Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

poruka: 113
|
čitano: 20.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

hvalaaaaaa ti punooo

sutra ću otić u vemil da vidim jel imaju to napajanje i grafičku

respectCool

bjn
16 godina
neaktivan

evo sada vidite jer to dobro i jer bi trebo slabije napajanje i jer ova najjaca graficka za cjenu od 2000 kuna??

i neznam da uzmeme rame od 1066 MHz oce bit to bolje?   i graficku isto tako =)

il jer bolje 4 jezgre 2.4    ili

2 jezgre 3,0

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 6:33 (opasni toni).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
opasni toni kaže...

e da jos jer bolje da uzmem 2x 2GB memorije od 1066 MHz ili od 800 MHz

i hard da uzmem da je od 640 GB i da je brzi ne 16MB   a napajanje od 750W ili slabije??

uzmes napajanje od 500w ocz ili chieftek 550w, te 2x2GB 1066MHz ako neprelaze 400kn, te hdd uzmes  wd6400aaks(ako mozes kupit u nekom drugom shopu).

I pazi ona grafa od zotaca mora imati u imenu AMP2, zato jer taj 2 znaci da ima 216 shadera i ta ti je novija i jaca od ostalih gtx260(192 shadera)

ok ima AMP2 mi pise evo da uzmem ove dve memorije jedna je 429 kuna =) samo je neka bolja http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120085 i neznam jer ima meni evekta na gta iv procesor od 4 jezgre sa 2.4 ili sa dvije jezgre od 3.0  bolji je ovaj od 4 jezgre??

i kolko bi mi napajanje bilo dosta od 600W ili od 500W ?? il da ostane ovo 750W

ovo je gotov komp samo mozda zamjenim napajanje i memorije od 1066 stavim i 500W ak je dosta ovo je gotov komp samo mozda zamjenim napajanje i memorije od 1066 stavim i 500W ak je dosta
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 6:42 (opasni toni).
17 godina
opasni toni kaže...
Hyperion kaže...
opasni toni kaže...

e da jos jer bolje da uzmem 2x 2GB memorije od 1066 MHz ili od 800 MHz

i hard da uzmem da je od 640 GB i da je brzi ne 16MB   a napajanje od 750W ili slabije??

uzmes napajanje od 500w ocz ili chieftek 550w, te 2x2GB 1066MHz ako neprelaze 400kn, te hdd uzmes  wd6400aaks(ako mozes kupit u nekom drugom shopu).

I pazi ona grafa od zotaca mora imati u imenu AMP2, zato jer taj 2 znaci da ima 216 shadera i ta ti je novija i jaca od ostalih gtx260(192 shadera)

ok ima AMP2 mi pise evo da uzmem ove dve memorije jedna je 429 kuna =) samo je neka bolja http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120085 i neznam jer ima meni evekta na gta iv procesor od 4 jezgre sa 2.4 ili sa dvije jezgre od 3.0  bolji je ovaj od 4 jezgre??

i kolko bi mi napajanje bilo dosta od 600W ili od 500W ?? il da ostane ovo 750W

Na ono "gotovo" imam primjedbu:

Napajanje chieftek 550w, koji ce ti vrag 750W, kad nemos sli radit na toj maticnoj nego samo crossfire sa radeonkama?

EDIT: Koji ekran imas?

Neznam bili ti crossfire hd4850 stajao bolje nego jedna gtx260? Te dvije radeonke su jace od jedne gtx280, ali ima problema, moras stalno nove drivere stavljat i neke igrice ti nece radit! Neznam bome najbolje ti je da sam odaberes!

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 8:05 (Hyperion).
17 godina

Mislim da ipak odhebes gtx260 i stavis nesto od ovog dvoje.

Cijela konfa ista kod te dve osim sto su grafe razlicite kod jedne je 2x hd4830 xfx kod druge 2xhd4850 powercolor PCS.

Glupo je da jedan pci-e x16 slot ostane prazan!

I jos jedno vazno pitanje: " dali mislis overclockat"? Ako nemislis onda si uzmes dual core E8400.

2x HD4850 2x HD4850
2x HD4830 2x HD4830
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 8:43 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovako

1.za koju si ti prico da trebas updejtat graficku

neznam da overclockam il ne ajd recimo da necu al kaj bolji je 4 jezgre od dvije neka mi bude jaci proces

recimo da nema veze za cjenu bolji je 4 jezgre a sto se tice grafickih neznam da ostavim gtx 260 PS2 ili ove hd4850 2x ili hd 4830 2x

i sada imam 15˝  LCD   kasnije kupim jaci

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 15:37 (opasni toni).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo to je to samo mozda druga grafika i procesor samo ako je bolji 2.4 4 jezgre od duple 3.0 uzet cu 4 jezgre nema veze kaj je malo skuplji

koji je bolji procesor za igrice od 4 jezgre 2.4 ili ovaj od  2 jezgre 3.0??

bez klokanja mislim

a neznam ako vi mislite da jew bolje da klokam a da nista ne zgori onda cu klokat al kak vi znate recite

i za graficke da uzmem jednu gtx 260 ili dve od hd4850??

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 17:22 (opasni toni).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e da i kada uzimam ram od 2x 2 gb da uzmem kingmax ili buffalo buffalo je skuplji 10 kuna od kingmax-a??

0 0 hvala 0
17 godina

ako uzimaš hd 4850 uzmi od xfx nisu ti puno skuplje a mis da imaju najbolje hlađenje, i onda ih još clockaš

AMD Athlon 3200+, Asus K8N, 1.5GB DDR, HD 3650 512MB, WD 160GB Maxtror 40GB, Power supply 400W ma šta da kažem zvir bez zuba
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako nemislis clockat jaci ti je E8400.

2x2gb buffalo uzmi jer su bolji od kingmaxa i ako budes oc-o onda ces veci takt postic s njima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a sto ti znas o grafickama jer bolje gtx 260 ili 2x po hd4850?

pitam da nebi doslo do zabune =) i stavio sam dupla jezgra 3.0 hehe mogu i jnega klokat al necu on je na 1333MHz

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 22:52 (opasni toni).
16 godina
neaktivan

ovako jer  znate uzo bi onda procesor 4 jezgre 2.4 i kloko ga na 3.0 koji bi bio najbolji hladnjak za njega???

dolje vidite gotovo sve

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo gotov je cjeli komp vidi sliku samo mozda stavim jeftiniju graficku isto gtx 260 za 2200 ili 1900 bez igrice neke neznam koja je razlika

to je zakon to je zakon

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

samo što će ti ovaj far cry edition,uzmi običan zotac amp2,jeftiniji je 200kn

Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
opasni toni kaže...

evo gotov je cjeli komp vidi sliku samo mozda stavim jeftiniju graficku isto gtx 260 za 2200 ili 1900 bez igrice neke neznam koja je razlika

Sry, nisam baš pratio temu nakon početaka, pa ne znam o čemu se sve pričalo, no ipak bi želio napomenuti par sitnica;

1. hladnjak - Sonic Tower - imaš li u planu nabaviti ventilator za njega, jer nisam siguran koliko će kvalitetno hladiti Q6600?

2. napajanje - Chieftec - kvalitetno napajanje koje po mojem osobnom iskustvu ima jedan veliki problem - ne funkcionira u kombinaciji s UPS-om. Iskreno, mene bi bilo malo strah dati 6000+ kuna za komp i onda ne ubaciti u računicu i UPS za nekih 500 - 1000 kn. Konkretno, imam APCov UPS doma i odbija mi raditi s Chieftecom. prije toga sam imao dva Belkina, ista stvar. UPS sam mijenjao zbog toga što se računalo gasilo pri nestanku struje, samo da bi na kraju došao do zaključka da je to do napajanja. No, tada je već bilo prekasno mijenjati napajanje (da, također se radi o Ve-Milu). Tek kasnije sam skužio da nisam jedini korisnik Chiefteca s tim problemom.

Ako te ove dvije stvari ne brinu sve pet, ali barem da znaš na čemu si... Moj prijedlog - nabavka dodatnog 12cm ventilatora za hladnjak (možda bi funkcioniralo i ako ga samo staviš na kućište kao dodatni ispuh) i ubaciti UPS u cijelu konfu, što bi vjerojatno tražilo i drugo napajanje, možda Fortron. Sry ako si se već odlučio, ali ne bi bilo fer da ne komentiram, nakon ovoga što sam i sam prošao Izlanuo se
Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan

bok evo gledaj naso sam istu graficku samo jedna dobi i igricu druga ne a ista cjena samo su neke postavke drukcije ja mislim daj vidi ak nisu iste jer mi mozes ti pliz nac u vemilu istu ovu  al mora imati SP2!!!

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010609               to je stara

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130314      nova usporedi i probaj nac staru bez igrice ak nisu iste 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 18:42 (opasni toni).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a sto se tice hladnjaka za UPS neznam kaj je to mozes mi pojasnit  i ventilatora mislis ovaj na kuciste da dodam da puse unutra ili van ili koji vec a hladnjak je dobar ili da neki drugi stavim ak mogu bez ventilatora na kuciste

0 0 hvala 0
17 godina
opasni toni kaže...

a sto se tice hladnjaka za UPS neznam kaj je to mozes mi pojasnit  i ventilatora mislis ovaj na kuciste da dodam da puse unutra ili van ili koji vec a hladnjak je dobar ili da neki drugi stavim ak mogu bez ventilatora na kuciste

Ne, pod hladnjakom mislim na hladnjak procesora (Sonic Tower). On dolazi bez ventilatora, tj. pasivno hladi procesor. Pitanje je može li odvesti svu toplinu koju će tvoj quad biti u stanju proizvesti bez dodatnog ventilatora koji bi montirao ili direkt na hladnjak (između onih njegovih 'tornjeva') ili na kućište, tako da ispuhuje zrak prema van, tik iza hladnjaka. U svakom slučaju, pripazi na temperature. Ne kažem da neće i ovako sve biti u redu, samo sumnjam u to...

A druga stvar je UPS (uninterruptable power supply - neprekidno napajanje). To ti koristi da se komp ne ugasi u slučaju nestanka struje. Ne znam koliko su kod tebe česte takve situacije, ali ja ih iskusim barem jednom u dvije godine. Takva ispadanja u nezgodnim trenucima ti mogu stvoriti velike probleme. Npr. ako ti se dogodi isključenje struje dok radi tvrdi disk, može ti se dogoditi gubitak podataka (vjerojatno), kvar diska (lako moguće), možda čak i matične ploče ili neke druge komponente (malo vjerojatno, ali moguće). Obzirom na vrijednost računala, ja bi se pokušao zaštititi na način kako sam opisao u prethodnom postu. Zapravo, ne pokušao, to sam i napravio - sada imam Chiefteca na jednom manje važnom računalu koje nije spojeno na UPS.
Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan

ma za napajanje je ok ak mi nestane 1 godisnje ok al nevjerujem da cu izgubiti tak da onoa i malo sam gledo po vemilu nema tog al ok neka ostane stari a za hladnjak za procesor neznam jos cu vidjet znaci trebo bi dodat jos jedan ventilator na kuciste da ovo moze bolje hladit??

a za graficke

evo gledaj naso sam istu graficku samo jedna dobi i igricu druga ne a ista cjena samo su neke postavke drukcije ja mislim daj vidi ak nisu iste jer mi mozes ti pliz nac u vemilu istu ovu  al mora imati SP2!!!

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010609               to je stara

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130314      nova usporedi i probaj nac staru bez igrice ak nisu iste

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
opasni toni kaže...

...

evo gledaj naso sam istu graficku samo jedna dobi i igricu druga ne a ista cjena samo su neke postavke drukcije ja mislim daj vidi ak nisu iste jer mi mozes ti pliz nac u vemilu istu ovu  al mora imati SP2!!!

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010609                            to je stara

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130314          nova usporedi i probaj nac staru bez igrice ak nisu iste

Koliko ja vidim, to su iste grafe... Kak misliš stara i nova? Pa čini mi se da su iste, samo se uz ovu dobije igrica...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan

pa da

evo slika ovdje konacnog kompa al necu tu graficku samo ako mi mozete rec koja je najbolje graficka za 2300 kuna da je po kvaliteti,proizvodac i dobar grafika u igrici ajde molim vas

dvoumim se izmedu ovih     

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010585

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130308

hladnjak za proces cu ostavit ovaj samo cu dodat jedan ventilator jer zna ko di da ih nacem u vemilu na stranici i koliko kostaju otprilike?

samo bez ove graficke samo bez ove graficke
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2009 21:26 (opasni toni).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozz evo netrebate naso sam hladnjak i to sve a graficku cu uzet HD4870 Golden Sample 

evo slika dolje pa vidite gotov komp sve kaj kupujem i samo kaj jos imam doba dvd citac i przilica tak da to nisam uzo i promjenio sam hladnjak za proces a za kucisste mi je dosta ona 2 ventilatora kaj dobim

to je to to je to

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jer zna ko neko dobro kuciste da kosta do 500 kuna a da ludo izgleda da stanu u njega ove komponente necu ovo kuciste kaj je ovdje neznam jer stane u midi ove komponente ocu da ljepo izgleda i da dobim ventilator da svjetli ida ima prozirnog sto vise

samo bez ovog kucista samo bez ovog kucista

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice