PC do 10k...molim prijedlozi

poruka: 43
|
čitano: 5.616
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Za tih 200 kn niti ces se obogatit niti propast a DFI ploce su znatno stabilije i imaju vece OC mogucnosti.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: PC do 10k...molim prijedlozi
ManchesterUTD kaže...

Sta je ovo cijeli forum zaljubljen u GIGABYTE, tko god trazi neku konfiguraciju GIGABYTE ploca, ja nebi nikako kupio te šminkersk ploce.

Ja ti toplp preporucujem DFI

MBO DFI, s. 775, LAN PARTY UT, X48-T2R, Intel X48, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, FireWire, ATX 2

1850kn(hgspot)

ako nemas para toliko

MBO DFI, s. 775, LAN PARTY JR P45-T2RS, Intel P45, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, mATX 2

960kn(hgspot)

da, bas sam htio reci, on nikada ne bi kupio tu sminkersku Gigabyte EP45-DS3 plocu od 720 kn pa ti preporuca NESMINKERSKE DFI ploce od 1850 ili ako si vec to ne mogu ljudi priustit za neke male razlike u performansama, onda uzmi onu za 960 kn koja nema gotovo nikakve razlike u performansama, ali je nesminkerska i 240kn skuplja Neodlučan

covjece neko ko nece clockat nema potrebe uzimat DFI plocu, a ako je neka od tih 2 plocu sminka to nije Gigabyte - on je bitno jeftiniji od dosta konkurentskih ploca u istoj kategoriji, a nimalo losije kvalitete, cak i clocking mogucnosti mu nisu male
17 godina
neaktivan

Kao sto su vec neki predlozili, moje misljenje je takodjer da pricekas Nehalem.

U svijetu hardwarea stalno izlazi nesto novo, nisi lud svaki mjesec te sitnice kupovat. Ali postoje neke stvari koje su prekretnice, kao npr. PCI-E sucelje, svaki novi socket i slicno.

Nehalem ce bit na LGA1366 socketu i koristit DDR3. Po mom misljenju taj socket je takodjer jedna minijaturna prekretnica. Pa ako ti ikad u buducnosti (daljoj ili blizoj) padne na pamet nadogradnja procesora, vece su ti sanse da ces dobro proc s novim socketom nego starim. To je samo jedna od prednosti

17 godina

pa dobro sad, ja nisam reko da priceka nehalem pa da ga kupi jer bit ce skup tek kad dodje... moze kupit i ovaj quad ili duo na 775 socketu, stvar je u tome sto ce maticnima, procovima i ddr2 ramu padati cijena jednom kad dodju nehalemi i moglo bi biti da ti konfa koju sada platis 6-8k kuna doslovce bude vrijedila pola toga prije Bozica... radije se stvarno strpi mjesec dana pa vidi kako ce se cijene kretat.... mozes onda i nehalem uzet ako te bas veseli, ali ko sto sam reko bit ce skup, ali ostalo iako jos uvjek jako dobro ce biti (ili bi trebalo biti) bitno jeftinije....

naime ako se pokaze na testovima da je i7 doista na istom taktu sa istim brojem jezgri do oko 50% jaci od quada onda nitko nece kupit quad ako ne bude barem 30% jeftiniji, a i7 su najavili vec od oko 250$ ako se ne varam sto je nesto preko 1250kn (naravno citaj 1700+ u hrvatskim ducanima) no svejedno bitno jeftinije od q9550 - a novije i jace (ili?... cekajmo novi broj BUG-a)

vec sad su u pripremi promjene cijena a jos nije nehalem ni doso u ducane.... do Bozica se moze ocekivati i bitnije snizenje:

forum

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ok, ovo zadnje se moze i zanemarit sto sam napisao... ta pojeftinjenja i promjene su se vec dogodila, samo krenuo sam preracunavat cijene i zanio se kad mi je ispalo E8500 ispod 1000kn a znamo koliko je kod nas pa nisam primjetio da je clanak iz 5. mjeseca ove godine.....

dakako sukladno dosadasnjim pojeftinjenjima trebalo bi jos dodatno pojeftinit sukladno objasnjenu, u slijedecih mjesec dana a onda do Bozica sa akcijama (citaj rasprodaja stare robe) sa drasticnim pojeftinjenjima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uf, kvragu...

Dobro...evo ne trčim sa kupovinom...fakat mi se nikud ne žuri i nije životno pitanje.

Budem još malo pričekao i imao na oku to kretanje cijena, ali gotovo bi se kladio u novi komp (ma to se samo tako kaže),

da mi u rvackoj nemamo baš nekog razloga za pretjerano veselje.

Idem ja rađe malo mejlati familiju u Torontu..pa nije Božić tako daleko :)

Tenks svima...gurnimo ovo za sada malo pod tepih

Razuman čovjek se ponekad mora opiti da bi mogao preživjeti s budalama..- Ernest Hemingway

0 0 hvala 0
17 godina
archer02 kaže...

Uf, kvragu...

Dobro...evo ne trčim sa kupovinom...fakat mi se nikud ne žuri i nije životno pitanje.

Budem još malo pričekao i imao na oku to kretanje cijena, ali gotovo bi se kladio u novi komp (ma to se samo tako kaže),

da mi u rvackoj nemamo baš nekog razloga za pretjerano veselje.

Idem ja rađe malo mejlati familiju u Torontu..pa nije Božić tako daleko :)

Tenks svima...gurnimo ovo za sada malo pod tepih

Tenks=Thanks
Pravopis braleeeeee !!!!!!!!!
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan

Evo ga na...pa sunce mu viš' da je to po "naški" i isto sam tak' mogao napisti npr. "tenk juri veliku mačku svima" ...rajt?

Razuman čovjek se ponekad mora opiti da bi mogao preživjeti s budalama..- Ernest Hemingway

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1113067    Monitor Samsung SM T200, 20'' LCD, 2 ms, DVI, D-Sub, 20000:1, 170/160, crno-crveni    3 god.                               1.599,00
1050045    Intel Core 2 Quad Q9400 BOX, 4×2.66GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB    3 god.                                                            1.897,00
1130308    Gigabyte Radeon HD4870, 1GB DDR5, TVout, Dual DVI    2 god.                                                                                 2.049,00
1010136    MB Gigabyte EP45-DS5, s775, iP45, DDR II, SATA II, RAID, FW, GLAN    2 god.                                                           1.331,69
1120082    DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8500 (1066MHz) OCZ, Reaper, DC kit    5 god.                                                                       764,00
1120082    DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8500 (1066MHz) OCZ, Reaper, DC kit    5 god.                                                                       764,00
1080068    HDD Seagate ST31000340AS, 1TB 32MB, S-ATA300, NCQ3, 7200    3 god.                                                                 1.035,00
1160089    DVD+RW/-RW Pioneer DVR-216DBK, SATA, Dual Layer, 20x, black, bulk    1 god.                                                           199,99
7710009    Thermaltake W0116R, power supply Toughpower750W,crno,EPS,ATX 2.2,4×12V,PFC,AFC, 14cm fan                           929,00
21219        Chieftec gamer tower GX-01B, bez PS, crno, USB, Fire wire, audio, 1×8cm blue led fan, 1×12cm fan    2 god.              604,00
                                                                                                                                                                              UKUPNO:        11.172,68

Komponente su iz Vemil-a, PDV uključen

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
archer02 kaže...

Eh, Dominik...ne bi ja baš bio toliko radikalan u tvrdnji da će za mjesec dana biti čisto njesra iako ni u startu nije high end.

Vjerojatno bi se začudio kad bi vidio koliko ljudi se još muči na onim "hoću internet" konfiguracijama.

Nekako sam uvijek bio stava da običnim home userima(skupina u koju spadam) najnovija ploča, najnoviji i najači procesor  i isto tako grafička kartica,

neće donjeti prevelike koristi. Profići su skupina za sebe i svako ulaganje je ulaganje u posao.

Na ploči bi se stvarno moglo malo srezati kako je već predloženo.

Baš sam ponovo pregledao stranicu sa ponudom i primjetio da postoje stranice 1 i 2 koje iz nekog razloga do danas nisam primjetio, a "sakrivaju" upravo ono što mi je Sused sugerirao.

Znači ponovo udahnuti, malo prošetati pa kombiniranje ispočetka...Uglavnom monitor bi mogao profitirati u cijeloj toj priči

ček znači ae ponovo napiši za kaj bi ti komp...
pa mislim ak si taj home user... kojem to "ništ" ne služi mislim na najnoviji CPU, najbolja grafka itd.
zkj davat takve pare???
uzmi onda radije max. 4k kn za konfu i ostalo npr. na neko putovanje il na alkohol i cigarete il kaj več...xd

EDIT: skužio sam za kaj ćeš koristit komp...
kao prvo iz navedenog (po meni) netreba tebi QC osim za šminku... niti 4850... niti 4GB rama...
bezveze bacanje novca...
evo ja bi ti ovo preporučio...

MBO GIGABYTE EP43-DS3L

CPU INTEL E720

RAM PC-6400, 1 GB, KINGMAX
HDD 640.0 GB, WESTERN DIGITAL
VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 4670
DVD±RW ASUS DRW-2014S1T
Kućište APLUS CS-188A
Napajanje 400W, COOLERMASTER eXtreme power

to te sve izađe

3.762,00 KN

s PDV-om za gotovinu,a za kartice

4.018,50 KN

ja mislim da će ti ovo bit odlično, možda čak i previše za to kaj ćeš ti radit...al neka...xd

ako misliš da bezveze pričam...jbg...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 22:56 (dominik).
17 godina
neaktivan

A jbga, Dominik...me ne mislim ja da pričaš bezveze...samo svatko od nas nešto drugačije gleda na svu tu zavrzlamu oko milion procesora, dva miliona ploča, 3 milje kartica...itd..itd

Zlatno doba 486-ica ili p1 sa turbo tipkom:))

Poanta je da imam love za potrošiti...imam za odvesti obitelj na izlet, večeru, more...i da mi neće faliti ako potrošim 10k na neki komp koji je ustvari ni sim' ni tam'.

I tu ja uopće ne vidim razlog zašto bi radio downgrade od onoga što sam poželio dokle god nitko meni bitan zbog toga nije zakinut,

a sa "zamišljenom" konfiguracijom gotovo sam siguran da mi se neće u skorije vrijeme desiti da nešto nemogu instalirati kao što se desilo kada je mali htio nešto igrati,

a od instalacije štanga jer je grafika oldtimer. A ni ostatak ne prati.

E sad...da li je to nekome samo šminka ili preseravanje to se ja ne brinem.

I kaj velite da zatvorimo ispovjedaonicu pa pustimo cifre od 4-5 soma kuna kad sam vas na "koljenima molio" za 10k?

A nije čak ni to sve na kantu kad je tu i monitor i canon multi i još nešto sitno periferije i na kraju u samoj kutiji ima koliko tih malih krznenih živina...soma-soma i pol više od ovih 4 kaj navodiš( onak' odokativno).

Sunce mu, ljudi, al' volite komplicirati :))))

16 godina
protjeran
archer02 kaže...

A jbga, Dominik...me ne mislim ja da pričaš bezveze...samo svatko od nas nešto drugačije gleda na svu tu zavrzlamu oko milion procesora, dva miliona ploča, 3 milje kartica...itd..itd

Poanta je da imam love za potrošiti...imam za odvesti obitelj na izlet, večeru, more...i da mi neće faliti ako potrošim 10k na neki komp koji je ustvari ni sim' ni tam'.

I tu ja uopće ne vidim razlog zašto bi radio downgrade od onoga što sam poželio dokle god nitko meni bitan zbog toga nije zakinut,

a sa "zamišljenom" konfiguracijom gotovo sam siguran da mi se neće u skorije vrijeme desiti da nešto nemogu instalirati kao što se desilo kada je mali htio nešto igrati,

I kaj velite da zatvorimo ispovjedaonicu pa pustimo cifre od 4-5 soma kuna kad sam vas na "koljenima molio" za 10k?

A nije čak ni to sve na kantu kad je tu i monitor i canon multi i još nešto sitno periferije i na kraju u samoj kutiji ima koliko tih malih krznenih živina...soma-soma i pol više od ovih 4 kaj navodiš( onak' odokativno).

pa kad več imas toliko love nemoj bacati kunice u ludo ma kakve jadne komponete od 10,000 kad si več baja kupi PRENOSNIK OD 36,000 KUNA pa češ imati još veči popust i  ;J; mašinu
17 godina
neaktivan
archer02 kaže...

a ok onda...xd
pa onda barem pričekaj nove intelove procesore...xd
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice