Pitanje u vezi konfiguracije

poruka: 39
|
čitano: 1.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Evo ovako, stari mi je u svicarskoj nasao neki komp pa sam ga pitao da mi napise procesor i graficku da ih guglam i da vidim na cemu sam..i posto nisam nasao nista konkretno osim, naravno, losih vjesti pa me zanima sto ljudi ovdje mislite o tome i sta bi trebao zamijeniti ili nadograditi ili kako to vec ide jer se ni alo ne razumijem u kompjutere..trebalo bi mi za neke ne tako napredne igrice, nista poput gta4, nekoliko mmorpg-a i simsi za zenski dio kucanstva.. Intel core i7 2600 4x3,4ghz 512kb l2 cache + 4 mb l3 GeForce gt 420 2048 mb DDR3 valjda ima 8gb RAM-a i to je to :) unaprijed zahvaljujem na pomoci

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pitanje u vezi konfiguracije
Trestrrdel kaže...
Evo ovako, stari mi je u svicarskoj nasao neki komp pa sam ga pitao da mi napise procesor i graficku da ih guglam i da vidim na cemu sam..i posto nisam nasao nista konkretno osim, naravno, losih vjesti pa me zanima sto ljudi ovdje mislite o tome i sta bi trebao zamijeniti ili nadograditi ili kako to vec ide jer se ni alo ne razumijem u kompjutere..trebalo bi mi za neke ne tako napredne igrice, nista poput gta4, nekoliko mmorpg-a i simsi za zenski dio kucanstva.. Intel core i7 2600 4x3,4ghz 512kb l2 cache + 4 mb l3 GeForce gt 420 2048 mb DDR3 valjda ima 8gb RAM-a i to je to :) unaprijed zahvaljujem na pomoci

gle moje misljenje je da ti je ta komfiguracija i vise nego dovoljna mozes sve igrice nove naravno vrtit bez problem...usudio bi se čak rec i na najacim detaljima grafike.....

Danijel Crkvenac
14 godina
neaktivan
Ozbiljno? O.O jer sve sto sam procitao o ovoj grafickoj je da je nis posebno i da se igrice pokrecu na low, eventualno ako je starija igrica, na medium postavkama..sto sam onda ja citao? :S

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ako netko ima mozda iskustva s tim komponentama ili tako nesto neka slobodno nesto napise, svako misljenje je i vise nego dobrodoslo :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

graficka i jeste Low cudno mi je otkud tu pored tih lijepih komponenti :D
ono moci ces pokretat igre te koji si zamislio ali nista novije na high ... moci ces medium i low na nekim manjim rezolucijama
... al graficku je lako nekad zamijeniti ako je vec to sve kupljeno ...

14 godina
neaktivan
Sto onda s grafickom?da je zamijenim za neku drugu?ako da, koju?jedino sto znam da mi nece trebati neka najskuplja i najbolja jer ne planiram imati ekran od 30" ili imati 3 monitora ili sta ja znam..planiram uzeti neki monitor 22"-24"

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A procesor je znaci solidan?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Trestrrdel kaže...

procesor je i vise od toga

Danijel Crkvenac
14 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...
Trestrrdel kaže...

lijepo je to cuti :D a sta cu s grafickom? :/
15 godina
neaktivan
Trestrrdel kaže...
Gamer15 kaže...
Trestrrdel kaže...

kolko si spreman izdvojit para??

Danijel Crkvenac
14 godina
Trestrrdel kaže...
Ako netko ima mozda iskustva s tim komponentama ili tako nesto neka slobodno nesto napise, svako misljenje je i vise nego dobrodoslo :)

koliko novaca mozes izdvojit...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
neaktivan
A gle, ne bas nesto puno..jer koliko sam naucio o svicarcima, probat cu odnesti ovaj komp i pitati jel mogu zamijeniti tu graficku koja je u njemu za neku bolju uz nadoplatu..i posto je komp neotvoren, mislim da ce to proci bez problema..a sad oko cijene nemam pojma jer ne znam koliko ova vrijedi tak da ti ne mogu nis puno vise reci :/

0 0 hvala 0
14 godina
Trestrrdel kaže...
Gamer15 kaže...
Trestrrdel kaže...

Procesor ti je vrhunski, a ta grafa ti je smeće za igranje. Dakle prodaj tu grafu i uzmi si najmanje HD 6850 ili GTX 460 1GB. zavisi koliko ti se baš igra i na kojoj rezoluciji igraš !

15 godina
neaktivan
Trestrrdel kaže...
A gle, ne bas nesto puno..jer koliko sam naucio o svicarcima, probat cu odnesti ovaj komp i pitati jel mogu zamijeniti tu graficku koja je u njemu za neku bolju uz nadoplatu..i posto je komp neotvoren, mislim da ce to proci bez problema..a sad oko cijene nemam pojma jer ne znam koliko ova vrijedi tak da ti ne mogu nis puno vise reci :/

e tu je onda mali problem...

Danijel Crkvenac
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Trestrrdel kaže...
Gamer15 kaže...
Trestrrdel kaže...

Procesor ti je vrhunski, a ta grafa ti je smeće za igranje. Dakle prodaj tu grafu i uzmi si najmanje HD 6850 ili GTX 460 1GB. zavisi koliko ti se baš igra i na kojoj rezoluciji igraš !

ova hd 6850 je radeon? Kolike bi bile njihove cijene ovdje kod nas?i koliko su one zapravo dobre?ako uzmem bilo koju od njih dvije mogu bez problema pokretat bilo sto ili?
14 godina

i jedna ti je cak dovoljna za full hd...cijena je 1090 kn najeftinije...u cf te dvi grafe i peglaj sta god os...(mislim na hd 6850)

0 0 hvala 0
14 godina

Kod nas su oko 1100 kn pa nadalje. Grafa je dosta dobra, i nekakav minimum  za nekoga tko bi se igrao na kompu. Ako imaš više para probaj HD 6870 ili još malo skuplju HD 6950 !!

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

i jedna ti je cak dovoljna za full hd...cijena je 1090 kn najeftinije...u cf te dvi grafe i peglaj sta god os...(mislim na hd 6850)

u cf?jel to znaci nesto da stavim dvije zajedno ili?I na koje si mislio?
14 godina
Trestrrdel kaže...
zoharbizo kaže...

u cf?jel to znaci nesto da stavim dvije zajedno ili?I na koje si mislio?

da to znaci da stavis dvi skupa...iako ti je i cak jedna dovoljna...ako mos protegni se na hd 6870...pod ovim cf mislim sam na radeon hd 6850

14 godina
neaktivan
Znaci ovako, mogu stavit dvije hd 6850 ili dvije hd 6870..koliko ce me to kostati otprilike?i koliko su one dobre u usporedbi sa samo jednom hd 6950?i cijenom i svime..i da, kak da to kazem likovima u trgovini?samo ono stavite mi te dvije ili? :P pun sam pitanja :)

0 0 hvala 0
14 godina
Trestrrdel kaže...
Znaci ovako, mogu stavit dvije hd 6850 ili dvije hd 6870..koliko ce me to kostati otprilike?i koliko su one dobre u usporedbi sa samo jednom hd 6950?i cijenom i svime..i da, kak da to kazem likovima u trgovini?samo ono stavite mi te dvije ili? :P pun sam pitanja :)

i jedna o druga kombinacija ide u cf i bolja je od jedne 6950 i 6970...da bi spojia dvi grafe u cf triba ti ploca koja podrzava cf...izaslo bi te oko 2200 kn cf hd 6850 a cf  6870 oko 2600kn

14 godina

Gle, da nekompliciraš sebi i drugima {#}, reci im nek ti stave HD 6950 i s tim ćeš se igrat ko pravi :) Ovo oko CF grafi ti je malo kopliciranije i ploča treba bit za to, i napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 23:18 (itomic009).
16 godina

Reci tpočno koji komp.

Vjerojatno neki polu-workstation HP ili loše sklopljen komp iz prodavaone.

3.200 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Gle, da nekompliciraš sebi i drugima {#}, reci im nek ti stave HD 6950 i s tim ćeš se igrat ko pravi :) Ovo oko CF grafi ti je malo kopliciranije i ploča treba bit za to, i napajanje.

ma to sam si i mislio, ne zelim komplicirati i jos vise cekati :) puno hvala svima :D
14 godina
neaktivan
8ax kaže...

Reci tpočno koji komp.

Vjerojatno neki polu-workstation HP ili loše sklopljen komp iz prodavaone.

nemam trenutno nikakve druge inf od onih navedenih u prvom postu :/ a jel ta graficka ne bi funkcionirala na takvom kompu?mislim na hd 6950..jel problem u napajanju ili?
14 godina

Nema na čemu,  sretno {#}.

16 godina
protjeran
Trestrrdel kaže...

Procesor nije solidan nego je to najjaci procesor na svijetu haha :P (on i i7 990x su tu negdje) a grafa je teski fail minimalno 6870 ili 560 Ti na to

14 godina

Sumnjam da je baš neki krš od kompa ako je i7 2600 CPU što je vrhunski procesor. HD 6950 će radit sigurno, kažem vjerojatno napajane nije neko najslabije. Ako je obavezno i napajanje mijenjaj.

15 godina
neaktivan
SpyGi kaže...

Procesor nije solidan nego je to najjaci procesor na svijetu haha :P (on i i7 990x su tu negdje) a grafa je teski fail minimalno 6870 ili 560 Ti na to

kva

990x mu pravi malu djecu u hajli multitrejdanim aplikacijama.

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
  multitrejdanim aplikacijama.

Multi-Trade, ROFL.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice