Codegen midi tower E6099-CA (BRIZA), crno, 400W PSU w/12cm fan, USB, Fire wire, audio, 2 blue fans 349,00
MB Gigabyte MA78G-DS3H, sAM2, AMD 780G 621,00
CPU AMD Phenom 9600 BOX, quad core, 2.3GHz, SckAM2+ 999,00
HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11 451,00
Monitor Samsung SM 2243NW, 22'' LCD, 5 ms, crni 1.399,00
DDR2 2GB PC6400 (800MHz)x2, Kingmax 298,00
Powercolor Radeon HD4850 PCIE, PCS, 1GB DDR3, TVout, dual DVI 1.259,00
DVD+RW/-RW/RAM LG GH22LP20, Dual Layer, Lightscribe, 22x, black, bulk 172,69
OCZ power supply StealthXStream 500W 453,00
E ta konfiguracija ti je super...
ja sam uvijek skloniji imati 2 manja harda pa ako nedaj bože pane glava na jednom imam drugi koji mi je ujedno i back up nego jedan veliki koji kad rikne odma radi zastoj u radu.
općenito mislim da ti je sasvim dovoljna grafika hd 3800 serija.. a da se mene pita ja bi uzeo bez razmišljanja hd2600 seriju koju i imam trenutno, na 256mb.
mo budući da ćeš ti udarati po igrama onda bi uzeo na 512mb ali ne preko serije 3800 i gddr3.
jednostavno nema potrebe. često puta kada igra trza to nije do grafičke kartice već do drugih stvari kao što su procesor i cashe memorija ili ram.
ako meni hd2600 pro na 256mb sapphire radi bez trzaja u blenderu po cijeli dan.. e onda mislim da ni tebi serija 3800 neće radit probleme niti u jednoj igrici.
hlađenje 450w je dosta. veće napajanje guta više struje a nikakve koristi. ja imam 430w cooler master ali imam i slabiju konfu od ove tako da je to tu negdje.

za usporedbu ja sam prije godinu dana (kada su računala bila skuplja nego sada) dao 4500kn za:
amd 5000
usput tih 0,3- 0,5 GHz što ćeš dobiti serijom amd 6000 ti u svom radu nećeš nikada, baš nikada osjetiti pa ti svakako preporučam seriju 5000 koja je prilično popularna i provjerena kao vrlo dobra posebno ako gledaš odnos cijene i onoga što dobivaš. serija 5000 definitivno nosi pobjedu pred intelom u svakom pogledu.
Ako uzmem grafičku hd4850 s 1gb memorije jel će mi biti dovoljno napajanje codegen 500w i da ne sprži ostale komponente.
Rađe bi ja ostao pri 6000+,to danas vjerovatno košta kao 5000+ prije godinu dana tako da neću neznam šta drukčije od tebe uzet.
I ipak mislim da bi mi trebalo više memorije na hardu jer mi nije komp samo za igre nego i za glazbu,filmove i razne programe.
Zato sad i želim potrošit što više para na taj komp jer ga sigurno više neću mijenjat bar 5 godina,a tehnologija se stalno mijenja,tko zna šta će izmislit za tih 5 godina.
Ako uzmem grafičku hd4850 s 1gb memorije jel će mi biti dovoljno napajanje codegen 500w i da ne sprži ostale komponente.
Rađe bi ja ostao pri 6000+,to danas vjerovatno košta kao 5000+ prije godinu dana tako da neću neznam šta drukčije od tebe uzet.
I ipak mislim da bi mi trebalo više memorije na hardu jer mi nije komp samo za igre nego i za glazbu,filmove i razne programe.
Zato sad i želim potrošit što više para na taj komp jer ga sigurno više neću mijenjat bar 5 godina,a tehnologija se stalno mijenja,tko zna šta će izmislit za tih 5 godina.
mislio sam ocz 500w za 450kn jer nema od 450w
mislio sam ocz 500w za 450kn jer nema od 450w
pa ocz stealthXstream čuo sam da je ko fortronovo samo s drugom naljepnicom,slično kao i powercolor i sapphire
Sad na kraju više nemam pojma uopće šta ću uzet
Zanima me jel bi grafička powercolor hd4850 pcs+ 1gd ddr3 dobro vrtila ove zahtjevnije igre na high i very high?
Ima dosta slabe taktove.
Zanima me jel bi grafička powercolor hd4850 pcs+ 1gd ddr3 dobro vrtila ove zahtjevnije igre na high i very high?
Ima dosta slabe taktove.
Ima dosta slabe taktove.
Napajanje kupi kvalitetno neko OCZ ili Corsair,ova šta dolaze s kučištima su šrot,a o Codegenu da i ne pričam kučišta su super za te novce al napajanje shit.
Ja bi koristio najviše tu 1680x1050 jer ću uzet monitor od 22˝,a šta misliš pod tim neće moć iskoristit 1gb,ta grafička nema samo veću memoriju nego i gpu clock,pa zato.
Ono napajanje ocz 500w mi se čini dobrim,samo sam čuo da je jako bučno,jel to istina?
Napajanje kupi kvalitetno neko OCZ ili Corsair,ova šta dolaze s kučištima su šrot,a o Codegenu da i ne pričam kučišta su super za te novce al napajanje shit.
Ja bi koristio najviše tu 1680x1050 jer ću uzet monitor od 22˝,a šta misliš pod tim neće moć iskoristit 1gb,ta grafička nema samo veću memoriju nego i gpu clock,pa zato.
Ono napajanje ocz 500w mi se čini dobrim,samo sam čuo da je jako bučno,jel to istina?
kažem to sam zbog para jer je 4850 1gb 1250kn a najjeftinija 4870 512mb 1600kn,nije baš tak mala razlika.
Corsair napajanja nemaju u vemilu,to bi morao posebno kupovat.Tam jedino imaju chieftec,nešto malo fortrona,codegen i nešto malo ocz-a.
kažem to sam zbog para jer je 4850 1gb 1250kn a najjeftinija 4870 512mb 1600kn,nije baš tak mala razlika.
Corsair napajanja nemaju u vemilu,to bi morao posebno kupovat.Tam jedino imaju chieftec,nešto malo fortrona,codegen i nešto malo ocz-a.
Najvjerovatnije ću onda uzet hd4850 1gb,i procesor 6000+,eventualno 9600 quad al mislim da će mi i 6000+ biti dovoljno.
Samo za napajanje još nisam odlučio.
Uzeo bi najrađe taj ocz jer ga ima u vemilu,ali je bučan.
ako možes sačekaj malo jer će izać novi amd 7750(novi amd-ovi procesori s novijom tehnologijom,a brži su 5-25% od ostalih i koštat će skoro isto).ako oćeš nađi malo na googlu pa vidi
ma uzmi radje 4870 512
sad ih ima po skoro po istoj cijeni ko i 4850 1gb a puno su brze
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=ati+4870&x=0&y=0
a u kojem je to dućanu,nikad čuo,i nije mi baš pametno kupovat svaki dio u drugom dućanu,pa tko će mi to onda sastavljat.
I ne treba meni sad neki ultra komp,kupujem ga sljedeću subotu pa imam još vremena za razmislit.
Šta mislite jeli isplatljivije kupovat phenom 9600 ili athlon 6000+,s tim da je athlon 350kn jeftiniji,a phenom u testu baš i nije najbolje prošao,kako se to zbraja brzina i o čemu ovise jezgre?
Šta mislite jeli isplatljivije kupovat phenom 9600 ili athlon 6000+,s tim da je athlon 350kn jeftiniji,a phenom u testu baš i nije najbolje prošao,kako se to zbraja brzina i o čemu ovise jezgre?
Nekako mi se čini da Phenomi rasturaju Athlone i u jednojezgrenim i dvojezgrenim aplikacijama.
Malo pogledaj testove na netu, zasigurno ih ima...
a da uzmem i phenoma i hd4870 jel bi to uopće dobro držala ova matična 780g.
Uzeo bi ja 790x ili gx,al su skuplje vjerovatno zbag crossfirea a to mi ne treba
a da uzmem i phenoma i hd4870 jel bi to uopće dobro držala ova matična 780g.
Uzeo bi ja 790x ili gx,al su skuplje vjerovatno zbag crossfirea a to mi ne treba
budi siguran da to napajanje nece biti dovoljno. Ides na crossfire maticnu, sa tim napajanjem nema sanse. Bolje Intel. Hard je dobar, uzeo sam u VeMilu isti i brz je. Nedavno sam si sklapao nov komp, kostalo je oko 7000Kn. Umjesto tog monitora uzeo sam LG Flatron 22" 5ms za 1350Kn, ali VGA, zagrizeni igrac i zadovoljan sam sa tim monitorom. Od sve te tvoje konfiguracije mozda bi bilo najbolje drugi procesor, intelov a napajanje definitivno drugo.
budi siguran da to napajanje nece biti dovoljno. Ides na crossfire maticnu, sa tim napajanjem nema sanse. Bolje Intel. Hard je dobar, uzeo sam u VeMilu isti i brz je. Nedavno sam si sklapao nov komp, kostalo je oko 7000Kn. Umjesto tog monitora uzeo sam LG Flatron 22" 5ms za 1350Kn, ali VGA, zagrizeni igrac i zadovoljan sam sa tim monitorom. Od sve te tvoje konfiguracije mozda bi bilo najbolje drugi procesor, intelov a napajanje definitivno drugo.