Stara ili nova generacija maticnih?

poruka: 10
|
čitano: 1.288
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Stara ili nova generacija maticne/procesora?

Danas mi crkla maticna s775... nedavno sam kupio novu grafičku (ati 6850) i napajanje (corsair)... sad imam dva izbora

1. kupiti novu s775 maticnu i onda b ostavio dual core procesor koji imam ili bi ga promijenio za neki quad procesor tipa q6600, q8200, q9400 itd ..

2. jel pametnije da predem na novu generaciju matičnih/procesora, al tada bih trebao kupiti i DD3 rame jer ovi sadašnji ddr2 nebi radili....

sto mi preporučujete?

koliko bi to koštalo novo a koliko polovno, s tim da mi ne bude novi procesor usko grlo za gtx 460?

uvijek sam bio na intelu tako da preferiram to, al ponudite mi i amd rjesenje pa cemo vidjeti i jos nesto, usporedite te nove procesore s ovim quadovima za s775, koliko su bolji u igrama?

a sada novci, mogao bih izdvojiti do nekih 1500 KN+ (maticna, procesor i ddr3 rami)

unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 17:30 (chili).

0 2 hvala 0
15 godina
Re: Stara ili nova generacija maticne/procesora?
chili kaže...

Danas mi crkla maticna s775... nedavno sam kupio novu grafičku (ati 6850) i napajanje (corsair)... sad imam dva izbora

1. kupiti novu s775 maticnu i onda b ostavio dual core procesor koji imam ili bi ga promijenio za neki quad procesor tipa q6600, q8200, q9400 itd ..

2. jel pametnije da predem na novu generaciju matičnih/procesora, al tada bih trebao kupiti i DD3 rame jer ovi sadašnji ddr2 nebi radili....

sto mi preporučujete?

koliko bi to koštalo novo a koliko polovno, s tim da mi ne bude novi procesor usko grlo za gtx 460?

uvijek sam bio na intelu tako da preferiram to, al ponudite mi i amd rjesenje pa cemo vidjeti i jos nesto, usporedite te nove procesore s ovim quadovima za s775, koliko su bolji u igrama?

a sada novci, mogao bih izdvojiti do nekih 1500 KN+ (maticna, procesor i ddr3 rami)

unaprijed hvala

Moja preporuka: 2.)

Ti si malo zbunjen, prvo rekao da imaš HD6850, a kasnije da imas GTX460 {#}

Nisu puno bolji u igrama (AMD), puno su bolji tek SB-ovi.

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-sam3-asrock-m3a770de--amd-770--amd-sb710-atx-fsb2600-dual-channel-4xddr3-/26020  (matična)

http://www.protis.hr/products/details/procesor-sam3-phenom-ii-x4-955-32ghz-8mb-125w-box/21632    (procesor)

http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1333mhz-4gb-2x2gb-kingmax--cl90-128mx8-flfe/38008      (memorija)

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 17:37 (Caesar et Brutus).
16 godina
neaktivan

Imam gtx 460 koju spominjem i u drugoj temi, jos mi se po glavi vrti 6850 jer sam do neki dan birao jednu od te dvije

Oke, znači taj procesor i rame, al brine me matična.... ona podržava crossfire? a moja grafa je za sli, a osim toga nisam baš siguran da ću u budućnosti koristiti multi gpu rješenja, je li bolje da onda uzmem bolju matičnu s 1x PCI-e x16 koja bi bila koliko-tolik dobra a OC tog prcesora? ne kužim se baš u matčne, koje su bolje... asus, gigabyte ili asrock? i preporuči vise njih jer te stvari želim kupiti što prije, mislim uvijek trebam imati drugi izbor u slučaju da te asrock više ne bude bilo

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Stara ili nova generacija maticnih?
chili kaže...

Imam gtx 460 koju spominjem i u drugoj temi, jos mi se po glavi vrti 6850 jer sam do neki dan birao jednu od te dvije

Oke, znači taj procesor i rame, al brine me matična.... ona podržava crossfire? a moja grafa je za sli, a osim toga nisam baš siguran da ću u budućnosti koristiti multi gpu rješenja, je li bolje da onda uzmem bolju matičnu s 1x PCI-e x16 koja bi bila koliko-tolik dobra a OC tog prcesora? ne kužim se baš u matčne, koje su bolje... asus, gigabyte ili asrock? i preporuči vise njih jer te stvari želim kupiti što prije, mislim uvijek trebam imati drugi izbor u slučaju da te asrock više ne bude bilo

SLi podrška se moze hackati, tj. probiti na ''prvobitnim'' CF pločama. Sva 3 branda su dobra, koliko ja znam, Asus je oduvijek No.1 proizvođač matičnih. Ukoliko je ne bude, a bit ce sigurno, naruči i za par dana ti stigne, ne vidim u čemu je problem.

16 godina
neaktivan

A ne znam, ne bih se volio upuštati u te stvari poput toga hacka i sl...... inače, do sada sam imao Gigabyte maticne s kojima nisam imao nikakvih problema, uzeo bih neku matičnu s kojom ću moći clockati taj procesor... još nešto, uzeo bih neku s usb 3.0 podrškom

0 0 hvala 0
15 godina
chili kaže...

A ne znam, ne bih se volio upuštati u te stvari poput toga hacka i sl...... inače, do sada sam imao Gigabyte maticne s kojima nisam imao nikakvih problema, uzeo bih neku matičnu s kojom ću moći clockati taj procesor... još nešto, uzeo bih neku s usb 3.0 podrškom

Asrock 770 Extreme3.

16 godina
protjeran

Ako uzme tu AsRokicu nek moli boga da ne naleti na onu groznu reviziju koja ništa nevalja škart roba. Par frendova kupilo i vratili sutra dan i uzeli Gigabyte i Asus i em su sretniji em im se bolje kloka ali necu u detalje jest da su nadoplatili 100kn

zvoneeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

1 x Procesor AMD Phenom II X4 840, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE

1 x MSI 870A-G54, AMD 870 + SB850, S. AM3, 6xSATA 3 RAID, DDR3

1599kn u ADM

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 13:43 (xNortyx).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

te MSI i neke Asusice su sada BestBuy asrock sada nema sta trazit jer nece dat podrsku za Bulldozer

zvoneeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kokokoko kaže...

te MSI i neke Asusice su sada BestBuy asrock sada nema sta trazit jer nece dat podrsku za Bulldozer

Evo jedne malo jeftnije Asrock-ove ploče sa podrzanim AM3+ socketom za Bulldozera.

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-sam3-asrock-880g-pro3--amd-880g-sb850/43664

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice