Konfiguracija do 10000kn

poruka: 41
|
čitano: 9.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Konfiguracija do 10000kn
xyan kaže...

napajanje od nabrojanih svakako corsair, ok je tx650, bit ce ti dovoljan ako ne mislis neki SLI slagat.

tx 650 bez problema gura 570 SLI i jos mu ostane lufta. 

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-570-sli-review/13

stavljati u ovu konfiguraciju napajanje preko 550W ako se nece ici na SLI je bacanje novca.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 21:24 (Commodore).
15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 10000kn

pa za kolko dodje, tx650 je ok napajanje. moze i vx550. al da je tx 650 za sli....hmm tesko

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
xyan kaže...

pa za kolko dodje, tx650 je ok napajanje. moze i vx550. al da je tx 650 za sli....hmm tesko

vidi link koji sam postao maloprije. prijatelj mi na tx650 ima 2x470GTX i (OC i7 920) koje vuku puno vise struje od 2x570. S obzirom da su i SB procesori dosta manji potrosaci od prethodne i7 serije i 570tke manji potrosaci od 470tki apsolutno sam siguran da se 570GTX SLI bez problema na tx 650 i u fumarku mogu opteretit do maksimuma a kamoli ne u svakodnevnoj upotrebi.

15 godina
neaktivan

onda dobro...recimo gtx480 OC SLI sa i7 OC trose dosta, skoro 900w. bar kolko se sjećam po guru3d

15 godina
protjeran
xyan kaže...

onda dobro...recimo gtx480 OC SLI sa i7 OC trose dosta, skoro 900w. bar kolko se sjećam po guru3d

480GTX je monstrum potrosnje. 470 trosi dosta manje a 570 trosi dosta manje od 470. inace svi ti benchmark siteovi malo pretjeruju s napajanjima tj. kad daju preporuku ostavljaju 30% lufta. i u ovom linku kojeg sam ja postao oni zakljucuju da bi dobro bilo imati napajanje od 750W (naravno da bi bilo dobro) iako su pokazali da 2 kartice u full loadu + (procesor na minimalnom opterecenju) ne vuku preko 410W. ajmo tome dodat procesor sa 140W TDP-a ((a SB ima 95W TDP) iako je i u prethodnom testu vec uracunat dio potrosnje proca) dobijes 550W. u svemu ovome uracunata je i potrosnja memorije ali da nije to ti je + 20W (pretjerujem), optika, 3x USB 3.0 i opet nismo dosli do 650. u normalnom igranju nikad neces opteretit sistem ni blizu ovoga sto sam ja sad nabacio ko lopatom.

15 godina
neaktivan
Ja sam iz Splita tako da mi nije na ruku ic nekom j.... mater da mi mijenja nesto. Da je tu blize, nikakav problem ;).

Zotac gtx 570 mi je 2812kn, a MSI Twin frozr2 OC 2933.38 kn. Znaci za 120kn vise dobijem clockanu karticu s puno boljim hladnjakom...

Procesor mislim clockat, al tek u neko dogledno vrime... i po onom sto sam citao u zadnje vrime (dosta toga) za 4.8-5ghz je dovoljan stock cooler... mada, hvala na preporuci ;).

sto se tice napajanja... za sad je tx650 moj odabir. Kad budem isao na 2 graficke onda cemo vidit jel triba ili ne triba minjat (a izgleda da ne triba :)).

btw. Odlucio sam ic na i7 2600k , samo mi jos graficka treba...

HD6970 - 2570kn
GTX570 - 2812kn
N570 twin frozr2 OC- 2933kn

Pogleda san dosta recenzija i obicna gtx i 6970 su prakticki iste.. jedino za ovu twin frozr2 neznam posto jos nije recenzirana...
15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 10000kn

ma twin frozr, jer ako ces klokat proc, onda ces i grafu, a u svakom slucaju neces ni pogrijesit ako uzmes i obicnu GTX. nisu ti iste, teselizacija i sama arhitektura 570-tke je po meni bolja od 6970 (teselizacija sigurno)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Konfiguracija do 10000kn

Ako ces uzimat 6970 onda uzmi 6950 i modaj je u 6970.

I nikad necu razumit ovo sto se stalno provlaci po ovom forumu. "clockat cu procesor za 2-3 godine"????  Zasto ne bi odma ima bolji procesor? Sa normalnim overclockom (bez ln2 i nekih ludih frekvencija) skratit ces zivotni vijek procesora sa 20 na 15 godina. ja vec preko godinama nisam procesor montira sa stock coolerom niti na stock frekvenciji i nikad mi nije crka. nije to rusko auto da ga treba razradjivat 50k km.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Ako ces uzimat 6970 onda uzmi 6950 i modaj je u 6970.

I nikad necu razumit ovo sto se stalno provlaci po ovom forumu. "clockat cu procesor za 2-3 godine"????  Zasto ne bi odma ima bolji procesor? Sa normalnim overclockom (bez ln2 i nekih ludih frekvencija) skratit ces zivotni vijek procesora sa 20 na 15 godina. ja vec preko godinama nisam procesor montira sa stock coolerom niti na stock frekvenciji i nikad mi nije crka. nije to rusko auto da ga treba razradjivat 50k km.

hahaha, dobra ti je... al opet ja nebi svoj proc drzao 24/7 na 4,7GHz i naponu od 1,5-1,6v.

dobra opcija bi bila i 6950 pa je modat u 6970, samo ne znam jos kolko ih je vani takvih, ili su vec iz novog vala dosle.

15 godina
neaktivan

Ko je igdi spomenia 2-3 godine? Reka san u dogledno vrime, tj. kad me pukne ili kad uzmem bolji cooler...  Vjerujem da to nece bit duze od koji misec :).

Sve mi se cini da cu graficku odabrat na eci peci pec... LoL.

U svakom slucaju hvala na pomoci :).

15 godina
neaktivan
323c kaže...

Ko je igdi spomenia 2-3 godine? Reka san u dogledno vrime, tj. kad me pukne ili kad uzmem bolji cooler...  Vjerujem da to nece bit duze od koji misec :).

Sve mi se cini da cu graficku odabrat na eci peci pec... LoL.

U svakom slucaju hvala na pomoci :).

nemoj tako. imas reviewove na netu, pogledaj jos malo. moras znati da imas uz nvidiju bolje teselizacijske mogucnosti i podrsku za physx. amd to nema. samo da se to usporedjuje, nvidija je bolja. a k tome, imas i bolju podrsku za drivere, sto je opce poznata stvar. a da i ne govorim kako ces sa TFII coolerom moc klokat ko sam vrag.

sta se cpu-a tice, dolazi cooler ko i sa i7 980x sto je sasvim dovoljno za pocetak i nesto srednje, za maxOC morat ces posegnuti za Noctuom NH-D14. a OC SB ti dosta ovisi i o primjerku procesora, ako imas srece ide preko 5Ghz. za to ti treba i postena ploca.

uzmi kako sam ti reko vec na prosloj stranici - i7 2600K i GTX 570. nemoj da ti kasnije bude zao, stisni zube sada pa kasnije uzivaj. bolje to nego da se kasnije tuces po glavi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice