice