Pomoć oko ekonomije konfiguracije

poruka: 7
|
čitano: 2.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Ponosni sam korisnik intelovog haswell procesora i5 4460,

koristim ga preko 3 godine, i koliko sam uspio istražiti svugdje gdje se moglo, taj procesor je i dan danas poprilično na dobrom glasu što se tiče gaminga.

Ovako, razmišljao sam o poboljšavanju, Ryzen5 + 16gb dd4 memorije, naravno tu je odmah i nova matična, da ne duljim.....

Uglavnom mene zanima dali sam u mogućnosti dobiti nešto na performansama ako samo dignem RAM-memoriju

Trenutno koristim 8gb ddr3 - 1330MHz, dali dobivam nešto bolje ako samo uzmem bržu RAM memoriju 16gb ddr3, i ako je to točno koliku brzinu bi se preporučalo.

Taj procesor uparen je sa gtx1060 6gb.

Žao mi je uzimati novi procesor i kompletno sve novo ako je moguće "izmuljati" nešto putem RAM memorije. (koliko sam uspio uhvatiti informacije o novijim igrama (pubg, b1, codww2), sve igre se prezentiraju na ovoj mojoj konfiguraciji kao igrivo na HIGH+ postavkama...) - taj dio mi nije jasan

Ako imate kakve prijedloge molim vas da se nadovežete

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
11 godina

S novim procesorom bi dobio ništa ili jako malo performansi u SP. Ako igraš MP naslove ili neoptimizirana sra*a onda bi bolji procesor svakako bio od koristi. U igrama koje igraš pogledaj GPU usage, ako je večinom iznad 90%, novi procesor je bacanje para. Odnosno, ako se vrti na oko 50-60% novi procesor će ti dati puno više.

S bržim ramom ćeš dobiti jako malo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 16:23 (pqweasdyxc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hmm, 

u čemu je onda problem recimo kod nekih starijih igrica...

dešava mi se da mi fps na csgo bude 40, na istoj konfi nekad je radilo na 300,

uzmimo u obzir recimo league of legends, koji je nekad radio na 250/300fps, danas pada na 80/90... pa čak i 50

igram pubg, igra na nekim dijelovima pada na 20 i ispod...

battlefield1 znam da je cpu based igra, ali također ako se ne varam nekad je radila vrlo dobro,

ne mogu odgonetnuti gdje je greška i gdje početi sa "upgradeom"

SP igre kao wolfenstein radi na high/uber postavkama i teče glatko, dok na fallout4 imam već dosta fps dropova

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomoć oko ekonomije konfiguracije
Sa 300fps na 40 da je palo je jako tesko za povjerovati ako nisi mijenjao video postavke, instaliraj msi afterburner pa pogledaj koliko je zauzeće cpu i grafe. Kada si zadnji puta ocistio cpu cooler im grafu? Moguće je da je i do pregrijavanja pa se spuste taktovi cpu i grafe.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan

a promijenio sam nedavno termalnu pastu, temp je pala, 

grafičku nisam čistio jer je relativno nova...

stvarno više ne znam...

još par primjera, 

NFS - neko vrijeme radio super, i onda opet drop fps

pubg - jednim slučajem na istom kompu ali u drugoj kući radilo super ( ne znam dali je do servera ), ali igra opet ne radi kako kažu izvori na youtube, navodno na ovom procu, grafičkoj i tom RAM-u radi minimum oko 50FPS

di je zapelo, stvarno ne znam

što se tiče toga csgo i league of legends problema, to je misterija i znam da je teško za povjerovati, ali te 2 igrice su prije radile super, čak na gtx 660

Chipset driveri??  Mobo?? Bios???

BUMP:

evo testiram NFS, proc load je 90/95 pa do 100

pa gledano iz posta iznad, znači proc dobro radio posao

GPU je oko 50%

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 19:56 (3di).

0 0 hvala 0
17 godina

Jos kada bi napisao koje komponente imas da ne moramo pogadati bilo bi super, jer ovako tesko da mozemo ustvrditi do cega je.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sry

većinu stvari sam napisao gore...

1060gtx 6gb

i5 4460 3,2

8gb ram

mobo: asus B85M pro4

više ne znam di da probam, dali da instaliram win7, dosta ljudi kažu da bi tu moglo bit neke kemije.....

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 23:44 (3di).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice