Pomognite curi u odabiru kompa

poruka: 55
|
čitano: 4.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ljudi i to je previse, sta ce curama vise od ovoga..i btw, koliko znam ne treba im monitor..i periferija..

Da se jos nesto cak izbaciti..

2425 KN 2425 KN
2675 KN 2675 KN
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 1:41 (brane47).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Te Flash igre su gladne procesora.

Na dualcu koriste  60 - 80% (zavisi koji proc) .

Tako da što se tiče tih igara, procesor je bitan.

http://baguje.com/author/icecold/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma dajte ljudi, ako nema interesa za ništa zahtjevnije od facebooka i pokoje flash igre može se skrpati neka kanta sa integriranom grafičkom za sitne pare. Nešto takvo za ~1800kn sam sklepao starcima koji samo zuje po netu i gledaju youtube (isto samo kutija)

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Pomognite curi u odabiru kompa
Dr. Zoidberg kaže...

Ma dajte ljudi, ako nema interesa za ništa zahtjevnije od facebooka i pokoje flash igre može se skrpati neka kanta sa integriranom grafičkom za sitne pare. Nešto takvo za ~1800kn sam sklepao starcima koji samo zuje po netu i gledaju youtube (isto samo kutija)

no...ja  sam sebi slozio komp za 2400kn sa x4 procesorom za video encoding 

i za tu cjenu ja sam super super zadovoljan

uzeo sam x4 635 athlon II

2gb ddr3 

770 E3 ASrock

2x samsung F3 500gb

i napajanje fortron 400w 

http://protocol4.animehr.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 1:51 (hrvatskafarkasevec).
15 godina
neaktivan

trol?

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

2000kn za PC, ostalim novcima platite bržu internet konekciju ;)

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
protjeran

Kad se vec uzima konfa az tu lovu da ne cjepidlacimo...ova ti je konfa jaka da mrvi sve najnovije igre na high/max 1680x1050

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ma daj, sta ste vi retardirani? Kakve GTX460 perverzije? Koji ce im to k? Daj shvatite da ne slazete sebi komp, nego nekome tko ima potpuno drugacije zahtjeve.
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ti 2 konfiguracije, mislim da su dovoljno razumne sta se cijene tice. 2 je sa monitorom, ukoliko nemate lcd full hd. ako je tih 100kn previse, mogu uzet drugu maticnu pa ce biti 3500/4500 tocno

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 11:00 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zar nema niti jedan webshop gdje se moze uzeti sastavljen comp, sisto sumnjam da ce ga sama montirati :)

Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

adm besplatno slaze. a za svaki racun iznad 2000kn dostavlja besplatno na adresu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

najbolje vama je uzet curama 6990 i i7 jedan i jos 8 gb rama mislim da ce to bit taman sa surfanje ://////// nisu one gameri ko mi muski,,sta one znaju o grafici,,, i svemu tome

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 21:49 (zoharbizo).

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

najbolje vama je uzet curama 6990 i i7 jedan i jos 8 gb rama mislim da ce to bit taman sa surfanje ://////// nisu one gameri ko mi muski,,sta one znaju o antialliasingu,,, i svemu tome

Nećemo sada generalizirati, neke cure znaju dosta "o svemu tome". Ali kako je već rečeno u ovom slučaju nije potrebna mašina za crysis 45.

14 godina
neaktivan

puno ste vi meni toga napisali nazalost ja puno tog ne kuzim ..mozda ak netko od vas slaze kompjutere pa da mi to sredite ...eto mi smo za 2mj u mogucnosti izdvojit te novce ...pa ono ak  vi il imate nekog servisera koji bi to htio ...vidim da neki predlazu te neke jake stvari ,kao za igrice malo bolje ...to nije potrebno ...jer nevjerujem da cemo ikad krenut na tako nesto ...ipak smo mi cure i farma nam je vrhunac hehe ..a kad nas to prodje naici ce neka druga virtualna igra hehe ...tako da igre iz ducana otpadaju ...vidim da neki kazu da se moze za manju lovu slozit ....naravno to nam je bitno sto manje ako je moguce ...tih 4000kn sam rekla jer neznam kako se krecu cijene ...pa ono ako je netko voljan slozit nesto ,mi smo iz okolice zagreba ...bila bi zahvalna ...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imaš poruku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napajanje 450W, CORSAIR VX Series CMPSU-450VXEU

Tvrdi disk 640.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Blue

Memorija PC-10600, 4 GB CORSAIR CMV4GX3M1A1333C9, DDR3 1333MHz

Matična ploča GIGABYTE GA-H55N-USB3

Procesor INTEL Core i3 550 BOX

---------------------------------------------------------------

Cijena bez kućišta-3.231,00 KN

Kućiste odaberite same  -moja preporuka- CHIEFTEC Giga Series GX-01B--341kn

THERMALTAKE Soprano RS101 VG7000BWS- -534kn(ovo bi najrade uzea,na vasem mjestu)

ANTEC DARK FLEET 10-621kn

RazorNapster
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
pecika69 kaže...

eto mi smo za 2mj u mogucnosti izdvojit te novce ..

Onda ti je najbolji savjet da se vratiš za 2 mjeseca ;) Prilično je dinamično tržište, ne valja ništa rezervirati unaprijed. 2 mjeseca u računarstvu su dosta vremena. ;)

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
neaktivan
Zapravo, ne bi se slozio. Barem ne zadnjih par godina. Ja sam svoj komp kupio u 1. mjesecu 2010. i bas sam gledao u 1. mjesecu ove godine cijene i usporedjivao jer sam s frendom usao u prepirku, on je tvdio da sam jako puno izgubio na vrijednosti PC-a itd.
Na moje iznenadjenje, izgubio sam 50-ak kn na maticnoj, 500 na grafickoj i 200-300 na RAM-u. Proc je cak bio malo skuplji tad nego kad sam ga kupio.
Dakle, nakon godinu dana bih ga platio 9200 umjesto 10000, i to najvecim dijelom zbog graficke. Nije neka razlika, ako mene pitas :P
15 godina
neaktivan

Cure moje evo jedne prave za vas:

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cure moje!

Najjednostavnije Vam bi bilo otići u recimo HGSPOT ili VEMIL ili neki drugi informatički dućan u Zg-u. Koji god komp odaberete tamo od otprilike 3000kn, vjerujem da nećete pogriješiti, pošto danas gotovo svi noviji kompovi imaju u sebi dosta procesorske snage za surfanje netom i igranjem takvih igrica na netu. Evo, dat ću vam par primjera i neću filozofirati oko toga što koji procesor može i koje vam grafičke trebaju, jer stvarno je to nepotrebno.

Zapravo, ono što možda ne znate - kompjuteri se danas rangiraju po namjeni i sukladno tome, po cijeni. 

Najjeftinija računala zamišljena su za surfanje internetom, igranje internetskih igrica, pisanjem teksta u wordu, pregledavanje slika, slušanje glazbe, gledanje youtube-a čitanju e-maila i sličnome. (2000-3000) - Takav kompjutor vama treba.

Malo jača računala zamišljena su za gledanje malo većih filmova u malo većoj kvaliteti, da to tako kažem, ili recimo gledanje youtube-a ali u HD rezoluciji (tj. da vam video bude malo veći, kvalitentiji, ne znam kako sad to vama objasniti, ako razumijete) - 3000-4000kn 

Ona snažnija računala (4000 , pa na više kn) zamišljena su za igranje onih svih kompjuterskih igrica, koje crpe jako puno grafičke snage (na to se ne trebate obazirati), pa ne znam, nekakvo slaganje arhitektonskih nacrta na kompovima itd itd.

Uglavnom, što vam želim reći, bilo kakav komp u trgovini po cijeni od 2000 do 3000 vam je više nego dovoljno. Jedino što bi još naglasio je da pitate trgovca da li komp ima višejezgreni procesor. Jer bila bi velika greška da kupite nekakav komp u tom cjenovnom rangu (2000-3000), a da u njemu ima procesor sa samo jednom jezgrom - jer internet i internetske igrice se razvijaju dalje, pa žele više procesorske snage). Dakle, kupujte komp s više procesorskih jezgri (dvije, četiri..., mada su dvije za vas sasvim dovojje)

Eto!

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

bez ikakvog fizozofiranja... ovo je konfiguracija za cure

Kućište: Gigabyte GZ-KX1                         230kn

Napajanje: FORTRON 400W                           300kn

DVD upisivač: NEC AD 7263S                          160kn

Tvrdi disk: SAMSUNG Spinpoint F3 500GB       300kn

Matična ploča: Asrock 880GM-LE                    495kn

Procesor: AMD Athlon II X2 250                      419kn

Radna memorija: DDR3 2048MB Kingmax       160kn

UKUPNO: 2064kn

pa sad nek neko kaže da treba bilo šta više od ovog... jer je i ovo previše

btw. da napomenem... pošto konfiguracija prelazi 2000kn besplatno vam sastave konfiguraciju i pošalju doma također besplatno

na vama je samo da na webshopu sve naručite i napomenete da želite slaganje konfiguracije... :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 17:07 (nani_cropes).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Imate poruku :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

haha ovo je zanimljivo 
treba u naslovu teme napisat "curi" "cura" i skupit ce se postova i pomagaca ko u prici :D 

http://protocol4.animehr.com/
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

{#}{#}.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 17:41 (igorsb2).
16 godina
neaktivan

to ti ozbiljno ??

{#}

Bilo bi zgodno...ali nije potrebno.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice