Te Flash igre su gladne procesora.
Na dualcu koriste 60 - 80% (zavisi koji proc) .
Tako da što se tiče tih igara, procesor je bitan.
Ma dajte ljudi, ako nema interesa za ništa zahtjevnije od facebooka i pokoje flash igre može se skrpati neka kanta sa integriranom grafičkom za sitne pare. Nešto takvo za ~1800kn sam sklepao starcima koji samo zuje po netu i gledaju youtube (isto samo kutija)
Ma dajte ljudi, ako nema interesa za ništa zahtjevnije od facebooka i pokoje flash igre može se skrpati neka kanta sa integriranom grafičkom za sitne pare. Nešto takvo za ~1800kn sam sklepao starcima koji samo zuje po netu i gledaju youtube (isto samo kutija)
no...ja sam sebi slozio komp za 2400kn sa x4 procesorom za video encoding
i za tu cjenu ja sam super super zadovoljan
uzeo sam x4 635 athlon II
2gb ddr3
770 E3 ASrock
2x samsung F3 500gb
i napajanje fortron 400w
trol?
2000kn za PC, ostalim novcima platite bržu internet konekciju ;)
Zar nema niti jedan webshop gdje se moze uzeti sastavljen comp, sisto sumnjam da ce ga sama montirati :)
adm besplatno slaze. a za svaki racun iznad 2000kn dostavlja besplatno na adresu.
najbolje vama je uzet curama 6990 i i7 jedan i jos 8 gb rama mislim da ce to bit taman sa surfanje ://////// nisu one gameri ko mi muski,,sta one znaju o grafici,,, i svemu tome
najbolje vama je uzet curama 6990 i i7 jedan i jos 8 gb rama mislim da ce to bit taman sa surfanje ://////// nisu one gameri ko mi muski,,sta one znaju o antialliasingu,,, i svemu tome
Nećemo sada generalizirati, neke cure znaju dosta "o svemu tome". Ali kako je već rečeno u ovom slučaju nije potrebna mašina za crysis 45.
puno ste vi meni toga napisali nazalost ja puno tog ne kuzim ..mozda ak netko od vas slaze kompjutere pa da mi to sredite ...eto mi smo za 2mj u mogucnosti izdvojit te novce ...pa ono ak vi il imate nekog servisera koji bi to htio ...vidim da neki predlazu te neke jake stvari ,kao za igrice malo bolje ...to nije potrebno ...jer nevjerujem da cemo ikad krenut na tako nesto ...ipak smo mi cure i farma nam je vrhunac hehe ..a kad nas to prodje naici ce neka druga virtualna igra hehe ...tako da igre iz ducana otpadaju ...vidim da neki kazu da se moze za manju lovu slozit ....naravno to nam je bitno sto manje ako je moguce ...tih 4000kn sam rekla jer neznam kako se krecu cijene ...pa ono ako je netko voljan slozit nesto ,mi smo iz okolice zagreba ...bila bi zahvalna ...
Imaš poruku.
Napajanje 450W, CORSAIR VX Series CMPSU-450VXEU
Tvrdi disk 640.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Blue
Memorija PC-10600, 4 GB CORSAIR CMV4GX3M1A1333C9, DDR3 1333MHz
Matična ploča GIGABYTE GA-H55N-USB3
Procesor INTEL Core i3 550 BOX
---------------------------------------------------------------
Cijena bez kućišta-3.231,00 KN
Kućiste odaberite same -moja preporuka- CHIEFTEC Giga Series GX-01B--341kn
THERMALTAKE Soprano RS101 VG7000BWS- -534kn(ovo bi najrade uzea,na vasem mjestu)
ANTEC DARK FLEET 10-621kn
eto mi smo za 2mj u mogucnosti izdvojit te novce ..
Onda ti je najbolji savjet da se vratiš za 2 mjeseca ;) Prilično je dinamično tržište, ne valja ništa rezervirati unaprijed. 2 mjeseca u računarstvu su dosta vremena. ;)
Na moje iznenadjenje, izgubio sam 50-ak kn na maticnoj, 500 na grafickoj i 200-300 na RAM-u. Proc je cak bio malo skuplji tad nego kad sam ga kupio.
Dakle, nakon godinu dana bih ga platio 9200 umjesto 10000, i to najvecim dijelom zbog graficke. Nije neka razlika, ako mene pitas :P
Cure moje!
Najjednostavnije Vam bi bilo otići u recimo HGSPOT ili VEMIL ili neki drugi informatički dućan u Zg-u. Koji god komp odaberete tamo od otprilike 3000kn, vjerujem da nećete pogriješiti, pošto danas gotovo svi noviji kompovi imaju u sebi dosta procesorske snage za surfanje netom i igranjem takvih igrica na netu. Evo, dat ću vam par primjera i neću filozofirati oko toga što koji procesor može i koje vam grafičke trebaju, jer stvarno je to nepotrebno.
Zapravo, ono što možda ne znate - kompjuteri se danas rangiraju po namjeni i sukladno tome, po cijeni.
Najjeftinija računala zamišljena su za surfanje internetom, igranje internetskih igrica, pisanjem teksta u wordu, pregledavanje slika, slušanje glazbe, gledanje youtube-a čitanju e-maila i sličnome. (2000-3000) - Takav kompjutor vama treba.
Malo jača računala zamišljena su za gledanje malo većih filmova u malo većoj kvaliteti, da to tako kažem, ili recimo gledanje youtube-a ali u HD rezoluciji (tj. da vam video bude malo veći, kvalitentiji, ne znam kako sad to vama objasniti, ako razumijete) - 3000-4000kn
Ona snažnija računala (4000 , pa na više kn) zamišljena su za igranje onih svih kompjuterskih igrica, koje crpe jako puno grafičke snage (na to se ne trebate obazirati), pa ne znam, nekakvo slaganje arhitektonskih nacrta na kompovima itd itd.
Uglavnom, što vam želim reći, bilo kakav komp u trgovini po cijeni od 2000 do 3000 vam je više nego dovoljno. Jedino što bi još naglasio je da pitate trgovca da li komp ima višejezgreni procesor. Jer bila bi velika greška da kupite nekakav komp u tom cjenovnom rangu (2000-3000), a da u njemu ima procesor sa samo jednom jezgrom - jer internet i internetske igrice se razvijaju dalje, pa žele više procesorske snage). Dakle, kupujte komp s više procesorskih jezgri (dvije, četiri..., mada su dvije za vas sasvim dovojje)
Eto!
bez ikakvog fizozofiranja... ovo je konfiguracija za cure
Kućište: Gigabyte GZ-KX1 230kn
Napajanje: FORTRON 400W 300kn
DVD upisivač: NEC AD 7263S 160kn
Tvrdi disk: SAMSUNG Spinpoint F3 500GB 300kn
Matična ploča: Asrock 880GM-LE 495kn
Procesor: AMD Athlon II X2 250 419kn
Radna memorija: DDR3 2048MB Kingmax 160kn
UKUPNO: 2064kn
pa sad nek neko kaže da treba bilo šta više od ovog... jer je i ovo previše
btw. da napomenem... pošto konfiguracija prelazi 2000kn besplatno vam sastave konfiguraciju i pošalju doma također besplatno
na vama je samo da na webshopu sve naručite i napomenete da želite slaganje konfiguracije... :D
Imate poruku :))
haha ovo je zanimljivo
treba u naslovu teme napisat "curi" "cura" i skupit ce se postova i pomagaca ko u prici :D

.
to ti ozbiljno ??