Laptop za modeliranje do 5k

poruka: 5
|
čitano: 1.754
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Laptop za modeliranje do 7k

Da li mi može netko savjetovati neki laptop za modeliranje do 5000kuna? Može i par primjera sa višom i nižom cijenom.

Modeliram u 3dsmaxu, ali koristim razne programe poput Photoshopa, UDK(koji vjerojatno nebi radio bilo gdje).

Ne renderam previše, a 3dsmax najviše zahtjeva procesor i ram memoriju ako se ne varam. Grafička nije toliko bitna.

Max mi je radio dobro na računalu starom 5 godina(stolno), pa mislim da bi danas trebali biti laptopi barem te jačine...

HVALA!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 23:31 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Laptop za modeliranje do 5k

Max opterecuje sve komponente vise-manje jednako, a pogotovo graficku dok modeliras u workspaceu. Ne postoji nekakvo ogranicenje za 3DS Max, on ce ti raditi dobro na bilo kojem racunalu unatrag par godina. Program sam po sebi je prazna ljuska, ono sto je bitno je tip posla koji ces raditi u njemu. Max je samo program, a 50 milijuna poligona je 50 milijuna poligona u bilo kojem programu. Po tome si biraj hardver. A ne po aplikaciji koju ces koristiti...

Btw. ja ne bih modelirao na laptopu, cisto zbog velicine ekrana, za takve radnje nikada ne mozes imati dovoljno velik ekran :D

Ali ako bas mora biti laptop, neki od ovih bi trebao biti sasvim ok:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0131&id_artikl=013.100.495

Ovaj ima veci ekran, ali zato procesor i graficka trpe:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0106&id_artikl=010.600.390

Jos jedan sa vecim ekranom:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0115&id_artikl=011.500.508

To ti je, onak, okvirno. Dok netko ne stavi nesto bolje...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 20:00 (rustweaver).
14 godina

Da znadem. Dobro, zato sam i rekao da netreba nešto posebno kada neću raditi milijune i milijune poligona.

Kad radim po 12h, a tamo nemam računalo. Pa da se mogu malo zezati oko modeliranja. A kako će pregrijavanje raditi? Neće to zezati oko modeliranja?

Mislim da bi 17" bio ok za modeliranje. 15.6" neznam... Prije sam koristio 17" stolno. Sad koristim 22" - htio bi 24" (za stolni).

Hvala!

Ajde da vidimo dalje savjete, a ja idem vidit ove linkove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Laptop za modeliranje do 5k
tigerija kaže...
A kako će pregrijavanje raditi? Neće to zezati oko modeliranja?

Nista vise nego kod igranja, opet ovisi koliko ces Max natrpati poligonima. A i smjesno je ocekivati da ces lupati nekakve duge rendere na laptopu...

Ali opet nisu ni svi laptopi isti, neki su na losem glasu zbog zagrijavanja. Takve zelis izbjeci u sirokom luku kad je 3D u pitanju. No nemam laptop, i opcenito sam slab s njima pa ce ti to stvarno morati reci netko sa vise iskustva...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
14 godina

Ah, htio sam promjeniti naslov... digo bi cijenu do 7k... Kupujem za nekih 10 do 15 dana.

Bio bih zahvalan ako mi netko može preporučiti nešto dobro :) .

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice