Nadogradnja ili novo?

poruka: 6
|
čitano: 1.307
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novo?
Pozdrav svima! Pitanje sam već postavio u nekoj drugoj temi ali nisam dobio koristan odgovor pa sam odlucio pokrenuti novu temu. Trenutno imam Pentium G630 na ASUS P8H61-MX i AMD Radeon HD 6670. Razmišljao sam o kupnji i7 2600k/2700k. Bili mi se više isplatilo kupiti novu matičnu i procesor (zbog tzv. futureproofinga) ili da ipak kupim jedan od i7mica? Konfu mislim koristiti za gaming, Photoshop, snimanje gaming videa, Sony Vegas itd. Znam da i grafu moram pojačat al prvo hocu proc i/ili matičnu. Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja ili novo?

Evo fore. Tvoja maticna nepodrzava overclocking.

Tako da neces dobit dosta iz svog i7 2600k ako ce mo gledat tako...

I naravno druga stavka je cijena. Ja nevidim dobre cijene nigdje ovdje kodnas za polovne stare Sandy Bridgeve. Pogotovo ne i7 jer to je vrlo malo ljudi kupovalo a oni koji jesu imaju ih jos vjerovatno.

Tako da bolje gledaj nesto tipa i5

Pogledaj malo bencheve na Youtube tipa ovoga.

Moja je preporuka da malo istrazis i5 4460 vs i5 6400 Oboje su oko 1400 kuna i biti ce ti ogrnman skok sa ovoga sto imas. Ovaj tvoj je sada kao da si na starom Core 2 Duo E8600 il nesto tako...

E sada je dotebe i do novaca vise nego icega...

Ali generano sa tom maticnom nevidim pretjerano smisla sa nasim cijenama ici na Sandy I7

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja ili novo?
Trenutno ne planiram overclockat pa mi to ne predstavlja problem... i5 4460 i 6400 su 1400 kuna ali onda trebam kupiti novu MOBO i na kraju potrošim više, a dobijem lošije perfomanse (gledajuči benchmarkove na CPUbenchmarku)...
13 godina
protjeran
Imas i5 2500k po 800-900kn vise od toga ti se neisplati ulagati u taj prastari setup pogotovo ne u i7 cpu snagom vec poprilicno zaostaje za novim i5!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
A što bi novijeg predložio? Matična i neki CPU koji može raditi navedene stvari (u 1. postu) a da nije neki 6900K, odnosno, da nije prepreskup?
13 godina
protjeran
somebody32 kaže...
A što bi novijeg predložio? Matična i neki CPU koji može raditi navedene stvari (u 1. postu) a da nije neki 6900K, odnosno, da nije prepreskup?

ako ti polovna kupnja nije strana onda definitivno neki 1150 setup( nadu se jeftino i7 4770/4770k/4790/4770s/4790s itd! skylake je jos uvjek preskup cak i polovni a dolar ocigledno ne namjerava jos jako dugo padati a niti vidim razloga!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice