Konfiguracija 6000kn

poruka: 78
|
čitano: 6.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Konfiguracija 6000kn

A zašto forsiraš na AMD Athlon64 X2 6000+?

Bolje uzmi AMD Phenom s tri ili četiri jezgre...

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn
autorov komentar

Codegen midi tower E6099-CA (BRIZA), crno, 400W PSU w/12cm fan, USB, Fire wire, audio, 2 blue fans 349,00  

MB Gigabyte MA78G-DS3H, sAM2, AMD 780G 621,00  

CPU AMD Phenom 9600 BOX, quad core, 2.3GHz, SckAM2+ 999,00  

HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11 451,00  

Monitor Samsung SM 2243NW, 22'' LCD, 5 ms, crni 1.399,00  

DDR2 2GB PC6400 (800MHz)x2, Kingmax 298,00  

Powercolor Radeon HD4850 PCIE, PCS, 1GB DDR3, TVout, dual DVI 1.259,00  

DVD+RW/-RW/RAM LG GH22LP20, Dual Layer, Lightscribe, 22x, black, bulk 172,69  

OCZ power supply StealthXStream 500W 453,00  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Konfiguracija 6000kn

E ta konfiguracija ti je super...

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
StormZg kaže...
  pogledaj malo bolje,uzet ću 4gb rama(2gb ddr kingmax X2),zašto bi hard bio prevelik,ionako ne mogu previše uštedit ako uzmem manji.
Baš razmišljam za matičnu i sigurno mi neće trebat crossfire,čini mi se dobra i 780g,šta ti misliš?
Zašto onda kažeš da uzmem sapphire ako je ona najskuplja,dobro bi prošao i s Gainwardovom za 1589kn.
Koje bi mi onda bilo najbolje napajanje?
 kad štediš onda štedi na onome na čemu možeš.

recimo ekrane za monitore radi svega par tvrtki u svijetu i oni samo lijepe oznake proizvođača.. tako da recimo sama kvaliteta ekrana samsung i sview tehnički je ista a uštediš recimo 500 do 700kn dok u grafici nije isto.

recimo velika je razlika dali je hlađenje na grafici ok ili izvrsno... pogotovo ako ti računalo radi kao meni oko 18 do 20 sati dnevno i stalno vrti blender.
također sapphire na grafikama ima nešto bržu sabirnicu što je također vrlo važno... općenito sapphire slovi kao car u radeonkama što se tiče grafika za igre a tu
reputaciju ne nosi bezveze.

hard je velik jer ako ga uzimaš radi megalomanskog skidanja onda ti ne treba takva konfa za takve stvari a ako ga uzimaš za nešto konkretnije onda ti ne treba tolika veličina.

ja sam uvijek skloniji imati 2 manja harda pa ako nedaj bože pane glava na jednom imam drugi koji mi je ujedno i back up nego jedan veliki koji kad rikne odma radi zastoj u radu.
no ja to sad govorim sa strane posla a ne zabave.

općenito mislim da ti je sasvim dovoljna grafika hd 3800 serija.. a da se mene pita ja bi uzeo bez razmišljanja hd2600 seriju koju i imam trenutno, na 256mb.

mo budući da ćeš ti udarati po igrama onda bi uzeo na 512mb ali ne preko serije 3800 i gddr3.
jednostavno nema potrebe. često puta kada igra trza to nije do grafičke kartice već do drugih stvari kao što su procesor i cashe memorija ili ram.

općenito mislim da ulaganje u grafiku preko 800kn je bacanje novca. radi se o takvim minijaturnim razlikama da ih ne možeš primjetiti pogotovo na igrama.

ako meni hd2600 pro na 256mb sapphire radi bez trzaja u blenderu po cijeli dan.. e onda mislim da ni tebi serija 3800 neće radit probleme niti u jednoj igrici.

hlađenje 450w je dosta. veće napajanje guta više struje a nikakve koristi. ja imam 430w cooler master ali imam i slabiju konfu od ove tako da je to tu negdje.

ja ti obično slažem komponente za trenutne potrebe i malo preko toga (za budućih recimo godinu ipo dana) e sad ne znam koliki su tvoji zahtjevi.
ako planiraš u budućnosti igrati 2 igre istovremeno onda ćeš trebat još poduplat sve Osmijeh

no šalu na stranu. i ovdje ti vrijedi izreka manje je više. teži za time da konfiguracija bude stabilna.. dakle na matičnoj ploči nemoj štedjet kao i na grafici i procesoru i napajanju ali opet ne budi megaloman.. čemu 550w napajanje... pa to ni serveri nemaju.. a sve ostalo možeš srezati maksimalno.
recimo tipkovnicu i kučište uzmi najjadnije jer ćeš u njih prestati gledati u roku 3 dana i kasnije će ti biti samo važno koliko je komp brz a ne koliko ima neonki u sebi koje usput ni nisu baš preporučljive za držati u računalima.

nadam se da sam pomogao ali neću ti ja birati komponente jer ti ćeš koristit računalo i moraš odabrat ono čime ćeš biti zadovoljan. ja mogu samo reći što mi iskustvo govori da treba kupovati jer sam samo za sebe kupio već 5 računala i na niti jednom nisu bile stavljene komponente koje su bile zadnja viječ tehnike.. ali sva rade bez problema i obavljaju sve zadatke koji im se daju... dakle nije potrebno uložit puno para već treba dobro promisliti.

za usporedbu ja sam prije godinu dana (kada su računala bila skuplja nego sada) dao 4500kn za:

amd 5000
grafika radeon sapphire hd2600pro
ram: 4gb kingmax
hard: hitachy 160gb
matična crossfire asrock
monitor 22" sview 2mili sec

za te pare još i danas teško možeš složit ovakvu konfiguraciju... a mogu se kladit da će odraditi gotovo sve kao i ova ako ju kupiš za 6000. pa ja radije onda 2 milje stavim u đep i onda pri nekoj operaciji sačekam 2 sec duže da obavi posao.... jaka stvar hoće biti 2-3 sekunda prije ili kasnije nešto redendirano ili prebačeno u drugi format i slično.

kužiš što hoću reći?? htio sam ti dati primjer kako nije bitno slupat 6000kn.. bitno je biti zadovoljan malim ali da radi korektno.
www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn

usput tih 0,3- 0,5 GHz što ćeš dobiti serijom amd 6000 ti u svom radu nećeš nikada, baš nikada osjetiti pa ti svakako preporučam seriju 5000 koja je prilično popularna i provjerena kao vrlo dobra posebno ako gledaš odnos cijene i onoga što dobivaš. serija 5000 definitivno nosi pobjedu pred intelom u svakom pogledu.

www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2008 10:17 (hondo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ako uzmem grafičku hd4850 s 1gb memorije jel će mi biti dovoljno napajanje codegen 500w i da ne sprži ostale komponente.

Rađe bi ja ostao pri 6000+,to danas vjerovatno košta kao 5000+ prije godinu dana tako da neću neznam šta drukčije od tebe uzet.

I ipak mislim da bi mi trebalo više memorije na hardu jer mi nije komp samo za igre nego i za glazbu,filmove i razne programe.

Zato sad i želim potrošit što više para na taj komp jer ga sigurno više neću mijenjat bar 5 godina,a tehnologija se stalno mijenja,tko zna šta će izmislit za tih 5 godina.

17 godina
neaktivan
StormZg kaže...

Ako uzmem grafičku hd4850 s 1gb memorije jel će mi biti dovoljno napajanje codegen 500w i da ne sprži ostale komponente.

Rađe bi ja ostao pri 6000+,to danas vjerovatno košta kao 5000+ prije godinu dana tako da neću neznam šta drukčije od tebe uzet.

I ipak mislim da bi mi trebalo više memorije na hardu jer mi nije komp samo za igre nego i za glazbu,filmove i razne programe.

Zato sad i želim potrošit što više para na taj komp jer ga sigurno više neću mijenjat bar 5 godina,a tehnologija se stalno mijenja,tko zna šta će izmislit za tih 5 godina.

Ja nebi uzimao codegenova napajanja,, uzmi rađe neki fortron , corsair ili chieftec,,450w bi ti trebalo biti dovoljno, ali od viška glaava ne boli
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn
autorov komentar

mislio sam ocz 500w za 450kn jer nema od 450w

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
StormZg kaže...

mislio sam ocz 500w za 450kn jer nema od 450w

A koja firma?? uzmeš fortron 450w ili corsair 450w i tjerat če ti konfu bez problema,,a možeš i 500w,,asmo pazi na proizvođača,, nemoj uzimat codegen i modecom,,chieftec, fortron i corsair su ti naj izbori
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2008 11:34 (Xero).
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn
autorov komentar

pa ocz stealthXstream čuo sam da je ko fortronovo samo s drugom naljepnicom,slično kao i powercolor i sapphire

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn
autorov komentar

Sad na kraju više nemam pojma uopće šta ću uzet

Zanima me jel bi grafička powercolor hd4850 pcs+ 1gd ddr3 dobro vrtila ove zahtjevnije igre na high i very high?

Ima dosta slabe taktove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
StormZg kaže...

Zanima me jel bi grafička powercolor hd4850 pcs+ 1gd ddr3 dobro vrtila ove zahtjevnije igre na high i very high?

Ima dosta slabe taktove.

Bi ali ne na previsokoj rezi,, na 1680x1050 ja mislim da bi mogo igrat na high nove igrice,,
17 godina
StormZg kaže...

Ima dosta slabe taktove.

Sve ti ovisi na kojim rezolucijama misliš igrati. Na manjim rezolucijama ti je HD4850 savršena, sve će ti vrtiti na high i very high. Za 1 GB memorije nema nikakve potrebe jer ju HD4850 ne može iskoristiti.
Za više rezolucije preporuka je HD4870, 1GB verzija za jako visoke rezolucije (monitori veći od 22") ili 512 MB za 22"...

Što se tiče napajanje, Fortron PNF 400W je dovoljan za HD4850, dok bi uz HD4870 trebalo neko jače napajanje, ja preporučujem Corsair VX450...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
Konfiguracija 6000kn

Napajanje kupi kvalitetno neko OCZ ili Corsair,ova šta dolaze s kučištima su šrot,a o Codegenu da i ne pričam kučišta su super za te novce al napajanje shit.

92% tinejdžera sluša turbofolk,ako si i ti među njima kopiraj si ovo u potpis. Zastava Yugo 89.g. alu felge,klima,CD i DVD player,nema zadnja sjedala (instalirani lcd monitori),prostor za kučište pc-a,V8 motor od 350KS nepovoljno prodajem !!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn
autorov komentar

Ja bi koristio najviše tu 1680x1050 jer ću uzet monitor od 22˝,a šta misliš pod tim neće moć iskoristit 1gb,ta grafička nema samo veću memoriju nego i gpu clock,pa zato.

Ono napajanje ocz 500w mi se čini dobrim,samo sam čuo da je jako bučno,jel to istina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xbox360 Modder kaže...

Napajanje kupi kvalitetno neko OCZ ili Corsair,ova šta dolaze s kučištima su šrot,a o Codegenu da i ne pričam kučišta su super za te novce al napajanje shit.

To je istina, ja sam također za Corsair VX450. Ali ako želi uštediti, neka uzme Fortrona PNF 400W, također je dovoljno jak i kvalitetan. Ali ne bih baš držao HD4870 na njemu... Hd4850 gura bez problema...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
StormZg kaže...

Ja bi koristio najviše tu 1680x1050 jer ću uzet monitor od 22˝,a šta misliš pod tim neće moć iskoristit 1gb,ta grafička nema samo veću memoriju nego i gpu clock,pa zato.

Ono napajanje ocz 500w mi se čini dobrim,samo sam čuo da je jako bučno,jel to istina?

Za tu rezu ja ti preporučujem HD4870 512MB i Corsair VX450. Ne kažem da HD4850 neće bit dobra, ali sigurno neće moći baš sve vrtiti na high. HD4870 je ipak jača...
A 1GB uzmi ako baš inzistiraš, ali na toj rezi se HD4870 sa 512MB snalazi odlično...
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn
autorov komentar

kažem to sam zbog para jer je 4850 1gb 1250kn a najjeftinija 4870 512mb 1600kn,nije baš tak mala razlika.

Corsair napajanja nemaju u vemilu,to bi morao posebno kupovat.Tam jedino imaju chieftec,nešto malo fortrona,codegen i nešto malo ocz-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
StormZg kaže...

kažem to sam zbog para jer je 4850 1gb 1250kn a najjeftinija 4870 512mb 1600kn,nije baš tak mala razlika.

Corsair napajanja nemaju u vemilu,to bi morao posebno kupovat.Tam jedino imaju chieftec,nešto malo fortrona,codegen i nešto malo ocz-a.

Ma možeš uzet tu HD4850 1gb,, nebuš promašil sa izborom,, moči češ vrtit sve na high na rezi 1680x1050,,verzija s 1gb je bolja  po svemu skoro,,više memorije i malčice povišeni radne taktovi,, gledao  sam testove na rezi 1680x1050 i mogu ti reč da je sve vrtila na high bez aa efekta zato sam naprijed
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn
autorov komentar

Najvjerovatnije ću onda uzet   hd4850 1gb,i procesor 6000+,eventualno 9600 quad al mislim da će mi i 6000+ biti dovoljno.

Samo za napajanje još nisam odlučio.

Uzeo bi najrađe taj ocz jer ga ima u vemilu,ali je bučan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn

ako možes sačekaj malo jer će izać novi amd 7750(novi amd-ovi procesori s novijom tehnologijom,a brži su 5-25% od ostalih i koštat će skoro isto).ako oćeš nađi malo na googlu pa vidi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma uzmi radje 4870 512

sad ih ima po skoro po istoj cijeni ko i 4850 1gb a puno su brze

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=ati+4870&x=0&y=0

16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn
autorov komentar

a u kojem je to dućanu,nikad čuo,i nije mi baš pametno kupovat svaki dio u drugom dućanu,pa tko će mi to onda sastavljat.

I ne treba meni sad neki ultra komp,kupujem ga sljedeću subotu pa imam još vremena za razmislit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn
autorov komentar

Šta mislite jeli isplatljivije kupovat phenom 9600 ili athlon 6000+,s tim da je athlon 350kn jeftiniji,a phenom u testu baš i nije najbolje prošao,kako se to zbraja brzina i o čemu ovise jezgre?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
StormZg kaže...

Šta mislite jeli isplatljivije kupovat phenom 9600 ili athlon 6000+,s tim da je athlon 350kn jeftiniji,a phenom u testu baš i nije najbolje prošao,kako se to zbraja brzina i o čemu ovise jezgre?

Jezgre se ne zbrajaju,, svaka radi za sebe,, neznam koji bi bilo bolje,,ja bi uzeo phenoma 9600 jer ima 4 jezgre koje, neznam možda dobro dođu u nekim aplikacijama i igrama
17 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn

Nekako mi se čini da Phenomi rasturaju Athlone i u jednojezgrenim i dvojezgrenim aplikacijama.

Malo pogledaj testove na netu, zasigurno ih ima...

FA FA LA SI MI TI FA LA TI
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6000kn
autorov komentar

a da uzmem i phenoma i hd4870 jel bi to uopće dobro držala ova matična 780g.

Uzeo bi ja 790x ili gx,al su skuplje vjerovatno zbag crossfirea a to mi ne treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
StormZg kaže...

a da uzmem i phenoma i hd4870 jel bi to uopće dobro držala ova matična 780g.

Uzeo bi ja 790x ili gx,al su skuplje vjerovatno zbag crossfirea a to mi ne treba

Ma držala bi bez problema,,
16 godina

budi siguran da to napajanje nece biti dovoljno. Ides na crossfire maticnu, sa tim napajanjem nema sanse. Bolje Intel. Hard je dobar, uzeo sam u VeMilu isti i brz je. Nedavno sam si sklapao nov komp, kostalo je oko 7000Kn. Umjesto tog monitora uzeo sam LG Flatron 22" 5ms za 1350Kn, ali VGA, zagrizeni igrac i zadovoljan sam sa tim monitorom. Od sve te tvoje konfiguracije mozda bi bilo najbolje drugi procesor, intelov a napajanje definitivno drugo.

Meda
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Meda kaže...

budi siguran da to napajanje nece biti dovoljno. Ides na crossfire maticnu, sa tim napajanjem nema sanse. Bolje Intel. Hard je dobar, uzeo sam u VeMilu isti i brz je. Nedavno sam si sklapao nov komp, kostalo je oko 7000Kn. Umjesto tog monitora uzeo sam LG Flatron 22" 5ms za 1350Kn, ali VGA, zagrizeni igrac i zadovoljan sam sa tim monitorom. Od sve te tvoje konfiguracije mozda bi bilo najbolje drugi procesor, intelov a napajanje definitivno drugo.

ma uzet ću ja neko drugo napajanje samo nisam još siguran koje,vjerovatno chieftec 550w,a matičnu s crossfireom sam odbacio jer mi ne treba.Znam da su intelovi bolji,ali zato i skuplji tako da meni procesor ne treba bolji od ovog phenoma.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice