Pomoc oko konfiguracije

poruka: 21
|
čitano: 1.407
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomoc oko kupnje komponenata

Pozdrav, trebao bih malu pomoć oko sklapanja konfiguracije. Naime, da vam dam kontekst, želim osposobiti stari pc koje mi već neko vrijeme stoji natrag doma, dok ja studiram u drugom gradu i koristim kvalitetan laptop, pa mi komp nije bio potreban. Neke komponente samog kompa ću vjerojatno zadržati, a od vas iskusnijih želim da mi pomognete s onim što želim nadograditi. Ne raspolažem s dovoljno para trenutno kako bi si od ovoga stvorio nešto posebno, ali pokušajte ostati unutar budžeta koliko je moguće.  Naime, o ovome se radi :

Trebao bih

-novu matičnu, budući da stara podržava samo AGP i DDR2, pa da si olakšam buduće eventualne dodatke.

-pci grafičku karticu, ATI po mogućnosti, sa što boljim performansama

-HDD, može oko 320gb, čak i manje radi malog budžeta

-dvd-rw ROM, jer mi je stari nefunkcionalan

-napajanje, ciljam na 450-500w jer mislim da ispod ne ide

-4 gb RAM-a mislim da će trenutno biti dovoljno

-AMD procesor, 4x ili 2x ako je efikasniji

monitor i ostale periferne komponente imam. čak i staro kućište bi moglo biti funkcionalno.

e sad, što se toga tiče, može li mi netko napraviti neku ponudu od ovoga, i gdje bih to sve mogao kupiti. raspolažem s 3000kn, plus minus. Mogu li uspjeti s tim?

Hvala unaprijed! {#}

0 0 hvala 0
15 godina
Pomoc oko konfiguracije

Za taj novac se uzme čisto solidna konfa

Moja preporuka:

ASRock M3A770DE

AMD Athlon II x4 640
2x Kingmax 2GB DDR3 1333MHz

Sapphire HD5750 1GB GDDR5

XFX Core 80+ 450w

ASUS DRW-24B3LT

HDD Samsung 320GB 7200Rpm

Thermaltake V3 Black Edition

Ukupan iznos:

3.205,48Kn

Mozda malo prelazi navedenu cifru ali mislim da se isplati!

Ako kupuješ gotovinom onda se najviše isplati ADM , a ako uzimaš na kartice onda je Links povoljniji.

jel od silnog proteina smanjila mi se kara,al glavno da je na bicepsu pukla kapilara|||http://www.youtube.com/watch?v=h1KDYOvecl0&feature=player_embedded#at=60|||
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 21:58 (Brega55).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Re: Pomoc oko konfiguracije
Ako kupujes kesem Protis je najjeftiniji.
4.050 postova - Going for over 9000 ~ Black Ops : Galil/Silenced LAW Scavenger/SOH Pro/Marathon Nova 6/Frag ~ Ingame nick: U Mad Bro/KEBABisAWESOME
15 godina
8ax kaže...
Ako kupujes kesem Protis je najjeftiniji.

Da, ali ako se ne varam protis je samo web-shop?

jel od silnog proteina smanjila mi se kara,al glavno da je na bicepsu pukla kapilara|||http://www.youtube.com/watch?v=h1KDYOvecl0&feature=player_embedded#at=60|||
14 godina
neaktivan
Pomoc oko konfiguracije

dostava je besplatna za svaku narudžbu veću od 2000kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
johnnybravocota kaže...

dostava je besplatna za svaku narudžbu veću od 2000kn.

To vrijedi samo za ADM. Protis naplaćuje po cjeniku Overseas Expressa.

Sapienti sat.
14 godina
protjeran
Pomoc oko konfiguracije

AMD PHENOM II X4 840 @ 3.2GHz QuadCore AM3 (696.76Kn)
ASRocK 760GM-GS3 (319.99Kn)
Sapphire ATI RADEON HD6770 512M GDDR5 (732.34Kn)
500GB HDD SATA3 Seagate Barracuda @ 7.2k rpm (274.44Kn)
4GB RAM DDR3 1333MHz Apacer PC10600 (218.62Kn)
Kuciste: Gigabyte GZ-X7 MidiTower (256.36Kn)
Napajanje: Fortron 400W 60APN (296.92Kn)
ODD: SONY Optiarc AD-5260S 24x SATA black (152.41Kn)

Total: 2947.29Kn

protis.hr

Kad vec uzimas , uzmi sve novo.

Sto se tice napajanje odlicno je.

Mnogo bolje od onih kineskih koje imaju 600W za istu cjenu.

Razlika izmedju Ovoga i Corsair CX serije od 430W je 2-3Kn.

Ja ti preporucujem Fortron,jer je legenda od napajanja. I ima Real 400W (Corsair je takodje super napajanje,al CX serija je fush od Corsaira)

Sry,nisam vidio da HD5770 nema na stanju,onda uzmi HD6770 512M koji je jeftiniji nekih 50-tak Kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 23:16 (BR1cK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko kupnje komponenata

Slažem se s ovom konfiguracijom, još ako se ne igraš, možeš uštedjeti na grafičkoj.

14 godina
neaktivan
Pomoc oko konfiguracije

OK onda, hvala još jednom, ako ću uzimati tu konfiguraciju za 3.111kn u Protisu, isplativije mi je plaćati gotovinom? Koliko ću uštedjeti ako tako platim? Nekako mi je lakše plaćati beskamatnim ratama preko maestra ili slično, pa što mislite o tome? Isto vrijedi i za ostale naveden konfe.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BR1cK kaže...

AMD PHENOM II X4 840 @ 3.2GHz QuadCore AM3 (696.76Kn)
ASRocK 760GM-GS3 (319.99Kn)
XFX ATi RADEON HD5770 850M 1GB GDDR5 (783.47Kn)
500GB HDD SATA3 Seagate Barracuda @ 7.2k rpm (274.44Kn)
4GB RAM DDR3 1333MHz Apacer PC10600 (218.62Kn)
Kuciste: Gigabyte GZ-X7 MidiTower (256.36Kn)
Napajanje: Fortron 400W 60APN (296.92Kn)
ODD: SONY Optiarc AD-5260S 24x SATA black (152.41Kn)

Total: 2998.42Kn

protis.hr

Kad vec uzimas , uzmi sve novo.

Sto se tice napajanje odlicno je.

Mnogo bolje od onih kineskih koje imaju 600W za istu cjenu.

Razlika izmedju Ovoga i Corsair CX serije od 430W je 2-3Kn.

Ja ti preporucujem Fortron,jer je legenda od napajanja. I ima Real 400W (Corsair je takodje super napajanje,al CX serija je fush od Corsaira)

Ovo mi se isto sviđa jer je uračunato i kućište, pa bih mogao to naručiti da mi sastave i riješe taj dio posla, ako bih već naručivao dostavu eventualno. No nije obavezno. Hvala na susretljivosti.

15 godina
Crimson07 kaže...

OK onda, hvala još jednom, ako ću uzimati tu konfiguraciju za 3.111kn u Protisu, isplativije mi je plaćati gotovinom? Koliko ću uštedjeti ako tako platim? Nekako mi je lakše plaćati beskamatnim ratama preko maestra ili slično, pa što mislite o tome? Isto vrijedi i za ostale naveden konfe.

U Protisu je isplativo uzimati jedino ako se kupuje gotovinom. Ako se kupuje na kartice, to te na kraju ispadne pravi ''pushing'', platiš minimalno 15-tak% višu cijenu...

Na kartice se najviše isplati kupovati u Linksu, iako ima skupe cijene jer na kraju ispadne mrvicu jeftiniji i od Protisa i od ADM-a (znači samo u slučaju kada se uzima na rate).

Moj savjet ti je da probaš iskeširati rih 3110kn, a ako nisi u mogućnosti trenutno, onda malo pričekaj dok sakupiš tu svotu ili kupi odmah u Linksu.

Sapienti sat.
15 godina
Crimson07 kaže...

Ovo mi se isto sviđa jer je uračunato i kućište, pa bih mogao to naručiti da mi sastave i riješe taj dio posla, ako bih već naručivao dostavu eventualno. No nije obavezno. Hvala na susretljivosti.

Pogledaj:

http://www.protis.hr/products/details/usluga-servisa-1h-slaganje-racunala/15274

to ti je +170kn više na tu cijenu... mislim da se baš i ne isplati, ako mene pitaš...

Sapienti sat.
14 godina
neaktivan
Pomoc oko konfiguracije

Oke, imaš pravo. Jednostavno sam se brinuo da ne bude nekih problema kod sastavljanja stvari poput procesora, jer sam već imao iskustva da sam oštetio one žice i slično. Kad već je toliko uloženo u to, kužiš, hehe. Ali tenks, odlučio sam da ću vjerojatno uzeti gotovinom, pa ću sad oko toga se malo pozabavit da izorganiziram to.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pomoc oko konfiguracije

Još nešto, graf. kartica ATi RADEON HD5770 850M 1GB GDDR5 (783.47Kn) koju je netko naveo trenutno nije dostupna u Protisu, a htio bih uštediti koliko mogu tu (da ne uzimam onu od oko 1.150kn) kako bih uzeo i kućište, pa koja je druga dobra ponuda a da performanse nisu razočaravajuće?

0 0 hvala 0
16 godina
Sapphire HD6750 650kn
4.050 postova - Going for over 9000 ~ Black Ops : Galil/Silenced LAW Scavenger/SOH Pro/Marathon Nova 6/Frag ~ Ingame nick: U Mad Bro/KEBABisAWESOME
15 godina
Crimson07 kaže...

Još nešto, graf. kartica ATi RADEON HD5770 850M 1GB GDDR5 (783.47Kn) koju je netko naveo trenutno nije dostupna u Protisu, a htio bih uštediti koliko mogu tu (da ne uzimam onu od oko 1.150kn) kako bih uzeo i kućište, pa koja je druga dobra ponuda a da performanse nisu razočaravajuće?

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-pcie-ati-radeon-hd6750-gddr5--512mb128bit-700mhz1ghz-pcie-20-x16-h/44970

ili

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-hd6770-512mb-gddr5-hdmi-dvi-dp/45731

Sapienti sat.
14 godina
neaktivan
Pomoc oko konfiguracije

Dakle, ovo je što sam složio od različitih ponuda ovdje, recite mi zadnju procjenu da li će biti isplativo i uzimam.

http://i55.tinypic.com/1t8oxj.png

edit: nadam se da mi ništa ne fali od komponenata {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 23:18 (Crimson07).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Crimson07 kaže...

Dakle, ovo je što sam složio od različitih ponuda ovdje, recite mi zadnju procjenu da li će biti isplativo i uzimam.

Sve fino udure.

Samo bi izbacio to kuciste,stavio neko bolje ;) . (ako zelis)

edit:

ja bi radije isao na ovo kuciste:

http://protis.hr/products/details/giga-kuciste-gzkx5-crno-bez-napajanja/46577

I uzeo PHENOM II X4 840,nije neka razlika,al eto 4 jezgre po 100MHz = 400MHz , za +10Kn ipak bolje uzeti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 23:29 (BR1cK).
15 godina
Crimson07 kaže...

Sve je dobro osim kućišta koje je teški šrotex.

Na rubove tog kućišta se doslovce možeš porezati kakve je loše kvalitete, a tako se zna tresti dok je komp upaljen te bučiti kao da će se raznijeti na sve komade, dakle svakako izbjegavaj EVC-ovo kućište, uzmi ovo: http://www.protis.hr/products/details/kuciste-frontier-dinosaure-extramidi-tower-400w-atx-usb20av-black-ds01a/41733 jer je dvostruko bolje i to je to (čak ćeš dobiti napajanje uz njega tako da ćeš imati još jedno za slučaj nužde{#}).

Sapienti sat.
14 godina
neaktivan
Pomoc oko konfiguracije

Odlično, hvala. Ma ne znam zašto sam se uplašio potrošiti malo više na kvalitetno kućište, ponio me dvoznamenkasti broj. xD Hvala svima još jednom. Rješeno. {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice