Uparivanje procesora i graficke kantice.... bla bl

poruka: 17
|
čitano: 3.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

zanima me moze li neko napraviti tablicu "kompatabilnih grafulja i procesora"  tako da resursi navedenish ne ostanu ne iskoristeni.. dakle kakav popcesor treba da bi se maksimalno iskoristila neka grafulja??? a opet da procesor ne vrti instrukcije u prazno jer bi bilo glupo uzet 4or jezgrasa za x800xtx... ajde da vas vidim...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije ti tako baš lako. Idem potražiti na nekim stranicama, možda te tablice već postoje

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jako zanimljivo.jedva čekam rezultate tablice

amd duron 800 mhz,320 mb RAM,nvidia mx/mx 400-vrti crysis i GTA 4 max grafika sa 30-35 fps-naravno na YOUTUBE

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Uparivanje procesora i graficke kantice.... bl

bas zato sto nije lako i pitam, jer da je lako znao bih ja to.... ovako se borimo heheh zaprestiz, ma ne mora to bas biti mak na konac ali.....

17 godina

Nema tog nigdje i nepostoji takva tablica i nikad ni nece zato jer se svaki proc da oc-at i onda iskoristi graficku, a oc-anje ovisi o maticnoj i napajanju te ram-ima (osim ako nije otkljucan množitelj)

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
 o bože...
uparuju se procesor i matična ili dvije grafičke a ne procesor i grafička. čega se još nećete sjetit...
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2009 18:12 (dejo6).
16 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
nadimak00 kaže...

bas zato sto nije lako i pitam, jer da je lako znao bih ja to.... ovako se borimo heheh zaprestiz, ma ne mora to bas biti mak na konac ali.....

o bože...
uparuju se procesor i matična ili dvije grafičke a ne procesor i grafička. čega se još nećete sjetit...
 a jesi naso citat!!!!!!!!!!!!! stvarno si zaista....
uparuju se dvije ili tri graficke ako te bas zanima isto kao sto ce uparuju carape i cipele i rukavice ...a procesor i maticna- se nesto drugo :P
17 godina

sorry, slučajno. mislim taj citat. evo maknuo ga.

a što se to procesor i matična? ne može baš bilo koji procesor na bilo koju matičnu. ma znaš na šta sam mislio.

17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

sorry, slučajno. mislim taj citat. evo maknuo ga.

a što se to procesor i matična? ne može baš bilo koji procesor na bilo koju matičnu. ma znaš na šta sam mislio.

ajde nepravi se pametan i necjepidlaci, bas bi bilo zgodno napravit tu tablicu
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina

a kako ćeš to napravit kad su igre te koje iskorištavaju grafičku a ne procesor i njena iskoristivost ovisi o vještini programera.

17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

a kako ćeš to napravit kad su igre te koje iskorištavaju grafičku a ne procesor i njena iskoristivost ovisi o vještini programera.

Gle onak, šta ti vrijedi imat jaku grafulju ako ti procesor kaska za grafom, npr. šta ti vrijedi imati HD4870x2 ako imaš Athlon64 X2 5000+...
 A ima i igra koje ovise baš o procesoru, npr. GTA4
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina

nije to ništa strašno. dobro je imat izbalansiranu konfiguracijuali to nije uvijek moguće. a kažem ti da razlike nisu tako velike da bi se morao brinuti. više ti tvrdi disk usporava procesor nego procesor grafičku.

inače GTA4 mi koristi 65% procesorske snage i 95% grafičku. jel ja onda imam prebrz procesor ili presporu grafičku?

17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

GTA4 mi koristi 65% procesorske snage i 95% grafičku. jel ja onda imam prebrz procesor ili presporu grafičku?

To je kao da pitaš je li čaša polupuna ili poluprazna?

To ćeš najbolje vidjeti za par mjeseci/godina - vidjet ćeš u igrama što ti predstavlja usko grlo.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
 E baš sam to tražio. Samo, jel to baš jako pouzdano? Prema tome - 2X 260 GTX (SLI) može "nahraniti" jedan E8500.Neodlučan
Mount Vision Pro
17 godina
2029.MN4 kaže...
 E baš sam to tražio. Samo, jel to baš jako pouzdano? Prema tome - 2X 260 GTX (SLI) može "nahraniti" jedan E8500.Neodlučan
 Nigdje amd-a i ati-a! E7300 je prema tome dostatan 2xgtx280 LOL.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
17 godina
neaktivan

A štaš kad ni ATI ni AMD nisu izdali svoje konfiguratore. Tek je, po Nvidijinom konfiguratoru, E8500 dovoljno brz za dvije 280 GTX u SLI-ju, ali čisto sumnjam da je to ikako moguće. Možda Q6700 ili Q9550, ali ne i E8500. Naravno, ako ga clockneš na 4,0 do 4,5 GHz - stvari su drukčije.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice