zanima me moze li neko napraviti tablicu "kompatabilnih grafulja i procesora" tako da resursi navedenish ne ostanu ne iskoristeni.. dakle kakav popcesor treba da bi se maksimalno iskoristila neka grafulja??? a opet da procesor ne vrti instrukcije u prazno jer bi bilo glupo uzet 4or jezgrasa za x800xtx... ajde da vas vidim...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije ti tako baš lako. Idem potražiti na nekim stranicama, možda te tablice već postoje
jako zanimljivo.jedva čekam rezultate tablice
bas zato sto nije lako i pitam, jer da je lako znao bih ja to.... ovako se borimo heheh zaprestiz, ma ne mora to bas biti mak na konac ali.....
Nema tog nigdje i nepostoji takva tablica i nikad ni nece zato jer se svaki proc da oc-at i onda iskoristi graficku, a oc-anje ovisi o maticnoj i napajanju te ram-ima (osim ako nije otkljucan množitelj)
bas zato sto nije lako i pitam, jer da je lako znao bih ja to.... ovako se borimo heheh zaprestiz, ma ne mora to bas biti mak na konac ali.....
sorry, slučajno. mislim taj citat. evo maknuo ga.
a što se to procesor i matična? ne može baš bilo koji procesor na bilo koju matičnu. ma znaš na šta sam mislio.
sorry, slučajno. mislim taj citat. evo maknuo ga.
a što se to procesor i matična? ne može baš bilo koji procesor na bilo koju matičnu. ma znaš na šta sam mislio.
a kako ćeš to napravit kad su igre te koje iskorištavaju grafičku a ne procesor i njena iskoristivost ovisi o vještini programera.
a kako ćeš to napravit kad su igre te koje iskorištavaju grafičku a ne procesor i njena iskoristivost ovisi o vještini programera.
nije to ništa strašno. dobro je imat izbalansiranu konfiguracijuali to nije uvijek moguće. a kažem ti da razlike nisu tako velike da bi se morao brinuti. više ti tvrdi disk usporava procesor nego procesor grafičku.
inače GTA4 mi koristi 65% procesorske snage i 95% grafičku. jel ja onda imam prebrz procesor ili presporu grafičku?
GTA4 mi koristi 65% procesorske snage i 95% grafičku. jel ja onda imam prebrz procesor ili presporu grafičku?

A štaš kad ni ATI ni AMD nisu izdali svoje konfiguratore. Tek je, po Nvidijinom konfiguratoru, E8500 dovoljno brz za dvije 280 GTX u SLI-ju, ali čisto sumnjam da je to ikako moguće. Možda Q6700 ili Q9550, ali ne i E8500. Naravno, ako ga clockneš na 4,0 do 4,5 GHz - stvari su drukčije.