Koju najbolju grafičku bi mogao kupiti za cca 700 kn....
Možda hd4850 za 750-ak ili hd4830 za 680-ak
ja vam se uopce ne kuzim na sta da gledam...
procesor je AMD Athlon X2 64 Dual Core 4400+
moram gledat na matičnu?
Uf, proc je usko grlo ovdje. Na kojoj rezoluciji igraš?
sa ovom sadašnjom grafičkom kako koju(jel to mislite)
recimo cod 4 na 1400*900, Mass effect 2 1152*864
Ono što nas zanima je nativna (da ne kompliciram) maksimalna rezolucija tvog monitora - je li to 1400x900 ?
max-1400*900
matičnaASRock ALive NF6P-VSTA
Ako bude dovoljno nađi nekog geeka da ti malo oca cpu i uzmi hd4850
Ako ne bude onda uzmi hd4770
Ma kakvi, vrlo rijetko, imam kombinaciju x2 4200+ i 4830 pa znam iz iskustva. Cesce je grafa usko grlo kad se nabiju detalji.
@lajk - tvoj problem je samo giga rama, obavezno dodat jos 2gb!
ovako... grafička se spaja na matičnu? pa dali ona može jer je ddr 2....(nisam bas najbolje informiran)
Grafička ima svoju memoriju i mteična svoju. Tako da ti može na matičnu sa ddr2 memorijom stavit i grafičku sa ddr5 memorijom, samo je bitno da je isti utir (PCIe ili AGP).
Za 700KN autoru preporučam ovu grafu bolja od svih navedenih HD 4870(rabljena naravno) http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-radeon-eah4870-512mb-ddr5-oglas-1180396
znaci jedino na sto moram gledat jos je napajanje? moram biti preko neke tocke da bi mogao "pokrenuti ovu graf"???
ovako... grafička se spaja na matičnu? pa dali ona može jer je ddr 2....(nisam bas najbolje informiran)
Da, grafička se spaja na matičnu. U tvom slučaju se spaja u PCI Express x16 slot. DDR2 slotovi se odnose na memoriju (ram). Dakle na slici ti je zaokruženo di stavljaš grafu, dok se ona dva žuta slota (dolje lijevo) odnose na DDR2 (memorija).
pa koje napajanje imaš?
Ma kakvi, vrlo rijetko, imam kombinaciju x2 4200+ i 4830 pa znam iz iskustva. Cesce je grafa usko grlo kad se nabiju detalji.
Napokon netko na forumu da im jasno da do znanja kako funkcioniraju grafičke.
Kak su tipovi živcirali sa spikom neće ti proc iskoristit grafu i te fore ili koji monitor imaš.
350 W- napajanje
znaci jedino na sto moram gledat jos je napajanje? moram biti preko neke tocke da bi mogao "pokrenuti ovu graf"???
Moraš gledati napajanje i također moraš gledati da procesor bude u rangu sa grafičkom.Naime procesor šalje podetke grafički,a to znači da procesor mora biti dovoljno brz da bi grafička bila konstantno zaposlena,a ukoliko grafa čeka procesor, na ekranu u konačnici dobiješ nagle padove FPS-a,što pak znači manje fluidnu igru.Osobno mislim da HD4870 nikao nije par za tvoj procesor,neka HD4850,GTS250 bi bila tu negdi i za proc i za tvoju rezu,e sad ostaje pitanje napajanja,za te grafe je dovoljno neko kvalitetno 400w napajanje.
350 W- napajanje
Koja marka?
Jer to može biti i seasonicovo,a može biti šroteks poput MS-a koje nije u stanju izdržat grafe poput HD4850,GTS250.
Kak su tipovi živcirali sa spikom neće ti proc iskoristit grafu i te fore ili koji monitor imaš.
Ne bih se složio s tobom. Procesor je vrlo važan čimbenik u radu s grafičkom. Također, rezolucija je isto vrlo bitna. Pa nečeš na 19'' monitor uzimat HD5970? Mislim, to bi bilo suludo bacanje novaca.
smijem ja otvarat komp dok je upaljen?
350 W- napajanje
Ako kaniš uzimati 4870 ili 4850,onda ti ovo napajne nije dosta. Evo ja bi ti preporučio ovo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4848
ak ti je preskupo onda ovo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=5328
I to bi trebalo tjerati bez problema 4870
onda ja kupujem napajanje i grafičku :S
ne bih to..
ali recimo kad bi uzeo 4830 ili 4770, dali se onda isplati uzimat u odnosu na ovu moju sadasnju, jer recimo; da cekam neko vrijeme kad se para nakupi pa kupim neke bolje stvari?
Upravo tako. Imao sam prije isti procesor i igre su radile bez problema sa tom grafom, jedino baš "quad core required" igre su lošije radile (gta iv).
Procesor nikako nije usko grlo za veliku većinu igara.
Evo napajanje za njega. I više nego dosta, a uz to kvalitetno i pouzdano. Fortron 400
Evo napajanje za njega. I više nego dosta, a uz to kvalitetno i pouzdano. Fortron 400
Ako uzme 4770 onda je to odlično napajanje za njega, ali za 4850 mislim da nebi bil dosta